. .. .. .. .. .. .
. .

nakladané sušené paradajky - RECEPT 5854

CHUŤOVKY

ID 3078 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)


nakladané sušené paradajky


[ recept č. 5854 zo dňa  ]


nakladané sušené paradajky


POTREBNÉ PRÍSADY

takto sme to robili my minulé leto a sú výborné :-) dávam tu tento recept, lebo do tých ajkiných cestoviniek sú ako stvorené :-)))presné množstvá surovín nepíšem, lebo všetko robievame len odhadom:paradajky - pozor, treba ich dosť, na takú menšiu fľaštičku aj zo dva plechy, soľ (nemusí byť, väčšinou ani nedávam), olivový olej, cesnak - tiež dosť, posekaná zelená vňať - napr. bazalka alebo petržlen

POSTUP PRÍPRAVY

paradajky si nakrájame na cca 7mm hrubé plátky ( aj hrubšie, kľudne aj 1cm ) a poriadne ich vysušíme - pozor, je to dôležité, aby sa potom nepokazili. my sme ich sušili v sušičke, ale dá sa to aj v rúre.
keď sú usušené, pripravíme si čisté fľaštičky, na spodok nalejeme trošku olivového oleja, dáme trochu soli, vrstvu paradajok, na to trochu prelisovaného cesnaku a vrstvu zeleného. na to opäť paradajky, cesnak, zelené atď. až po vrch, hore necháme tak 2cm voľného priestoru. snažíme sa dávať vrstvy pomerne na tesno. celé to zalejeme olivovým olejom tak, aby sme pokiaľ možno nenechávali bubliny. príp. môžme zalievať olejom aj priebežne. fľašu dobre zatvoríme a uložíme na chladnejšie miesto - my sme to mali pre istotu v chladničke. takto musia aspoň tri-štyri mesiace postáť, aby sa chute spojili, až potom ich môžeme používať.

paradajky sú skvelé do rôznych cestovín, šalátov, gréckych alebo talianskych jedál. olej potom nevyhadzujte, je krásny voňavý a pri varení mu určite nájdete uplatnenie :-))))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

toto sú nachystané ingrediencie - sušené paradajky, panenský olivový olej, posekaná petržlenová vňať, trpasličia bazalka, pretlačený cesnak a cesnak na kolieska - ten vyzerá vo fľaši pekne dekoratívne :-)
a takto postupne vrstvíme všetky prísady a prelievame olivovým olejom - pozor, spotreba oleja je prekvapivo vysoká...
a hotoloooo :-)))))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Ďalšia inšpirácia | nakladané sušené paradajky | PLNENE PAPRIKY >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23)<< predošlé 1, 2
ajka m. (ajulik) ID 7193 (19.6.2008, 10:52)
jááj Juli..tak to su presne oni...takto ich aj ja robim...a jeme ich stale..ked som hladna a mam chut len tak na nieco rychlo..jem to aj samotne...xixi :-D (Y)je to uplne jednoduche..so vselijakymi prisadami a oplati sa to robit doma, lebo ten maly poharik stoji predsa len viac nez dost... 8-| je to super aj na chlebicky..take tie chutovky na keksickoch so vselijakymi syrmi a natierkami... :-$ a presne ako pises,,,vela paradajok, lebo sa zcvrknu..xixi...ok teda som rada, nemusela som davat recept..je super ked ludia takto spolupracuju a robia si radost...aj varenim napriklad...MNAM..tak paaa (L) (Y) (child1)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (19.6.2008, 22:53)
presne tak, ajka (Y) tiez mam radsej tento sposob komunikacie, ked sa ludia doplnaju, nie protirecia si a vadia sa (pusa)
verim, ze sa viacere zhodneme, ze taketo paradajky su delikateska (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
fghztgv h. (babka46) ID 40960 (19.6.2008, 8:13)
zdravim, vyzera to uzasne, ale netreba ich dat do pary, aby dlhsie vydrzali? a ako dlho ich mozem mat otvorene a ulozene v ladnicke, aby sa nepokazili? dakujem.... (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (19.6.2008, 14:05)
nie, netreba, pokial su dobre vysusene a dokladne zaliate olejom, nemoze sa im nich stat, ten olej to konzervuje (Y) no, my mame poniektore uz rok a su stale eno nuno (Y) (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
Anna Ž. (maryanche) ID 20821, mimibazar.sk/karkuulka (18.6.2008, 22:38)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)určite spravíme,čítala som o tom aká je to fajnotka (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (19.6.2008, 14:03)
realita je ovela lepsia ako teoria, anicka ;-) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
katarina h. (katka01) ID 18377 (21.6.2008, 21:12)
ja som novacik so susickou, kolko sa tp, prosim, susi?
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (21.6.2008, 21:36)
katka, dost dlho.... nepamatam si presne, susili sme to dovtedy, kym neboli ususene, ale urcite nieco dlhsie ako 1 den... *-)
ODPOVEDAŤ
katarina h. (katka01) ID 18377 (21.6.2008, 22:47)
vdaka, ja som skusala banany celu noc, zdalo sa mi, ze uz to musi byt, ale pokazili sa :-(
ODPOVEDAŤ
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu