kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 157 návštěvníkov)
*♥*Bačovský bryndzovník*♥*
[ recept č. 18244 zo dňa 22.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
*Cesto - 350 g polohrubej múky, 200 ml vlažného mlieka, 1/2 kocky kvasníc, 1/2 PL kryšt.cukru, 1a1/2 čL soli, 3 PL oleja, 1 vajíčko *
*Náplň - klobása, cibuľa, prerastená slaninka*
*Bryndzová vrstva - 200 g bryndze, 250 g kyslej smotany, 3 PL rastl. masla, 1 vajíčko, soľ, kôpor *
*Pozn. - ja som k bryndzi pridala ešte trocha nahrubo postrúhaného eidamu s predstavou, že to nemôže byť na škodu (a nebolo)*
POSTUP PRÍPRAVY
xxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Z mlieka, cukru a kvasníc pripravíme kvások. Vlejeme ho do misy s preosiatou múkou, pridáme olej, vajco, osolíme a miesime. Ide to ľahučko, lebo cesto je pomerne riedke. Vymiesené posypeme trochou múky a necháme dobre vykysnúť - cca 1/2 až 3/4 hodiny. |
|
Kým cesto kysne, prichystáme si veci na náplň |
|
V panvici opečieme slaninku, klobásu |
|
Na výpeku opečieme cibuľu a necháme vychladnúť. |
|
Na bryndzovú vrstvu si pripravíme do misky bryndzu, postrúhame k nej eidam, pridáme maslo a smotanu. Vareškou všetko dobre rozmiešame, nakoniec pridáme celé vajíčko, môžeme pridať i trocha soli a kôpor. |
|
Cesto zdvojnásobilo svoj objem |
|
Vylejeme ho na plech s PNP a stierkou ho pekne roztiahneme k okrajom plechu a do rohov. A necháme ho ešte chvíľu na pokoji. Zatiaľ necháme rozohriať rúru na 200°C. |
|
Po nejakých 10 min. oddychovania cesta naň pokladieme opečenú klobásu a cibuľu. |
|
Bryndzovú vrstvu ukladáme v kôpkach vedľa seba na klobásovú i cibuľovú časť. Na holú časť cesta môžeme plnku vyliať a len tak rozotrieť. Túto časť posypeme slaninkou. |
|
Šupneme do rúry a pečieme pri tých 200°C cca 20 - 25 min. Ja som sa popri inej práci spamätala akosi neskôr a až 5 min pred koncom pečenia som zapla ventilátor. (Tak pri teplovzdušnom pečení to máte oniečo skôr hotové). |
|
Bača by chcel bryndzovník pekne dozlatohneda :)) |
|
Bol to risk dať si túto dobrotu na večeru a k tomu pivo. Mysleli sme, že klobásový bryndzovník nemá konkurenciu, potom sme si mysleli to isté o slaninkovom a o cibuľovom detto. To sa proste nedá určiť.
Ale mňamka to bola, poviem vám... :-) riadna. Takže či urobíte klobáskový, či cibuľový alebo ten so slaninou, pochutíte si. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 75 (zobrazuje sa 61-75) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |
| Andrea Š. (adik64) ID 13933 (28.9.2009, 18:56) |
Kristínka, ďakujem za fantastický receptík Robila som ho v sobotu, skvele sme si s manželom pochutnali! Nazvali sme si to "slovenská pizza" Určite budem robievať častejšie! |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (28.9.2009, 22:05) |
Andrejka, veď to je super nápad s tým názvom Som rada, že ste si s manželom pochutili na tejto dobrôtke a už i ja rozmýšľam, že by som ho mohla znova spraviť Pekný večer želám |
ODPOVEDAŤ |
| Marta M. (marta1979) ID 104721 (26.9.2009, 12:41) |
Kristínka bryndzovník je fantastický ,dakujem za recept ,určite som ho nerobila poslednýkrát,časť múky som nahradila celozrnou,cestíčko je fajné |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (28.9.2009, 22:00) |
Chichichi teším sa s tebou som rada, že ti chutil. A keď si dala celozrnnú múku, cestíčko bolo v pohode, však? Lebo aj finka spomínala, že robila s celozrnnou. Tak ja to tiež nabudúce skúsim, len pre istotu...ide o celozrnnú pšeničnú, však? Marti, maj sa pekne a peč bryndzovníky |
ODPOVEDAŤ |
| | | Marta M. (marta1979) ID 104721 (29.9.2009, 16:40) |
Kristínka,ja som nahradila asi 100g múky celozrnou,ano je to pšeničná celozrnná,a to cestíčko bolo fajne,jemnucke |
ODPOVEDAŤ |
| Jana F. (DADIA) ID 18356, mimibazar.sk/slecna (25.9.2009, 13:21) |
Je perfektný, úžasný a takmer už zjedený Určite som nerobila posledný raz.Ďakujeme za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (27.9.2009, 17:35) |
Jani, som veľmi rada, že vám tak chutil Nám tiež, no hlavne manželovi.. Som sa smiala, lebo včera bol na nákupe a doniesol bryndzu, hoci nebola na zozname Vraj "urobme zasa ten bačov bryndzák" |
ODPOVEDAŤ |
| Kamila B. (vikusik) ID 41103 (25.9.2009, 11:13) |
Tak a dnes ho idem upiect. Tri dni nanho pozeram ale dnes ho aj vyskúšam . Dúfam, že sa podarí. |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (26.9.2009, 15:41) |
Aj ja tak vždy dumám pár dní, či niečo urobiť Ale potom sa už do toho s chuťou pustím a tento bryndzovníček je bašta, tak neváhaj, pošmáknete si doma Potom mi napíš, či chutil |
ODPOVEDAŤ |
| Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (23.9.2009, 19:34) |
Hotovoooooo!!!!!!!!!!! Musela som to hneď vyskúšať, tá vôňa - najprv - potom chuť!!! Neopísateľné!!!Poslala som mame aj susedom, tak čakám na reakcie!Zajtra chcem zobrať aj do práce, aby si aj kolegyne pochutnali.Výborné!!§ |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.9.2009, 20:42) |
Chichichi ty si tiež žena činu A čo si robila rovno z dvojitej dávky? Ale samozrejme som rada, že sa ti páčilo a chutilo a napíš potom, aké boli reakcie Ďakujem, čafko |
ODPOVEDAŤ |
| | | kristína s. (nigina) ID 32120 (24.9.2009, 16:34) |
Erika, ty si to tiež robila? Dúfam, že si bola spokojná |
ODPOVEDAŤ |
| Marika S. (finka) ID 64179 (23.9.2009, 19:10) |
Kristínka je to úúúžasnééé http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=593382 http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=593383 Ja som robila čisto iba s cibuľkou a bez kôpru a bolo to SUPER. Tiež som si obmenila polohrubú múku za celozrnnú, ktorú u nás už dávame všade a bolo to veľmi lahulinké cestíčko... - to mi vypracovala pekáreň Cibuľku som pražila s cesnakom, korením a aj som ju posolila... Uričte som nerobila posledný krát... Za chvíľku príde zo služobnej cesty, hladný ako čert, dnes som ešte k tomu rozbila vázu za 2.500,-Skk, tak dúfam, že mu to aspoň trošku zdvihne náladu |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.9.2009, 20:09) |
Marika, ty si ako blesk Ja väčšinou nejakú "chvíľu" zvažujem, či sa do toho pustím Ale máš ho peknučký, manžel si pochutí, verím tomu S tou vázou, to je blbé... Mne sa zase minule podarilo rozbiť vázu, ktorú som dostala... hneď ešte v ten deň Normálne mi vykĺzla z rúk, keď som ju chcela osušiť Želám ti, aby tá nehoda s vázou čo najskôr upadla do zabudnutia a nech tak už nemrzí. Kiež by sa horšie nestalo |
ODPOVEDAŤ |
| Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (23.9.2009, 17:11) |
Vyzerá výborne. Slinky mi tečú, pošli kúsok. Ja práve papám Evkine nektárinkové koláčiky a teraz mám chuť na niečo SLANÉ... |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.9.2009, 17:40) |
Zlati, je to mňamka, aj keď kalorická Poslala by som ti len to neviem vopchať do káblov Tak skús ho spraviť, nie je to nejak časovo náročné |
ODPOVEDAŤ |
| Janka G. (Janka336) ID 25414 (23.9.2009, 14:03) |
ja odpadnem, tak na takéto voľačo by si ma ale vôôôbec nemusela prehovárať |:o |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.9.2009, 19:02) |
Jani, keby som ti mohla poslat cez nett tak ti pošlem aby si si Máš dobrý odhad na mňamky. |
ODPOVEDAŤ |
| Erika P. (Erika(Tamarka)) ID 58545, mimibazar.sk/erikatamarka (23.9.2009, 13:01) |
zajtra vyskúšam vyzerá báááječne vdaka za super tip |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.9.2009, 16:51) |
Aj ja ďakujem vyskúšaj, uvidíš, je to príma vec Potom daj vedieť, ako chutil |
ODPOVEDAŤ |
| JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (23.9.2009, 9:23) |
mnaaaaaaam urcite vyskušam...toto veru muzovi bude chutit |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.9.2009, 14:01) |
Jani, vyskúšaj, oplatí sa. A ešte predtým dajte chladiť pivo Ja teda nejako pivo nemusím, ale k tomuto mi šmakovalo poriadne A potom daj vedieť ako chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (23.9.2009, 9:23) |
Super postup Kristínka, robievam veľmi podobný bryndzovník, http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5356&user=32431, ale keď pozerám na Tvoju plnku, tak sa mi zbiehajú slinky, vyskúšame, nech je nejaká zmena |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.9.2009, 13:32) |
Aďka, ďakujem Ja tiež rada skúšam stále nejaké novinky alebo "inovujem" Jasne, oplatí sa vyskúšať. Ja zase nabudúce vyskúšam tvoju verziu |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.9.2009, 9:22) |
no wau Kristínka .... mňaaam |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.9.2009, 13:29) |
Maťka, ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (23.9.2009, 9:08) |
jeeeeeeeej,toto by malo byt naše narodne jedlo!!! tvari sa to fantasticky..určite vyskušam.. |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.9.2009, 13:25) |
chichichi... Egri ďakujem , sa rehocem na tom národnom jedle... Fakt je to dobré, Egri, urob to, veď ty nemáš problém upiecť čokoľvek Potom daj vedieť, ako chutilo nové národné jedlo |
ODPOVEDAŤ |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (23.9.2009, 8:48) |
panecku Kristi, toto vyzera super, nemozem sa odtrhnut od monitora, ziiiram ako krasne nafotene, o chuti budem snivat |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.9.2009, 13:02) |
Evka, ďakujem, teda ty vieš pochváliť Teším sa Prajem pekný dník |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.9.2009, 8:16) |
to musí byť dobréééééééééé |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.9.2009, 12:23) |
Ivetka je to dobručkéééééé fakt... pustili sme sa do toho hneď po vybratí z rúry. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 75 (zobrazuje sa 61-75) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |