Zapečené palacinky v karamelovom pudingu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PALACINKY: 3 hrnčeky polohrubej múky * 3 hrnčeky minerálky * 2 vajcia * 1 KL prášku do pečiva * 1 KL soli * 1 PL práškového cukru * hrozienka /nemusia byť/ * PUDING: 1 liter mlieka * 2 karamelové pudingy * 5 PL kryštálového cukru * PERINKA: 3 bielky * 3 PL práškového cukru * OZDOBA: šľahačka

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuk:

1. Aby ste sa dopracovali k takejto krásnej dobrote, treba robiť nasledovné:
2. Inak postup je veľmi jednoduchý, zložito to naozaj iba vyzerá. Pôvodne som mala na pláne iba urobiť palacinky a na tanieri ich preliať pudingom, napadol ma ale efektnejší spôsob. Na x palaciniek (už si nepamätám, koľko ich bolo :-) treba urobiť cesto z troch hrnčekov polohrubej múky,
3. troch hrnčekov minerálky - na značke naozaj nezáleží, kľudne dajte Evian, Lucku alebo vodu z kohútika. Ušetríte na mlieku. Keď robievam viac palaciniek na zapečené dobroty, používam minerálku, je to lacnejšie a po zapečení si to nikto ani nevšimne.
4. Z múky a vody metličkou vyšľahajte hladkú zmes,
5: pridajte kávovú lyžičku prášku do pečiva,
6. soli,
7. lyžice práškového cukru,
8. a dvoch vajec. Ak použijete varlatká veľkosti S, dajte radšej tri. Cesto dobre vymiešajte a dajte na chvíľku do chladu odpočinúť a múku nabotnať.
9. Uvarte puding z litra mlieka, dvoch pudingových karamelových práškov
10. a piatich lyžíc cukru. PUding nemusíte variť do úplného zhustnutia, keď bude redší, lepšie zalejete pripravené palacinky v pekáčiku.
11. Upečte palacinky a mierne vychladnuté ich potierajte uvareným pudingom,
12. naplnené palacinky zviňte, nakrájajte na polovičky, nech to lepšie vyzerá,
13. a naukladajte do misy.
14. Ak jesto, pridajte hrozienka
15. a zalejte zvyšným pudingom.
16. a dajte palačinky zapiecť. Postačí polhodinka pri teplote 170 stupńov.
17. Medzitým vyšľahajte elektrickým šľahačom na najvyššej rýchlosti bielka s cukrom,
18. vyberte z rúry "predpečené" palacinky
19. vrch potrite bielkovou penou
20. .... a dajte zapiecť do zlata. Ohrev zhora, 190 stupňov, asi 5 minút. Pred rúru si postavte stoličku a striehnite ako sup na myš a v pravej chvíli vyberte z rúry. Dávajte pozor, sneh sa rýchlo spaľuje, takže nie že pohnete očkom mimo rúru.
21. Zapečený sniežik na palacinkách. Palacinky mi chutili horúce, manželovi zasa úplne vychladnuté... Takže dobrá správa je: v akom teplotnom štádiu ich budete jesť, záleží iba na Vás.
22. Dobrú chuť!!!