. .. .. .. .. .. .
. .

Jemný tvarohovo-jablkový koláč - RECEPT 18042

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 21747 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Jemný tvarohovo-jablkový koláč


[ recept č. 18042 zo dňa  ]


Jemný tvarohovo-jablkový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 200g hladkej muky, 40g pras. cukru, 125g masla, 2 zltky PLNKA: 2 zltky, 1bal van. cukru, 100g praskoveho cukru, 500g jemneho tvarohu (ja som pouzila 1 hrudkovy a 1 jemny, ale ked budu oba jemne, asi to bude este lepsie), 2 lyzice kukuricneho skrobu, 300g ocistenych nahrubo nastruhanych jablk, hrozienka, 4 bielky

POSTUP PRÍPRAVY

Postup pri obrazkoch.................na plech 28x20cm, alebo vacsia tortova forma

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

muku zmiesame s pras. cukrom. Pridame pokrajane studene maslo, zltky a vypracujeme cesto. To vlozime do mikrotenoveho sacku a dame na hodinu do ladnicky.
cesto rozvalkame (ja poroztlacam rukou) a ulozime na vymasteny a mukou vysypany plech tak, aby bolo i po bokoch. Poprepichujeme vidlickou a pecieme 10 - 12 minut na 180 stupnoch
pripravime si plnku. Zltky vymiesame s vanilk. cukrom a polovicou pras. cukru. Primiesame tvaroh, skrob, nastruhame jablka a pridame hrozienka
potom z bliekov a zvysneho cukru vyslahame sneh a zlahka vmiesame k plnke.
na mierne vychladnute predpecene cesto rozotrieme plnku a na 175 stupnoch pecieme 40 minut.
Ja som nevydrzala a este teple som si musela dat vecer k telke


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Mexické fazule podľa Igora Bukovského - kniha Recepty na fajn časy | Jemný tvarohovo-jablkový koláč | Torta pre rybára >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana Š. (zuzana726) ID 42965 (21.9.2009, 12:37)
aj ja som ho robila je perfektný....ale najlepší na druhý deň a skúste pridať aj brusnice+ hrozienka....mnami
ODPOVEDAŤ
Eva F. (glorita) ID 21547 (17.9.2009, 21:12)
Zuzi priznavam,ze recept ma zlakal samotnym fotografickym vysledkom ,ktory ale v reali vobec nesklamal..... chutove pohariky sa tesili,velmi (Y) (D)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (17.9.2009, 22:04)
tesim sa aj ja (L)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (17.9.2009, 16:09)
vypada super.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Pavlína M. (Melipa) ID 28391 (17.9.2009, 10:31)
vyzera ten kolacik velmi mnam (zajic)...aky priemer ma ta tortova forma?
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (17.9.2009, 13:10)
Ak som to dobre zmerala, tak cca 25,5cm. Robila som ho vcera vecer, dost neskoro a musim povedat, ze dnes doobeda, ked som ho jedla, tak bol asi este lepsi, ako vcera teply.
ODPOVEDAŤ
Ada B. (bocmanka) ID 4306, mimibazar.sk/bocmanka (16.9.2009, 22:21)
šikuľka (sampus)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu