Miinka K. (miinka) ID 45774 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 270 návštěvníkov)
Maďarské lángoše - NAOZAJ mäkké!
[ recept č. 18715 zo dňa 8.10.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
dlho dlho hľadaný recept................ mam ich zo stránky Malomestský gurmán, autorka je Katarína B. (Kaboo) ID 39742 - Dakujeme! * 3 asi ako hrsť veľké v šupke uvarené zemiaky * 80 dk PH múky * 1 - 1,5 KL soli * Na kvások: 1 kocka droždia * 1 dl mlieka * 1 KL cukru * asi 3 dl vlažnej vody * olej na pečenie
POSTUP PRÍPRAVY
1. Uvar v šupke dobre umyté zemiaky, keď vychladnú, ošúp ich, vidličkou rozpuč a daj do misy. 2. Urob kvások – do 1 dl vlažného mlieka zamiešaj lyžičku cukru a rozmrv kocku droždia. Počkaj, kým pekne vzíde. 3. Ku zemiakom prisyp asi 80 dkg múky ( zvyšok sa ti zíde na podsypávanie ), lyžičku soli, mlieko s vykysnutým droždím a postupne pri hnietení prilievaj toľko vlažnej vody, aby si dostala mäkké cesto. Asi tak mäkké, aké ináč býva až po vykysnutí. Teda hnetieš cesto dovtedy, kým sa neoddeľuje od bokov misy a tvojich rúk.. Potom ho prikry a nechaj vykysnúť na dvojnásobok ( asi 30 minút). 4. Po vykysnutí dostaneš cesto tak mäkké, že sa už nedá vaľkať, a preto postupuj nasledovne: cesto v mise dobre pomúč a pomúč si aj dosku. Rukou vyber kúsok cesta, odrež ho nožom a na pomúčenej doske ho rukami ponaťahuj na obdĺžnik. Autorka potom robí do cesta zárezy. 5. V panvici zohrej väčšie množstvo oleja ( lángoše by v ňom mali plávať) a keď je dobre teplý, vlož 1 -2 lángoše ( ja ich robím tak veľké, že sa mi do panvice na vyprážanie zmestia dve). Peč na trochu stíšenom ohni, prvú stranu pod pokrievkou, potom ich obráť a druhú stranu opekaj nezakrytú. 6. Vyber na tanier so servítkou, aby odsal prebytočný tuk a až potom prelož na misu. 7. Podávaj s cesnakovou smotanou ( 1 pochúťková smotana zmiešaná s 2 – 3 prelisovanými strúčikmi cesnaku a soľou),s kečupom alebo nastrúhaným tvrdým syrom – každý si ochutí podľa svojej chuti.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Uvarené zemiaky postrúhame, dáme do nádoby, pridáme múku a vyskysnutý kvások. môj už aj prekysol... |
|
Začneme miešať |
|
Vymiesime |
|
Necháme v teplej rúre nakysnúť aspon pol hodinu. |
|
Robíme na pomúčenej doske útvary... |
|
a už máme hotový prvý lángoš |
|
Dalšie lángošíky - stále mäkké aj na druhý deň (ak zvýšia) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 61 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
| Stanislava O. (stanček) ID 3886, mimibazar.sk/stancek (22.2.2012, 13:15) |
sú fakt výborné....uvidím, čo povie , ale hádam bude spokojný.... |
ODPOVEDAŤ |
| Marta R. (marta6297) ID 162997 (28.1.2012, 22:03) |
Iné uz ani nerobim, vdaka za receptik, naozaj nemaju chybu |
ODPOVEDAŤ |
| Monika B. (Monika1991) ID 155410 (26.1.2012, 16:17) |
Tento recept som si našla včera, ešte nikdy predtým som lángoše nerobila, tieto boli prvé a musím uznať, že sú naozaj vynikajúce.. Mamina robievala tie so smotanou, tie sú síce tiež dobré, ale tieto sú oveľa lepšie, sú naozaj skvelé, veľmi chutili, uvidíme čo povedia doma na ne Ďakujem ešte raz, skvelý recept |
ODPOVEDAŤ |
Jana M. (lopka1) ID 71732 (15.11.2011, 19:51) |
Skvelý recept, langoše boli neuveriteľne mäkké a chutnéééé. Môžem len odporúčať, a to som absolútny začiatočník. Mňam |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana Š. (Iva30) ID 51433 (upravené 2.8.2011, 11:42) |
TA FANTASTIKA, práve dorobené Tie smotanové nie sú zlé, ale zdajú sa mi tuhé, už ich robiť nebudem ... Tieto sú ako ľahulinké ako pavučinečka mnááááám |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana Ž. (zuzito) ID 8878 (26.5.2011, 19:29) |
tieto langoše sú ozaj vynikajúce, skvelé chuťovo, zemiakové cesto je veľmi chutné a sú mäkučké ako bavlnka |
ODPOVEDAŤ |
| Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (26.5.2011, 18:43) |
Perfektnéééé, v poslednej dobe mi tie smotanové nejak nevychádzali, tak som vyskúšala tieto a iné už robiť nebudem Perinkové langoše |
ODPOVEDAŤ |
Marianna K. (gabulik190) ID 188377 (15.4.2011, 17:00) |
baby tak kolko tej muky davate?zajtra ich idem robit a neviem kolko muky tam mam dat |
ODPOVEDAŤ |
Jana B. (janka116) ID 61282 (15.4.2011, 9:18) |
Tak vcera som nasla tento receptik a kedze langose milujeme, rozhodla som sa vyskusat ho. Po mnohych "osvedcenych" receptoch som do toho isla s davkou nedovery a ked som videla cesto, ktore sa po vykysnuti takmer lialo, mala som pocit, ze pojde aj s rychlokyskou rovno do kontajnera.... Usmazila som prve dva langose, ktore teda nic moc neboli - asi nedostatocne horuci olej a pri smazeni dalsich som len neveriacky pozerala .... Langosiky krasne narastli a ked som prvy doslova zozrala (hanbim sa, ale je to tak) oficialne som vyhlasila, ze hadzem do kosa vsetky predchadzajuce recepty a uz sa u nas budu robit len tieto!!! Dakujem za uuuuuuuuuzasny recept a vsekym doporucujem vyskusat ho. A dobra rada na zaver: Cesto mieste varechou. Aby som nebola cela od toho tekuteho cesta pri tvarovani langosov, dala som na silikonovu podlozku kopcek muky, naberackou som do neho naliala cesto a vytvarovala bochnicek, ktory som roztiahla do tvaru langosa az nad panvicou. Este raz dakujem za supeeeeeeeeeeeeer receptik |
ODPOVEDAŤ |
Alexandra K. (sashetta) ID 26895 (14.4.2011, 11:48) |
tak ja sa na tie langoše strašne teším..len... to cesto je ako lepidlo.. vobec mi to nejde vymiesiť... ledva som ruky vybrala s cesta pomooc. Poraďte , čo som dala malo vody vela vody alebo čo? |
ODPOVEDAŤ |
| Alexandra K. (sashetta) ID 26895 (14.4.2011, 13:08) |
no nič zvládla som to. a musím povedať, že lepšie langoše som nejedla a to som skúšala kadejake recepty... ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Lenka K. (elle63) ID 24477 (12.4.2011, 11:58) |
Ahojky,koľko tam ide presne tej múky?len 80dkg?v prísadách nie je uvedené a mne sa zdá cesto riedke.. |
ODPOVEDAŤ |
| | Ludmila B. (milika4) ID 77960 (12.4.2011, 12:38) |
hmm..ani ja som to nenasla, tak som sa pozrela na stranku malomeststky gurman a tam pisu, ze 1 kg hladkej chystam sa ich taktiez robit |
ODPOVEDAŤ |
| Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (6.4.2011, 17:59) |
dnes sme si na nich pochutnávali , sú výborné, mňamkové, isto budem robiť častejšie... tie zemiaky v nich dodali ľahkosť, nie sú také ťažké ako klasické langoše , u nás bodujú , ĎAKUJEM za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (20.11.2010, 8:09) |
ja tieto langose robim uz roky a mozem povedat ze su ozaj naaaaaaaaaj langose ich zboznuje s kecupom a syrom a ja tiez cesnak s tatarkou |
ODPOVEDAŤ |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (7.8.2010, 22:08) |
Velmi zaujimavy názov, moja mama ho ma pod názvom zemiakové langoše ,preto možem len súhlasiť,že sú vynikajúce, mama má 83 a robíme ich čo sa pamatam,ďakujem za pripomenutie,ja robím expresné s časovej tiesne a tie sú tiež celkom fajn |
ODPOVEDAŤ |
| Gabriela B. (zabka:)) ID 5498, mimibazar.sk/zabkaberesikova (16.7.2010, 13:25) |
Vynikajúce langoše!!!!!! Urobila som len polovičnu dávku, ale boli výborné. Recept s kyslou smotanou som už zahodila, tieto nemajú chybu!!!! Ďakujem za recept! Gabriela |
ODPOVEDAŤ |
| Majka D. (Majuška1983) ID 22236, mimibazar.sk/majkatd (6.6.2010, 11:29) |
výborné, ďakujeme za super receptík |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (2.1.2010, 13:45) |
Mňam, mňam Mňam, mňam Mňam, mňam Dal by som si langošík Tie tvoje vyzerajú kráááásne |
ODPOVEDAŤ |
Kristýna K. (klistynka) ID 122467 (2.1.2010, 12:35) |
Výborné , ale taky dost syté. Dělala jsem z poloviční dávky, vyšlo mi takových asi 8 langošů. Většinou sníme každý 2 langoše, těchto každý jeden a ani dojíst ten jeden jsme nemohli. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 61 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |