Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 205 návštěvníkov)
Zapečené palacinky v karamelovom pudingu
[ recept č. 1972 zo dňa 12.8.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
PALACINKY: 3 hrnčeky polohrubej múky * 3 hrnčeky minerálky * 2 vajcia * 1 KL prášku do pečiva * 1 KL soli * 1 PL práškového cukru * hrozienka /nemusia byť/ * PUDING: 1 liter mlieka * 2 karamelové pudingy * 5 PL kryštálového cukru * PERINKA: 3 bielky * 3 PL práškového cukru * OZDOBA: šľahačka
POSTUP PRÍPRAVY
Kuk:
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
1. Aby ste sa dopracovali k takejto krásnej dobrote, treba robiť nasledovné: |
|
2. Inak postup je veľmi jednoduchý, zložito to naozaj iba vyzerá. Pôvodne som mala na pláne iba urobiť palacinky a na tanieri ich preliať pudingom, napadol ma ale efektnejší spôsob. Na x palaciniek (už si nepamätám, koľko ich bolo :-) treba urobiť cesto z troch hrnčekov polohrubej múky, |
|
3. troch hrnčekov minerálky - na značke naozaj nezáleží, kľudne dajte Evian, Lucku alebo vodu z kohútika. Ušetríte na mlieku. Keď robievam viac palaciniek na zapečené dobroty, používam minerálku, je to lacnejšie a po zapečení si to nikto ani nevšimne. |
|
4. Z múky a vody metličkou vyšľahajte hladkú zmes, |
|
5: pridajte kávovú lyžičku prášku do pečiva, |
|
6. soli, |
|
7. lyžice práškového cukru, |
|
8. a dvoch vajec. Ak použijete varlatká veľkosti S, dajte radšej tri. Cesto dobre vymiešajte a dajte na chvíľku do chladu odpočinúť a múku nabotnať. |
|
9. Uvarte puding z litra mlieka, dvoch pudingových karamelových práškov |
|
10. a piatich lyžíc cukru. PUding nemusíte variť do úplného zhustnutia, keď bude redší, lepšie zalejete pripravené palacinky v pekáčiku. |
|
11. Upečte palacinky a mierne vychladnuté ich potierajte uvareným pudingom, |
|
12. naplnené palacinky zviňte, nakrájajte na polovičky, nech to lepšie vyzerá, |
|
13. a naukladajte do misy. |
|
14. Ak jesto, pridajte hrozienka |
|
15. a zalejte zvyšným pudingom. |
|
16. a dajte palačinky zapiecť. Postačí polhodinka pri teplote 170 stupńov. |
|
17. Medzitým vyšľahajte elektrickým šľahačom na najvyššej rýchlosti bielka s cukrom, |
|
18. vyberte z rúry "predpečené" palacinky |
|
19. vrch potrite bielkovou penou |
|
20. .... a dajte zapiecť do zlata. Ohrev zhora, 190 stupňov, asi 5 minút. Pred rúru si postavte stoličku a striehnite ako sup na myš a v pravej chvíli vyberte z rúry. Dávajte pozor, sneh sa rýchlo spaľuje, takže nie že pohnete očkom mimo rúru. |
|
21. Zapečený sniežik na palacinkách. Palacinky mi chutili horúce, manželovi zasa úplne vychladnuté... Takže dobrá správa je: v akom teplotnom štádiu ich budete jesť, záleží iba na Vás. |
|
22. Dobrú chuť!!! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
| Zora D. (dlhoska) ID 25645, mimibazar.sk/dlhoska (11.3.2008, 17:42) |
Dnes som ich urobia aj ja, je to piplacka, ale stali zato, maly si dal duplu!!!!! je to proste ZRANICA |
ODPOVEDAŤ |
Eva Š. (baba) ID 3439 (8.3.2008, 12:12) |
výborne najlepšie palacinky |
ODPOVEDAŤ |
magda v. (pletka) ID 37297 (7.3.2008, 11:34) |
SUPER REC EPTIK NO JA SOM POUZILA COKOLADOVY PUDING |
ODPOVEDAŤ |
| Hana S. (corinne22) ID 2822, mimibazar.sk/corinne22 (7.3.2008, 6:23) |
včera som ich robila...akorát nabudúce urobím puding z 1,5 l mlieka a sneh som už teraz robila zo 4 bielkov a do palacinkového cesta som pridala škoricu(my ju zbožňujemě)...receptu nemám čo vytknúť dokonca aj prierez mám taký krásny ako je na obrázku ...čo mne sa často nestáva |
ODPOVEDAŤ |
| Janka P. (Joanne) ID 6922 (6.3.2008, 8:48) |
Mňáááááááám zajtra sa ich chystam robit....len neviem,ci zozeniem u nas karamelovy puding Aky mozem dat namiesto neho? |
ODPOVEDAŤ |
| | Valéria R. (Valuska) ID 19011, mimibazar.sk/valuska (6.3.2008, 13:18) |
Ja som dala čokoládový, ten mám radšej. Bolo to veľmi chutné, akurát tam dám nabudúce viac pudingu možno aj raz také množstvo, zdalo sa mi málo. |
ODPOVEDAŤ |
magda v. (pletka) ID 37297 (5.3.2008, 12:56) |
prave idem robit tak sa tesim |
ODPOVEDAŤ |
Helena B. (hela1) ID 35485 (2.3.2008, 19:43) |
My sme dali jednu vrstvu s jahodovým lekvárom, druhú s nutelou a zaliali vanilkovým pudingom. Bolo to super. Skvelá pochúťka. |
ODPOVEDAŤ |
| Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (21.2.2008, 16:15) |
mnam, sice su s mandlovym pudingom a naplnene nutelou, ale vyzeraju fantastikus |
ODPOVEDAŤ |
Nora C. (nonnika) ID 34758 (17.2.2008, 16:41) |
sú fantastické, ja som ich vylepšila podľa našej chuti, namiesto pudingu som ich potierala tvarohom a lekvárom na striedačku. Boli skvlelé, nemali sme doma už karamelový puding tak sme to vyskúšali vanílkovým aj ten mal úspech!!! |
ODPOVEDAŤ |
| veronika s. (verenita) ID 25061 (13.2.2008, 23:35) |
no chystam sa ich urobit ........ vyzeraju skveloo |
ODPOVEDAŤ |
| Marta Č. (Tusticka) ID 14101 (12.2.2008, 11:23) |
....a je po palacinkách ...boli fakt úžasné,manžel si nevedel vynachváliť , ďakujem za super inšpiráciu |
ODPOVEDAŤ |
| Mária K. (broskynka) ID 8484 (12.2.2008, 8:01) |
No bola to bomba! Nič sa mi neušlo, ani by som nevedela ako to približne chutí, keby mi napospodu kastróla neostalo trocha pudingu, čo som dojedla s palacinkou. Výborné je robiť palacinky tenšie a stáčať ich do tortovej formy. Ten rez potom nemá chyby. |
ODPOVEDAŤ |
| Marta Č. (Tusticka) ID 14101 (9.2.2008, 18:42) |
.....Marcelka, teda klobúk dolu Toto fakt vyzerá super.....asi to aj ja zajtra vyskúšam . Môj je poriadne ,,sladká riť,, a toto bude určite niečo preňho |
ODPOVEDAŤ |
| Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (9.2.2008, 17:55) |
Prave som ich dokoncila,akonahle vychladnu na jedlu teplotu, zladujem celu misu sama |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (rikinka) ID 16490 (9.2.2008, 11:22) |
Majka, mne nezredol a to som si nechala ešte aj na tretí den kuštiček |
ODPOVEDAŤ |
| Mária K. (broskynka) ID 8484 (9.2.2008, 8:02) |
Ahojte kočky, chcem sa spýtať (skôr než sa pustím do receptu), či Vám puding do druhého dňa nezredol. Občas sa mi to totiž stáva a obávam sa toho že navrchu na pudingu sa mi urobí voda a puding už nie je tuhý tak ako by som chcela. Hm? Mám totiž v úmysle spraviť to ako neobvyklú tortu do tortovej formy... |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (9.2.2008, 20:27) |
Dobrý večer Mária, pečte ich dlhšie, puding sa viac vsaje do palaciniek a nezredne, papa |
ODPOVEDAŤ |
Silvia K. (silvuška) ID 10951, mimibazar.sk/silvuska (8.2.2008, 19:27) |
Marcelka, je to výborné , môjmu to veľmi chutilo, pritom jedák veľký nie je. Palacinku zje tak jednu, ale pri týchto zapekaných si pýtal ešte dupľu. Vďaka za ďalší skvelý receptík, pozdravujem Silvia |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (rikinka) ID 16490 (4.2.2008, 11:21) |
výýýýborné... i ked taký dokonalý obrázok ten konečný som ja neurobila, ale chutilo to veeeeelmi . A aj nám to viac šmakovalo studenšie |
ODPOVEDAŤ |
františek r. (trisestri) ID 30284 (17.1.2008, 13:13) |
a k tomu par tipov ako na spravnu pripravu palaciniek http://www.mojerecepty.sk/vselico-o-palacinkach.html ,sice na vsetko mat zvlašt panvicu to by som sa asi nedoplatil |
ODPOVEDAŤ |
| Erika K. (kuci) ID 20677 (2.11.2007, 22:49) |
Dnes som ich robila su vynikajuce |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |