. .. .. .. .. .. .
. .

Trojposchodová jahodová torta s najlepším nadstavovaným krémom - RECEPT 5608

Lucia H. (gupka) ID 9968
.
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.1.2007
Naposledy: 22.4.2024 10:02
Aktualizácia: 7.2.2020 21:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 271
RODINNÉ FOTOGRAFIE 180
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 196
NÁVODY 3

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 87 návštěvníkov)


Trojposchodová jahodová torta s najlepším nadstavovaným krémom


[ recept č. 5608 zo dňa  ]


Trojposchodová jahodová torta s najlepším nadstavovaným krémom


POTREBNÉ PRÍSADY

Nadstavovaný krém: 1hrnček mlieka (250ml)+ 2PL polohrubej múky = uvariť kašu, 1 maslo (250g), 200g práškového cukru, trošku kys.citronóvej, jahody.......na takúto poschodovú treba krém z dvoch dávok

POSTUP PRÍPRAVY

Tentokrát som korpus piekla (pretože je len zo 6vajec a na všetky poschodia) podla Dagmar V.(onasi) recept na poleno, len nebolo mramorové.......ináč, ked som nevedela o MMB, tak som robievala piškótové klasické z 12 vajec, bez prášku do pečiva, minie sa ich veľa (vajec), ale taký korpus nemá páru!!!!je nadýchaný a jemný ako vatička......tortovú formu po bokoch nemastit, tam sa má cesto prilepit, aby nekleslo......táto tortička u nás vedie na celej čiare, ešte sa nikomu neprejedla, hoci ju najstaršiemu synovi robím od prvých narodenín (1.jún) celých sedemnásť rokov:))))keďže je vtedy sezóna jahôd, tak jemu vždy jahodovú..........................z uvedenej dávky robim aj jahodové rezy: 6 vajec, 6PLmuky, 6PLcukru, vyšľahám bielky zvlášť so štipkou soli, opatrne zmiešať s vyšlahanými žĺtkami s cukrom a múkou....plnka je úplne fantastická, ľahučká, nie veľmi maslová ani presladená.....uz som ju robila aj ananasovú, pomarančovú, či mandarinkovú...kto skúsi neobanuje. Viac v obrázkovom postupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

v prvom rade si uvaríme kašu z mlieka, lyžičky masla a múky... necháme ju vychladnúť, asi 5-6 jahôd roztlačíme na tanieriku vidličkou a zatiaľ necháme bokom, zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do penista
do vymiešaného masla dávame po lyžiciach uvarenú a vychladnutú kašu z mlieka a múky a 1čl masla....POZOR VŠETKY suroviny musia mať ROVNAKÚ teplotu, nič nesmie byť horúce ani studené, ináč sa krém moze zgrcnúť (ja kašu uvarím ráno, vyložím maslo a jahody z chladničky a do večera to má istotne rovnakú teplotu, alebo si to nachystam večer...a ráno môžem ísť na vec)
ked máme kašu zašľahanú v masle, pomaličky pridávame potlačené jahody, po malých lyzičkách, niekedy sa mi zrovna v tomto momente krém zdrcne.....takže tu platí: pomaly ďalej zájdeš ( mám výborný tip od Majky, že krém sa určite nezdrcne, keď pridáte jahody do kaše a potom kašu zmiešate s maslom)
do hotoveho kremu davam este trosku kyseliny citronovej, tak na hrot noza, podla chuti jahod, aby krem nebol len sladky, ale mal ten spravny šmrnc, je potom sviezejsi
tentokrat sa ozaj vydaril, je nadychany a hladky, nebolo to vzdy tak, niekedy sa mi zgrcol, na chuti to nevadi, len na krase, (preto pozor na teplotu vsetkych ingrediencii)......tak to potom volam perlickovy krem:)zje sa vzdy!
korpus prerezeme na polovicu a dame vrstvu kremu aspon polcentimetrovu
na nu pokladieme na kusky pokrajane jahodky
a tak pokracujeme az do tretieho poschodia
ozdobime jahodami a dame chladit
tentokrat som si odlozila trosku kremu bez jahod a este prizdobila.....no, nie je to torta potiahnuta cukrikovou hmotou, ani nie je taka pekna, ale zarucujem ze je fakt vyyyyborna, taka svieža...letná....
a tu je v priereze, najrpv sme krajali vrchne dve poschodia......uz bolo aj tak, ze oslavenec mal cele vrchne tretie poschodie:)))a ostatni dve spodne....
a tu sú jahodové rezy
Ďalšia varianta, vylepšená šľahačkou....vnútri je vrstva krému, na ňom polky jahôd a na jahodách šľahačka...a na vrchu je krém a na ňom je šľahačka a na nej sú poukladané jahody....to bola dobrotka..
finále na tanieriku


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Fialový koláč | Trojposchodová jahodová torta s najlepším nadstavovaným krémom | Smotanovo-jahodová zmrzlina >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 45 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Natália S. (sansara82) ID 179367 (8.6.2016, 21:20)
Dnes som ju robila z čerstvých jahôd zo záhradky a môžem povedať, že táto plnka bola úžasná. Vyšla super. Vyšľahané maslo s kašou som spojila, keď už bola kaša studená, pridala som nakrájané jahody a vymixovala - bola to jedna báseň. Na 26 cm korpus mi vyšlo z jednej dávky / 1 x prerezaná a krémom obtiahnutá tortička.
Party v škôlke môže začať.
(clamp) (^)
ODPOVEDAŤ
Ľubica Š. (Lubkanz) ID 20421 (21.2.2016, 12:52)
Prosim, robila ste ju niektora z mrazenych jahod? Bola dobra? Dakujem
ODPOVEDAŤ
Monika T. (monka191) ID 302447 (4.9.2014, 20:35)
Príjemný dobrý deň.
Budeme veľmi radi ak sa zapojíte do súťaže o najkrajšiu tortu. Môžete vyhrať špičkový duálny mobilný telefón NOKIA 630 a veľa iných cien!Hlasovanie v súťaži spúšťame už zajtra o 19:00hod.Vaše fotografie môžete pridávať na stránke http://www.talentagent.sk/sutaz4.php
ĎAKUJEME ZA VAŠU AKTÍVNU ÚČASŤ!
ODPOVEDAŤ
Monika D. (nika302) ID 252707 (7.3.2013, 18:11)
Ahoj prosim das my recept na ten korpus aky si robila prosim ak mozes posles mi na meil bandurova.monika@gmail.com budem velmi vdacna
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (i.kriskova) ID 63231 (28.10.2012, 19:55)
:-)
super receptik
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (buranska) ID 78135 (13.8.2011, 8:41)
krem ju uzasny (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) robila som dcere tortu a tento krem fakt nesklamal...iny robit ani nebudem....vobec sa mi nezgrckal a bol uzasne chutny...... (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.8.2011, 17:22)
Luci (F)ďakujem, som naozaj veľmi rada že krémik nesklamal a pekne sa podaril |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (vevi) ID 77945, mimibazar.sk/vevi (27.2.2011, 18:23)
(Y) vyskúšaná na manželove narodeniny :-) len som ju nerobila takú nááádhernú troposchodovú :-), ale len menšiu, s jedným poschodím. Bola vynikajúca, a to nie som bohvieaká pekárka. Nenašla som v komentároch, možno sa niekomu zíde tip- ja som ju robila z jahodového kompótu- samozrejme, z čerstvých jahôd by bola najlepšia, ale MM má narodky 3.2, a akurát neblo jahody vôbec dostať- len na ozdobu som kúpila balenie biojahôd z BIlly. Tak som použila klasický Giana jahodový kompót. Chuťovo bol krém vynikajúci, len po pridaní jahôd sa i stali hneď 2 neplechy- zgrcol sa mi a ešte veľmi zredol. Tak som potom majstrovala a vďalka tipom z MMB som ho ala do poriadku- na zgrcnutie pomohol tip s opatrným zohriatím vo vodnom kúpeli, ďakujem :-)Horšie to bolo s pririedkym krémom- tu som sa doslova vytrápila, pomohlo pridanie šte 1 dávky zlatého klasu, poriadne hustého, trošky rozpustenej želatny Dr. Oetker a nakoniec za studema ešte aj jedného stužovašča šľahačky :-DTeda, neviem, čo pomohlo najviac, ale nakoniec sa stal zázrak a krém pekne držal na torte, dokonca sa ním dalo aj zdobiť. Chuťovo bol výborný, veľmi ľahučký, vôbec nebolo cítiť, že v ňom je maslo. ďakujem za ík (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (2.3.2011, 14:24)
Janka, super šikovne si si poradila s toľkými trampotami s krémom :-$mrzí ma to, aj mne sa stávali patálie, je trošku náročnejší, ale zatiaľ najviac všetkým u nás doma chutí (či z jahodami alebo ananásom) a to som ich skúsila veľa. Toto je naša klasika, tak sa teším že nakoniec chutila a krásne to všetko dopadlo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)ďakujem že si sa s nami podelila o ďalšiu skúsenosť |:o) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina F. (mata3636) ID 133276 (upravené 16.7.2010, 17:37)
veru, veru, nie je potiahnutá hmotou, nie je pekná... JE NÁDHERNÁ (clamp) aj ja robím takýto krém, len mám iný pomer / 3dl mlieka, 5dg múky/ a je naozaj výborný. takto robila moja mama torty pre nás, keď sme boli deti a teraz ja robím už 10 rokov tortu pre svojho syna a ešte sa nám neprejedla. je naozaj univerzálny. u nás má prím kombinácia s jahodami alebo banánmi. (zajic) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.7.2010, 20:32)
Martinka, ďakujem, aj u nás je to rokmi overená klasika, ktorá proste chutíííí (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna C. (akamit) ID 149245 (16.7.2010, 15:45)
super
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.7.2010, 20:29)
(L) |:o)ďakujem (hello)
ODPOVEDAŤ
Anna C. (akamit) ID 149245 (16.7.2010, 15:44)
:)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.7.2010, 20:29)
(L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Tina G. (tindula) ID 71550 (17.6.2010, 19:05)
môžem sa opýtať, dá sa plnka spraviť deň popredu??? Spravila by som ju večer a ráno by som ju dávala do korpusov. ďakujem
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.6.2010, 13:03)
Určite dá, len v chladničke stuhne a treba ju potom nechať povoliť aby sa dala dobre rozotierať, ale lepšie je ju hneď použiť, lebo keď sa práve naplnená torta hneď podáva, tak je korpus ešte moc suchý, ja ju dávama na noc (alebo pár hodín) odpočinúť do chladničky naplnenú aby korpus trochu zvlhol od plnky, ale nie je problém, už sme jedli aj hned naplnenú tortu (zajic) (^) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Tina G. (tindula) ID 71550 (25.6.2010, 20:18)
aj keď oneskorene ale predsa Vám ďakujem za odpoveď...robila som plnku nakoniec večer aby som ráno mohla tortu naplniť a večer ju dobre vychladenú potiahnuť...a musím povedať, že plnka je fakt prudko úžasne jedlá...dokonca deti si z torty pýtali duplu (Y) :-) ... ešte raz ďakujem...
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.6.2010, 14:02)
Tinka, to ma veľmi teší (radost) (radost) (radost) (radost) (radost)aj ja ĎAKUJEM (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
simona k. (siwonka) ID 27057 (30.3.2010, 11:49)
ešte jedna a posledna otazka :-) slubujem.. ^o)...
na celu tortu je z 12 vajičok a bez prašku do pečiva to cesto??..bude to stačiť na tri poschodia??:..ja sa musim pytat na vsetko lebo som taky antitalent a chcem aby sa to podarilo na narodeniny |:o) (clamp) (G) (^)
dakujem (X)
ODPOVEDAŤ
simona k. (siwonka) ID 27057 (30.3.2010, 13:26)
tak už som sa dočítala že 6 dole a 6 hore...:D ...
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.3.2010, 20:25)
Simonka, kľudne urob aj ten korpus od Dáši, tiež je super (Y) a áno, dávam 6 vajec na spodný najväčší kruh a 6 na tie vrchné dva, tie pečiem spolu a cesto rozdelím, korpus je fantastický, treba poriadne vyšľahať bielka a aj žĺtka a pomalšie upiecť (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (9.3.2010, 7:34)
:-D :-D :-Dušli mi prsty (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (^) (^) (^) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.3.2010, 8:51)
(L) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (9.3.2010, 7:33)
Vynikajúca tortička,plnku poznám,robím podobne jahodový rez a bez jahôd plním medové rezy a tiež trpnem,či sa mi nesekne.
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.3.2010, 8:51)
Ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
simona k. (siwonka) ID 27057 (8.3.2010, 19:02)
presne takúto tortu som hladala :))
kolko asi jahôd treba na takú tortu????
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.3.2010, 22:27)
Ja ju robievam v sezóne a kupujem dve kilá a tu som minula myslím cca 1-1,5 kg (na takúto trojposchodovú), najviac ich ide na ozdobu a keď som ich mávala menej, tak som tortu nezdobila polkami jahôd ale som ich prerezala na plátky. Simonka, teší ma že Ťa moja tortička zaujala, ďakujem (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
simona k. (siwonka) ID 27057 (9.3.2010, 6:47)
a este jedna otazočka ... to fakt na celu tortu stači plnka z pol litra mlieka?

vyzera bombovo (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.3.2010, 8:50)
Simonka, áno stačí z pol litra a lebo idú k tomu ešte 2 maslá a možno Ti ešte aj zostane, je jej fakt dosť (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (9.3.2010, 8:01)
Môžem?asi si prehliadla,hore je napísané,že zdupľovať krém. (L) (L)
ODPOVEDAŤ
simona k. (siwonka) ID 27057 (9.3.2010, 6:41)
dobre dakujem :))) mam v plane v maji ju robit tak snad nebudu take drahe ako teraz.. :)
ODPOVEDAŤ
Maja c. (macis) ID 63536 (11.2.2010, 8:37)
vynikajúci krém (Y) (Y) (Y) |:o) ajedna mala rada, krem sa nezgrcne, ked sa najprv jahody pridaju ku kasi a az potom sa to zmiesa s maslom... mam to odskusane :-)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (9.3.2010, 8:02)
dobrá rada,dakujem aj ja (Y) (Y) (Y) (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.2.2010, 12:46)
;-)super finta a že sme na to s mamou za tie roky nikdy neprišli ;-)Majka si (*) (*) (*)ďakujem za super radu (clamp) (clamp) (clamp)malá rada, ale aká PODSTATNÁ |:o) |:o) |:o)ďakujem ^o) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka L. (Galalenka) ID 83376 (5.7.2009, 22:09)
Výsledok je nádherný
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.7.2009, 22:57)
Ďakujem Lenka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (5.7.2009, 21:07)
Moja Alex mala v piatok 6 rôčkov, tak som tvoj osvedčený krém zinovovala do podoby čokoládovej dobroty - pridala som k základnému krému 1a1/2 roztopenej varovej čokolády z mikrovlnky, no poviem ti, na včera nezostal z torty ani kúsok....poťahovala som varenou modelovacou hmotou, ona mi pri vykrajovaní výdatne pomáhala, aj keď som chcela prekvapko, ale od nej sa nedá....ale radosť bola aj tak obrovská |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.7.2009, 22:57)
Malej želám všééétko naj (^) (^) (^)to musela byť dobrotka (zajic) (zajic) (zajic)Anka, ďakujem a teším sa (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (alebat) ID 55021, mimibazar.sk/alebat (8.6.2009, 14:16)
KRÁÁÁ 8o| 8o| 8o| SNA A URČITE AJ VEĽMI CHUTNÁ (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.6.2009, 15:22)
áno, pre nás najlepšia (Y)ĎAKUJEM (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (rybenka8) ID 37053 (28.5.2009, 14:12)
korpus mam uz upeceny dnes utekam po praci urobit krem a zdobit zajtra ma moj krpec 6 (G) a este dufam ze mi nikto nevyzral jahody na zahradke nechala som dozriet lebo ma slak trafi. (nejdeto)
tak drz palec (sampus)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (28.5.2009, 21:21)
Zuzi, držím palec...ja tiež odkladám, lebo idem na víkend tiež robiť túto tortu (^)tak ako každý rok (sampus)želám malému všetko naj (F)a nech sa darí (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 45 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu