. .. .. .. .. .. .
. .

Tradičné linecké koláčiky - RECEPT 9731

Eva K. (evekei) ID 31604
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.1.2008
Naposledy: 23.4.2019 19:15
Aktualizácia: 5.5.2011 11:05
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 17
RODINNÉ FOTOGRAFIE 50
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 57
NÁVODY 0

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)


Tradičné linecké koláčiky


[ recept č. 9731 zo dňa  ]


Tradičné linecké koláčiky


POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky * 130g práškového cukru * 260g tuku (najlepšie pravého masla, ale môže byť aj Hera) * 1 vajce * 1 vanilkový cukor * trochu postrúhanej citrónovej kôry * lekvár na zlepovanie (mne sa najviac osvedčil domáci ríbezľový)

POSTUP PRÍPRAVY

Vianoce bez lineckého by neboli vianoce. Je to pečivko vďačné, lebo dlho vydrží, preto sa môže napiecť aj pár týždňov pred vianocami. Tento receptík mám od mojej starej mamy a vždy cez sviatky sa k nemu vraciam...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Vyberieme si veľkú, hlbšiu misu. Tuk do nej nakrájame na kúsky a spolu s preosiatym práškovým cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme (ja na to používam elektrický robot). Pridáme vajíčko a opäť šľaháme.
K maslovej hmote pridávame po častiach preosiatu múku, do ktorej sme pridali trošku citrónovej kôry. Zo začiatku múku zapracúvame lyžicou, v závere vymiesime rukou (ide o to, aby sme s cesto, čo najmenej hnietili rukou, chceme mať koláčiky pekne krehunké).
Hotové cestíčko by malo vyzerať nejako takto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme ho v chladničke aspoň na hodinku trošku "oddýchnuť". Ak sme cesto nechali v chlade cez noc, na druhý deň ho vyberieme v predstihu, aby stihlo zmäknúť (ale nie zase príliš, lebo ani to nie je dobre) a dobre sa s ním pracovalo. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme hrubšie tvary. Plech netreba vymazávať ani vysypávať, lebo cesto je dosť mastné a preto sa neprilepí. Koláčiky pečieme dokým nechytia trošku farbu - približne 10-15 min.(treba ich sledovať, lebo každá rúra inak pečie). Vychladnuté zlepujeme lekvárom a následne papáme. Dobrú chuť!*


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Slané kešu koláčiky | Tradičné linecké koláčiky | Klasická vianočná štóla >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (18.12.2010, 18:22)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (10.1.2011, 13:21)
(L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu