. .. .. .. .. .. .
. .

***CHLEBÍČEK ĽAHKÝ AKO PIERKO*** pre nás ten najlepší chlieb na svete!!! - RECEPT 45891

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 1104 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 355 návštěvníkov)


***CHLEBÍČEK ĽAHKÝ AKO PIERKO*** pre nás ten najlepší chlieb na svete!!!


[ recept č. 45891 zo dňa  ]


***CHLEBÍČEK ĽAHKÝ AKO PIERKO*** pre nás ten najlepší chlieb na svete!!!


POTREBNÉ PRÍSADY

tento chlebík, je prosto PÁN CHLEBÍK.. keď ho raz skúsiš, ťažko mu odolávaš a pečieš a pečieš a pečieš pri akejkoľvek príležitosti....zvykla som ho robievať kedysi len na Vianoce... potom aj na Veľku noc.. aj na ďalšie guláš párty stretká, no a teraz ho už robím, kedykoľvek mi príde na rozum, je neskutočný a pre nás ten naj CHLIEB na svete!!!!

POSTUP PRÍPRAVY

postup nájdete pri jednotlivých obrázkoch:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

takže začíname... do pekárničky si dáme ingrediencie: 330ml teplej vody, 2ČL cukru, 1kocku čerstvého droždia-42g, 3PL olivového oleja, 70dg hladkej múky špeciál, 3ČL soli, 1celé vajce, 4-5menších pod šupokou uvarených zemiakov-ked sú uvarené, ošúpeme ich a nastrúhame k ostatným surovinám(vážila som ich-mali 34dg)... zapneme program cesto a čakáme, kým vykysne.... kto nemá pekárničku, nevadí, nič sa nedeje... dobre si v rukách vypracujte cesto a nechajte kysnúť na teplom mieste prikryté utierkou...:)... tu je už cestíčko vykysnuté... vždy ho vyberám skôr ako program skončí... aj 30minút pred koncom...
...cesto vyklopíme z pekárničky na pracovnú dosku a rukami ho do strán roztiahneme ...:), ŽIADNE VAĽKANIE... robíme s cestíčkom ako z bábätkom.. :)
...prekladáme zo strán:)takto...
...a ešte takto...necháme cestíčko odpočívať 20 minút, a krásne podkysne... tento postup opakujeme ešte po tých 20 minútach a cestíčko už preložené dáme na múkou vysypaný plech opäť podkysnúť na 20minút.....
...cestíčko -chlebík bude na plechu odpočívať samozrejme na nejakom teplom mieste ešte tých 20minút....
.. no a tu je chlebík po 20minútach kysnutia... dovtedy sa nám už hreje rúra... a šup s ním do nej... pečieme 20minút pri teplote 210stupňov a potom znížime teplotu na 180stupňov a ešte dopekáme pokiaľ nie je krásny dohneda upečený.. medzitým ako sa pečie ho zvyknem potierať slanou vodou..kôrke to dodá úžasnú chuť....
a toť ľaľa... tu je upečený chrumkavý dar, na ktorý nedáme dopustiť... ODPORÚČAM ho preložiť na mriežku v otvorenej teplej rúre, aby nezvlhol, kým bude chladnúť....
chlebík je jedlý ihneď, papajte pomaly, aby neuškodil... je naozaj ľahký ako pierko, jemný ako vata... a nadovšetko chrumkavý .......... MŇÁÁM!!!!
no a takýto krásny bochník sa podaril Vierke... Viera F. (veqa) ID 13798
chlebíček v podaní Majky.... Mária J. (ajka120) ID 80283
bochníček podľa Zuzanky ... Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 krásne sa podaril...
voňavý chlebík podľa Mirky..... Miroslava B. (biabe) ID 10061
Erikin chlebík Erika G. (next 4kids) ID 3694 je nádherný, čo poviete?
takto sa podaril chlebík Aliji ...:)alije k. (alka36) ID 79302, teším sa a ďakujem za foto...
chlebík podľa Ivetky- vylepšený o drvenú rascu, ľanové semienka, a opražené slnečnicové semienka Iveta G. (Timea505) ID 128086, ďakujem za fotku...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< spongebob | ***CHLEBÍČEK ĽAHKÝ AKO PIERKO*** pre nás ten najlepší chlieb na svete!!! | Jednoduchý biely chlieb + užitočné rady,ako piecť chlieb :-) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 117 (zobrazuje sa 101-117)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (8.2.2012, 20:49)
Dobry vecer. ak sa mozem opytat, aku muku (myslim znacku) pouzivas? Mne sa uz stalo, ze to nie s kazdou dobre dopadlo. Ja ma najradsej Muku od babicky, ale je dost draha, ale pocula som , ze aj z Lidla je dobra. Pri takomto chlebiku by som nerada nieco pokazila. Dakujem. Mirka
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (9.2.2012, 9:37)
Mirka, používam COOP Jednota múku, no stane sa, že dávam aj tú z Lidla... používam len tieto 2 :) (L)
ODPOVEDAŤ
dana p. (dankapaj) ID 32511, mimibazar.sk/dankapaj (8.2.2012, 20:11)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)vyzerá super určite vyskúšam :-$ :-$ :-$ :-$ (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária J. (ajka120) ID 80283 (8.2.2012, 16:55)
no baby dobojované http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=849218 http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=849219 na to ako to vyzeralo dopadlo to super, chlebík chutí super nevedia si všetci vynachválit je ako z obchodu. Vstrede je o niečo tažší a trošku sa stlačil ale to je to najmenej. Nie je ešte na 100% ale nabudúce to už bude (Y) Ďakujem Miruška velmi pekne za recept od teraz už iný ani nerobím (L)
ODPOVEDAŤ
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (8.2.2012, 15:23)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=849210 hotovo (H) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (8.2.2012, 15:30)
no vidíííííííííííš, frajerkáááá (Y), (Y) (Y)k (Y)r (Y)ásny bochník sa ti podaril, si šikula... o tom niet pochýb |:o).. |:o). |:o) verím, že tak ako vyzerá, tak bude aj chutiť... (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (8.2.2012, 15:34)
však aj chutí ,-) sme s drahým nevydržali a obžúvame kôrku :-D (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (8.2.2012, 16:09)
no supeeer, fakt s atešíím, radosť takéto niečo čítať ^o).. počuj.. vidíš, čo nevidieť, budeš robiť ďalší... no a teraz to už vieš porovnať.. keď sa robí v rúre a keď je z pekárničky?? nám teda chutí ten, ktorý je robený v rúre (Y) (Y) (Y) (K)
ODPOVEDAŤ
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (9.2.2012, 20:52)
po pravde ... chuťovo rovnaký ,-) teda ako ten čo robím v pekárničke zemiakový ja...ale je väčší (Y) a to mi vyhovuje
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (9.2.2012, 22:44)
ale ma netoto (pirko)... jasom ho robila aj v pekárničke, ale nedá sa to porovnať.... (Y) (K)
ODPOVEDAŤ
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (10.2.2012, 11:40)
(H) ťa netoto...robím aj v pekárničke a je rovnaký, kôrka jasné, že nie... (smich) ale vnútro to isté (H)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (10.2.2012, 12:19)
no tak to nie je to isté (pirko)veru o tú kôrku ide najváááááác.. ale aj o vsjo ostatné.. súhra chutí.. harmónia-musí byť (H) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Sandra D. (Sannynka) ID 39734 (8.2.2012, 15:05)
mirka, myslis, ze keby som urobila z polovicnej davky a nechala normalne upiect v pekarni, ze by to bolo OK? neskusala si aj takto?
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (8.2.2012, 15:11)
Sandri, skúšala som aj tak-a práve z polovičnej dávky... je to oki. ale .. je tam ale.. prosto najlepší je chlieb pečený v rúre... ako za čias našich starých materí (L) (L) (L), prosto je to ako keď lížeš zmrzku cez sklo... (F) (F) (F)... veď skús ale ako píšem, nie je to ONO.... (K)
ODPOVEDAŤ
Mária J. (ajka120) ID 80283 (8.2.2012, 14:44)
No chlebík sa už pečie, ked som ho na doske roztahovala tak som dávala viacej múky lebo sa mi aj dost lepil a to mám silikonovú, ale už nám vonia celý dom aj farbu má peknú a celkom aj vyzerá na to ako som sa bála ,-) teraz sa bojím aby sa mi dobre prepiekol ako zbadám, že už je? Radšej som ho stiahla na stovku lebo na tých stoosemdesiat sa mi videlo vela. Asi vyzerám ako tela ale v rúre pečiem chlebík prvíkrát do teraz som len dala všetko do pekárni a mala pokoj ale nebolo to ono [A]
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (8.2.2012, 14:49)
všetko je vždy prvý krát.... verím, že ak sa Vám chlebík vydarí.. budete ho v rúre robiť častejšie... pečte ho 20minút na 210-220, a potom treba ubrať na 170-180 a dopekať &ďalších , kým nie je pekný hnedý z oboch strán... aj z bokov... (L) (L) (L), nedávajte menej.. lebo sa nedopečie a bude len v rúre schnúť... :(
ODPOVEDAŤ
Martina V. (BiancaPa) ID 107766 (8.2.2012, 14:29)
mne sa cesticko na doske nerozlieva drzi pekne, len sa chcem opytat Mirka ako chuti na druhy den tento chlebik, ci ostane makky a ci sa nedroli?
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (8.2.2012, 14:33)
uf... už som sa zľakla, že sa rozlieva každej z vás... pozerá, či som všetko dobre napísala, ale áááno.. všetko je oukej.... (Y).. Martinka, chlebík je skvelý aj na 2. deň.... na tretí už neviem.. nikdy nám neostane.... je hebučký, ako páperie... absolúúúúúúúúúútne sa nedrobí... prosto pena... Maťka dajte vedieť, ako s apodaril a ako aj chutí.. ja VERÍM, že budete nadšená tak ako my doma ^o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Martina V. (BiancaPa) ID 107766 (8.2.2012, 13:16)
uz kysne , dam vediet ako dopadol :)
ODPOVEDAŤ
Mária J. (ajka120) ID 80283 (8.2.2012, 13:03)
No chlebík práve kysne na pracovnej doske ale sa mi zdá, že je cestíčko velmi riedke len mi tak uteká po doske a nedrží vôbec tvar a už vôbec sa mi nedal poprekladat tak neviem čo s neho bude v konečnom dôsledku *-) Dávala som presne všetko tak ao je v postupe no nechám sa prekvapit či s neho nebude len placka na plechu, určite sa ešte ozvem ako to dopadlo a ak ste ho už niektorá skúšali dajte vediet :-o :^) ,-)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (9.2.2012, 7:43)
cestičko redne aj tým, že dlho kysne , alebo je nem dobrá múka :-$
ODPOVEDAŤ
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (8.2.2012, 13:57)
presne, cesto je riedke, pridala som viac múky...idem skontrolovať pekárničku a čo vidím :-o cesto prekysnuté až von z nádoby 8o| ,-)no uvidím čo z toho bude
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (8.2.2012, 14:11)
inak to cesto nemá byť moc husté, ja zvyknem robiť s rewdším cestom, je potom také nadýchané... nie ťažké...
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (8.2.2012, 14:10)
Vieri... a to si ho tam nechala do konca??? písala som, že ho treba vybrať pred skončením programu, aspoň 30minút...no vidíš, keď sedíš za PS.. potom to takto dopadne (pirko)... ale nééé, ja srandujem.. dúfam, že si tej múky nepridala moc... verím, že s ati podaríííííííííííí :)
cmuk (K)
ODPOVEDAŤ
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (8.2.2012, 14:25)
nie nenechala...viac ako pol hodinu pred ukončením som ho vybrala (H) cesto je aj po pridaní múky riadne poddajné, to je síce fajn, ale ako vyčistím tú pekáreň obtečenú (child12)nabudúce to nedám kysnúť do pekárničky (L)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (8.2.2012, 13:27)
Majka, myslím, že to môže byť aj konzistenciou zemiakou, ak sa Vám zdá prííííliš riedke, len trošku pridajte múku.. ale myslím, že tým prekladaním bude cesto také ako má byť v konečnom dôsledku... predsa len sa rozťahuje na pracovnej doske, kde je múka a prekladá... naozaj neviem, kde sa mohla stať chyba, už len dúfam, že sa vydarí tak ako nám... (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária J. (ajka120) ID 80283 (8.2.2012, 13:37)
Na to sa aj ja spolieham, že sa ešte roztahuje na múke tak ešte trocha múky sa tam zapracuje ale nevadí nabudúce to hádam bude lepšie som zvedavá na výsledok ako sa upečie, ozaj a kolko ho približne pečiete? Aj zemiaky som vážila tak bolo presne podla vás ale ja si myslím, že aj múka nieje ako múka (L)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (8.2.2012, 13:46)
inak to je pravda veru-nie je múka ako múka.... verím, že napokon bude taký ako má byť a pochutí si celá rodina.. ja pečiem tak ako v postupe uvádzam-.. máme elektrickú rúru... 20minút na 210-220stupňov a potom na 180stupňov 20minút.... (L)
ODPOVEDAŤ
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (8.2.2012, 8:56)
no vyskúšam (H) či to zvládnem
ODPOVEDAŤ
Zuzana G. (Leuša) ID 6174 (8.2.2012, 7:55)
ten vyzerá úžasne, asi ho idem skúsiť dnes spraviť mňam (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Natali F. (druna) ID 217609 (7.2.2012, 8:23)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (6.2.2012, 18:39)
klebík krásny, len my nemáme radi ľahúčky, ale taký poriadne ťažký a hutný ,-) ,-) ale tiež zemiakový (Y) (Y) ja robím tento http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9899&user=11030
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (7.2.2012, 13:42)
skoro podobný receptík (Y)... ale asi to bude aj tým, že moje cesto je redšie, nie také ťažké, husté... ľúbime zemiakový domáci :-p (L)
ODPOVEDAŤ
Kristýna E. (Reiki a výklad karet) ID 211541, mimibazar.sk/reikiavykladkaret (6.2.2012, 18:28)
Vyzkouším (F) vypadá krásně (zajic) ,-)
ODPOVEDAŤ
Mária J. (ajka120) ID 80283 (6.2.2012, 16:34)
WAW vyzerá úžasne, už som skúsila vela chlebíkov ale ani jeden ešte nebol ten naj najbližšie skúšam tento už som nan zvedavá a normálne sa mi zbiehajú slinky ďakujem za recept dám vediet ako to dopadlo ale asi až koncom týždna ho budem robt (L) (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (7.2.2012, 7:55)
Marika, super, tu naozaj net čo pokaziť, treba mať čerstvé kvasnice-to je základ... potom už ide všetko samé (Y) (Y) (Y), verím, že vám bude chuť tak ako u nás... včera som ho robila a dnes som dávala posledné krajíčky deťom na desiatu ,-) ,-) ,-) ^o) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (6.2.2012, 16:27)
milujeme zemiakový chlebík, ukladám a určite spravím (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (6.2.2012, 19:32)
jasnačka.. aj my zbožňujeme zemiakový... prosto chlebík domáci je len domáci a nič sa mu nevyrovná (hello) (hello) (hello) (K)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (6.2.2012, 15:43)
pani "chlebová", čakám netrpezlivo na fotečky, kľud, vydržím ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (6.2.2012, 16:28)
Aninka, už je táááááááááám.... trpezlivosť ruže prináša (F) (F) (F), verím, že sa podaríííííííííííí (K) (K) (K) (hello)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (6.2.2012, 18:21)
vidím, vidím a hlásim príjem ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) určite ho spravím, zemiakový milujeme!!!
ODPOVEDAŤ
Celkom: 117 (zobrazuje sa 101-117)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu