končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Marika S. (finka) ID 64179 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 418 návštěvníkov) ♥ GAŠTANOVÁ TORTA ♥ bez múky a pridaného cukru !!![ recept č. 40301 zo dňa 29.5.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY Kočky zlaté... Receptík na túto tortu som dostala od kamarátky Esterky, ktorú týmto pozdravujem ♥ V relácii "Tajomstvo mojej kuchyne" ju piekla Kamila Magálová. Je to torta pre všetky oslavy, svadby, krstiny, či len tak k nedeľnému posedeniu, proste všestranná a naozaj MAXI DELIKÁTNA !!! Garantujem úspech na všetky strany. ...A Ako opísala Kamila pri príprave torty : "Garantujem, že ju ani do chladničky nevložíte, nakoľko od stola nikto neodíde, pokiaľ sa celá nezje" POSTUP PRÍPRAVY Postup je v obrázkoch... Tortička je za hodinku s prípravou aj 45min. pečením hotová. Nejde do nej ani deko múky a ani deko pridaného cukru. Nech sa páči, poďme piecť :-) Pripravíme si : KORPUS 8 vajec 2 gaštanové pyré (1kus má 250g) PLNKA 2 šľahačky v prášku 3dcl mlieka 1 gaštanové pyré + potrebujeme 1 dcl rumu kyslý džem ozdôbky OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Suroviny, ktoré budeme potrebovať. (zabudla som na rum a jedno gaštanové pyré sa mi tiež zatúľalo ešte v chladničke, tieto dve veci na obrázku chýbajú) Na korpus - 8 vajec, 2x gaštanové pyré VŠETKO? Áno, to je všetko :-)) Ostatné suroviny - 1 gaštanové pyré a 2 šľahačky + 3dcl mliečka na krém a džem + rum na korpus + nejaká milá ozdôbka :-) Oddelíme si žĺtky a bielka do dvoch misiek... žĺtky si minútku predšľaháme do 8 žĺtkov minútku predšľahaných, pridáme 2 kusy rozmrazeného gaštanové pyré (1ks má 250g) (v obchodoch nájdete v mraziacich boxoch blízko zmrlín) Toto mrazené pyré je dochutené - cukrom a rumovou arómou, netreba ho prisladzovať, ani nijak dochucovať...:-) ...a šľaháme až kým... ...nám vznikne takýto tuhý nadýchaný krém so štipkou soli si pripravíme tuhý sneh zo zvyšných 8bielkov... -naše dve masy (gaštanovo žĺtková a sneh z bielkov) postupne zašľahávame sneh do žĺtkovo-gaštanovej masy, aby sme tú nadýchanosť neporušili. Keď to budete robiť jemnulinko, bude korpus ako páperie :-) Takže jemnulinko, ako keby ste ho hladkali a postupne, po lyžiciach pridávajte sneh, kým sa všetok neminie...:-) takto si ho pekne uhladíme vo forme... (táto foto mala nasledovať až po ukážke formy, ktorej fotky nasledujú hneď :-) pripravíme si formu. Najlepšie bude, ak použijete takú, ktorej priemer má 26cm. Vymazaná maslom. lyžica múky (bezlepkáčikovia nemusia formu vysypať múkou, stačí masielko a korpus pôjde tiež dobre von) Korpus vložíme do rúry, ktorá bola predhriata na 180°C ale po vložení sme teplotu znížili na 160°C. Pečieme 40-45minút (ja som spravila kompromis a piekla som 43minút :-D ) rúru prosím neotvárajte... korpus krásne ešte podrastie... Veľmi záleží od rúry, na akom stupni budete piecť... Kamila uvádzala presne ako píšem. Vyhriať na 180°C a po vložení korpusu spustiť teplotu na 160°C. No niektoré rúry nepečú tak "efektívne" a treba nechať radšej tých 180°C aby sa korpus dostatočne dopiekol. Najlepšie je po vybratí korpusu, vpichnúť do stredu špajdlu. Ak po vytiahnutí budú na špajdli stopy cesta, treba ešte cca 5minútiek dopiecť...ak bude čistá, je to eňo ňuňo. Ja mám el. rúru a piekla som na 160°C 43minút. ...upečený korpus necháme cca pol hodinku posedieť a vychladnúť, aby sa nám ľahšie prekrajoval... (aby vás nepomýlila fotka, že mám za korpusom ešte jednu formu, tak to je druhá torta, ktorú som zároveň robila) ...po cca 10minútkach sa nám korpus vo forme sám od okrajov pooddeľuje - takto... :-) Vtedy boky formy oddelíme a necháme vychladnúť iba na podstavci. korpus je nadýchaný, jemnulilinký a taký dobrý, že budete mať čo robiť, aby ste z neho neuštipkovali :-)))) Úžasne vonia po celej kuchyni gaštonovo rumovou vôňou :-) (v gaštanovom pyré je rumová aróma a dostatok cukru, nemusíte sa báť, že by bol korpus bez chuti - práve naopak) Vychladený korpus prerežeme na polovicu. Ja to robím nitkou, ktorú ťahám celým stredom z jednej strany na druhú, vtedy je zaručene rovno prekrojený, ale kľudne použite nožík, alebo iné pomôcky...:-) Pracuje sa s ním dobre, ale musíte byť opatrné, lebo je veľmi jemnulinký. spodnú časť pokropíme rumom (1dcl) Pravdaže, ak tortičku plánujete podávať detičkám, miesto Rumu zvoľte inú variantu - nejaký punčový rozvar s rumovou arómou, alebo šťavu z kompótu s rumovou esenciou :-) preložte si už korpus na podstavec, na ktorom ju budete podávať... Kamila uvádza, aby sa použil džem ríbezľový, malinový, višňový. Skrátka taký správne kyselkavý a ostrejší, aby bol príjemným spestrením pre chuťové poháriky. Ja som použila náš kyslý mirabelkový a veru som urobila MAXI dobre :-) ... PLNKA - potrebujeme dve šľahačky v prášku (je to správna varianta, nakoľko živočíšna šľahačka by sa po chvíli poroztekala a nedržala by tak konzistenciu ako prášková) Nebojte sa, je to super chuť :-)))) Takže 2 šľahačky, 1 gaštanové pyré a 3dcl studeného mlieka mlieko + šľahačky spolu predšľaháme do polo tuha (cca 30sekúnd) ...pridáme rukami pomrvené rozmrazené pyré (1kus 250g)... ...a šľaháme aspoň 2,5 - 3minútky, aby krém poriadne narástol a držal ako "hluchý dvere" :-) Bude mať farbu bielej kávy, neodolateľnú vôňu a ak sa nezdržíte ako ja a ochutnáte, tak zistíte, že by sa dal jesť aj samostatne s malinami, jahodami, skrátka lahôdka neuveriteľná... preto radšej nechutnajte, aby zostalo do torty :-D polovicu natrieme na korpus - porumovaný a natretý džemom ...takto :-) Nemusíte úplne po kraje, keď plnku zakryjete druhým korpusom, plnka sa časom krásne spojí s okrajmi. Nechajte kľudne 0,5cm od okraja voľné miesto. Priložíme druhú polovicu korpusu a ideme potierať druhou polovicou plnky ... dozdobíme podľa fantázie (ja som použila presne tie zdobítka, aké použila Kamila Magálová) Tortičku nechajte minimálne 3hodinky odpočívať - v chlade, aby nasiakla rumom, džemom a plnkou do špiku, ľahulinko sa krája, plnka nevyteká, nepotrebujete ani extra ostrý nôž :-D Ja som mala túto dopečenú o ôsmej ráno a koštovali sme o štvrtej poobede a bola presne akurát. ...v reze tortička sa zjedla takou rýchlosťou, že som ju ledva nafotila :-) Výhodou je, že aj tí, ktorí veľmi sladkému neholdujú, si prídu na svoje. Jemná chuť, ľahký korpus, žiadne ťažké maslové, pudingové plnky, na ktoré sa mne osobne už aj ťažko pozerá... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 141 (zobrazuje sa 101-120) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
katarina h. (sebestova78) ID 184327 (1.6.2011, 16:22) |
krasne urcite tu gastanovu skusim |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (21.6.2011, 19:51) | ||
Katka, vyskúšaj Nebudeš ľutovať |
||
ODPOVEDAŤ |
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (1.6.2011, 16:01) | |
Ahoj Marika. Tortička sa už pečie. Pomáhal mi Filipko. Pečieme na MDD. .... | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (1.6.2011, 18:27) | ||
Zlati, ta ako????? Horím zvedavosťou |
||
ODPOVEDAŤ |
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (1.6.2011, 18:50) | |||
Marika, je výborná. Rýchlo som musela fotiť, lebo pomocník z nej kradol tie farebné srdiečka. Ďakujem za receptík a posielam http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=803720..... |
|||
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (1.6.2011, 19:15) | ||||
Zlati, krááásna A veľmi sa teším, že aj chutila - hlavne pomocníčkovi Tie srdiečka veru chutili aj nášmu Miškovi |
||||
ODPOVEDAŤ |
Katarína N. (Čupur) ID 116683 (1.6.2011, 11:02) |
Aj ja ju práve robím, korpus už mám, pôjdem na šľahačku. Dám vedieť, ako chutila. |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (4.6.2011, 6:54) | ||
Katka, tak ako? Bude aj ? |
||
ODPOVEDAŤ |
Martina D. (tina11) ID 1961 (1.6.2011, 9:28) | |
No tak pyré je na stole a MDD je super príležitosť idem vyskúšať, dúfam, že keď syn príde zo škôlky tak sa to bude dať papať. Strááášne som zvedavá aké to bude. Idem robiť, dám určite vedieť.Dakujem za super recept. papapa | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (1.6.2011, 21:00) | ||
Mati, tak ako to dopadlo? | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evik evik) ID 62536 (1.6.2011, 9:21) |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (14.6.2011, 12:24) | ||
Evi | ||
ODPOVEDAŤ |
Olga F. (kazinka) ID 156117 (31.5.2011, 21:03) |
moja slepota a mozem pyre dochutiť práškovým cukrom?lebo tu v anglicku mame čiste pyre a to je horké |
ODPOVEDAŤ |
Diana S. (Lilidia) ID 14652, mimibazar.sk/lilidia (1.6.2011, 16:54) | ||
Jémine, nemôže byť to moje horké pyré z Lidla neochutené ? |
||
ODPOVEDAŤ |
Katarina B. (kaca868) ID 38364 (2.6.2011, 9:03) | |||
to gaštanove pyre z Lidla je podla mna najhorsie ake som kedy ochutnala uz ho viac nekupim | |||
ODPOVEDAŤ |
Diana S. (Lilidia) ID 14652, mimibazar.sk/lilidia (7.6.2011, 21:17) | ||||
Ani ja, lebo je dokonca "ochutené" | ||||
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (2.6.2011, 20:40) | ||||
No, ako vidím, môžem byť rada, že som ho ešte v LIDL-i nekúpila... A teda ani nekúpim Ale je super, že takto popri komentárikoch sa ľudia vyvarujú chybám po skúsenostiach ostatných pekáročiek |
||||
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (1.6.2011, 21:02) | |||
Dia, vieš že som aj na teba myslela? no pozri čo máš na obale a pozri zloženie suorvín...ak tam sú iba gaštany, tak je neochutené, ak tam je cukor, rumová príchuť,... tak je pokazené... | |||
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (1.6.2011, 6:33) | ||
Oli, ak kúpiš pyré nedochutené, treba pridať dosť cukru a ešte aj rumovú arómu... nedá sa ti kúpiť mrazené-ochutené? To by bolo najlepšie... | ||
ODPOVEDAŤ |
Maria M. (misqs17) ID 166394 (31.5.2011, 23:24) | |
mozem sa spytat kde sa tu sa kupit to pyre v obchode?... ja som tiez v anglicku, ja som teraz objednala s amazonu a este ho len cakam, takze neviem ci bude sladke ci nie... vdaka |
|
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (1.6.2011, 6:35) | |||
Majka, čo ja viem, tak v UK sa predáva pyré aj v takých konzervách, ale nie je dochutené... neviem či sa dá kúpiť aj mrazené dochutené... Kočky zlaté, musíte si poradiť Každopádne dosť rumu-alebo arómy pridať a ani cukrom nešetriť... |
|||
ODPOVEDAŤ |
Maria M. (misqs17) ID 166394 (4.6.2011, 10:09) | |||
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=804257 pre tych co su v uk, pouzila som tuto slahacku, je super, drzi dobre a pyre (neochutene,ale nie je horke ) som dochutila rumom, lenze potom mi splasol korpus, takze ak to budete robit, dajte aromu... |
|||
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (4.6.2011, 11:00) | |||||
Maji, pridám k postupu, aby to kočky ľahšie našli Si veľmi zlatá, že si si dala robotu a nafotila to pre ostatné |
|||||
ODPOVEDAŤ |
Maria M. (misqs17) ID 166394 (1.6.2011, 7:39) | |||
vdaka..niako to skombinujeme, torta vyzera fakt super, takze ju chcem skusit... , uvidim ake pyre mi pride z toho amazonu, to na obrazku bolo v papierovom kartone... ..len ci bude sladke ci nie... | |||
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (1.6.2011, 8:26) | |||||
no to som zvedavá, aké bude | |||||
ODPOVEDAŤ |
Olga F. (kazinka) ID 156117 (30.5.2011, 23:33) |
torta vyzerá úúúžasne chcela by som ju vyskusat , len mam problem s pyré..ci je nejak ochutene cukrom??lebo bez cukru sa mi to zda horke, neviem |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (31.5.2011, 7:00) | ||
Oli, píšem v popise č.4...mrazené pyré je dochutené ako rumovou arómou, tak aj cukrom a netreba ho už nijak dochucovať ... (len si ho nezabudni pred výrobou tortičky rozmraziť) Vyskúšaj, určite sa podarí na 1 Papa |
||
ODPOVEDAŤ |
Marta M. (marta1979) ID 104721 (30.5.2011, 20:14) | |
Marika,v sobotu idem na to,Dávidko sa nám vráti zo školy v prírode,tak mu spravím k MDD,akurát nedám ten rum | |
ODPOVEDAŤ |
Marta M. (marta1979) ID 104721 (upravené 3.6.2011, 19:45) | ||
Marika,tortička je už v chladničke,koštovka bude až zajtra ked sa vráti Dávidko.Korpus mi vyšiel na ,robila som zo 6 vajec,mám trošku menšiu formu,piekla som ho asi 25 minut,sledovala som,mam plynovú rúru.No a plnka úúúúžasnáá,mala som čo robiť aby som sa do nej nepustila len tak http://img.mimibazar.sk/h/bs/6/110603/19/f804192.jpg | ||
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (3.6.2011, 19:49) | |||
Marti, kráááááááááááááááááááásna Joj, vy sa zajtra budete oblizovať Super si si to prispôsobila,šikulka Som rada, že sa pracovalo s super a že chutil krém (veru ja som ho tiež od seba odháňala) Verím, že sa bude Dávidko po výlete zalizovať vložím medzi ostatné |
|||
ODPOVEDAŤ |
Marta M. (marta1979) ID 104721 (4.6.2011, 19:45) | ||||
Marika,tortičkas nemá chybu,je jemnučká no proste úúžasná,ešte raz dakujem za podrobný receptík | ||||
ODPOVEDAŤ |
Michaela V. (misik) ID 5014 (30.5.2011, 20:12) | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (13.6.2011, 12:56) | ||
Miši, diky | ||
ODPOVEDAŤ |
Maria M. (misqs17) ID 166394 (30.5.2011, 19:53) |
vyzera bajecne, chcela by som ju vyskusat, ale som v anglicku a nemam ako dostat praskove slahacky, cim by som to mohla nahradit???? dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (30.5.2011, 20:12) | ||
Majka, napíš Adrike (Adriana S. (adrika280) ID 34442) ona žije v Anglicku a vypeká ako divá... určite ti poradí, kde to tam nakupuje, prípadne čím nahrádza Potom môžeš doplniť aj do komentárika, aby vedeli ďalšie pekáročky, ktoré žijú v Anglicku | ||
ODPOVEDAŤ |
Maria M. (misqs17) ID 166394 (30.5.2011, 22:20) | ||
dakujem za radu, lebo ja nie som moc pekarka, radsej varim,ale torta vyzera jednoducho uzasne, uz aj gastanove pyre som zohnala... | ||
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (31.5.2011, 7:07) | ||||
SUPER Maji Budem držať palce, aby sa podarila na 100% a potešila nie len oči, ale hlavne chuťové poháriky Budem sa tešiť, keď dáš info, ako chutilo |
||||
ODPOVEDAŤ |
Maria M. (misqs17) ID 166394 (31.5.2011, 7:43) | ||||
vdaka..urcite sa ozvem,chcem ju dat vyskusat aj mojim anglickym znamym | ||||
ODPOVEDAŤ |
Adri M. (adri2870) ID 127397 (30.5.2011, 16:55) |
Marika, musím s Tebou súhlasiť, že torta je bezkonkurenčne jemná a "rýchlojedlá"..ty síce uvádzaš 8 vajec a 3 gašt.pyré, ale dobre, že som to videla robiť Kamilu v telke, lebo v origináli tam šlo len 6 vajec a 2 gaštan.pyré, ja totiž zákusky a torty nad 6 vajec nepečiem a v tomto prípade by to bola obroská škoda, lebo ako som ju spravila, hneď sa aj na posedenie s návštevou zjedla..a tom som mala na návšteve cukrárku!!!..môžem však len spomínať, aká bola skvelá, či už so 6, či s 8 vajciami...mňáám. |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (30.5.2011, 19:03) | ||
Adri presne tak, výborný postreh Ja som dala na radu Esterky, ktorá mi tortu odporučila a veru NEBANUJEM !!! Keby som robila z jednej šľahačky, a 6 vajec, tak sa najem iba ja a manžel Preto som volila aj do receptu presný počet surovín, ako som použila pri pečení ja, aby nikto nebanoval a mal poriadny kus tortičky |
||
ODPOVEDAŤ |
Estera L. (saxinka) ID 14692 (30.5.2011, 20:30) | |||
presne tak Marika, tých 6 vajec je na priemer formy 20 cm, ale ty si presne uviedla 26 cm | |||
ODPOVEDAŤ |
Diana K. (kdiana87) ID 173575 (30.5.2011, 15:05) | |
vyskúšané a je fakt super, tiez som nechcela veriť, ale chutí vyborne odporucam | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (14.6.2011, 7:39) | ||
Dianka, teším sa že chutiloooo |
||
ODPOVEDAŤ |
Viola D. (violka60) ID 124062 (30.5.2011, 11:30) |
Ďakujem za radu, o týždeň ju budem mať dôvod ju vyskúšať. Potom napíšem. |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (30.5.2011, 12:19) | ||
Určite sa podarí Budem sa tešiť, keď dáš info ako chutila Ešte odpovedám na koniec poslednej otázočky - stužovač tam nejde, tie práškové šľahačky krásne držia Len sa drž môjho postupu a všetko pôjde ako po masle |
||
ODPOVEDAŤ |
Viola D. (violka60) ID 124062 (30.5.2011, 11:26) |
To je ono, žiaden cukor a predsa mňam , do plnky ide gaštanové pyré rozmrazené, alebo ho len tak "rozmrvím" ? a stužovač tam nemusím dať ?, nezriedi to veľmi pyré? Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (30.5.2011, 11:26) | ||
Violka, rozmrazené a rukami ho rozmrvíš 2kusy do žĺtok a 1kus do šľahačiek |
||
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.5.2011, 11:16) | |
veľmi zaujímavá tortička, už aj odkladám receptík | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (14.6.2011, 7:38) | ||
Ivetka, teším sa, že ti padla do oka |
||
ODPOVEDAŤ |
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (30.5.2011, 10:48) | |
bombaaaa, túto tortu spravím určite | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (13.6.2011, 12:56) | ||
Jani, daj infoooo Budem rada |
||
ODPOVEDAŤ |
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (30.5.2011, 8:26) | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (4.6.2011, 16:28) | ||
ODPOVEDAŤ |
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (29.5.2011, 23:40) | |
Tortička vyzerá Určite vyskúšam. Gaštanové pyré milujem. | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (13.6.2011, 19:09) | ||
Zlatka | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (29.5.2011, 22:01) | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (4.6.2011, 16:28) | ||
ODPOVEDAŤ |
Michaela C. (michaela2107) ID 129046 (29.5.2011, 21:35) | |
asi mi neuveríte ale ešte nikdy som nejedla gaštanové pyré pečené gaštany ano ale pyré nie.... ale to sa zmeníííí lebo tu je super príležitosť....super recept na neodolateľnú tortičku... no uvidíme čo nato povie môj milý a či príde nato čo to je | |
ODPOVEDAŤ |
Monika R. (Monikabb) ID 20936, mimibazar.sk/monikabb (30.5.2011, 10:22) | ||
Miska, ani ja som donedavna nejedla a to uz mam 36 rokov ...ale moja svagrina si to objednala v restaurcii ako dezert a tak ked isla ku nam na navstevu, kupila som,a by som jej pripravila...a cuduj sa svete, skusila som a poviem len tolko, ze MILUJEM gastanove pyre a lutujem, ze som to spoznala az tak neskoro | ||
ODPOVEDAŤ |
Michaela C. (michaela2107) ID 129046 (30.5.2011, 12:06) | |||
po toľkých odporúčaniach už sa nemôžem dočkať ked ochutnám | |||
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (30.5.2011, 6:04) | ||
Miši, tak to som , že som ťa takto navnadila To kúpené pyré chutí krásne po gaštanoch (aj vonia) naviac je dochutené rumovou arómou a cukrom, takže tortička bude zaváňať aj po rume Budem rada, keď dáš vedieť, ako manželovi ale aj tebe chutilo pyré po prvé |
||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 141 (zobrazuje sa 101-120) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |