Janette M. (Zinka16) ID 75844 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Srdiečka z piškótového cesta
[ recept č. 23598 zo dňa 15.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
svetlá piškóta zo 4 vajec upečená v tortovej forme, ríbezľový lekvár, marhuľový kompót, kakao, amaretto, MMF (marcipán)
POSTUP PRÍPRAVY
Upečieme piškótu. Formičkou vykrojíme srdiečko (alebo iný tvar). Z odrezkov, rozmixovaného marhuľového kompótu a kakaa vymiešame "punčovú" hmotu. Ostatné v obrázkovom postupe.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
formičkou vyrežeme srdiečko |
|
formu (ja som použila vrchnák z bonbónov) vystelieme potravinárskou fóliou a naplníme "punčovou" hmotou |
|
riadne popritláčame, aby sa nám dala hmota pekne vyklopiť |
|
spodný diel rozrežeme, natrieme lekvárom, spojíme a pokropíme amaretom. Potom priklopíme hmotou z formičky |
|
z 1 piškóty mi vyšli presne 3 srdiečka |
|
vrch potiahneme MMF (alebo marcipánom) |
|
a ozdobíme |
|
alebo takto... |
|
zabalíme a darujeme s láskou milovanej osobe - jedno putovalo do nemocnice za mojou maminkou, aby jej trošku zlepšilo náladu :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Eva G. (iii) ID 103373, mimibazar.sk/iii (13.3.2010, 14:50) |
Krásne.A čo je MMF? |
ODPOVEDAŤ |
| | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (15.3.2010, 8:36) |
Evka, MMF je poťah z marschmalows (penových cukríkov) |
ODPOVEDAŤ |
| Viera U. (Vierau) ID 24587, mimibazar.sk/vierau (17.2.2010, 17:44) |
no to je veľmi zaujímavý recept, srdiečka sú prekrásne a maminke - veľa zdravia |
ODPOVEDAŤ |
| | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (18.2.2010, 9:07) |
Obdarovaným chutili hlavne preto, že neboli plnkové a napriek tomu boli šťavnaté. A mamka je od včera konečne z nemocnice doma |
ODPOVEDAŤ |
| Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (15.2.2010, 21:34) |
Supeeeeer, krásne |
ODPOVEDAŤ |
| | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (16.2.2010, 8:31) |
Díky |
ODPOVEDAŤ |
Mária F. (fejam) ID 6994 (15.2.2010, 18:48) |
ako to robíte z tou hmotou už som ju niekoľko krat robila ale nikdy nebola taká nádherná a lesklá a vyzerá byť ľahko rozvaľkatelná a jemnučka |
ODPOVEDAŤ |
| | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (16.2.2010, 8:30) |
Ja som už nejaké chyby vychytala - zo začiatku nemiešať rukami, ale napr. plastovou lopatkou a hlavne netreba dávať veľa cukru (čo sa mi aj teraz stalo) lebo potom je treba vždy na chvíľočku strčiť do mikrovlnky a hneď spracovať. A keď sa hmota spracováva, treba mať MASTNÉ ruky (ja používam hocijaký tuk - môže byť CERA, MASLO...). No a k tomu lesku, je to dvojsečná zbraň, lebo keď som chcela, aby sa to pekne lesklo, jemne som potrela vrch olejom a ono to po čase zmäkne. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (16.2.2010, 8:20) |
Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (15.2.2010, 18:24) |
Super nápad, krásne srdiečka!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (15.2.2010, 18:35) |
Ďakujem Darinka |
ODPOVEDAŤ |
| Gabriela T. (nogate) ID 22107 (15.2.2010, 18:24) |
Super |
ODPOVEDAŤ |
| | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (15.2.2010, 18:34) |
|
ODPOVEDAŤ |