. .. .. .. .. .. .
. .

Chinois - RECEPT 36618

Janka E. (layla) ID 9231
.
mimibazar.sk/layla
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.12.2006
Naposledy: 3.10.2023 11:01
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 58
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 12
NÁVODY 0

DOMÁCE PEKÁRNE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 204 návštěvníkov)


Chinois


[ recept č. 36618 zo dňa  ]


Chinois


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 400g hladkej muky, 50g krystaloveho cukru, 20g drozdia, 100ml mlieka, 90g masla, 2 vajcia, sol. Plnka: 250ml mlieka, 100g krystaloveho cukru, 2 zltky, 1,5 PL van. cukru, 30g hladkej muky.

POSTUP PRÍPRAVY

Tuto maskrtu som prvykrat objavila v obchode asi pred rokom, a je naozaj vynikajuca. Na internete som si vyhladala recept, vyskusala a kedze bol chutny, rozhodla som sa s nim podelit:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Do DP si dame najskor tekute a potom sypke suroviny. Zapneme program cesto ( Eta Harmony - program c.7 - hodina 50minut). Kto nevlastni DP, tak si spravi kysnute cesto klasicky.
Medzitym si pripravime plnku. Zltky vymiesame s cukrom do peny a pridame hladku muku.
Mlieko varime s vanikovym cukrom, ale iba dovtedy, kym sa nam cukor neroztopi. Potom ho postupne pridavame k vymiesanym zltkam.
Zmes dame naspat na sporak, a miesame, kym nam krem nezhustne. Potom ho dame vychladnut. Netreba ho miesat, vobec nebude vadit ked ostanu hrudky.
Okruhlu tortovu formu vymazeme olejom a vysypeme mukou. Z jednej tretiny cesta vytvorime kruh o priemere tortovej formy (ja som pouzila ruky, ale mozte aj valcek) a vlozime na dno formy.
Zo zvysneho cesta vyvalkame obdlznik, potrieme ho kremom a mozme posypat bud hrozienkami alebo cokoladou. Cesto zvinieme a nakrajame na cca 5cm kolieska.
Tieto kolieska pokladame na cesto ulozene na dne tortovej formy. Do NEZAPNUTEJ rury dame misku s vriacou vodou a vlozime do nej tortovu formu s chinois a nechame trosku podkysnut - cca 20minut. Nakoniec misku vyberieme, ruru zapneme na 180stupnov a pecieme priblizne 20minut, nakoniec teplotu znizime na 160stupnov a dopecieme. Po dopeceni povrch potrebe sladkou vodou. Nechame desat minut vo forme a potom chinois vyberieme.
Moje nie su take krasne ako kupovane v obchode, ale su velmi chutne:)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Moja prvá Kitty :) | Chinois
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 88 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Halina M. (anilah) ID 93483 (19.8.2014, 8:40)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Stanislava B. (celine123) ID 81792 (18.8.2014, 18:14)
Toto je najlepší koláčik na svete. U nás doma boduje najviac. odkedy som objavila tento tvoj recept, robievame ho velmi casto. komu ho ponuknem, pyta si hned recept. Dokonca aj moje deti, ktore kolace nejedavaju, si tento stale vypytuju. (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarina R. (karotkaa) ID 218857 (9.1.2014, 23:08)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Eva L. (Evicta1) ID 83327 (27.8.2013, 21:45)
úúúúúplne skvelý (zajic) (zajic) (zajic) a vyzerá výborne. ja som na spodok nedávala cesto. hned som dala slimáčiky a nič nevytieklo :-) určite budem robievať často
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (21.3.2013, 12:41)
Skvelý koláčik kombinácia čoko puding a kúsky čokolády (Y)
ODPOVEDAŤ
Beáta S. (Betie) ID 10530 (27.2.2013, 9:01)
(Y) (Y) (Y) robila som s čokoládou, geniálne |:o)
ODPOVEDAŤ
Alena G. (girma) ID 85551 (24.9.2012, 8:19)
dokoncila som ho. vyyyyborny. vyborne , lahodne cesto. nadychany. ani nie je narocny na pripravu. ukladam si do oblubenych a budem robit castejsie :-)
ODPOVEDAŤ
Monika H. (Lujzika) ID 10481, mimibazar.sk/lujzika (14.9.2012, 18:13)
ježííííííš, ty si poklad. Ja som to tiež kúpila a je fantastický a nevedela som ako nájsť recept na nete. Ďakujeeeeeeem (clamp) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179, mimibazar.sk/finka19 (upravené 5.9.2012, 19:46)
Večer idem na Chinois ^o) (L)
Popozerala som si receptíky aj na internete a nakoniec som si zvolila túto obmenu s čokoládou
http://cakeandfinewine.wordpress.com/2012/01/13/chinois-aux-pepites-de-chocolat/
Práve sa nám pečie :-)
ODPOVEDAŤ
Michaela K. (akira13) ID 28932, mimibazar.sk/akira13 (1.8.2012, 14:38)
vyzerá to fantasticky, určite vyskúšam (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Lívia T. (Lilinka31) ID 139312 (21.7.2012, 13:46)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Marta R. (marta6297) ID 162997 (31.3.2012, 21:56)
Dnes som robila, dakujem za receptik, ja som na plnku pouzila 300 ml mlieka + 1 vanilkovy puding + 1 vanilkovy cukor + 80 g cukru. Cesto som si dala vymiesit do pekarnicky, bez jedneho vajca, kde som gramaz nahradila mliekom. Bol vynikajuci, uz len bol, zial ... :)
(L)
ODPOVEDAŤ
Blanka R. (blanka1007) ID 75456 (9.3.2012, 19:34)
Chcem sa opýtať, koľko mám uvariť tej plnky, stačí z jednej dávky? Poraďte rýchlo ak môžte, práve to robím prvý krát. Lebo podľa komentárov asi je to málo, či? Vďaka :-p
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (9.3.2012, 21:44)
Blanka, ja som robila len z jednej davky a stacilo nam... :-)
ODPOVEDAŤ
Barbora Š. (barboriatko) ID 10035, mimibazar.sk/barboriatko (8.3.2012, 19:16)
takže obmena coko do plnky a oprazene oriesky na miesto hrozienok, bolo to famooozne (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) jaha a este som dala polohrubu muku plus celozrnnu a cesto bolo super (pl) (pl) (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (9.3.2012, 21:45)
Barborka, tesim sa , ze ste si pochutnali (F) a tie oriesky su super napad (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (zuzulik47) ID 48656 (6.2.2012, 21:11)
Úžasný koláčik (Y) (Y) (Y) zjedol sa do hodiny, ešte, že som si ho stihla odfotiť. (P)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (9.3.2012, 21:47)
Zuzi :-) Som rada, ze vam chutil. Je to naozaj lahodka (Y)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (1.1.2012, 19:33)
Tento recept som mala vyhliadnutý už dávnejšie, robila som ho na Silvestra. Trocha som bola sklamaná, že som sa nepustila do cesta podľa osvedčeného receptu, lebo podľa tejto receptúry bolo cesto suchšie...Plnky bolo podľa tejto gramáže pramálo, chcelo by to aspoň dvakrát toľko. Najbližšie to bude lepšie, lebo ako spôsob pečenia koláčika je super! :-$
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (9.3.2012, 21:48)
Nikol, to ma mrzi... Ked ho robievam, tak plnku mam akurat a cesticko vobec nemam suche, prave naopak. Neviem, kde sa stala chyba *-)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (30.12.2011, 22:03)
asi na Nový rok vyskúšam, keď nebudem veľmi lenivá *-) *-) *-) ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (30.12.2011, 21:50)
Zatra vyskúšam! (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (matami) ID 128343 (13.10.2011, 0:13)
Výborný receptík (Y) ...koláčik úplne dokonalý, jedna bááááseň ...po prvom zahryznutí som sa doň zamilovala (L) ...ďakujem za recept :-)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=830619
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (9.3.2012, 21:49)
Martinka, tesim sa |:o)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (12.10.2011, 22:22)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 88 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu