Romana N. (NRomana) ID 3383 |
|
mimibazar.sk/nromana |
Oblasť: Prešov |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 10.4.2006 |
Naposledy: 10.11.2022 11:42 |
Aktualizácia: 17.2.2016 13:53 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 152 návštěvníkov)
Talianska pizza
[ recept č. 1111 zo dňa 7.3.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 šalka = 2dcl, 3 šalky hladkej muky, 1 šalka vlažneho mlieka, 4 lyzice olivoveho oleja, susene drozdie, sol , omačka - paradajky,cesnak, pizzove korenie, oblozenie- syr, sunka.....podla chuti
POSTUP PRÍPRAVY
toto je moj odkusany recept na super cesto a omacku na pizzu, ktoru davam namiesto kečupu...pizza je potom stavnatejsia...a chutnejsia. Aj ked ju peciem na plechu, nevyzera tak taliansky :) ale je jej viac, pre celu rodinu...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Muku si preosejeme do misky v ktorej bude cesto kysnut...ja mam este po babke take stare ale super sitko... |
|
nasypeme susene drozdie a lyzicku soli... |
|
potom 4 lyzice olivoveho oleja... |
|
pridame pohar vlažneho mlieka, ja ho ohrievam v mikrovlnke na 1 minutu.. |
|
všetko zmiešame,najpr vareskou a potom mozme aj rukou, cesto je dost lepive..ale tak to ma byt |
|
az kym sa cesto same neodlepuje zo stien nadoby a je dobre premiesane. Dolezite je aby v nom neboli hrudky. Vznikne nam maly bochnicek, ktory prikryjeme a dame na teple miesto kysnut...asi na pol hodiny |
|
ked nam nakysne, dobre je este cesto raz premiesit a nechat dalsiu pol hodinku nakysnut. |
|
kym ono odpociva, my si pripravime zakladnu omačku. Ja som dala 5 paradajok, ale je lesie ich dat aj viac..6,7. Pizza bude tym stavnatejsia. Kecup sa mi neosvedcil, je potom prilis sucha.. Takze si paradajky zaparime v horucej vode, nechame ich tam tak pol minuty a pekne sa nam osupu... |
|
poprekrajujeme na stvrtinky a dame na maly ohen dusit, musia byt prikryte pokrievkou...asi tak na 10min |
|
popucime ich a prelisujeme 2 struciky cesnaku a pizzove korenie, ktore tam pridame, vsetko premiesame a zakryjeme...kym cesto nie je hotove |
|
na kuchynsku dosku vylejeme 1 lyzičku oleja, dlanou ju rozotrieme. Troskou oleja potrieme aj plech kde sa bude pizza piect. Cesto si vyklopime na dosku a vyvalame. |
|
prenesiem na plech... |
|
potrieme pripravenou omackou... |
|
a oblozime podla chuti...kazdy ma rad nieco ine. Ja davam sunku, klobasku, olivy, nivu syr, zampiony a navrch struham syr |
|
takto pripravene dame piect, pozor velmi dolezite je piect plech na spodnej urovni rury. Na 200 stupňov -klasicke pecenie(nie ventilator) -20min. Dufam, ze Vam bude chutit. Napiste mi, budem rada...:) DOBRU CHUT. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 67 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
| Petra B. (Petra01) ID 24439 (28.11.2008, 11:36) |
Cesto je dobré, ale po odskúšaní viem, že toto množstvo rozdelím na dva plechy pretože pizza je potom hrozne vysoká a to mi nemáme radi - ale chutovo je dobá |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka S. (1Leni) ID 67070 (9.11.2008, 21:32) |
podarila sa |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka S. (1Leni) ID 67070 (8.11.2008, 20:19) |
Zajtra sa na nu chystam,tak drzte palce..doteraz som robievala cesto len s vodou, ale ta mi pride taka sucha..tak som zvedava aka bude tato |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.10.2008, 9:09) |
pocujte,zeny,ale ked mam elektricku ruru,kde sa bez ventilatora piect neda, vadi to velmi? treba nejak upravit teplotu? dakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana P. (Ika) ID 2154, mimibazar.sk/ika (28.10.2008, 10:56) |
Na krabiciach od kupovanej pizze býva pre teplovzdušnú rúru odporúčaná teplota o 20°C nižšia ako pri klasickej elektrickej. |
ODPOVEDAŤ |
| | Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (28.10.2008, 10:49) |
Ahoj Janik, ja mam tiez el. ruru a da sa mi vypnut pecienie na teplom vzduchu(ventilator). Nevedela som, ze existuje aj taka , ktorej sa to neda vypnut. Ale ja si myslim ze v pohode mozes nechat teplotu tak. Kazda rura pecie inac...musis si to len odsledovat. Skus prvy krat nemenit teplotu, myslim ze sa pizza nepripali. Romana |
ODPOVEDAŤ |
| | | Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (8.11.2009, 13:12) |
existuje, aj ja mám takú. Dokonca si nemôžem vybrať, spodný ohtrev alebo vrchný ... proste len ventilátotr. Šli by z tohto cesta spraviť aj pizza "rohlíky" ? |
ODPOVEDAŤ |
| marína b. (bobo) ID 171, mimibazar.sk/bobo (27.10.2008, 19:35) |
Dnes sme si urobili na večeru vašu pizzu na večeru a bola fakt úžasná. Ďakujeme za super receptík. |
ODPOVEDAŤ |
| Katarina T. (katarinat) ID 32163, mimibazar.sk/katarinat (3.10.2008, 15:51) |
pripajam sa k radu spokojnych papkacov, pretoze pizza je super najlepsi recept aky som doteraz robila , cesta je tak akurat na plech a chut, chrumkavost no proste super ked sa zobudi tak ho prekvapim dakujem za super recept, oddnes uz len tento a ziadny iny |
ODPOVEDAŤ |
| | Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (13.10.2008, 11:38) |
Dik za pochvalu... som rada ze chuti |
ODPOVEDAŤ |
| vladimíra O. (vlaďka89) ID 26755 (10.8.2008, 16:19) |
Romanka, včera som robila k obedu- a pridávam sa k zástupu chváliacich. Cesto aj omáčka sú vynikajúce, určite som nerobila naposledy |
ODPOVEDAŤ |
| Nada M. (nadi :)) ID 52617 (10.8.2008, 12:14) |
taaaak.. pizzu som sprawila wcera na weceru.. bola famoozna..naozaj.. tak som to zwladla aj ja :D konecne... cesto bolo perfektne, chrumkawe, stawnate.. to od tych paradajok tak sa tesim,ze som to zwladla priatel sa zalizowal...zjedol skoro cely plech tak teda dakujem za naozaj sqely receptik |
ODPOVEDAŤ |
| | Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (11.8.2008, 13:38) |
to sa fakt tesim... |
ODPOVEDAŤ |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (8.8.2008, 17:00) |
Pizzu som vyskusala dnes k obedu.Bola vynikajuuuuuuuuuuuuuuuuuca.Cesticko som robila len z polovicnej davky.Super pizzove,chrumkave po peceni,ziadne suche.Vyborne.Chvalim a doporucujem |
ODPOVEDAŤ |
| Nada M. (nadi :)) ID 52617 (7.8.2008, 21:42) |
uuf..ked je takyto paradny ohlas,musim wyskusat aj ja... moj priatel, teda dobre aj jaaa zboznujeme pizzu.. ale on je fakt strasny, dokazal by ju jest 365 dni w roku a to na ranajky obed aj weceru... takze wzdycky ked ideme nieco wybwaowat do mesta, wsetko ide bokom a prwa wec je ist na pizzu ... a ked sme niekedy taky leniwy, nastastie existuje nieco take ako donaskowa sluzba = nasa zachrana ... no ale raz som si powedala, ze hadam niesom az taka nemozna aby som nesprawila pizzu aj ja.. ( keby som wtedy wedela,ze som tak by som sa do toho ozaj nepustala )... zobrala som prwy recept co mi padol do ruky - bajecna zena = blba kucharka ... a zacala som kuchtit.... nooo,myslela som si ako som to super zwladla..az do momentu kym sme to nezacali jest..pizza wyzerala super, az ked sme do nej zahryzli..cesto bolo twrde, bez chuti a hlawne neskutocne hrube ... potom co mi priatel na moj obed powedal, ze to sme mohli ist naozaj radsej do pizzerie som sa skoro rozplakala ...aaale kaslem na nho pomyslela som si.. idem si to zjest sama ked jemu sa nepaci...no ale to sa naozaj nedalo ani zut tak som zoskrabkala a wyjedla len oblozenie a cesto som isla dat nasmu psowi..inak neni moc gurman, zje hoci co .. napodiw zwratene odwrhol zrak od jeho potencionalnej wecere a radsej zacal obzuwat trawu .. to som teda dopadla...nepomohlo ani to ked som to pokvapkala mastou... sklamana som to odisla predychat... po hodinke prisiel za mnou priatel a powedal mi : " Zlatko, nebolo to az take zle, sliepky od susedow to predsa len zjedli "... a to ma dorazilo... odwtedy som pizzu nerobila, ale pre tuto som sa rozhodla..ze este jeden pokus...tak uwidim... PS: inak som celkom dobra kucharka...len ta "pizza" mi newysla |
ODPOVEDAŤ |
| | Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (8.8.2008, 11:17) |
Ahoj Nadi, dakujem za pekny príbeh Mne sa uz tiez take nieco stalo, bola som z toho znechutena a viac sa mi potom do takych receptov nechce. Hlavne vtedy ked neviem kde sa stala chyba....tak dufam, ze tento recept ta nesklame.... |
ODPOVEDAŤ |
| | | Nada M. (nadi :)) ID 52617 (8.8.2008, 14:06) |
a ja dakujem za receptik... zajtra ju chcem robit, tak som zwedawa co nato powie ten expert dam potom wediet.. |
ODPOVEDAŤ |
| Eliška H. (ElinaH) ID 2794, mimibazar.sk/elinah (6.8.2008, 22:57) |
Romanka vďaka za tento skvelý recept. Moji papkači sa zhodli na tom že je ako z pizzerie , pokusov som už mala mnoho, vždy mi vyšla klasická tučná slovenská pica ale toto je celkom iné kafe, konečne viem ozajsku picu Nápad so spodnou priečkou a hlavne tie rajčiny miesto kečupu sú super ! |
ODPOVEDAŤ |
| | Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (7.8.2008, 7:51) |
Ja som mala tiez podobne skusenosti az kym som nevyskusala tento recept.....som velmi rada, ze vam chutilo. |
ODPOVEDAŤ |
| Elena Š. (*ela*) ID 4972 (19.5.2008, 16:43) |
Robila som túto skvelú pizzu s jednou malou zmenou - namiesto mlieka som dala vodu. Bola výborná. Finta s najspodnejšou priečkou rúry zabrala. Ďakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia Urminská (maadness) ID 15616, mimibazar.sk/maadness (12.5.2008, 13:20) |
ja idem teraz vyskúšať.. som zvedavá.. dám vedieť či sa podarila. zatiaľ |
ODPOVEDAŤ |
Martina M. (tinča) ID 38455 (11.5.2008, 10:59) |
Pizzu som robila podľa Tvojho receptu. Bola proste SUPER Všetci sme si na nej perfektne pochutili. Ďakujem za super receptík Martina |
ODPOVEDAŤ |
| | Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (12.5.2008, 10:55) |
Som rada, ze chutila . |
ODPOVEDAŤ |
| MIROSLAVA M. (mimi2) ID 44827 (1.5.2008, 20:21) |
dakujem ta pizza je uzasna,zaregistrovala som a len aby som ti napisala,ze papulka mojho fajnoveho manzelika zo svajciarska len tak nieco nezje a tuto zbastil celu.ja len pridam,ze som suroviny nahadzala do pekarne na pogram cesto a hotove vytiahla a bolo nadherne,jemnucke.potom doporucujem pridat aj ananas pizza nema chybu. |
ODPOVEDAŤ |
| | Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (2.5.2008, 15:31) |
ahoj Mirka, tak to si vazim, ze chutila a zaregistrovala si sa aby si mi napisala. To s tou pekarnou je super napad...len skoda, ze ja ju nemam a nemozem to vyskusat. Ale je to dobry, tip pre druhe mamicky... |
ODPOVEDAŤ |
| | | MIROSLAVA M. (mimi2) ID 44827 (3.5.2008, 22:07) |
ao je to velka pomoc,napriklad pri tomto recepte zostala kuchyna uplne cista uplne stacilo nahadzt suroviny do pekarne a bolo to setri to aj prstiky a a ten ananas,no parada... |
ODPOVEDAŤ |
Daniela Š. (otravica) ID 44126 (30.4.2008, 19:01) |
Ahojte všetci.Tak som tu pizzu vyskusala,dala som do nej predsa to susene drozdie,nakoniec som ho nasla v kauflande.Bola dobra,len ked som ju vytiahla z rury,cesto bolo trosku tvrde,no potom zmeklo.No a moj drahy ju zjedol skoro cely sam,dala som mu na polovicu morske prisery,na druhu polku klasika sunka ,sampinony,syr.Na to ze som zaciatočná kuchárka mu celkom chutila... a to ju jedol dva dni...odporucam tento recept,urcite o este spravim |
ODPOVEDAŤ |
| | Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (2.5.2008, 15:29) |
ahoj Danka, ked sa ti cesto zdalo byt tvrde- po upeceni...tak ju skus nabuduce trosku kratsie piect, stacia aj 2 minutky menej. Praxou si to uz prisposobis, lebo je pravdepodobne ze aj kazda rura inac pecie. |
ODPOVEDAŤ |
Daniela Š. (otravica) ID 44126 (25.4.2008, 8:12) |
Ahojte.Môžem do tetjo pizze dať miesto sušeného droždia obyčajné ,normálne kvasnice? Alebo môže mi niukto poradiť,kde sa dá kúpiť sušené droždie?Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (25.4.2008, 15:22) |
Ahoj Dani, kludne ju mozes vyskusat ked urobis klasicky kvasok zo suroveho drozdia. Ale to sušene drozdie ti usetri cas a dostat ho kupit v Tescu, Kauflande a skor v takych vacsich potravinach. Ale u nas ho mame aj v malych CBA potravinach. Potom napis ako sa ti podarila... pa Romana |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana T. (suzann) ID 5165, mimibazar.sk/suzann (20.4.2008, 12:31) |
Juuuuuu vcera som ju robila na veceru a iba sa tak po nej zaprasilo. Vsetci sa zalizovali az za uskami Bola vynikajuuuuuucaaaaa Po nej poharik fajneho vinka ... no dokonaly vecer Supeeer |
ODPOVEDAŤ |
Mirka z. (mimka7) ID 9778 (17.4.2008, 12:58) |
je proste fantastickáááááááááááááááááááááá bola fuč ani nie za 10 minút a to sme na ňu boli dvaja ODPORÚČAM!! |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 67 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |