. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Bačovský bryndzovník*♥* - RECEPT 18244

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 157 návštěvníkov)


*♥*Bačovský bryndzovník*♥*


[ recept č. 18244 zo dňa  ]


*♥*Bačovský bryndzovník*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

*Cesto - 350 g polohrubej múky, 200 ml vlažného mlieka, 1/2 kocky kvasníc, 1/2 PL kryšt.cukru, 1a1/2 čL soli, 3 PL oleja, 1 vajíčko * *Náplň - klobása, cibuľa, prerastená slaninka* *Bryndzová vrstva - 200 g bryndze, 250 g kyslej smotany, 3 PL rastl. masla, 1 vajíčko, soľ, kôpor * *Pozn. - ja som k bryndzi pridala ešte trocha nahrubo postrúhaného eidamu s predstavou, že to nemôže byť na škodu (a nebolo)*

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Z mlieka, cukru a kvasníc pripravíme kvások. Vlejeme ho do misy s preosiatou múkou, pridáme olej, vajco, osolíme a miesime. Ide to ľahučko, lebo cesto je pomerne riedke. Vymiesené posypeme trochou múky a necháme dobre vykysnúť - cca 1/2 až 3/4 hodiny.
Kým cesto kysne, prichystáme si veci na náplň
V panvici opečieme slaninku, klobásu
Na výpeku opečieme cibuľu a necháme vychladnúť.
Na bryndzovú vrstvu si pripravíme do misky bryndzu, postrúhame k nej eidam, pridáme maslo a smotanu. Vareškou všetko dobre rozmiešame, nakoniec pridáme celé vajíčko, môžeme pridať i trocha soli a kôpor.
Cesto zdvojnásobilo svoj objem
Vylejeme ho na plech s PNP a stierkou ho pekne roztiahneme k okrajom plechu a do rohov. A necháme ho ešte chvíľu na pokoji. Zatiaľ necháme rozohriať rúru na 200°C.
Po nejakých 10 min. oddychovania cesta naň pokladieme opečenú klobásu a cibuľu.
Bryndzovú vrstvu ukladáme v kôpkach vedľa seba na klobásovú i cibuľovú časť. Na holú časť cesta môžeme plnku vyliať a len tak rozotrieť. Túto časť posypeme slaninkou.
Šupneme do rúry a pečieme pri tých 200°C cca 20 - 25 min. Ja som sa popri inej práci spamätala akosi neskôr a až 5 min pred koncom pečenia som zapla ventilátor. (Tak pri teplovzdušnom pečení to máte oniečo skôr hotové).
Bača by chcel bryndzovník pekne dozlatohneda :))
Bol to risk dať si túto dobrotu na večeru a k tomu pivo. Mysleli sme, že klobásový bryndzovník nemá konkurenciu, potom sme si mysleli to isté o slaninkovom a o cibuľovom detto. To sa proste nedá určiť. Ale mňamka to bola, poviem vám... :-) riadna. Takže či urobíte klobáskový, či cibuľový alebo ten so slaninou, pochutíte si.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Jemné zemiakové placky :) | *♥*Bačovský bryndzovník*♥* | Mesačné paradajky / NIGELLA LAWSON / ♥ ♥ ♥ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 75 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (11.12.2016, 21:22)
Robila som ho včera kvôli našim ked prišli na návštevu. Myslela som že ostane aj na raňajky, ale všetko sa minulo večer. Bála som sa kysnutého, ale už sa nebudem ,-) ked je takýto recepť (Y)
ODPOVEDAŤ
Ľubica S. (Ľubica266) ID 277304 (7.11.2015, 7:38)
vyzerá užasne-určite vyskušam (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (24.6.2014, 7:18)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)ide sa na to som zvedava môj je závislý na bryndze ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (2.7.2014, 10:41)
Tak dúfajme, že sa podaril a že aj chutil :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908, mimibazar.sk/zuzkacarna (20.6.2014, 11:37)
vcera som ho robila a musim len suhlasit, ze je to mnamka... jedli sme to hned po vybrati z rury, nedalo sa odolat, ked to tak krasne rozvoniavalo ,-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (23.6.2014, 17:24)
:-) Som rada, že vám chutil... tiež som ho nedávno robila (jidlo) a zdlábli sme ho raz dva ,-)
ODPOVEDAŤ
Darina M. (darsy22-pokec) ID 121101 (22.5.2014, 20:57)
Dnes som ho vyskusala aj ja, chuti nam ako brynzova pizza,super napad na veceru ako stvorene,jednoduche a chutne,dakujem za receptik
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (24.5.2014, 20:45)
(Y) :-) teším sa :-) (L)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (28.4.2014, 21:26)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (24.5.2014, 20:44)
,-) (Y) |:o) (L) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (brituska) ID 297810 (10.4.2014, 15:08)
Vyzera uzasne, musime vyskusat (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (16.4.2014, 10:42)
:-) nielen vyzerá, fakt je dobrý (zajic)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (17.9.2013, 23:11)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (datelina) ID 58171 (17.9.2013, 20:47)
výborný, robím ho stále, keď má prísť návšteva (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (12.8.2012, 18:13)
vyzerá skvele (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (14.8.2012, 21:23)
:-) ďakujem. už som ho dávnejšie nerobila, tak zajtra mu idem dať šancu... :-$ ak chceš, vyskúšaj aj ty a daj potom vedieť (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (zuzika81) ID 179386 (10.8.2012, 15:41)
Kristínka, odskúšaný :-), len sa tak po ňom zaprášilo. Vynikajúci (Y) (Y), nemám slov, ďakujem za receptík (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (12.8.2012, 16:51)
Tak to je (Y) Som rada, že ti chutilo (clamp) Nech sa darí (F) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
martina a. (fatinka) ID 97732 (31.7.2012, 11:47)
toto je najlepsi bryndzovnik na svete,uz som ho robila asi 4 razy aj teraz ho papkam mnam mnam |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (1.8.2012, 19:33)
:-) :-) :-) teším sa (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (6.6.2012, 20:57)
Keď som čítala "nepozorne" Váš recept, tak som si myslela, že treba všetko rovnomerne navrstviť a upiecť. Ešte som ho nerobila, ale teraz mám bryndzu a normálne sa pohrávam s myšlienkou, že ho urobím tak, ako som si to najprv vysvetlila. Samozrejme s mierou, na cesto dám klobásku, slaninku a zalejem bryndzovou vrstvou. Neviem, či to takto môžem urobiť, ale veď všetky suroviny sú chutné, tak prečo nie. Skúsim a napíšem. Bryndzovník vyzerá veľmi chutne a lákavo. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dagmar K. (dadakan) ID 227271 (12.8.2012, 18:06)
Ja si myslím, že to nebude na škodu, navrstviť tie dobroty. Veď sa to v bruškách stravníkov aj tak zmieša. Nie?
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.6.2012, 14:26)
áno, je to mňamka (Y) myslím, že to bude dobré aj tak, ako to plánujete urobiť. len slaninka či klobáska tam nebudú chrumkavé :-$ Potom mi dajte vedieť, aké to bolo :-) :-) Veľa zdaru (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andula098) ID 73898 (23.9.2011, 17:17)
niekedy vyskúšam :-) :-) :-) :-),vyzerá mňam |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (24.9.2011, 13:10)
Budem rada :-)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (datelina) ID 58171 (22.9.2011, 20:34)
(Y) (Y)Dneska som ho robila už po 4X v ý b o r n ý :-p :-p :-p vyskúšajte (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (23.9.2011, 16:47)
:-) teším sa (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
martina a. (fatinka) ID 97732 (8.7.2011, 18:59)
vynikajuci ,bol super cesto islo lahucko,plnka mnam (clamp) (clamp) (clamp) (L) |:o) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (11.7.2011, 11:05)
(Y) super, teším sa :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana D. (samaraka1) ID 155606 (14.4.2011, 13:52)
tak dnes som vyskúšala aj ja tento bryndzovník naozaj je fantastický (zajic) a to som si myslela že zostane aj na druhý deň (smich) receptík uložený v obľúbených, ďakujem Kristínka. pripájam aj foto: http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=792595
ODPOVEDAŤ
JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (12.2.2011, 20:43)
(Y)vynikajuci,dnes som robila,len sa tak za nim zaprasilo...a to som dala len slaninku,cibulku,bryndze menej a vela smotany (Y)mnam
ODPOVEDAŤ
Anna M. (datelina) ID 58171 (3.12.2010, 17:39)
No toto je dobrota, :-p :-p :-p už som piekla 3x výborné!!!! (wash) (wash)Vyskúšajte 8o| 8o| 8o|
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (3.12.2010, 17:00)
:-) :-) :-) ahoj, uz sa pecie aj u nas, dala som na 1/2 opecene udene tofu, na 2/2 opecenu cibulu, a na plnku este slaninku :-) :-) :-) vyzera super, tak dufam ze to bude mnamka (L) cakam (cinky) bol sa lyzovat, tak veriiim ze si pochutime (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 75 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu