končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Marika S. (finka) ID 64179 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 418 návštěvníkov) ♥ GAŠTANOVÁ TORTA ♥ bez múky a pridaného cukru !!![ recept č. 40301 zo dňa 29.5.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY Kočky zlaté... Receptík na túto tortu som dostala od kamarátky Esterky, ktorú týmto pozdravujem ♥ V relácii "Tajomstvo mojej kuchyne" ju piekla Kamila Magálová. Je to torta pre všetky oslavy, svadby, krstiny, či len tak k nedeľnému posedeniu, proste všestranná a naozaj MAXI DELIKÁTNA !!! Garantujem úspech na všetky strany. ...A Ako opísala Kamila pri príprave torty : "Garantujem, že ju ani do chladničky nevložíte, nakoľko od stola nikto neodíde, pokiaľ sa celá nezje" POSTUP PRÍPRAVY Postup je v obrázkoch... Tortička je za hodinku s prípravou aj 45min. pečením hotová. Nejde do nej ani deko múky a ani deko pridaného cukru. Nech sa páči, poďme piecť :-) Pripravíme si : KORPUS 8 vajec 2 gaštanové pyré (1kus má 250g) PLNKA 2 šľahačky v prášku 3dcl mlieka 1 gaštanové pyré + potrebujeme 1 dcl rumu kyslý džem ozdôbky OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Suroviny, ktoré budeme potrebovať. (zabudla som na rum a jedno gaštanové pyré sa mi tiež zatúľalo ešte v chladničke, tieto dve veci na obrázku chýbajú) Na korpus - 8 vajec, 2x gaštanové pyré VŠETKO? Áno, to je všetko :-)) Ostatné suroviny - 1 gaštanové pyré a 2 šľahačky + 3dcl mliečka na krém a džem + rum na korpus + nejaká milá ozdôbka :-) Oddelíme si žĺtky a bielka do dvoch misiek... žĺtky si minútku predšľaháme do 8 žĺtkov minútku predšľahaných, pridáme 2 kusy rozmrazeného gaštanové pyré (1ks má 250g) (v obchodoch nájdete v mraziacich boxoch blízko zmrlín) Toto mrazené pyré je dochutené - cukrom a rumovou arómou, netreba ho prisladzovať, ani nijak dochucovať...:-) ...a šľaháme až kým... ...nám vznikne takýto tuhý nadýchaný krém so štipkou soli si pripravíme tuhý sneh zo zvyšných 8bielkov... -naše dve masy (gaštanovo žĺtková a sneh z bielkov) postupne zašľahávame sneh do žĺtkovo-gaštanovej masy, aby sme tú nadýchanosť neporušili. Keď to budete robiť jemnulinko, bude korpus ako páperie :-) Takže jemnulinko, ako keby ste ho hladkali a postupne, po lyžiciach pridávajte sneh, kým sa všetok neminie...:-) takto si ho pekne uhladíme vo forme... (táto foto mala nasledovať až po ukážke formy, ktorej fotky nasledujú hneď :-) pripravíme si formu. Najlepšie bude, ak použijete takú, ktorej priemer má 26cm. Vymazaná maslom. lyžica múky (bezlepkáčikovia nemusia formu vysypať múkou, stačí masielko a korpus pôjde tiež dobre von) Korpus vložíme do rúry, ktorá bola predhriata na 180°C ale po vložení sme teplotu znížili na 160°C. Pečieme 40-45minút (ja som spravila kompromis a piekla som 43minút :-D ) rúru prosím neotvárajte... korpus krásne ešte podrastie... Veľmi záleží od rúry, na akom stupni budete piecť... Kamila uvádzala presne ako píšem. Vyhriať na 180°C a po vložení korpusu spustiť teplotu na 160°C. No niektoré rúry nepečú tak "efektívne" a treba nechať radšej tých 180°C aby sa korpus dostatočne dopiekol. Najlepšie je po vybratí korpusu, vpichnúť do stredu špajdlu. Ak po vytiahnutí budú na špajdli stopy cesta, treba ešte cca 5minútiek dopiecť...ak bude čistá, je to eňo ňuňo. Ja mám el. rúru a piekla som na 160°C 43minút. ...upečený korpus necháme cca pol hodinku posedieť a vychladnúť, aby sa nám ľahšie prekrajoval... (aby vás nepomýlila fotka, že mám za korpusom ešte jednu formu, tak to je druhá torta, ktorú som zároveň robila) ...po cca 10minútkach sa nám korpus vo forme sám od okrajov pooddeľuje - takto... :-) Vtedy boky formy oddelíme a necháme vychladnúť iba na podstavci. korpus je nadýchaný, jemnulilinký a taký dobrý, že budete mať čo robiť, aby ste z neho neuštipkovali :-)))) Úžasne vonia po celej kuchyni gaštonovo rumovou vôňou :-) (v gaštanovom pyré je rumová aróma a dostatok cukru, nemusíte sa báť, že by bol korpus bez chuti - práve naopak) Vychladený korpus prerežeme na polovicu. Ja to robím nitkou, ktorú ťahám celým stredom z jednej strany na druhú, vtedy je zaručene rovno prekrojený, ale kľudne použite nožík, alebo iné pomôcky...:-) Pracuje sa s ním dobre, ale musíte byť opatrné, lebo je veľmi jemnulinký. spodnú časť pokropíme rumom (1dcl) Pravdaže, ak tortičku plánujete podávať detičkám, miesto Rumu zvoľte inú variantu - nejaký punčový rozvar s rumovou arómou, alebo šťavu z kompótu s rumovou esenciou :-) preložte si už korpus na podstavec, na ktorom ju budete podávať... Kamila uvádza, aby sa použil džem ríbezľový, malinový, višňový. Skrátka taký správne kyselkavý a ostrejší, aby bol príjemným spestrením pre chuťové poháriky. Ja som použila náš kyslý mirabelkový a veru som urobila MAXI dobre :-) ... PLNKA - potrebujeme dve šľahačky v prášku (je to správna varianta, nakoľko živočíšna šľahačka by sa po chvíli poroztekala a nedržala by tak konzistenciu ako prášková) Nebojte sa, je to super chuť :-)))) Takže 2 šľahačky, 1 gaštanové pyré a 3dcl studeného mlieka mlieko + šľahačky spolu predšľaháme do polo tuha (cca 30sekúnd) ...pridáme rukami pomrvené rozmrazené pyré (1kus 250g)... ...a šľaháme aspoň 2,5 - 3minútky, aby krém poriadne narástol a držal ako "hluchý dvere" :-) Bude mať farbu bielej kávy, neodolateľnú vôňu a ak sa nezdržíte ako ja a ochutnáte, tak zistíte, že by sa dal jesť aj samostatne s malinami, jahodami, skrátka lahôdka neuveriteľná... preto radšej nechutnajte, aby zostalo do torty :-D polovicu natrieme na korpus - porumovaný a natretý džemom ...takto :-) Nemusíte úplne po kraje, keď plnku zakryjete druhým korpusom, plnka sa časom krásne spojí s okrajmi. Nechajte kľudne 0,5cm od okraja voľné miesto. Priložíme druhú polovicu korpusu a ideme potierať druhou polovicou plnky ... dozdobíme podľa fantázie (ja som použila presne tie zdobítka, aké použila Kamila Magálová) Tortičku nechajte minimálne 3hodinky odpočívať - v chlade, aby nasiakla rumom, džemom a plnkou do špiku, ľahulinko sa krája, plnka nevyteká, nepotrebujete ani extra ostrý nôž :-D Ja som mala túto dopečenú o ôsmej ráno a koštovali sme o štvrtej poobede a bola presne akurát. ...v reze tortička sa zjedla takou rýchlosťou, že som ju ledva nafotila :-) Výhodou je, že aj tí, ktorí veľmi sladkému neholdujú, si prídu na svoje. Jemná chuť, ľahký korpus, žiadne ťažké maslové, pudingové plnky, na ktoré sa mne osobne už aj ťažko pozerá... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 141 (zobrazuje sa 121-140) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
Veronika A. (22222) ID 31060, mimibazar.sk/22222 (29.5.2011, 21:34) | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (4.6.2011, 16:27) | ||
ODPOVEDAŤ |
martina G. (feedorka) ID 35909 (29.5.2011, 21:11) |
no, milá marika, tak o tejto torte som mala som svojimi dvomi sekretárkami (cca pred 3 týždňami) ťažkú debatu - nemohla som uveriť, že bez cukru a múky sa môže niečo upiecť! sekretárke č. 1 mama túto tortu roky pečie a presviedčala ma (absolventke hotelovej školy... , že to ide a ide.... so sekretárkou č. 2 (sorry za čísla, nechcem ich menovať...) sme sa prekonali a ona ju upiekla a div sa svete - je to niečo neuveriteľné! je to nenormálna dobrota fakt teda, dcérka bude mať meniny, tak ju urobím aj ja ak nebudem lenivá, konečne nafotím... |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (3.6.2011, 13:45) | ||
100 bodový príbeh Maťka Inak, aj ja sa priznám, že pri prvom koláčiku, ktorý som robila bez múky, som mala zmiešané pocity, že ako môže ten korpus vlastne držať po kope Odvtedy už pri pečení nerozmýšľam, iba konám Budem sa tešiť na , nech vám doma chutí |
||
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (29.5.2011, 19:14) | |
Marika, vyzerá to famózne Si šikulka Hneď by som si dala z takej tortulienky jemnulilinkej a lákavej | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (3.6.2011, 15:10) | ||
No to keď mi ty povieš Kika Ej veru, aj ja by som si dala...nenechala by som sa 2x ponúkať Veľmi som si ju totiž neužila,zjedla sa šmahom prútika a mne zostal malinký slížik na ochutnanie, ale stál za to... |
||
ODPOVEDAŤ |
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (29.5.2011, 18:18) |
Gaštanové pyré zbožňujem. Určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (3.6.2011, 15:09) | ||
Bei, budem držať palce, aby sa podarila Uvidíš, budete si pršteky oblizovať |
||
ODPOVEDAŤ |
Anna V. (hanicka78) ID 203116 (29.5.2011, 17:24) | |
vyzerá mňamkovo...receptík uložený | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (3.6.2011, 9:22) | ||
Ani, ďakujeeeeem Keď vyskúšaš, daj info, ako to dopadlo |
||
ODPOVEDAŤ |
Anna V. (hanicka78) ID 203116 (4.6.2011, 19:16) | |||
o.k | |||
ODPOVEDAŤ |
Hana Š. (sisi4) ID 15032 (29.5.2011, 17:07) |
Marika, nechcem rypat, ale rum do torty pre drobca? Ale jasne, da sa pouzit aj aroma. Chcem sa Ta spytat - to krajanie nitkou - nikdy som to nerobila, vzdy som rozkrajovala nozom, ale pri tejto torte mam pocit, ze je naozaj velmi krehka. Moze sa to urobit tak, ze nitku das ako maslu po obvode cez stred a potiahnes oba konce oproti sebe? A este nieco - vyzera UZASNEEEEE |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (29.5.2011, 18:21) | ||
Hani, tútu ani jeden drobec nepapal. Bola robená na oslavu, kde nás bolo 30ľudí, z toho 4deti. Pre deti bolo robené Kilimandžáro - tvaroh+mandarínky (viď posledná ) S tou nitkou je to presne ako píšeš Rez sa ti určite podarí, ja takto "krájam" každý korpus. Mám také silonové vlákna, pevnejšie, ale tento jemný korpus pôjde aj obyčajnou niťou Ďakujem krásne za pochvalu a budem sa tešiť, keď sa do nej pustíš Papa a krásny koniec víkendu |
||
ODPOVEDAŤ |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (29.5.2011, 16:53) |
Žeby som konečne nabrala odvahu a upiekla už neakú tortu vydarila sa ti parádne |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (29.5.2011, 18:33) | ||
Babetka, no to by som bola radaaaa Neboj sa toho |
||
ODPOVEDAŤ |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (15.7.2011, 7:50) | ||
Marika piekla som ale na plechu mám totiž malú formu ale to nevadí výsledok bol prekrojila som na polovicu a naprieč naplnila a bola s toho torta síce hranatá ale famózna | ||
ODPOVEDAŤ |
lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (29.5.2011, 16:51) | |
tak toto vyzerá neodolateľne...už aj zajtra kupujem pyré... | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (31.5.2011, 19:59) | ||
Luci, tak to sa veľmi teším Potom daj info ako chutilo |
||
ODPOVEDAŤ |
Martina R. (Martina8800) ID 43081 (29.5.2011, 14:04) | |
Toto vyzerá úžasne, ďakujem za receptík, určite ho cez týždeň vyskúšam | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (3.6.2011, 9:20) | ||
Martinka, ďakujem krásne, verím že sa podarí a bude chutiť Daj potom info, ako to dopadlo |
||
ODPOVEDAŤ |
Jana C. (janica251) ID 82644 (29.5.2011, 13:28) | |
tortička vyzerá určite vyskúšam spravím maminke na narodeniny | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (29.5.2011, 13:43) | ||
Jani, budem sa tešiť Držím palce |
||
ODPOVEDAŤ |
Iveta V. (ivetkaaaaaa) ID 42687, mimibazar.sk/ivetkaaaaaa (29.5.2011, 11:40) | |
mnaaaaam | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (31.5.2011, 17:16) | ||
Ivet, ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
dada t. (cica-mica) ID 102843 (29.5.2011, 11:40) | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (31.5.2011, 11:11) | ||
Dadka, ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Scarlett H. (Tika.) ID 32913, mimibazar.sk/1411tika (29.5.2011, 11:36) | |
krásna a taký perfektný popis, že asi sa tá torta podarí aj mne pridávam si ju k obľúbeným a cez tyždeň vyskúšam | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (2.6.2011, 21:16) | ||
Scarlettka, prosím ťa, to je jasnééééé Keď vyskúšaš, daj info, ako chutila |
||
ODPOVEDAŤ |
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (29.5.2011, 11:30) | |
naozaj krásna... a veru blíži sa príležitosť.... , oslavujeme o týždeň, tak mám chrobáka v hlave... nie je taká náročná, tak vyskúšam.... , ďakujem za recept | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (2.6.2011, 21:15) | ||
Ďakujem, nech sa podarí | ||
ODPOVEDAŤ |
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (29.5.2011, 10:55) | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (30.5.2011, 13:22) | ||
ODPOVEDAŤ |
Miroslava S. (mirusia) ID 5452 (29.5.2011, 10:29) | |
kráásna.perfektný prac.postup ....určite vyskúšam | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (29.5.2011, 21:01) | ||
Mirka, ďakujem ti veľmi pekne Budem sa tešiť, keď vyskúšaš |
||
ODPOVEDAŤ |
Estera L. (saxinka) ID 14692 (29.5.2011, 10:19) | |
Marika, dakujem za pozdrav, dúfam, že sa tortička dievčatám bude páčiť ak nevkladám ja recepty - som rada, že ty to urobíš za mna |
|
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (29.5.2011, 10:41) | ||
s radosťooooooooooou | ||
ODPOVEDAŤ |
Diana S. (Lilidia) ID 14652, mimibazar.sk/lilidia (upravené 29.5.2011, 12:12) | |
Výborne to vyzerá! Dievčence, neviete poradiť, či sa do niečoho pustiť ak je pyré horkasté? Kúpila som v Lidli, jedno sme už otvorili a nemal ho kto ani dojesť... |
|
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (29.5.2011, 10:36) | ||
Dianka, neriskovala by som s horkastým pyré... Zrejme nie je dobré... po záruke nie je? Radšej kúpiť nové... |
||
ODPOVEDAŤ |
Diana S. (Lilidia) ID 14652, mimibazar.sk/lilidia (29.5.2011, 12:14) | |||
No veru je to mrazené pyré z Lidla a v záruke do 2013. Smola, no... som sa ulakomila, lebo stálo 0,99 a inde je drahšie. | |||
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (29.5.2011, 12:38) | ||||
No to je teda škoda... ktovie ako ho skladovali predtým, ako sa dostalo do mrazáku v Lidli... Toto, čo mám v postupe, s ktorým som piekla, je z Tesca a stálo jedno 250g 1,30€. Celá torta vyjde na takých 6-7,5€ čo je super cena |
||||
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (29.5.2011, 10:07) | |
Bez múky? Tak to je potom ako pre mňa stvorená | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (29.5.2011, 18:29) | ||
Ivka, veru bez Určite si ju nenechaj ujsť Papa |
||
ODPOVEDAŤ |
Erika P. (Erči) ID 121558, mimibazar.sk/erci (29.5.2011, 10:05) | |
Fantázia , Ďakujem za recept, vyzerá to famózne , túto tortičku určite vyskúšam. Pozdravujem | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (29.5.2011, 18:29) | ||
Erika, ďakujem za krásny komentárik Budem sa tešiť, keď sa podarí a dáš vedieť, ako chutilo |
||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 141 (zobrazuje sa 121-140) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |