. .. .. .. .. .. .
. .

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom - RECEPT 4514

SLADKÉ JEDLÁ

ID 22115 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 407 návštěvníkov)


Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom


[ recept č. 4514 zo dňa  ]


Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 500 g hladkej múky * 3 dl mlieka * 20 g droždia * 50 g cukru * 1 vajce * štipka soli * 1 dcl oleja * olej na potieranie _____ Krém: 8 dcl mlieka * 2 PL kryštálového cukru * vanilkový cukor * zlatý klas

POSTUP PRÍPRAVY

Múku preosejeme, rozdrobíme droždie, klepneme vajíčko, štipka soli + cukor, olej a teplé mliečko - z toho všetkého si vymiesime cestíčko.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

tu máme cesto a dáme ho kysnúť
keď krásne nakysne šup s ním na dosku a rozdelíme, u mna to bolo na 11 častí. Každú časť si ušúľame, šúlanec si prenesieme na plech, potrieme olejom, pridáme ďalší šúlanec, olej a tak pokračujeme až zaplníme plech. Necháme ešte pekne podkysnúť.
A teraz finta, ktorú som obkukala niekde z netu. Vezmeme si obracačku - podberák :))) a poprekrajujeme šúlance.
Šup s tým do rúry a upečieme do krááásnučko červena. Medzitým si dáme variť 7 dcl mlieka s vanilkovým a kryštálovým cukrom a vo zvyšnom deci si rozhabarkujeme zlatý klas, do vriaceho mlieka vlejeme rozhabarkovaný zlatý klas a uvaríme riedky krém. Ale ako sa javí krému bude mááááálo, čiže ho bude treba dorobiť :))) ... fotečka upečených dukatiek
dobrú chuť


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zapekané boloňské cestoviny | Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom | PERNÍK - jednoduchý, lacný, rýchly, chutný!!! >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 182 (zobrazuje sa 181-182)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10
Kinga G. (KingaG) ID 19784 (20.3.2008, 13:41)
Máte úžasné recepty. (L)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (20.3.2008, 15:04)
Ďakujem :-$ :-$ (child1)
ODPOVEDAŤ
Daniela G. (Daniellag) ID 2439, mimibazar.sk/daniellag (19.3.2008, 15:36)
Jaj Mirka, ja toto jedlo milujem ... sice robim to z kupenych buchticiek, ale z domacich to musi byt fakt mnam (clamp)... ale aspon som sa konecne dozvedela, ako sa robia domace dukatove buchticky |:o)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (19.3.2008, 15:54)
Ahoj Danka, toto boli moje prve dukatky :-$ :-$ ale vyšli teda superne mnaaam.. ale inak toto bola fintička... lebo, aspoň čo ja viem tak sa lepia každa zvlášť ku sebe ... a tu je to super, že sa netreba piplať :-P (hello) (flower)
ODPOVEDAŤ
Daniela G. (Daniellag) ID 2439, mimibazar.sk/daniellag (20.3.2008, 16:41)
Mirka a ja som si myslela, ze to sa takto robi aj normalne ;-)...no teda, som to ja ale kucharka ;-)... tak to mas fakt super zlepsovak, na to sa mozno raz aj odhodlam ...ale urcite skusim ten tvoj krem, ja som to zatial stale robila ako obycajny puding a nebolo to veru ono :^)...teraz uz tusim kde je finta zakopana (clamp)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (20.3.2008, 23:22)
noooo Danka, normalne je to pracnejsie ... toto je superny vylepsovak... (velikonoce16) (velikonoce16) a cesto bolo fajne este aj dnes... krasne makke (velikonoce20) ake krasne velkonocne smailiky (velikonoce6) no a ten pudinčok, z viacej mlieka treba robit aby bol redsi lebo z pol litra by bol klasicky a ten je husty cize osem dcl je na stredne husty a ten je original ku dukatovym :-))
ODPOVEDAŤ
Celkom: 182 (zobrazuje sa 181-182)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu