končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Magdalena L. (meggienka) ID 798 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 902 návštěvníkov) Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť[ recept č. 2274 zo dňa 15.9.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY Korpus maly: 5vajec, 5PL k. cukru, 5PL pol. muky, 1/2 prdopec, 5PL vlaznej vody, citronova kora*****Korpus vacsi: 6 vajec, 6PL k. cukru, 6PL pol. muky, 1/2 prdopec, 6PL vlaznej vody, cit. kora*****Krem: orieskovy(najdete v recepte na orieskovu tortu u mna v albume)*****Torta je potiahnuta hmotou z penovych cukrikov(postup uvedeny u orieskovej torty u mna v albume): 90g penových cukríkov, maslo na vytretie misky, p. cukor, citronová šťava z polovice citróna*****Ruzicky su vyrobene z penovych cukrikov*****Krem na ozdobenie torty: 1/2l mlieka, 80g GUSTINU, 200g cukru, 1 maslo a 1/2 Hery *********** ODPORÚČAM POUŽIŤ POVAŽSKÝ ALEBO KORUNNÝ CUKOR. Nie je to reklama - ide o ich zloženie, je veľká pravdepodobnosť. že to s nimi výjde.******* ALEBO môžete vyskúšať recept od Bohusa_L, ktorý používa HARIBO DULCIA(mám ich v obr. prílohe, pri ktorej sa recept nachádza) POSTUP PRÍPRAVY Poťah: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu.*****Ostatne Vid obrazkovy postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Upreceny maly korpus. V podstate nie je az taky maly, je len o 4cm mensi v priemere ako ten vacsi. Uz sa pecie druhy korpus Tak a tu je uz vytiahnuty z rury Torta prekrojena na polovicu natreta orieskovym kremom a nakoniec natreta cela kremom, aby sme ju mohli potiahnut. To iste urobime aj u druheho korpusu. Vymazeme si misku maslom nasypeme penove cukriky Pokvapkame limetou alebo citronom Vytiahnute z MW Do druhej misy si dame najprv praskovy cukor, na ktory vylejeme hmotu, ktoru taktiez poprasime praskovym cukrom Rucne alebo mixerom spracujeme hmotu tak, aby sa nam co najmenej lepila a dame nachvilu do chladnicky, aby vychladla. Vytiahneme z chladnicky, rozvalkame na skrobovej mucke Potiahneme kazdy korpus zvlast. Takto si hmotu, ale inej farby pripravime na ruzicky Takto to vyzera poskladane :o))) zaciname pracovat na ruzickach ...uz su dve ...uz su tri ... uz sa nam to zbiera ine ozdoby, ak sa nahodou zidu, lebo som este nemala predstavu, co to bude nakoniec prva neista predstava a pomaly vysledok, este chybaju gulicky a zdobime maslovym kremom: Uvarime si krem z mlieka, gustinu a cukru a dame vychladit. Potom primiesame maslo a heru a mozeme zdobit iny pohlad ... Tento jednoduchy postup som nasla niekde na internete, kym nenafotim vlastny postup. Je vhodny hlavne na marcipan a falosny marcipan. U ruziciek z penovych cukrikov postupujeme rovnako, len na zaciatku nie je kuzel, ale zrolovane koliesko. KED CHCETE BIELU HMOTU NA TORTU, STACI KED TIETO CUKRIKY UMYJETE POD TECUCOU VODOU A POTOM SPRACUJETE PODLA NAVODU A BUDETE MAT BIELU HMOTU NA TORTU.*** RECEPT:2 lyžice vody, 1/2 až 1 lyžičku kyseliny citrónovej, za vlašský orech bieleho tuku (cera), 1 balíček marschmellows - haribo dulcia rubino alebo iné (170g), okolo 500-600g práškového cukru.***Cukríky si umyjeme z ružového cukru, dáme do misky, pridáme 2lyžice vody, biely tuk a kys. citrónovú a dáme na cca2min do mikrovlnky rozpustiť, (pravidelne po 15sek vyberať a premiešavať). Vmiešame 400g práškového cukru, vyklopíme na pocukrovanú dosku a vmiesime ešte asi 150-200g cukru, aby bola hmota tvárna ale držala tvar. Farbí sa to bežnými potravinárskymi farbami. Pre sýty odtieň odporúčam farbu rozpustiť a pridávať už na začiatku pri rozpúšťaní cukríkov do tých 2 lyžíc vody. Dá sa ňou poťahovať aj robiť ozdoby. Skladovať v sáčku. Pre opätovné použitie treba na 10-15 sekúnd zohriať v mikrovlnke a premiesiť mokrými rukami. Pozor na vzduchu dosť rýchlo tuhne takže skladovať v sáčku a vybrať si vždy len také množstvo ktoré spotrebujete. Keď napr. robíte kvietky a vyvaľkali ste si placku tak držať pod fóliou. Keď chcete vaľkať na poťah tak stále podsypávať práškovým cukrom zmiešaným so škrobom aby sa vám to nelepilo. Mne sa na prvý krát nikdy nepodarí vyvaľkať pekná placka a skoro vždy sa mi prilepí, ale keď to zhrčím a vyvaľkám na novo tak je to už lepšie. Niekedy je to OK až na 3krát. *******Pri modelovaní kvietkov a figúrok nepodsypávať ale podmasťovať Cerou. JOJO cukriky ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť a kopec ďalších OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 158 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
Ivana S. (mojusko) ID 16178, mimibazar.sk/mojusko (24.3.2009, 16:02) | |
no toto hladám , | |
ODPOVEDAŤ |
Jana M. (psjana) ID 58674 (22.3.2009, 14:48) | |
ODPOVEDAŤ |
Marieta H. (marietaxx) ID 19682, mimibazar.sk/marietaxx (17.3.2009, 14:15) | |
waaaw šikuľka!!!! | |
ODPOVEDAŤ |
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (2.7.2009, 15:36) | |
ODPOVEDAŤ |
miroslava r. (mirar) ID 34160 (10.3.2009, 13:16) | |
Pani Magduška, vďaka za super rady, nesmierne sa im teším a určite aj využijem pri pečení. | |
ODPOVEDAŤ |
Andrea K. (ANDREA10) ID 15595, mimibazar.sk/andrea10 (4.3.2009, 22:45) | |
Ahojky po tom čo som si prečítala tento postup na som si povedala že to vyskúšam sa podarila a všetkým chutila. Zohnala som len žltú farbu ale to nevadilo lebo môj ju zbožnuje. Dakujem za inšpiráciu a rady | |
ODPOVEDAŤ |
jarmila Š. (simco) ID 31747 (17.2.2009, 7:39) |
Vie mi niekto poradiť? Poslala som tento receptík ďalej na kolegyne a je tu problém.Čo keď chýba v domácnosti mikrovlnka - dá sa to strčiť aj do obyčajnej rúry? Máte niekto skúsenosti? Alebo nad parou ? Vďaka za radu ... pekný deň. |
ODPOVEDAŤ |
Pavlína M. (Melipa) ID 28391 (6.2.2009, 9:50) |
sikluky, prosim vas, ako to riesite pri potahovani so zahybmi? - tymi, co vznikaju, ked pokladam rozvalkanu hmotu na gulaty korpus ...inak super hmoticka, vyborne sa s nou pracuje ...a este jedna otazocka - ked som minule robila tortu den vopred, bola krasna, ale na druhy den ta hmota velmi navlhla a povrch zostal taky hrbolaty ...da sa s tym nieco robit? bol to zly krem? alebo...? dakujeeem |
ODPOVEDAŤ |
Mária S. (konopa) ID 30296 (29.3.2009, 19:40) | |
Možno už niekto odpovedal, ale pre istotu: 1. MMF, ale ani K2 ak je to možné nedávať do chladničky, lebo sa vedia "spotiť". V lete samozrejme musíš, tak dolu a na 5-8 stupňov 2. Keď poťahuješ okrúhlu tortu, tak polož kruh na tortu a prevísajúce okraje pomaly po malých kúskoch podvihuj a uhládzaj. Hmota ti sadne bez jediného záhybu. Pri hranatých tortách je väčší problém, ja riešim rohy zastrihnutím a uhladením.. Prajem veľa úspechov |
|
ODPOVEDAŤ |
Maja c. (macis) ID 63536 (21.2.2009, 7:23) | ||
tiez som robila prvykrat s touto hmotou. jednu cast torty som potiahla a odlozila do chladnicky a druhu som tam nedavala. A ta v chladnicke mi tiez navlhla.Ta druha bola perfektna. Pre tuto hmotu asi platí uschovať v chlade ale v suchu na pohlad to inak nebolo vidno http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=445580 | ||
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (7.2.2009, 13:19) | ||
Pavli, dole nižšie som dala do komentáru link ako poťahujú tortu (je to video) kukni, možno to pomôže to že navlhol môže byť krémom, na ňom záleží celkom dosť | ||
ODPOVEDAŤ |
Petra B. (Petra01) ID 24439 (3.2.2009, 19:15) | |
no tak tento poťah skončil v koši , bordel na linke a ani už nemám chuť to skúšať, nakoniec sa mi to síce podarilo rozvalkať, ale asi som dala moc cukru a prestalo to lepiť a už sa ztoho nedalo nič robiť - maximálne to tak prehodiť cez korpus asi skúsim ten odpalovaný - , som znechutená, neviem kde som urobila chybu. Asi potrebujem mať presne udané množstvo cukríkov a práškového cukru.... | |
ODPOVEDAŤ |
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (3.2.2009, 19:59) | ||
ja ked som potiahla tortu a sla robit este ozdobky a prestalo to lepit tak som to znova strcila na chvilku do mikrovlnky nahriat a valkala v pohode znova | ||
ODPOVEDAŤ |
Lenka S. (sofia2007) ID 33823 (3.2.2009, 14:29) | |
aj ja dakujem,v sobotu som dcerke z tejto hmoty spravila tortu k narodkam.Super receptik.Je to ovela lahsie ako zo suseneho mlieka | |
ODPOVEDAŤ |
zuzana G. (iza) ID 3105 (1.2.2009, 16:36) | |
je to nádherné | |
ODPOVEDAŤ |
Katka K. (Katka.K.) ID 32065 (26.1.2009, 20:08) | |
Ahoj Magdalena. Dakujem ze si sa podelila s postupom na cukrikovu hmotu. Dlho mi trvalo kym som ho nasla. Katka |
|
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.1.2009, 10:41) | |
Včera som našla linky, je tam video ako sa poťahuje torta hmotou, pridávam aj sem pre tie, ktoré to nevideli http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE http://www.youtube.com/watch?v=vecmy4nKT-A&feature=related |
|
ODPOVEDAŤ |
Denisa T. (BENQ11) ID 79775, mimibazar.sk/benq11 (6.2.2009, 13:34) | |
dobry link, len skoda ze nerozumiem co hovori | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (7.2.2009, 13:20) | |||
Deni, ani ja nerozumiem co vravi ale aspon vidno ako tu tortu potahuje | |||
ODPOVEDAŤ |
Andrea M. (BUBO80) ID 39565, mimibazar.sk/andy7 (25.1.2009, 23:10) | |
Torta je krásna ,skúšala som aj cukríkový poťah nevyšiel ani na druhý pokus Neviem odhadnúť správny pomer. Ale skladám klobúk a určite budem poťah skúšať znova. |
|
ODPOVEDAŤ |
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (23.1.2009, 15:52) | |
Velmi krasne!!! Magdalenka prosim ta a kolko balickov alebo kolko gramov potrebujes tychto cukrikov? |
|
ODPOVEDAŤ |
veronika s. (verenita) ID 25061 (20.1.2009, 12:45) | |
No, musim sa pripojit smutna k tym ktorym sa to nepodarilo, vobec sa mi to nedalo rozvalkat stale to drzalo tvar, aj ked som vobec nedala vela cukru a to som to skusala az dvakrat,....... fnuk , akurat mam svalovicu z toho valkania hodinoveho , neviem kde som urobila CHYBU | |
ODPOVEDAŤ |
Darina Z. (dadikaz) ID 8808 (19.1.2009, 13:51) |
Magdalénka, ďakujem za super receptík perfektne sa z nej modelovali zvieratká a keď sa nedarilo, nahriala som v MW a šlo sa ďalej Samozrejme pridávam aj link: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10420 |
ODPOVEDAŤ |
Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (17.1.2009, 22:20) | |
Magdalénka, dnes som si pripravila ružičky na z JOJO cukríkov podľa teba a myslím, že sa mi podarili akurát mne sa s ňou lepšie robilo keď bola ešte taká vlažná nedávala som ju do chladničky ale ináč super Ďakujem za perfektný postup http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=424097 | |
ODPOVEDAŤ |
Natalia H. (Natalia_Nami) ID 36367 (7.1.2009, 10:23) | |
Urobila som Haribo hmotu na Barbie tortu pre dcerku. Robilo sa to paradne. Podla mna CITRON je velmi dolezity. Dala som ho tam hodne a potom dosypavala vela cukrom. Hmota sa podarila ! Len mam otazku: hmota je matna. Ako dosiahnut aby bola leskla (napr.ako pri ozajstnom marcipane) ? http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10098 ( Barbie bolo tazke obliect a aj orezavat suknu som nezvladla. Ale ucel to splnilo, dcerenka sa tesila ). |
|
ODPOVEDAŤ |
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.12.2008, 11:44) |
Vsetkym dievcatam, ktorym som nestihla odpovedat sa ospravedlnujem, ale na recepty som nechodila dlho nakolko som mala v praci vela roboty a nedalo sa mi to vsetko preluskat a az teraz som narazila na vase otazky a tak odpovedam.... |
ODPOVEDAŤ |
Marcela P. (tortelina) ID 71723 (6.12.2008, 23:19) |
no skusala som ju urobit ale vobec sa mi to nedalo vyvalkat,stale to malo rovnaky tvar a to som robila s 2 balickov JOJO cukrikov mohli by ste mi povedat kde som asi urobila chybu? |
ODPOVEDAŤ |
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.12.2008, 12:09) | |
Myslim, ze vela cukru.... a nepomohlo ani nahriatie v MW? Mne sa najlepsie pracuje s JOJO, tie ma nikdy nesklamali, ale tiez sa mi nie vzdy dari na prvykrat... | |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 158 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |