. .. .. .. .. .. .
. .

LAHODKOVA HUSPENINA***** - RECEPT 22760

melania l. (lararuby) ID 130989
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2010
Naposledy: 25.2.2024 8:26
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 852
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 272
NÁVODY 12

BRAVČOVÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


LAHODKOVA HUSPENINA*****


[ recept č. 22760 zo dňa  ]


LAHODKOVA HUSPENINA*****


POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové paprčky-4 ks,bravčové kolienko-1 ks,soľ,celé čierne korenie-zo 10-15 guličiek,vegeta,cesnak-1 hlávka,bobkový list-3-4 ks,ocot-5-10 cl,voda-4-5l

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové paprčky poriadne očistíme,ak je treba,opálime a v letnej vode umyjeme.Zalejeme studenou vodou,pridáme soľ,vegetu,korenie,bobkový list a cesnak.Pomaly varíme na miernom plameni štyri hodiny.Ku koncu varenia ochutíme octom,prípadne osolíme.Paprčky vyberieme na misu a vývar precedíme.Odstraníme kosti a obraté mäso pokrájame na menšie časti.Rozdelíme do foriem(ja dávam na plech),zalejeme vývarom a necháme do druhého dňa stuhnúť.
Podávame s cibuľou a octom,mäkký chlebík k tomu.

Môže sa variť aj v tlakáči,ale vtedy je mútna.Koreňovú zeleninu a cibuľu nedávam,lebo je potom sladká.
Soli a octu pridám viac ako do klasickej polievky-má byť o niečo slanšia a kyslejšia.Vegety dávam menej ako soli,aby nebola nasladlá.Väčšinou ju varím večer,nechám vychladnúť a zoberiem stuhnutú masť z vrchu.


DOBRU CHUT


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

suroviny na huspeninu
už sa varí
po štyroch hodinách varenia,obraté mäso od kostí,precedený vývar,už tuhne
môže sa konzumovať


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< SAMPINONOVY SALAT***** | LAHODKOVA HUSPENINA***** | SOSOVICOVA KYSLA S UDENYM_KLOBASKOU***** >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (30.11.2010, 22:07)
melanka, ty vies cim mas podrazdit!!! ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (1.12.2010, 6:45)
Marti,pokiaľ len teba a nie tvoj žlčník,tak sa nič nedeje. (F) (F) (F) (F) (F) (K) (K) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (30.11.2010, 21:51)
Melanka, presne takto varím aj ja (Y) a keď si chcem obzvlášť pochutnať, tak pridám ešte jedno také malé údené kolienko .... no a potom sa už môžem aj zblázniť od dobroty (smich) .... ale veru dávno som nevarila, tuším nastal ten pravý čas (zima) ............... (hello)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (1.12.2010, 16:13)
Ahoj Manon Lescot,S údeným nepoznám,ale čo nebolo,môže byť. (F) (F) (F) (F) (K) (K) (zima) (zima) (zima) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu