. .. .. .. .. .. .
. .

PUDINGOŠ - RECEPT 9139

Miinka K. (miinka) ID 45774
.
mimibazar.sk/miinka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.5.2008
Naposledy: 11.3.2024 23:12
Aktualizácia: 19.10.2016 15:48
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 57
RODINNÉ FOTOGRAFIE 82
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 223
NÁVODY 0

SLADKÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 500 návštěvníkov)


PUDINGOŠ


[ recept č. 9139 zo dňa  ]


PUDINGOŠ


POTREBNÉ PRÍSADY

Náš obľúbený kysnutý koláč! Pečiem ho už asi 4 roky. Vynikajúci! Podobné recepty som tu na mmb už videla, teraz pridávam svoj :)))) CESTO: 90 dk HL múky špeciál, 10 dk prášk. cukru, 1 alebo 2 kocky droždia (v postupe mám vyfotené záviny s 1 aj 2 kockami. robievam podľa toho, koľko droždia nájdem v chladničke :-) 4 dl mlieka, 5 PL oleja, 1 bal vanilk. cukru, 1 PDP, štipka soli, 2 vajcia PLNKA: 1/2 l mlieka, 2 bal. čok. pudingov, 4 PL kakaa, 25 dk kryšt. cukru, 25 dk Palmarínu

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, cukru a puding. práškov uvaríme hustý puding. Ak robíte z pudingu iného ako Dr. Oeker, odporúčam dať 2,5 balíka! Do mierne vychladnutého pudingu primiešame Palmarín (puding musí byť dostatočne teplý na to, aby sa v nom rozpustilo 25dk margarínu) a kakao, dobre vymiešame a necháme vychladnúť.
Zo surovín na cesto vypracujeme cestíčko (podrobnejšie vo fotopostupe). Rozdelíme ho na 6 dielov, každý diel rozvaľkáme na obdlžnik, naplníme plnkou a urobíme záviny. Potom splietame po dva záviny do vrkoča, vzniknú 3 pletenky, ktoré dáme na vymastený plech. Potrieme ich olejom. Prikryjeme servítkou a obrúskom a necháme kysnúť (najlepšie v trošičku predhriatej rúre) asi pol hodiny. Pečieme v stredne vyhriatej rúre (170 C) asi 30-40 min.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Kvások si pripravujem vždy osobitne z teplejšieho mlieka (z odmeraného množstva), 3 KL cukru, trocha múky a droždia. po vykysnutí ho pridám do múky + ostatn. suché suroviny, prilejem mlieko, v ktorom rozhabarkujem vajíčka a ostatné mokré suroviny. Pridávam poznámku od Moniky (ID 3699): namiesto hladkej múky použila celé 1 kg polohrubej múky, a dala 2 dl oleja. S tou polohrubou múkou som to vyskúšala aj ja, cesto je aj takto vynikajúce a mäkké aj na druhý deň.
Kým mi krásne "rástol" kvások, uvarila som puding, nechala chvíľu odstáť, potom pridám Palmarín. Neskôr primiešam kakao, opatrne zamiešavam, aby "nezhrčkavelo". S kakaom je čokoládový puding ešte čokoládovejší.
Vypracujem cesto, ručne ho "hnietim" aspoň 10 minút. Dobré posilňovanie, lebo cesto je tuhšie. Potom rozdelím na 6 bochníkov a vyvaľkám na menší plát. Kedže sa mi nedarí rozdeliť ich na rovnaké diely, povážim si ich. 1 bochník váži asi 280 g. ... no nie vždy je tuhé. cesto, ktoré som spravila včera, bolo veľmi jemné.
Pudingovej masy dávam za 2-3 veľké lyžice. Puding zmiešaný s Palmarínom (alebo inýmtukom) a kakaom nechajte vychladnúť, nedávajte ho na cesto teplý.
Rozotriem čokoládový krém, na jeden plát vyjdú 2-3 veľké polievkové lyžice, a zostane dačo aj v hrnci pre maškrtníkov.
Nafotila som postup zatočenia závinu. Pudingový krém má byť vychladnutý, keby nebol, cesto by zvláčnelo. pri zavíjaní negúľajte, len prehoďte.
... ešte preložíme ...
preložený závin zoštipkám na koncoch aj pozdlžne. "zoštipkanú" časť nechám ako spodnú stranu, nie vrchnú.
Zvinieme tak, že zľahka prehadzujeme po kúsku, nerobím klasické gúľanie. inak bochníček si nevyvaľkám na veľmi veľký obdlžnik, lebo pri zavinutí sa závin sám predĺži. zlepím oba konce, aj po dlžke cesto prstami "zoštipkám" - zlepím.
oba záviny. zatlačím horné konce závinov k sebe a potom opatrne spletiem.
takto závinčeky opatrne spletiem a položím na vymastený plech.
Verím, že to takto aj robíte, ale aj tak sem napíšem, ako sa zbavujem zvyškov kysnutého cesta. Misku najprv očistite od cesta, nedajte si ho pod vodu. Ked kysnuté cesto zaschne, pridajte ešte za malú hrsť múky do misky a veľmi ľahko cesto zošúchate a zahodíte. Uľahčíte si umývanie, či polepenú hubku od cesta :-)
záviny pred nakysnutím. pekne vidieť, ktorý som pridala ako posledný. Najlepšie je použiť hlboký plech.
po pol hodine kysnutia v teple. už len upiecť. koláčik sledujte, rýchlo sa upečie vrch a zvnútra môže byť surový. radšej pečte pomalšie, prípadne znížte potom teplotu.
a tu je výsledok Vašej prácičky :) dáme si ho na raňajky alebo večeru k čaju, mlieku, alebo do školy na desiatu. Je ho síce naoko veľa, ale dlho u nás nevydrží. Prajem Vám, aby rýchlo zmizol z plechu aj Vám!
Do tohto cesta som dala 2 ks droždia a prášok do pečiva. Pri kysnutí koláč naozaj nikdy nesklame. Dajte ho na 20-30 minút do rúry predhriatej na max 30-50 °C, alebo kontrolujte teplotu pri kysnutí podľa uváženia.
Nakysnuté záviny. Do cesta som dala 1 droždie a prášok do pečiva. Pred vložením do vyhriatej rúry - asi 170C spodné a vrchné pečenie - natrite pierkom olejom. Ked asi po 10 minútach začne vrch hnednúť, prikryte ho papierom na pečenie. Má totiž tendenciu pripiecť sa, kým vnútro by mohlo byť ešte nedopečené. Ked vidíte súvislú hnedú vrstvu už aj po bokoch koláča, je hotový. pri takejto teplote trvá pečenie asi 30, max. 40 minút.
a hotovo!
A tu je v priereze s vanilkovým a čoko pudingom.
detail
detail z posledného pečenia
Pudingoš od Adriany B. ID 32431
Pudingoš od Henriety K. ID 52602
Pudingoš od Ivety Š. ID 42855
Pudingoš od lenky j. ID 7422
Pudingoš od Lucii F. ID 9254
Pudingoš od Maji G. ID 29128
Pudingoš od Martiny P. ID 16490
Pudingoš od Moniky M. ID 76425
Pudingoš od LUCII T. ID 93464
Pudingoš od Martiny B. ID 46778
Pudingoš od Kamily B. ID 41103
Pudingoš od Evy L. ID 92234


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Lečo s cukinou a cestovinami | PUDINGOŠ | PIZZA rohlíčky podľa Lucia E. (smajliicka) V.Y.N.I.K.A.J.Ú.C.E. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 129 (zobrazuje sa 101-120)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Sylvia K. (sylvia225) ID 13427, mimibazar.sk/sylvia225 (11.2.2009, 11:36)
(Y) (Y) (Y) určite vyskúšam - kysnuté cesto máme radi (Y) (Y)
...a inak super popis a postup (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (26.2.2009, 21:32)
ahooooj! a čo keby ste pridali aj foto? pošlite, a ak súhlasíte, vyvesíme ho dole pod recept :) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (isaac) ID 30024, mimibazar.sk/isaac (10.2.2009, 16:24)
Aj ja som ho skúšala, ale pridala som aj prášok do pečiva a bol úžasný :-) ďakujeme, super recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (26.2.2009, 21:31)
ahojte rodinka! som rada, že môj receptík patrí medzi tie, ktorý chutia Vašim maškrtníkom (zajic) (zajic) (zajic) ešte veľa veľa pudingošov Vám želám (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
zuzana č. (zuzaxa) ID 7355 (5.2.2009, 21:27)
Uau! Dnes som ho robila, je to môj prvý kysnutý koláč! :-) :-) :-)
Je úplne úplne fantastický! Ďakujem Ti za perfektný receptík, ktorý sa bude u nás pravidelne piecť. |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (6.2.2009, 21:19)
takéto milé správy ma vždy veľmi potešia! krásne maškrtenie vám prajem! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Soňa K. (soko) ID 80478 (4.2.2009, 14:23)
Skúšala som z 2 kusov droždia. Myslím že je to to isté len mi kyslo pod rukami ;-). Ale je perfektný. nevydržal do druhého dňa.
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (6.2.2009, 21:16)
Zajtra zas pečiem aj ja - a vyskúšam konečne tie 2 kusy droždia ;-) som rada, že vám koláč tak chutil (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
. () ID 0 (4.2.2009, 12:55)
dnes som urobila pudingač a je vynikajuci (zajic)dakujem za skvelý recept :-p :-p :-p
ODPOVEDAŤ | UPRAVIT KOMENTÁŘ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (6.2.2009, 21:15)
(L) s radosťou sa podelím o recept, ktorý máme aj my veeeeľmi radi (L)
ODPOVEDAŤ
Anka H. (ankahaj) ID 12354 (29.1.2009, 8:54)
:-$ Miinka tak toto je fantastikus (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) kolacik ,cesticko je uzasne a tiez ako Adka aj ja som mala pocit ze mi utecie ;-) ;-) ;-) z plechu ,dakujeeeem 8o| za uzasny recept (F) (F) (F) (L) (K)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (4.2.2009, 21:40)
(flower) Ahoj Anka! verím, že si na ňom pochutnáte aj nabudúce. u nás sa stávalo, že som ho piekla každý týžden. Dakujem za milú správu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (19.1.2009, 22:01)
Miinka, koláčik je úúúúúúžasný (zajic) (zajic) (zajic) a veľmi sýty (clamp) (clamp) (clamp) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=425570 Dala som 1 a 1/2 kocky droždia, vôbec ho tam necítiť a narástol krásne, aj som chvíľu mala pocit, že mi utečie z plechu ;-) Ďakujem za skvelý receptík (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (20.1.2009, 9:22)
Ďakujem Adrianka! Som šťastná, že sa receptík aj Tebe páči a koláčik všetkým chutil. pá! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Natália R. (Naťa) ID 24112 (upravené 13.1.2009, 15:18)
mňam, mňam, mňam
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (Daila28) ID 10425, mimibazar.sk/daila28 (31.12.2008, 15:24)
(L) (L) (L) (L) (L) koláčik je mňamkovýý (Y) (Y) (Y) supéééér (clamp) (clamp) (clamp) (P) u mna v albumíku ;-) (hello) (hello) (hello) želám všetko dobré (novy rok) (novy rok) (novy rok) (novy rok) (novy rok) (novy rok) (novy rok)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (19.1.2009, 9:44)
(hello) nakukla som k Vám do albumčeka, ale foto som nevedela nájsť... pošlite link, som zvedavá (X)
ODPOVEDAŤ
marcela l. (macalau) ID 62608, mimibazar.sk/macalau (29.12.2008, 21:13)
Díky za super receptík (Y) (Y) (Y),len viete čo sa my podarilo? :-rozdelila som cesto na osem častí,takže som mala štyry vrkoče,ale nič som s tým nepokazila aspon som jeden ušanovala na ranajky aspon dufam.napadlo ma že by nebola zla aj kombinácia vanilkový a čokoladový puding,j farebne by to bolo pekné.Nabuduce vyskušam potom dám vediet.Do nového roku prajem všetko naj... (novy rok)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (19.1.2009, 9:41)
Ahoj Marcelka, nabudúce určite aj ja spravím tú kombináciu s vanlkovým. vdaka za NAPAD (L) (L) (L)
(flower)
ODPOVEDAŤ
Katarina C. (Kati51) ID 26740 (27.12.2008, 16:47)
Dakujem za super receptik (Y) (Y) (Y) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (27.12.2008, 1:34)
..podariiil saaa.. :D dakujem velmi pekne.. :)) vsetci ma pochvalili.. :)) super recept, miinka.. :) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (11.1.2009, 15:49)
(hello) dakujem! som rada, že sa Vam recept paci (F)
ODPOVEDAŤ
Denisa J. (Dorota26) ID 1680 (21.12.2008, 18:44)
No aj ja sa musim pochvalit, vcera som ho trosku s obavami urobila, ale je fakt bozsky. Aj svokricka ma pochvalila (Y) (L). Urcite ho budeme veeeelmi casto robit.
Vdaka za uzasny recept. (L) (L) (L)
Denisa
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (21.12.2008, 22:20)
Ahoj Deniska! Ked pochváli svokra, tak to už je niečo (H) musíte byť šikovná mamka! pá (L) (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Božena Š. (Bodka17) ID 30385 (19.12.2008, 22:15)
Tak tieto pudingáče nemajú chybu...supeeer. Po prečítaní predchádzajúcich komentárov som síce mala trochu obavy, ako sa vydaria, ale bola som milo prekvapená..s cestom sa mi pracovalo vynikajúco, plnka absolutne v pohode, takže spokojná...zaradím do svojich obľúbených....dík za recept
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (21.12.2008, 22:18)
Ahoj Boženka! áno, aj ja ho robievam často, lebo ma cesto ešte nikdy nesklamalo, ani plnka, nikdy mi nevytiekla, nebol problém. iba ak s tým, že pudingoš tak rýchlo zmizne z plechu... ale to je pre (mamca) skôr radosť, však. Prajem všetkým mamkám krásne (andel) (banky) a veselého (silvestr)
ODPOVEDAŤ
Janka P. (Janka 4) ID 22686 (19.12.2008, 11:15)
Ahoj Miinka. Včera som ho upiekla a je božský. Perfektný recept! Ďakujeme
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (21.12.2008, 22:15)
(hello) Ahoj Janka! dakujem za komentár! som rada, že Vám pudingoš chutil (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989 (7.12.2008, 15:07)
Tieto pudingáče sú vynikajúce!!!Skúšala som ich robiť dávnejšie podľa imého receptu,kde išiel sneh z bielkov - neviem aký malo zmysel tie bielky šľahať - a cesto bolo hrozne riedke, nedalo sa s ním pracovať, a odvtedy som ich už ani neskúšala, ale tieto boli vynikajúce, klobúk dolu, určite ich budem robiť aj v budúcnosti, a vôbec ich nebolo veľa!!!!!!!!!!
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989 (7.12.2008, 15:01)
Tieto pudingáče sú vynikajúce!!!Skúšala som ich robiť dávnejšie podľa imého receptu,kde išiel sneh z bielkov - neviem aký malo zmysel tie bielky šľahať - a cesto bolo hrozne riedke, nedalo sa s ním pracovať, a odvtedy som ich už ani neskúšala, ale tieto boli vynikajúce, klobúk dolu, určite ich budem robiť aj v budúcnosti, a vôbec ich nebolo veľa!!!!!!!!!! :-D :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 (6.12.2008, 10:21)
(hello) Miinka aj ja som robila tie tvoje pudingáče, ale tá plnka bola dosť riedka oproti tvojej, ako môžem vidieť na obrázku. Ty ju dáš aj trochu stuhnúť? Alebo môžem ťa poprosiť aký používaš puding? Ja som mala toho krému vo vnútri málo lebo pri zvinutí mi vychádzal von. Preto si myslím, že som dala nesprávny puding alebo som ho mala dať trochu stuhnúť do chladničky. Neviem a preto prosím o pomoc. Ďakujem a prajem príjemné vianočné pečenie a krásne Vianoce. (andel) (darecek) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (6.12.2008, 13:19)
ešte som si spomenula, že raz som robila puding z vačšej dávky, vypočítala som si pomer, bolo to z 750 ml mlieka. No bolo to priveľa, zvnútra sa mi cesto nevedelo dopiect, lebo tam bola tá masa pudingu, a veru aj zostalo vo vnútri trochu surové.
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (6.12.2008, 13:11)
Ahoj Biba! Som rada, že Ťa môj recept inšpiroval, zdá sa mi však, že s výsledkom Ste neboli veľmi spokojná, čo ma mrzí... Puding po uvarení nechávam vychladnúť len trocha, lebo keby bol len vlažný, asi by sa ten palmarín ťažšie rozpúšťal. A potom to nechám tak, kým ho vlastne nepotrebujem natierať: ešte vmiešam kakao a býva už len vlažný. je vždy hustejší... najbližšie, ked ho urobím (bud. víkend pravdepodobne ;-) zas), tak (P) nejak, aký je hustý :-o Puding robievam Dr. Oetker, no akurát naposledy som robila teskový :) Mužík mi doniesol 3 ks v balení asi za 8 SK? najprv som sa obávala, či nebude riedky, ale bol ok! Na jeden závin mi vychádzajú asi 3 polievkové lyžice krému. Lenže naozaj cesto nerozvaľkám na veľké. stačí malé, natiahne sa, možno cca 30x20 cm. inak myslím, že je celkom dobré dať puding aj do chladničky, nech je studený, bude sa možno lepšie stáčať. Ked ho stáčam, tak ho úplne negúľam, skôr po troške prehadzujem... aj to skúsim nabudúce (P) Verím, že si s pudingošom pri druhom pečení hravo poradíte. Dakujem za krásne prianie (L) (L) (L) aj Vám krásne vianočné sviatky (andel) Milena
ODPOVEDAŤ
zuzana q. (zuzanaq) ID 34874, mimibazar.sk/zuzanaq (4.12.2008, 13:22)
jeeeeeeeeeeeeeej, aj my sme ho robili v sobotu..... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) je super, ale staci aj polovicna davka, lebo je toho strasne vela....ale je mnamkovyyyyyyyyyyy (clamp) (clamp) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (4.12.2008, 10:24)
Aby plnka nevytiekla, skúste takto: dva koláče preložiť v strede krížom cez seba do kríža , tým sa rozloží tlak na plnku, potom nadvihnúť konce dvoch koláčov dohora, koniec koláča čo je navrchu kríža podložiť pod ten druhý a zopakovať na druhej strane.
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (4.12.2008, 12:55)
práve si predstavujem, ako to zrealizovať. Dakujeme za radu (clamp) Vyskúšame. Ale ako som už predtým písala, ešte mi plnka nikdy nevytiekla. ahoj! Dakujem (flower)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 129 (zobrazuje sa 101-120)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu