. .. .. .. .. .. .
. .

Marlenka - nepresladená - RECEPT 13071

Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443
.
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.4.2008
Naposledy: 30.10.2012 12:58
Aktualizácia: 19.8.2012 19:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 14
RODINNÉ FOTOGRAFIE 52
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 370
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 103 návštěvníkov)


Marlenka - nepresladená


[ recept č. 13071 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Marlenka - nepresladená


POTREBNÉ PRÍSADY

40 dkg hladkej múky, 1 hera, 3 celé vajcia, 1 pl sody bikarbony, 3 pl medu, 30 dkg krupicového cukru Plnka: 1 Salko, 30 dkg masla, 5 dcl mlieka, 2 vanilkové,alebo karamelové pudingy

POSTUP PRÍPRAVY

Vo vodnom kúpeli si roztopíme 1 Heru. Vyberieme z kúpela, pridáme 3 cele vajcia, dobre zamiešame. Pridáme cukor, sodu bikarbonu, med, hladkú muku . Všetko dobre zamiešame. Cesto naberačkou odobrieme a roztierame na papier, aby prečnievalo za vyznačený okraj( plytký tanier si obreslíme ceruzkou) . Pri pečení dávame pozor, lebo cesto sa pečie veľmi rýchlo. Pečieme pri 165°C.Po upečení ho obrežeme do požadovaného tvaru tak, že priložíme tanier a nožom obrežeme. Takto postup opakujeme 8 x. (ak ostane tak aj viac krát kým neminieme všetko). Odrezky si odkladáme a nakoniec na jemno popučíme - použijeme na posypanie koláča.
Plnka:
Salko varíme asi 1 hodinu v tlakovom hrnci...ak nemáme tak 2 1/2 hodiny a dolievame vodu ,aby bolo ponorené. Necháme vychladnúť.
Z mlieka puding. práškov urobíme puding a necháme vychladnúť.
maslo vymiešame so salkom a pridávame puding.
Zmes natrieme na pláty až do spotrebovania. povrch tiež potrieme a posypeme popučeným korpusom.
<< Jemné kvietky | Marlenka - nepresladená | Hokejový dres >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 38 (zobrazuje sa 21-38)<< predošlé 1, 2
Henrieta S. (laborca) ID 102713 (22.11.2009, 0:21)
no chuťovo není zlá, ani ten puding tam netreba, ale mám dosť sladkého, takže čo ostalo skončilo v mrazáku :-$ no a babka s dedkom zjedli hneď (Y) , mamina si nesťažovala tiež, takže v podstate vyšla no (G)
ODPOVEDAŤ
Henrieta S. (laborca) ID 102713 (upravené 24.11.2009, 1:29)
takže moja malá katastrofa: nie som zdatná pekárka, ale základy viem, a ľahšie koláčiky z mmb mi vyšli jedna radosť, no zachcelo sa mi niečo maškrtnejšie a tak som sa dala na pre mňa zložitú marlenku a: hneď prvá vrstva šla do koša, treba tenkú vrstvu natierať s poriadnym nástrojom na to určeným, hihi, časť cesta sa lepila na tú zmes-na lyžičku, keď som to rozotierala, tým že sa to lámalo, malo to hrozný tvar, po obrezaní, odrezky po upečení po ochutnaní chutili nejako chemicky (sody bicarbony som dala len lyžicu a pol, no možno sa chuť zmení, keď to postojí), plnky mi bolo málo (viac treba mlieka na dva pudingy), cesta ešte zostalo, podlaha plná korpusu (podzim) nepodarilo sa mi to, viac skúseností potrebujem s pečením, poprípade nejaké finty či rady ocením... ale ešte raz to isto skúsim, možno budem vaľkať, asi podľa iného receptu, no a chuťovo ešte neviem, bojím sa toho ;-) malo to byť maminke na narodky dnes :^) podám ešte info, ako to chutilo...........ešte dobre, že som si včera spravila aj iný koláčik, už viackrát otestovaný - ten pre návštevu a môj druhý nepodarok iba pre "vyvolených" :-D
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (19.11.2009, 19:42)
Hena,skus mrknut moje recepty ,mam tam taku marlenku -medovnik pre začiatocnikov,ale je vyborný a priprava nenaročna.. |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (19.11.2009, 19:28)
Heňka tak too som vážne v šoku...ešte sa mi nestalo ,aby sa niekomu nepodarilo...ale niekedy je príčin viac...napr. v múke....ak sa cesto lepilo ,tak trebalo pridať trošku mlieka. natierať len tenučké vrstvy na papier a rýchlo upiecť.
Plnky som mala vždy dosť...keby si dala viac mlieka do pudingu bol by riedky...to potom skôr pridať všetkého o polovicu viac...ale to by bola podľa mňa už len samá plnka.
neviem veru čo by som ti poradila ešte,lebo zatiaľ nik nevravel,žeby sa nedarilo :-|
inak tej sody tam má byť len 1 lyžica a j to nie kopitá,len tak zarovnaná
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (lusy26) ID 107012 (5.8.2009, 16:45)
vyzerá to super (Y) ale keďže ja som úplná začiatočníčka, ktorú chytilo piecť torty až teraz mám jeden nezmyselný dotaz ;-) to cesto sa pečie na normálnom plechu? alebo ho môžem piecť aj v tortovej forme?
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (30.9.2009, 19:47)
myslim,ze cesto sa moze piect na normalnom plechu.Je totiz naliate na nakreslenej forme.
ODPOVEDAŤ
Mária B. (maruskab) ID 3050 (upravené 12.7.2009, 22:04)
Joooj, hned davam medzi oblubene recepty! (Y)

Ale mam tiez jednu otazku. Kedze som salko nikdy nevarila- ono sa v tom tlakovom hrnci vari cele? Normalne v zatvorenej konzerve? ;-)
A este nieco /co trapi mojho muza/- nie su tie konzervy zvnutra potiahnute nejakym plastom, ktory sa potom pri vareni roztopi do salka?
Neda sa to salko skaramelizovat normalne v hrnci /akoze ho tam vylejem/?

Vdaka za odpoved /a samozrejme za recept! / (L)
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (27.7.2009, 16:23)
maruška salko varím v konzerve...neotvorené...otvorené by ti prihorelo
to normálne origoš Salko je vo vnútri iba plechovica bez plastu ,tak neboj
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (6.7.2009, 16:53)
Tak toto vyzerá úplne super. Určite jednoduchšie ako tá , kde sa vaľká a vaľká +o(
Chcem sa spýtať 1) keď varím puding, varím ho dľa návodu, čiže aj s cukrom alebo ho mám variť bez? :-$ 2) Prosila by som, keby ste mohli odmerať objem tej vašej naberačky *-) ... prosíííííím, prosííííím [A] , aby som neblbla s tým roztieraním 3) priemer taniera je taký klasický? lebo aj taniere sú rôzne veľké...
Možno sa pýtam ako (X) , ale radšej sa opýtam ako potom chaosiť (dance)
Ďakujem (L) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (27.7.2009, 16:21)
ja sa ospravedlňujem, že odpovedám až tak neskoro,ale nenapadlo ma prezerať stršie recepty...až dnes ;-)
tak naberačka je taká tá klasická ani veľká ani malá...veď keď naleješ tak zbadáš ,či je veľa alebo málo...
puding nesladím,lebo salko je až až sladké,to práve vyváži tú chuť
tanier je klasika veľký plytký
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (27.7.2009, 20:34)
ono to staci pozerat takto http://www.mimibazar.sk/komentare_receptu.php?user=42443 ;-) ;-) ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jarmila L. (raduša) ID 39747 (6.7.2009, 16:16)
je to Super marlenka, veľmi sme si pochutnali |:o)
ODPOVEDAŤ
Michaela D. (miskai) ID 94728, mimibazar.sk/miskai (4.5.2009, 13:48)
robila som ju v sobotu večer a podarila sa prefektne (Y). všetci ju chválili, vraj je lepšia ako oridinál.... takže ďakujeme za recept (F) (F) |:o) (*) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ingrid H. (inca) ID 12837, mimibazar.sk/inca (1.5.2009, 20:31)
včera som ju robila a dnes sme ju jedli (Y) (Y) (Y). trošku som sa potrápila s rozotieraním cesta , ale výsledok stojí zato. (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (2.5.2009, 17:57)
Inka som rada ak chutilo...inak ak sa cesto zle rozotiera stačí pridať trochu mlieka (C)
ODPOVEDAŤ
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (24.4.2009, 15:11)
A nemáte niekto na to nejakú fintu, ako upiecť 8 rovnakých plátov cesta? *-) Pri tom rozotieraní lyžicou (teda naberačkou) sa obávam, že to bude mať každé inú hrúbku a že sa mi to roztečie *-) *-) *-) Trochu sa toho obávam... ale vyskúšať by som chcela......
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (24.4.2009, 15:42)
gabi ja mám na to jednu menšiu naberačku ...to mám ako mierku...na papier si nakresím pomocou taniera kruh a do stredu nalejem zmes a rozotriem stierkou trochu za kraj...tak mám všetky rovnaké (F)
ODPOVEDAŤ
Ivana J. (Ambra) ID 12842 (17.4.2009, 18:49)
panebože, konečne nemusím vaľkať 8-| 8-| 8-| |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) ďakujem (pusa) (pusa) (pusa) (pusa)
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (18.4.2009, 8:05)
Ivka tu vaľkať veru nemusíš...a si myslím, že to vaľkané je skôr na medové rezy a nie marlenka
ODPOVEDAŤ
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (16.4.2009, 20:40)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
marianna c. (marianka28) ID 76336 (15.4.2009, 23:30)
Môžem len pochváliľ chutila výborne.Treba vyskúšaľ oplatí sa (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (17.4.2009, 18:40)
Marianka keď aj tebe chutilo tak to je už čo povedať ;-) (L)
ODPOVEDAŤ
Milka -. (mimianka) ID 84111 (15.4.2009, 22:46)
no to vyzera perfektne (Y) hlavne sa mi straaaasne paci to, ze sa nemusi cesto valkat... to bola hruza des... ;-) vyskuusam, ale az po dietke ;-) ;-) (L)
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (13.4.2009, 16:31)
Ivka , táto sa ti iste vydarí...robí sa vcelku ľahko (F)
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (13.4.2009, 12:56)
ked som ju tu uvidela vcera, dnes som musela do obchodu salko kupit, bude to moja tretia a vyzera to tak, ze snad aj konecne bez komplikacii :D
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (lolek) ID 71360 (13.4.2009, 12:56)
Mňááám, s tým medíkom to musí vynikajúco chutiť.
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (13.4.2009, 10:39)
Evi ďakujem (F)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (torticka) ID 66510 (12.4.2009, 21:09)
No tak to je super, že sa Ti podarila tá Marlenka. Určite je 100-krát chutnejšia ako z obchodu.Asi je aj jednoduchšia ako vaľkané cestá. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (^) (^) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 38 (zobrazuje sa 21-38)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu