sylvia g. (sylvia g) ID 3463 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 653 návštěvníkov)
CESTOVINY "CARBONARA" (vysoko návykové!)
[ recept č. 3641 zo dňa 18.1.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cestoviny (origoš to majú byť špagety, ale my viac ľúbime penne), slaninka, šľahačková smotana, syr na strúhanie, šampiňóny, olej, PL masla, biele korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Cestoviny si uvaríme al dente, budú sa ešte prehrievať v omáčke, tak aby sa nám nerozvarili. Na panvici usmažíme slaninku na oleji a masielku. Pridáme šampiňóny nakrájané na plátky. Zalejeme smotanou a necháme prebublať až kým nám smotana nezhustne a nezmizne z nej polovica. Na záver pridáme za hrsť syra. Do omáčky vložíme cestoviny a prehrievame, kým sa nám omáčka nenalepí na cestoviny..trasieme panvicou. Finito..toto je tiež náš obľúbený, rýchly a hlavne moooc jedlý obedík.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
suroviny, chýba mi tam maslo (také "živé" kravské) |
|
slaninku usmažíme |
|
pridáme šampiňóny |
|
zalejeme šľahačkou |
|
takto ju necháme vyblázniť..na polovicu pôvodného objemu |
|
trošku syra |
|
a trasieme panvicou a varíme... |
|
až takto, že sa nám omáčka vpije, alebo oblepí cestoviny |
|
Finito....ááááááááá skoro som zabudla, cestoviny by sa mali konzumovať hned, na druhý deň to už nie je vončo |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 120 (zobrazuje sa 101-120) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 |
| Miriam D. (Tili) ID 6544, mimibazar.sk/tili (8.5.2008, 21:02) |
Dnes sme mali na obed Potvrdzujem ze su mnamozne dokonale supeeeer |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (8.5.2008, 21:11) |
Miriam som veeľmi potešená že chtilo |
ODPOVEDAŤ |
Adéla Englerová (apea) ID 3068, mimibazar.sk/apea (5.5.2008, 22:08) |
zjedli se ich s manzelom na jeden sup. su dokonale vdaka za nejlepsi recept na cestovinky v mojom zivote Adka |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (5.5.2008, 22:17) |
Adelka Asi tak, dakujem veeeľmi pekne!!! |
ODPOVEDAŤ |
Lucia B. (milinat) ID 4803 (10.3.2008, 10:07) |
boli uzasne.......jednoduche a fakt spickove....dakujem za receptik......a pravda bola ze najlepsie v ten den ked sa uvaria....... takto smakovali |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (10.3.2008, 14:56) |
Lucka dakujem, teším sa že chutilo |
ODPOVEDAŤ |
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (20.2.2008, 16:14) |
asi takto nejako to vyzeralo. Ďakujem za super rýchly, jednoduchý a chutný receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (20.2.2008, 18:23) |
no nádhera, dakujem tiež |
ODPOVEDAŤ |
| katarina u. (katrena4) ID 32777 (24.1.2008, 19:55) |
inac,sa Ti ospravedlnujem,sylvia,nechcela som vyvolat zbytocnu polemiku, len jednoducho,to bolo prve,co mi napadlo,ked som zbadala recept na "Carbonaru". |
ODPOVEDAŤ |
| katarina u. (katrena4) ID 32777 (24.1.2008, 19:49) |
no,moj manzel ich vari tak,ze ked uz je teda vs.hotove-cestovina "al dente", hodi to vsetko spolu na jednu panvicu, rozbije tam vajcia podla potreby,a premiesava vsetko,kym sa to neuvari.tym padom sa vytvori okolo cest.akoby taky "film",ale vidno,ze vajicko je uvarene-bielko zbelavie-tym padom je uvarene.inac,celkovo,carbonara je dost "tazke" jedlo-hlavne kvoli tym pras. lickam-slaninke. |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (24.1.2008, 19:58) |
Presne Katka..ten originál už si nikto tak poctivo nepripravuje...ale nič sa nedeje, aspoň je sranda a diskusia |
ODPOVEDAŤ |
| katarina u. (katrena4) ID 32777 (24.1.2008, 19:30) |
dievcata,do skutocnej carbonary nejdu surove vajicka-tie sa tam sice hodia surove,ale miesanim na ohni sa uvaria.. |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (24.1.2008, 19:33) |
Kati, oni sa tam ku koncu už len prehrievajú, nie? Lebo sa mi zdá, že tak to robili...aby z toho nebola praženica..proste ža sa to už dokončovalo mimo ohňa. |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina P. (Mata74) ID 9033 (24.1.2008, 19:39) |
tak, tak tie vajicka nemaju byt tuhe, ale take polotekute aspon si myslim.... |
ODPOVEDAŤ |
| | | | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (24.1.2008, 19:42) |
Ja sa tu už smejem, asi som tomu mala zmeniť názov... |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Martina P. (Mata74) ID 9033 (24.1.2008, 19:45) |
to je jedno, uz ho nechaj aspon mame o com diskutovat |
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (Mata74) ID 9033 (24.1.2008, 18:11) |
neviem preco, ale ja som si stale myslela, ze do cestovin Carbonara maju ist aj vajicka ale aj tieto su urcite vyborne |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (24.1.2008, 18:15) |
Mati, preto som ich dala napokon do úvodzoviek. Majú tam ísť vajká, toto je taká iná verzia..doleníž sme to rozoberali. |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina P. (Mata74) ID 9033 (24.1.2008, 18:20) |
Sylvi, ale tato tvoja verzia sa mi pozdava ovela viac ako origos s polosurovymi vajickami |
ODPOVEDAŤ |
| | | | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (24.1.2008, 18:21) |
presne to mi na tom "nevoňalo" , ja teda surové vajíčka tiež nemusím |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Martina P. (Mata74) ID 9033 (24.1.2008, 18:25) |
ja som ich preto nikdy nerobila, kvoli tym vajciam ani nic, kde idu surove vajicka; vyskusam ked budem mat slaninku - u nas cestoviny lubime vsetcia... |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (24.1.2008, 18:26) |
vyskúšaj, dúfam, že budú chutiť |
ODPOVEDAŤ |
| Sylvia V. (sylvinka) ID 3017, mimibazar.sk/sylvinka (24.1.2008, 17:20) |
Práve sme dopapali tieto sú fakt návykové sú úplne |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (24.1.2008, 18:08) |
teším sa, prevelice |
ODPOVEDAŤ |
| Kornelia B. (NELINKA77) ID 5839 (23.1.2008, 8:02) |
Včera som robila tieto cestoviny a boli výborné Naozaj super recept |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (23.1.2008, 9:01) |
teším sa, že chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana B. (Tibka) ID 571, mimibazar.sk/tibka (19.1.2008, 17:29) |
Sylvi, chcem sa poďakovať za výborný recept, dnes som podľa neho cestovinky pripravila a aj keď varievam cestoviny s rôznymi omáčkami, môj muž povedal, že v živote lepšie ako tieto nejedol . Boli ozaj výborné a rýchle . Vďaka |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (19.1.2008, 17:33) |
Zuzka, ohromne ma to teší |
ODPOVEDAŤ |
| katarina u. (katrena4) ID 32777 (19.1.2008, 13:13) |
sylvia,poznam aj tvoju "carbonaru",a mozem ju ostatnym len vrelo doporucit,je to skutocne vyborne. |
ODPOVEDAŤ |
| katarina u. (katrena4) ID 32777 (19.1.2008, 11:29) |
emilia,skus nejake talianske www..su nejake ine. |
ODPOVEDAŤ |
| | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (19.1.2008, 13:33) |
holt k ovladaniu talianciny som sa zatial nedopracovala... hladala som len v reciach ktorym rozumiem... taliancina je zatial stale len v plane... no mozno sa k nej dopracujem skor ako pojdem do dochodku |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (19.1.2008, 12:55) |
hľadala som aj ja niečo, pretože mi to nedalo...fakt sme to takto varili, ale narazila som na článok: pri vyslovení spojenia "pasta carbonara" si mnoho ľudí v našich končinách predstaví cestovinu s hríbmi v smotanovej omáčke. Podľa toho aj mnohokrát varia naše "talianske reštaurácie". Avšak originálny recept je veľmi rozdielny: pripravuje sa s guanciale/pancetty, syra pecorino alebo parmezánu, vajec, čerstvo namletého čierneho korenia a olivového oleja Takže nielen "naše talianske", ale aj "niektoré španielske" ...snád ked dám to carbonara do úvodzoviek, nebudeme to už musieť riešiť...ja som sa len chcela podeliť s receptom, a kto chce si ho pripraví, a kto nie.. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (19.1.2008, 13:36) |
tie linky co som sem dala boli len reakciou na to ze do pravych carbonara idu prasacie uska ale tvoj recept je fajn... ja sampiony milujem ak ked ich teraz nemozem doma robit kvoli detom... ale tesim sa ked uz konecne budu moct jest sampiony aj oni - budeme mat sampionove hody |
ODPOVEDAŤ |
| | | | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (19.1.2008, 13:37) |
nie ušká , ale líčka |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (19.1.2008, 13:40) |
ak chcete dodržať typický originálny recept, mali by ste použiť aj originálne suroviny, hlavne typ. guanciale (neúdené mäso - časť z prasačích líčiek) - ako náhrada je aj akceptovateľná pancetta (tiež neúdená slanina). |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana V. (kijara31) ID 22448 (19.1.2008, 10:49) |
Mnaaam, uz aj idem varit... , uz sa tesim |
ODPOVEDAŤ |
| katarina u. (katrena4) ID 32777 (19.1.2008, 8:38) |
vyzera to celkom fajn,ale prava Carbonara to nie je.tam nepatria sampinony,smotana,ale skusim. |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (19.1.2008, 9:29) |
Katka, my sme to takto normálne verejne varili v reštike v španielsku...síce to nie je Taliansko ..origoš tam idú také veci ako údené prasačie líčka , no vyskúšaj, je to milá obmena... |
ODPOVEDAŤ |
| Lívia C. (Livka299) ID 8343, mimibazar.sk/livka299 (18.1.2008, 20:43) |
Fiii tak s tym prekvapim v nedelu muzika |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (18.1.2008, 20:46) |
Livka, potom som zvedavá |
ODPOVEDAŤ |
| Sylvia K. (sylvia225) ID 13427, mimibazar.sk/sylvia225 (18.1.2008, 20:41) |
už je medzi mojimi obľúbenými |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia R. (silvina) ID 9634 (18.1.2008, 20:18) |
suhlasim-mnam |
ODPOVEDAŤ |
| Erika M. (murka1) ID 25512 (18.1.2008, 17:50) |
mňam, vyzerajú chutne a nenáročné na čas a prípravu, také ja |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (18.1.2008, 17:53) |
Ved nám nezostalo ani jedno penne |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 120 (zobrazuje sa 101-120) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 |