. .. .. .. .. .. .
. .

Talianska pizza - RECEPT 1111

Romana N. (NRomana) ID 3383
.
mimibazar.sk/nromana
Oblasť: Prešov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.4.2006
Naposledy: 10.11.2022 11:42
Aktualizácia: 17.2.2016 13:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 201
RODINNÉ FOTOGRAFIE 10
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 4
RECEPTY 11
NÁVODY 0

PIZZA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 152 návštěvníkov)


Talianska pizza


[ recept č. 1111 zo dňa  ]


Talianska pizza


POTREBNÉ PRÍSADY

1 šalka = 2dcl,
3 šalky hladkej muky,
1 šalka vlažneho mlieka,
4 lyzice olivoveho oleja, susene drozdie, sol ,
omačka - paradajky,cesnak, pizzove korenie, oblozenie- syr, sunka.....podla chuti


POSTUP PRÍPRAVY

toto je moj odkusany recept na super cesto a omacku na pizzu, ktoru davam namiesto kečupu...pizza je potom stavnatejsia...a chutnejsia. Aj ked ju peciem na plechu, nevyzera tak taliansky :) ale je jej viac, pre celu rodinu...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Muku si preosejeme do misky v ktorej bude cesto kysnut...ja mam este po babke take stare ale super sitko...
nasypeme susene drozdie a lyzicku soli...
potom 4 lyzice olivoveho oleja...
pridame pohar vlažneho mlieka, ja ho ohrievam v mikrovlnke na 1 minutu..
všetko zmiešame,najpr vareskou a potom mozme aj rukou, cesto je dost lepive..ale tak to ma byt
az kym sa cesto same neodlepuje zo stien nadoby a je dobre premiesane. Dolezite je aby v nom neboli hrudky. Vznikne nam maly bochnicek, ktory prikryjeme a dame na teple miesto kysnut...asi na pol hodiny
ked nam nakysne, dobre je este cesto raz premiesit a nechat dalsiu pol hodinku nakysnut.
kym ono odpociva, my si pripravime zakladnu omačku. Ja som dala 5 paradajok, ale je lesie ich dat aj viac..6,7. Pizza bude tym stavnatejsia. Kecup sa mi neosvedcil, je potom prilis sucha..
Takze si paradajky zaparime v horucej vode, nechame ich tam tak pol minuty a pekne sa nam osupu...
poprekrajujeme na stvrtinky a dame na maly ohen dusit, musia byt prikryte pokrievkou...asi tak na 10min
popucime ich a prelisujeme 2 struciky cesnaku a pizzove korenie, ktore tam pridame, vsetko premiesame a zakryjeme...kym cesto nie je hotove
na kuchynsku dosku vylejeme 1 lyzičku oleja, dlanou ju rozotrieme. Troskou oleja potrieme aj plech kde sa bude pizza piect. Cesto si vyklopime na dosku a vyvalame.
prenesiem na plech...
potrieme pripravenou omackou...
a oblozime podla chuti...kazdy ma rad nieco ine. Ja davam sunku, klobasku, olivy, nivu syr, zampiony a navrch struham syr
takto pripravene dame piect, pozor velmi dolezite je piect plech na spodnej urovni rury. Na 200 stupňov -klasicke pecenie(nie ventilator) -20min.
Dufam, ze Vam bude chutit.
Napiste mi, budem rada...:)
DOBRU CHUT.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< MOJE PALACINKY | Talianska pizza | PUPAVOVY MED >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 67 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Petra B. (Petra01) ID 24439 (28.11.2008, 11:36)
Cesto je dobré, ale po odskúšaní viem, že toto množstvo rozdelím na dva plechy pretože pizza je potom hrozne vysoká a to mi nemáme radi - ale chutovo je dobá ;-)
ODPOVEDAŤ
Lenka S. (1Leni) ID 67070 (9.11.2008, 21:32)
(Y) podarila sa (Y)
ODPOVEDAŤ
Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (12.11.2008, 15:17)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Lenka S. (1Leni) ID 67070 (8.11.2008, 20:19)
Zajtra sa na nu chystam,tak drzte palce..doteraz som robievala cesto len s vodou, ale ta mi pride taka sucha..tak som zvedava aka bude tato ^o)

(X)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.10.2008, 9:09)
pocujte,zeny,ale ked mam elektricku ruru,kde sa bez ventilatora piect neda, vadi to velmi? treba nejak upravit teplotu? dakujem.
ODPOVEDAŤ
Ivana P. (Ika) ID 2154, mimibazar.sk/ika (28.10.2008, 10:56)
Na krabiciach od kupovanej pizze býva pre teplovzdušnú rúru odporúčaná teplota o 20°C nižšia ako pri klasickej elektrickej.
ODPOVEDAŤ
Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (28.10.2008, 10:49)
Ahoj Janik,
ja mam tiez el. ruru a da sa mi vypnut pecienie na teplom vzduchu(ventilator). Nevedela som, ze existuje aj taka , ktorej sa to neda vypnut. Ale ja si myslim ze v pohode mozes nechat teplotu tak. Kazda rura pecie inac...musis si to len odsledovat. Skus prvy krat nemenit teplotu, myslim ze sa pizza nepripali.

Romana
ODPOVEDAŤ
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (8.11.2009, 13:12)
existuje, aj ja mám takú. Dokonca si nemôžem vybrať, spodný ohtrev alebo vrchný ... proste len ventilátotr.

Šli by z tohto cesta spraviť aj pizza "rohlíky" ?
ODPOVEDAŤ
marína b. (bobo) ID 171, mimibazar.sk/bobo (27.10.2008, 19:35)
Dnes sme si urobili na večeru vašu pizzu (jidlo)na večeru a bola fakt úžasná.
Ďakujeme za super receptík. |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (28.10.2008, 10:50)
Tešim sa :-)
ODPOVEDAŤ
BADBOY00012 B. (BADBOY00012) ID 60904 (5.10.2008, 22:07)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Katarina T. (katarinat) ID 32163, mimibazar.sk/katarinat (3.10.2008, 15:51)
pripajam sa k radu spokojnych papkacov, pretoze pizza je super (Y) (Y) (Y)
najlepsi recept aky som doteraz robila |:o) |:o) |:o), cesta je tak akurat na plech a chut, chrumkavost no proste super (clamp) (clamp) (clamp)
ked sa (cinky) zobudi tak ho prekvapim :-)
dakujem za super recept, oddnes uz len tento a ziadny iny (L)
ODPOVEDAŤ
Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (13.10.2008, 11:38)
Dik za pochvalu... som rada ze chuti
ODPOVEDAŤ
vladimíra O. (vlaďka89) ID 26755 (10.8.2008, 16:19)
Romanka, včera som robila k obedu- a pridávam sa k zástupu chváliacich. (Y)
Cesto aj omáčka sú vynikajúce, určite som nerobila naposledy (clamp) (hello)
ODPOVEDAŤ
Nada M. (nadi :)) ID 52617 (10.8.2008, 12:14)
taaaak..
pizzu som sprawila wcera na weceru.. bola famoozna..naozaj.. tak som to zwladla aj ja :D
konecne... :-)
cesto bolo perfektne, chrumkawe, stawnate.. to od tych paradajok (Y)
tak sa tesim,ze som to zwladla :-$
priatel sa zalizowal...zjedol skoro cely plech ;-)
tak teda dakujem za naozaj sqely receptik (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (11.8.2008, 13:38)
to sa fakt tesim... (Y)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (8.8.2008, 17:00)
Pizzu som vyskusala dnes k obedu.Bola vynikajuuuuuuuuuuuuuuuuuca.Cesticko som robila len z polovicnej davky.Super pizzove,chrumkave po peceni,ziadne suche.Vyborne.Chvalim a doporucujem (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Nada M. (nadi :)) ID 52617 (7.8.2008, 21:42)
uuf..ked je takyto paradny ohlas,musim wyskusat aj ja...
moj priatel, teda dobre aj jaaa :^) zboznujeme pizzu.. ale on je fakt strasny, dokazal by ju jest 365 dni w roku a to na ranajky obed aj weceru...
takze wzdycky ked ideme nieco wybwaowat do mesta, wsetko ide bokom a prwa wec je ist na pizzu (pl)...
a ked sme niekedy taky leniwy, nastastie existuje nieco take ako donaskowa sluzba = nasa zachrana :-D...
no ale raz som si powedala, ze hadam niesom az taka nemozna aby som nesprawila pizzu aj ja.. ( keby som wtedy wedela,ze som tak by som sa do toho ozaj nepustala ;-) )... zobrala som prwy recept co mi padol do ruky - bajecna zena = blba kucharka (6) ... a zacala som kuchtit.... nooo,myslela som si ako som to super zwladla..az do momentu kym sme to nezacali jest..pizza wyzerala super, az ked sme do nej zahryzli..cesto bolo twrde, bez chuti a hlawne neskutocne hrube (N)... potom co mi priatel na moj obed powedal, ze to sme mohli ist naozaj radsej do pizzerie som sa skoro rozplakala :^)...aaale kaslem na nho +o( pomyslela som si.. idem si to zjest sama ked jemu sa nepaci...no ale to sa naozaj nedalo ani zut *-) tak som zoskrabkala a wyjedla len oblozenie a cesto som isla dat nasmu psowi..inak neni moc gurman, zje hoci co .. napodiw zwratene odwrhol zrak od jeho potencionalnej wecere a radsej zacal obzuwat trawu :-#.. to som teda dopadla...nepomohlo ani to ked som to pokvapkala mastou... :-@ sklamana som to odisla predychat... po hodinke prisiel za mnou priatel a powedal mi : " Zlatko, nebolo to az take zle, sliepky od susedow to predsa len zjedli "... a to ma dorazilo... :'(
odwtedy som pizzu nerobila, ale pre tuto som sa rozhodla..ze este jeden pokus...tak uwidim... ;-)
PS: inak som celkom dobra kucharka...len ta "pizza" mi newysla :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (8.8.2008, 11:17)
Ahoj Nadi,

dakujem za pekny príbeh (kocka) Mne sa uz tiez take nieco stalo, bola som z toho znechutena a viac sa mi potom do takych receptov nechce. Hlavne vtedy ked neviem kde sa stala chyba....tak dufam, ze tento recept ta nesklame.... ;-)
ODPOVEDAŤ
Nada M. (nadi :)) ID 52617 (8.8.2008, 14:06)
a ja dakujem za receptik...
zajtra ju chcem robit, tak som zwedawa co nato powie ten expert :-D
dam potom wediet..
ODPOVEDAŤ
Eliška H. (ElinaH) ID 2794, mimibazar.sk/elinah (6.8.2008, 22:57)
Romanka vďaka za tento skvelý recept. Moji papkači sa zhodli na tom že je ako z pizzerie (Y) , pokusov som už mala mnoho, vždy mi vyšla klasická tučná slovenská pica ale toto je celkom iné kafe, konečne viem ozajsku picu (Y) Nápad so spodnou priečkou a hlavne tie rajčiny miesto kečupu sú super !
ODPOVEDAŤ
Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (7.8.2008, 7:51)
Ja som mala tiez podobne skusenosti az kym som nevyskusala tento recept.....som velmi rada, ze vam chutilo.
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (19.5.2008, 16:43)
Robila som túto skvelú pizzu s jednou malou zmenou - namiesto mlieka som dala vodu. Bola výborná. (Y) Finta s najspodnejšou priečkou rúry zabrala. |:o) Ďakujem. (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia Urminská (maadness) ID 15616, mimibazar.sk/maadness (12.5.2008, 13:20)
ja idem teraz vyskúšať.. som zvedavá.. dám vedieť či sa podarila. zatiaľ (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (tinča) ID 38455 (11.5.2008, 10:59)
Pizzu som robila podľa Tvojho receptu. Bola proste SUPER (Y)Všetci sme si na nej perfektne pochutili. Ďakujem za super receptík (F) |:o) (F) (clamp) Martina
ODPOVEDAŤ
Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (12.5.2008, 10:55)
Som rada, ze chutila . (X)
ODPOVEDAŤ
MIROSLAVA M. (mimi2) ID 44827 (1.5.2008, 20:21)
(K) (Y)dakujem ta pizza je uzasna,zaregistrovala som a len aby som ti napisala,ze papulka mojho fajnoveho manzelika zo svajciarska len tak nieco nezje a tuto zbastil celu.ja len pridam,ze som suroviny nahadzala do pekarne na pogram cesto a hotove vytiahla a bolo nadherne,jemnucke.potom doporucujem pridat aj ananas pizza nema chybu.
ODPOVEDAŤ
Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (2.5.2008, 15:31)
:-) ahoj Mirka, tak to si vazim, ze chutila a zaregistrovala si sa aby si mi napisala.
To s tou pekarnou je super napad...len skoda, ze ja ju nemam a nemozem to vyskusat. Ale je to dobry, tip pre druhe mamicky...
ODPOVEDAŤ
MIROSLAVA M. (mimi2) ID 44827 (3.5.2008, 22:07)
ao je to velka pomoc,napriklad pri tomto recepte zostala kuchyna uplne cista (Y)uplne stacilo nahadzt suroviny do pekarne a bolo to setri to aj prstiky a a ten ananas,no parada...
ODPOVEDAŤ
Daniela Š. (otravica) ID 44126 (30.4.2008, 19:01)
(Y)Ahojte všetci.Tak som tu pizzu vyskusala,dala som do nej predsa to susene drozdie,nakoniec som ho nasla v kauflande.Bola dobra,len ked som ju vytiahla z rury,cesto bolo trosku tvrde,no potom zmeklo.No a moj drahy ju zjedol skoro cely sam,dala som mu na polovicu morske prisery,na druhu polku klasika sunka ,sampinony,syr.Na to ze som zaciatočná kuchárka mu celkom chutila... (kocka) a to ju jedol dva dni...odporucam tento recept,urcite o este spravim
ODPOVEDAŤ
Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (2.5.2008, 15:29)
ahoj Danka,

ked sa ti cesto zdalo byt tvrde- po upeceni...tak ju skus nabuduce trosku kratsie piect, stacia aj 2 minutky menej. Praxou si to uz prisposobis, lebo je pravdepodobne ze aj kazda rura inac pecie.
ODPOVEDAŤ
Daniela Š. (otravica) ID 44126 (25.4.2008, 8:12)
Ahojte.Môžem do tetjo pizze dať miesto sušeného droždia obyčajné ,normálne kvasnice?
Alebo môže mi niukto poradiť,kde sa dá kúpiť sušené droždie?Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (25.4.2008, 15:22)
Ahoj Dani,
kludne ju mozes vyskusat ked urobis klasicky kvasok zo suroveho drozdia.
Ale to sušene drozdie ti usetri cas a dostat ho kupit v Tescu, Kauflande a skor v takych vacsich potravinach. Ale u nas ho mame aj v malych CBA potravinach.

Potom napis ako sa ti podarila...
pa
Romana
ODPOVEDAŤ
Zuzana T. (suzann) ID 5165, mimibazar.sk/suzann (20.4.2008, 12:31)
Juuuuuu vcera som ju robila na veceru a iba sa tak po nej zaprasilo. Vsetci sa zalizovali az za uskami :-) :-) (clamp) (clamp) (clamp) Bola vynikajuuuuuucaaaaa (Y) (Y) (Y) (Y)
Po nej poharik fajneho vinka (D) (D) ... no dokonaly vecer
Supeeer |:o) |:o) (L) ;-)
ODPOVEDAŤ
Mirka z. (mimka7) ID 9778 (17.4.2008, 12:58)
je proste fantastickáááááááááááááááááááááá |:o) |:o) |:o) bola fuč ani nie za 10 minút a to sme na ňu boli dvaja :^) (L) ODPORÚČAM!! (K) (F) (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 67 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu