končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
PIZZA |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 728 návštěvníkov) *♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥*[ recept č. 14937 zo dňa 6.6.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY ***Na cesto - 600 g polohrubej múky, 4 - 6 PL oliv. oleja, 3 dl mlieka, 1/2 čL kryšt.cukru, 2 čL soli, kocka vasníc *** Na_paradajkovú pastu - 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, 3 PL oliv.oleja, 1 mrkva, štvrťka zeleru, paradajkový pretlak (stredná veľkosť) , oregano, bazalka, soľ, mčk, soľ ( v sezóne čerstvé paradajky) *** ***Na_obloženie - 300 g mozarelly, trocha iných syrov (niva, eidam,camembert atď), šunka, chudá slanina, olivy, šampiňóny, papričky, rybičky, cibuľa, ananás ( to som použila ja, dá sa použiť všeličo iné, ako napr. rôzne druhy salám, klobás, zelenín, rôzne druhy rybičiek v konzerve, ale aj čerstvé... fantázii sa medze nekladú) - POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 164 (zobrazuje sa 121-140) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (30.10.2009, 8:49) | |
Ja som piekla na tých 180 ale ešte ani po 15 min. nebola riadne upečená, potom som pridala na 250, no nebolo to ono, neupiekla sa mi do ružova, nebola taká chrumkavá No cesto bolo chuťovo dobré. Syn sa mi na paradajkový základ vykašľal, vyberal ho. Neviem ako ju mám piecť, aby bola pekná hnedá a chrumkavá |
|
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (30.10.2009, 14:56) | ||
Zlatka, no a ako si zvykla piecť tú pizzu, čo si robievala (si spomínala, že máš akúsi osvedčenú). Ja som piekla túto pizzu aj v obyčajnom plynovom sporáku, keď sme boli u babky a bola super. Rúru treba napred vyhriať, dala by som v tom tvojom prípade takých 200 -220 na takých 10 min a potom šup do rúry... veď si poznáš rúru, akú máš? Alebo je nová a ešte nevieš? Niekto tiež spomínal, že piekla dlhšie. Tak si to treba odskúšať na svojej rúre. | ||
ODPOVEDAŤ |
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (10.11.2009, 12:51) | |||
Spominala so ja ze som piekla dlhsie,ale to len preto,ze moj ma rad hrubsie cesto,teda som nerobila tenucke ako jaa mam rada,tak urcite preto som dlhsie piekla.Inak u nas doma my len tuto pizzu robime,inu uz nechceme.Mam ju vzdy super | |||
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (12.11.2009, 12:23) | ||||
zaujímavé, aj môj muž má rád hrubšie cesto, keď robím takú tenučkú, frfle, že je obloha hrubšia ako cesto Tak to striedam. Keď robím okrúhlu, robievam tenké cesto. Keď robím na plech, tak urobím trocha hrubšiu. Pre nás je to tá NAJpizza | ||||
ODPOVEDAŤ |
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (upravené 1.11.2009, 13:30) | |||
Zvykla som ju piecť na 250-tke a cesto bolo trochu redšie. Nabudúce skúsim pridať teplotu a piecť dlhšie. Mám takú blbú rúrz, že si neviem nastaviť iba horný alebo iba dolný ohrev,... proste mám iba teplý vzduch a to je všetko. Nabudúce pridám aj vodu, aby som ju mohla natiahnuť na plech ... môj muž je schopný zjesť aj celý plech pizze, tak preto enrobím okrúhle. Ale chuťovo bola fakt dobrá |
|||
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (2.11.2009, 18:02) | ||||
Hm, to ma mrzí.. dokonca som si myslela, že teplovzdušná rúra je super. My sme asi pred 2 rokmi kupovali sporák, rúra tam je bezva, má kopec funkcií, takže ja sa v tom vyžívam. Možno by si mala napísať Ježiškovi Zlati, maj sa pekne a nabudúce nech sa ti podarí podľa tvojej predstavy |
||||
ODPOVEDAŤ |
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (11.11.2009, 14:50) | |||||
Na druhý pokus som skúsila spraviť pizza trojuholníky. Nemala som už ryžové mlieko, tak som zarobila cesto s vodou a v Kaulande som objavila múku na Pizzu, tak som dala tú...reku vyskúšam aká je. Boli fantastické - synátorovi a aj mne tak chutili, že mužovi nič neostalo Jáj a piekla som ich na 250 st. |
|||||
ODPOVEDAŤ |
Martina W. (Riša) ID 26736, mimibazar.sk/risa (29.10.2009, 19:51) | |
Ďakujeme za skvelý recept,my sme piekli na 275 stup. asi 5 min. na pizza programe a bola úžasná ako z našej pizzérie,deti vraveli že ešte aj lepšia ,že inú už ani nechcú | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (30.10.2009, 19:54) | ||
Martinka, som rada, že detičkám tak chutila už som začínala byť dáka smutná po tej Zlatkinej správe, že sa jej nepodarilo upiecť ju do chrumkava. čo pravdupovediac ani nechápem, lebo ja ju mám chrumkavú vždy a myslela som si, že v teplovzdušnej rúre to musí byť malina upiecť chrumkavo. No tak neviem, čo rúra, to iná trúba asi Túto pizzu pečú v Taliansku v obyčajnej takej peci, kde sa kúri drevom. A na kameni. | ||
ODPOVEDAŤ |
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (31.10.2009, 16:50) | |||
tak o takejto peci snívam aj ja ... raz ju budem mať v záhrade - neviem kedy to bude, ale snáď sa toho dožijem. | |||
ODPOVEDAŤ |
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (29.10.2009, 17:46) | |
pizza sa pečie. Som strašne zvedavá aká bude, lebo cesto sa mi zdalo dosť tuhé, utekalo mi na plechu, furt sa scvrkávalo, neviem, čo som spravila zle ... zdalo sa mi dosť tuhé. Ale ten paradajkový základ je skvelý - uvidím čo so mnou spraví cesnak ( už som ho prestala používať, lebo mi bolo z neho zle ) ... ja som ho aj rozmixovala. |
|
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (30.10.2009, 15:03) | ||
Čo sa týka cesta, je to recept na cesto, kde pizzu vyvaľkáš do kruhu. Inak bežne sa kysnuté cesto "sťahuje" to je normálna vec. Ale ak chceš z tohoto cesta robiť pizzu na celý plech, musíš dať viac tekutiny... mlieko, vodu. Je to taký rozdiel, ako keď robíš cesto na buchty - býva tuhšie a cesto na ovocný koláč musíš urobiť redšie ... pritom to robíš podľa toho istého receptu. Líšia sa len obsahom tej tekutiny. Aj keď ho máš redšie, sťahuje sa. Ja ho naťahujem stierkou a vidličkou, keď robím na plech. A na okraji ho pritlačím, aby neutekalo späť | ||
ODPOVEDAŤ |
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (28.10.2009, 17:40) | |
baby ale ste ma riadne navnadili. Aj ja mám jeden osvedčený rerecept, ale skúsim aj túto. Trošku mám obavy aká bude, nakoľko tam ide polohrubá múka - ja robím pizzu z hladkej, ale uvidíme. V piatok, keď bude muž doma idem na to, tak držte palce. Ja nemám pizza program, mám iba teplovzdušnú rúru, bez možnosti výberu spodného alebo horného ohrevu, dúfam, že ju dobre upečie. |
|
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.10.2009, 17:51) | ||
Zlati, bez obáv. teplovzdušná ti ju upečie mňamkovo. Polohrubej múky sa neboj, cesto je famous však uvidíš. A aj to mlieko. Len urob aj tú tomato pastu, naozaj to nie je také časovo náročné a ani na suroviny náročné. Uvidíš, že budeš príjemne prekvapená. Tá pasta tam čaruje Potom mi daj vedieť, ako dopadlo v každom prípade A držím palce, ale viem, že spokojnosť bude ahojky | ||
ODPOVEDAŤ |
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (upravené 29.10.2009, 11:15) | |||
to cesto sa z polohrubej múky nedrobí, teda nemrví? My mlieko nemôžeme, lebo sme celá family alergickí, ale namiesto neho dám ryžové. Ozaj, môžem namiesto kečupu a pretlaku dať zavarené paradajky na malé kúsky pokrájané? Raz som s nimi robila pizzu - len som trochu zahustila solamylom a dochutila bylinkami a muž si to nevedel vynachváliť, vraj to bola najlepšia pizza akú som robila. Zajtra sa do nej pustím, už sa neviem dočkať. Ináč my máme doma domáci kečup ... ide tam cibuľa, paradajky, jablká, paprika zelená aj mletá koreninová, paštrnák, mal by ísť aj zeler, no sme ho nedali, lebo sme nemali. Čo keby som do neho pridala len cesnak, bylinky, mrkvu a to by bol ten paradajkový základ? |
|||
ODPOVEDAŤ |
Edita P. (ediika) ID 8930 (21.10.2009, 19:25) |
ahojky Kristinka, prave som dopiekla pizzu, cesto som robila podla tvojho receptu...no je uzasneeeeee...vysli mi dva plechy a rodinka mi vyhlasila , ze viac do pizzerie nepojdu, uz chcu len tu moju. Cesto mi nadherne narastlo, vobec nevyschlo....no proste mnamka...velmi pekne dakujem za suprovy recept Edika |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.10.2009, 20:21) | ||
Edika , to je super Som rada | ||
ODPOVEDAŤ |
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (12.10.2009, 17:05) | |
takto dopadla nasa Kristinka strasne dakujem za recept.vydarila sa. http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=604110 | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (13.10.2009, 13:16) | ||
Slávka, dopadla super Verím, že ste si pošmakovali Teším sa, že si spokojná Ahojky |
||
ODPOVEDAŤ |
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (7.10.2009, 18:33) | |
Kristinka,pizza oblozena a pripravena pred supnutim do rury,cesticko bolo uzasne vykysnute nadhera,uz vidim ze to urcite dobre dopadne,len ako dlho sa asi pecie v rure? Priblizne zeby som vedela | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.10.2009, 19:49) | ||
Už asi neskoro idem s radou, lebo zrejme si už upiekla. Ak máš rúru s pizza programom, použiť treba ten. Ja mám na pizza programe nastaviteľnú teplotu, niekto to na rúre nemá, tak neviem, ako to máš ty. Ja nastavujem teda pizza program... t v rozmedzí 180 - 200 stupňov a pečiem asi tak 12 minút ... presnejšie ti nepoviem, lebo to priebežne sledujem, kým sa to pečie. Ten pizza program je fajn preto, lebo rúra vtedy pečie iba zospodu a zvrchu sa to pečie teplovzduchom. Piekla som aj u babky v plynovej, tam to bolo ešte rýchlejšie hotové. Nemusíš sa báť, táto pizza nebude vysušená na papek - kvôli tej paste. Teda ak ju nenecháš spáliť Dúfam, že sa ti podarilo | ||
ODPOVEDAŤ |
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (7.10.2009, 20:11) | |||
Kristinka,tak uz padla za obet,ja som ju piekla dlhsie teda,asi pol hodiny,preto som sa pytala koli orientacii.nebala som sa toho ze bude na papek, skor ze cesto sa nedopecie a namokne- uz sa mi to stalo,ale tvojmu receptu som nejak verila uz od zaciatku, len som sa odhodlavala a dnes som si povedala ze DO TOHO Musim sa ti velmi podakovat,lebo odteraz uz len tuto pizzu budem robit,moj sa napraskal az fuciiiii a ja pravdupovediac tiez ,tak teda este raz vdaka,ze si ma dnes tak sprevadzala a urcite vsetkym tento recept odporucam lebo je ENO NUNOOOOOOOOOOOOOOOOOOO | |||
ODPOVEDAŤ |
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (7.10.2009, 13:31) | |
Dnes idem na to.Dufam,ze sa vydari | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.10.2009, 13:40) | ||
Ja som robila cez víkend Tak nech sa ti vydarí a nevykašli sa na tú pastu, lebo tá je vlastne GRO tejto pizze Držím ti palce, ale pre teba to nebude problém. Potom napíš, ako vám chutila | ||
ODPOVEDAŤ |
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (7.10.2009, 14:44) | |||
Myslis ze ked vynecham korenovu zeleninu v tej paste bude to o nicom? Lebo nemam momentalne,taky by som musela do obchodu |
|||
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.10.2009, 17:00) | ||||
no mrkvu nevynechaj v žiadnom prípade... zeler môžeš, ja to tiež občas vynechám... keď nemám... už sa stalo, že som miesto mrkvy a zeleru dala postrúhanú brokolicu... dalo sa, ale nebolo to celkom to, čo má byť | ||||
ODPOVEDAŤ |
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (1.10.2009, 21:02) | |
a chutovo....super mnam | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (2.10.2009, 19:27) | ||
Zajtra ťa asi nasledujem Dnes manžel naďabil na krásne šampiňóny a dostal chuť na pizzu Na vysvetlenie - robievam síce rôzne, ale šampiňónovú vždy,vždy, pravidelne, lebo tá je | ||
ODPOVEDAŤ |
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (2.10.2009, 23:54) | |||
my sme este teraz dojedali pizzu zo vcera | |||
ODPOVEDAŤ |
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (1.10.2009, 20:46) | |
kristinka, dakujem za super recept to cesto je uzasne, uz pri davani na plech malo uplne inu konzistenciu, nez na aku som zvyknuta, a teraz ked sledujem ako sa to pecie- na tom ceste je aj vidiet, ze je ine- take talianske pisem do naj receptov | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (1.10.2009, 21:25) | ||
Klaudi, teším sa, že sa ti recept páči To cesto je naozaj super, ale chcem sa spýtať, či si robila aj tú tomato pastu na ňu? Ja som už skúšala aj bez nej, ale to nebolo ono. Tak ma zaujíma tvoj názor. | ||
ODPOVEDAŤ |
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (2.10.2009, 23:53) | |||
bohuzial nestihla som, ale musi to byt super. teraz mam tak malo casu na varenie, ze robim fakt len rychlovky .... ale ked skusim, dam ti vediet | |||
ODPOVEDAŤ |
Lucia Urminská (maadness) ID 15616, mimibazar.sk/maadness (28.9.2009, 16:57) | |
Pred chvíľkou som pizzu dorobila, ale moc som jej najprv neverila, nakoľko už mám jeden osvedčený recept, ale musím povedať, že je fakt mňamková Už budem robievať len túto Jeden plech už máme za sebou, aj drobcovi strašne chutila | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (30.9.2009, 20:28) | ||
Jejda, taký milý komentárik No, Taliani sú majstri gastronómie, tak aj vedia, čo je dobré táto pizza je proste mňamka No a keď už aj drobec potvrdil , niet čo dodať | ||
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (21.9.2009, 12:50) |
od začiatku augusta sme si neobjednali pizzu, radšej si spravíme túto s obložením presne na mieru |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.9.2009, 13:24) | ||
Irmuška, teším sa že ti receptík vyhovuje. Nám vyhovuje tiež, ešte sa nám neprejedla, veď každý raz robíme nejakú obmenu v obložení, čiže nemá sa ako zunovať a to je práve skvelé. A tá pasta zabezpečuje šťavňatosť, čiže mňamka. Ja som práve medzi tvojimi fotkami našla bagel a vraj to máš v receptoch, tak idem odkukať Pekný dník |
||
ODPOVEDAŤ |
Jana M. (Saraja) ID 108524 (2.9.2009, 0:58) |
super paradajkova pasta!!!! Robila som ju uz v priebehu tyzdna druhy krat a pizza velmi chutila vsetkym vekovym kategoriam. Mrkva, zeler, + ....================== perfektna chut. Planujem si tuto zmes pripravit do zavaracich flias, aby bola kedykolvek k dispozicii. VDAKA |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.9.2009, 13:04) | ||
Veru tak... čaro tej pizzy je práve v tomatovej paste. Dáva jej tú mňamkovú šťavnatosť a šmak Doporučujem vyskúšať tú pastu aj ako omáčku na špagety (môže byť viac zriedená kečupom + pridavok mäsa) a posypať parmezánom... ďalšia mňamka. Hodí sa aj ako plnka do pizza rožkov http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17362&user=32120 len primiešať kúsok syra Prajem pekný deň | ||
ODPOVEDAŤ |
Terezia S. (tessa04) ID 56840 (1.9.2009, 15:21) |
mnaaaaaam, najfantastickejsia pizzka aku som kedy jedla!!! ani u nas v pizerke taku nerobia..doma sa vsetci zalizovali, totalne sme sa prejedli a este nam aj na veceru zostala jedna cela ... dakujem za receptik, odkladam k mojim oblubenym..len kto teraz uprace kuchynu .. krasny dnik zelam!!!! |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (1.9.2009, 18:45) | ||
Jeeééj, tak to je veľmi príjemná správička teším sa, že vám tak chutila Myslím, že na upratanie kuchyne sa už niekto našiel veď vždy môžeš povedať " Ak chcete pizzu aj nabudúce ... " tak nech SA to uprace Tak pozdravujem rodinku a tebe , že sa ti tak vydarila | ||
ODPOVEDAŤ |
MILADA R. (miladka7) ID 22901, mimibazar.sk/miladka7 (25.8.2009, 14:53) | |
už ju robím každý týžden ale je to tá naj pizza akú som kedy urobila,cesto som rozťahala na 3 plechy......len ešte som odkukala v telke kde robil nejaký talian orig.pizzu a nakoniec ju trošku pokropil olivovým olejom a veru ostala neskutočne chrumkavá a šťavnatá........ kôli tejto pochútka nikdy neschudnem | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (27.8.2009, 11:46) | ||
áno, viem, že to Taliani robia, ale ja sa vyhýbam zbytočnému olejovaniu, lebo mám pocit, že kalorické je to až dosť...syr obsahuje dosť tuku. Ale áno, správny gurmán to nevynechá Som rada, že vám pizza tak chutí |
||
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (20.8.2009, 18:44) | |
tak toto je neskutočnééééééééééééééééééééééé je to výborný recept,ďakujeme!!!!!!!! | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.8.2009, 21:31) | ||
Niet za čo teším sa, že sa ti recept zapáčil. Robila si tú pizzu? | ||
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (23.8.2009, 11:55) | |||
no veď samozrejme, teraz som po sebe prečítala komentár a naozaj z neho nevyplynulo, že je to odskúšané, hlásim, áno, úspech 100%-ný, syn to jedol aj na druhý deň, teda, čo zostalo!!!! | |||
ODPOVEDAŤ |
Katarína K. (kubolka) ID 105845 (14.8.2009, 8:00) |
Naozaj výborná pizza a to som robila pizzu prvý krát v živote. Všetkým nám chutilo, ďakujeme za recept. |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (14.8.2009, 19:06) | ||
tak to vám a potešilo ma, že vám chutila | ||
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (10.8.2009, 14:52) |
my všetci doma |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (15.8.2009, 12:28) | ||
Irenka, tak som sa včera inšpirovala tebou a tiež som si pripravila tomato pastu doforoty Robila som totiž kečup a tú pastu popri ňom. Tá omamná vôňa pasty prilákala moju ségru i muža a tajne mi ju vyjedali až kým som im nedala po paprčkách | ||
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (9.8.2009, 21:36) |
mňam stále dokola, tá pizza nemá chybu už mám v mrazáku omáčku na ďalšie tri pečenia |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (10.8.2009, 14:17) | ||
Chichichi... Irenka, nakoniec sa staneš závislou na tej pizze | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (7.8.2009, 19:27) | |
Ďakujem za tento recept teraz som piekla túto pizzu z polovičnej dávky a je fantastická A paradajkový základ je úúúplne geniálny, dá sa jesť len tak lyžicou |
|
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.8.2009, 19:42) | ||
Jani, to je super, že vám chutila teším sa. No a nabudúce už z celej dávky (na druhý deň sa dá zohriať do chrumkava v hriankovači alebo v rozkúrenej rúre - aj vtedy je super. dokonca som ju párkrát i zmrazovala) Jej, áno, moja ségra vždy chodila na tú pastu a šrotovala ju len tak lyžicou z panvice Je dobručká a keď do nej dáme čerstvú bazalku, cesnačik, olizujeme sa až za ušami Tak nech vám chutí i ďalej |
||
ODPOVEDAŤ |
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (7.8.2009, 21:18) | |||
N o určite z celej, toto bola len skúška jedlosti A je prudko jedlá A s tým zmrazovaním je to dobrý nápad Niekedy sa to môže hodiť A inak - nemám v láske celer, ale v tej omáčke je geniálny |
|||
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.8.2009, 23:40) | ||||
Ja niekedy celer aj vynechám, ked napr. nemám... nerobím si z toho hlavu a dám viac mrkvy | ||||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 164 (zobrazuje sa 121-140) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |