. .. .. .. .. .. .
. .

Zamatové rezy s banánom - RECEPT 49735

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 251735 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)


Zamatové rezy s banánom


[ recept č. 49735 zo dňa  ]


Zamatové rezy s banánom


POTREBNÉ PRÍSADY

2x Cesto: 6 vajec, 90 g kryštálového cukru, 20 g kakaa, 60 g polohrubej múky, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny ********** Plnka: 4 dcl mlieka, 80 g hladkej múky, 2 lyžice zlatého klasu, 6 vanilkových cukrov, 2 lyžičky kakaa, 340 g masla (dávam 170 g maslo + 170 g helia), banány ********** Poleva: 100 ml šľahačkovej smotany, 100 g varovej čokolády.

POSTUP PRÍPRAVY

Plech s rozmermi 36x26 cm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

6 bielkov vyšľaháme s cukrom. Potom postupne pridáme 6 žĺtkov a šľaháme ďalej. Na koniec na najnižšom rýchlostnom stupni primiešame múku zmiešanú s kakaom a sódou bikarbónou.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov asi 15 minút. Celý postup zopakujeme ešte raz a rovnako upečieme aj druhý plát cesta.
Z mlieka, múky, zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme hustý krém.
Kým krém vychladne, v druhej miske si vyšľaháme maslo s heliou. Postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý krém. Vymiešaný krém rozdelíme na dve polovice a do jednej pridáme dve lyžičky kakaa.
Na jeden plát vychladnutého cesta natrieme vanilkový krém. Na krém poukladáme tenké kolieska banánov a zakryjeme ich kakaovým krémom.
Na kakaový krém položíme druhý plát cesta, zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na hodinu.
Nad parou si roztopíme čokoládu a šľahačku. Vzniknutú polevu necháme trochu vychladnúť a mierne teplú natrieme na vrchný plát cesta. Necháme stuhnúť a môžeme krájať.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Tvarohové kocky | Zamatové rezy s banánom | jablkové pyté >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 21 (zobrazuje sa 21-21)<< predošlé 1, 2
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (4.9.2012, 10:11)
Kristínka, vďaka za receptík. Je úplne komplet, páči sa mi, že ste napísali dokonca aj veľkosť plechu. Pri najbližšej príležitosti urobím :-)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 21 (zobrazuje sa 21-21)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu