. .. .. .. .. .. .
. .

Trojposchodová jahodová torta s najlepším nadstavovaným krémom - RECEPT 5608

TORTY

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 87 návštěvníkov)


Trojposchodová jahodová torta s najlepším nadstavovaným krémom


[ recept č. 5608 zo dňa  ]


Trojposchodová jahodová torta s najlepším nadstavovaným krémom


POTREBNÉ PRÍSADY

Nadstavovaný krém: 1hrnček mlieka (250ml)+ 2PL polohrubej múky = uvariť kašu, 1 maslo (250g), 200g práškového cukru, trošku kys.citronóvej, jahody.......na takúto poschodovú treba krém z dvoch dávok

POSTUP PRÍPRAVY

Tentokrát som korpus piekla (pretože je len zo 6vajec a na všetky poschodia) podla Dagmar V.(onasi) recept na poleno, len nebolo mramorové.......ináč, ked som nevedela o MMB, tak som robievala piškótové klasické z 12 vajec, bez prášku do pečiva, minie sa ich veľa (vajec), ale taký korpus nemá páru!!!!je nadýchaný a jemný ako vatička......tortovú formu po bokoch nemastit, tam sa má cesto prilepit, aby nekleslo......táto tortička u nás vedie na celej čiare, ešte sa nikomu neprejedla, hoci ju najstaršiemu synovi robím od prvých narodenín (1.jún) celých sedemnásť rokov:))))keďže je vtedy sezóna jahôd, tak jemu vždy jahodovú..........................z uvedenej dávky robim aj jahodové rezy: 6 vajec, 6PLmuky, 6PLcukru, vyšľahám bielky zvlášť so štipkou soli, opatrne zmiešať s vyšlahanými žĺtkami s cukrom a múkou....plnka je úplne fantastická, ľahučká, nie veľmi maslová ani presladená.....uz som ju robila aj ananasovú, pomarančovú, či mandarinkovú...kto skúsi neobanuje. Viac v obrázkovom postupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

v prvom rade si uvaríme kašu z mlieka, lyžičky masla a múky... necháme ju vychladnúť, asi 5-6 jahôd roztlačíme na tanieriku vidličkou a zatiaľ necháme bokom, zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do penista
do vymiešaného masla dávame po lyžiciach uvarenú a vychladnutú kašu z mlieka a múky a 1čl masla....POZOR VŠETKY suroviny musia mať ROVNAKÚ teplotu, nič nesmie byť horúce ani studené, ináč sa krém moze zgrcnúť (ja kašu uvarím ráno, vyložím maslo a jahody z chladničky a do večera to má istotne rovnakú teplotu, alebo si to nachystam večer...a ráno môžem ísť na vec)
ked máme kašu zašľahanú v masle, pomaličky pridávame potlačené jahody, po malých lyzičkách, niekedy sa mi zrovna v tomto momente krém zdrcne.....takže tu platí: pomaly ďalej zájdeš ( mám výborný tip od Majky, že krém sa určite nezdrcne, keď pridáte jahody do kaše a potom kašu zmiešate s maslom)
do hotoveho kremu davam este trosku kyseliny citronovej, tak na hrot noza, podla chuti jahod, aby krem nebol len sladky, ale mal ten spravny šmrnc, je potom sviezejsi
tentokrat sa ozaj vydaril, je nadychany a hladky, nebolo to vzdy tak, niekedy sa mi zgrcol, na chuti to nevadi, len na krase, (preto pozor na teplotu vsetkych ingrediencii)......tak to potom volam perlickovy krem:)zje sa vzdy!
korpus prerezeme na polovicu a dame vrstvu kremu aspon polcentimetrovu
na nu pokladieme na kusky pokrajane jahodky
a tak pokracujeme az do tretieho poschodia
ozdobime jahodami a dame chladit
tentokrat som si odlozila trosku kremu bez jahod a este prizdobila.....no, nie je to torta potiahnuta cukrikovou hmotou, ani nie je taka pekna, ale zarucujem ze je fakt vyyyyborna, taka svieža...letná....
a tu je v priereze, najrpv sme krajali vrchne dve poschodia......uz bolo aj tak, ze oslavenec mal cele vrchne tretie poschodie:)))a ostatni dve spodne....
a tu sú jahodové rezy
Ďalšia varianta, vylepšená šľahačkou....vnútri je vrstva krému, na ňom polky jahôd a na jahodách šľahačka...a na vrchu je krém a na ňom je šľahačka a na nej sú poukladané jahody....to bola dobrotka..
finále na tanieriku


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Jablkový sirup | Trojposchodová jahodová torta s najlepším nadstavovaným krémom | Zapekané nové zemiačky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 45 (zobrazuje sa 41-45)<< predošlé 1, 2, 3
ANDREA G. (adika0108) ID 23370, mimibazar.sk/adika0108 (1.6.2008, 19:14)
aj ja sa pridavam ze vyzera super aj mi mame radsej taketo ovocne (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (2.6.2008, 12:45)
mnam , aj my ;-)dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (1.6.2008, 17:57)
(zajic) (zajic) (zajic) Lucka, fantázia, tak takéto sa nám nedokážu prejesť (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.6.2008, 21:05)
Adka veru tak, tejto sa moji chalani nikdy nevedia dojest ;-) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Daniela H. (Češka) ID 23282 (1.6.2008, 17:40)
Je super, mne osobne tá potiahnutá z tých cukríkov nejak nesadla. Podariť sa my podalarila, ale +o( ale s ovocím je super, hlavne keď to nie je zo šľahačkou (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.6.2008, 21:02)
dakujem, nam tato veru stale chuti |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (1.6.2008, 17:40)
Vyzera uuuuzasne. Kde byvas? Zeby som prisla na kostovku. :-$
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.6.2008, 21:00)
no v Ba, tak (witch)este je tu kusok , ale rychlo sa míňa (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (1.6.2008, 17:34)
noooooooooooooooooo, ja nemám slov (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.6.2008, 20:58)
Evi, dakujem, cenim si kazdy pochvalny komentarik a zvlast od takych vybornych kucharok ku ktorym jednoznačne patríš (Y) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (1.6.2008, 23:11)
Lucka, tak za túto pochvalu poklonu ti 10000000000x ďakujem, až mi srdiečko poskočilo. keď som si ho prečítala, ale musím ti povedať, že ty k ním patríš tiež (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 45 (zobrazuje sa 41-45)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu