. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jarmila L. (jara2205) ID 117176
Oblasť: Bardejov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.10.2009
Naposledy: 2.5.2024 12:27
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 13
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

BEZLEPKOVÁ DIETA

Zemle, alebo minibagetky



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g muky Schaer Mix B, 1/2 cl soli, 3 PL oleja, 250-300 ml mlieka,1/2 kocky drozdia, cukor do kvasku, 2 PL kyslej a 2PL sladkej smotany na varenie, guarova guma.

POSTUP PRÍPRAVY

Nachystame si kvasok a so vsetkymi ostatnymi vypracujeme cesto. Nemalo by byt prilis tuhe, tak podla potreby este dolejeme mlieko, alebo smotanu na varenie. Ja ho robim tak tuhe, aby sa s nim dalo ako tak pracovat, aby sa mi nerozlievalo na doske..Hned po vypracovani z cesta tvarujeme pecivo. Tvarujte ho bud naolejovanymi rukami, alebo klasicky napomucenej doske. Idealny je plech, ktory uz je vytvarovany bud na vacsie muffiny, ja som si pozhanala s takymi dost velkymi rakvickami, kedze plech na bagety je u nas pre vacsinu mamiciek len snom Zo zaciatku som inprovizovala alobalom a papierom na pecenie tak, ze som si z alobalu vytvorila vlastnu "formu" na bagety a na nu som dala vymasteny papier, lebo alobal pri kysnuti vojde do cesta a potom nejde von.Pecivo mozme potriet vajickom a posypat sezamom, alebo niecim inym. Potom vlozime plech do truby vyhriatej na 50 stupnov a za asi 10 minut prepneme na 180-200 stupnov a pecieme dalsich 30 minut. Po upeceni povitiahneme a kazde pecivko potrieme vodou, aby zmaklo a nechame este chvilku v este teplej trube, aby velmi nesplasli. Po vychladnuti kazdu zemlu zabalim do folie, to do sacku a dam do mraznicky, potom podla potreby vyberam. Pecivko je fantasticke, makucke a myslim, ze dost dlho vydrzi. Uz neviem, odkial mam ten recept, ale kvasok bol robeny s vodou a bez smotany, takze povodne bol vhodny aj na bezlaktozovu dietu. Ja z mojich skusenosti som sa naucila, ze bezlepkove cesto kysla smotana alebo jogurt pekne zmakci a prekypri, tak ju uz davam takmer vsade.Prajem vela uspechov a dobru chut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 13.10.2011, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Mäkulinký chlebík.



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml kyslej smotany, alebo jogurtu 300 ml vlažného mlieka, 450 gr PROMIX UNI ( ja som použila zmes Schär MIX B a PROMIX CH v pomere 1:1 ), 3 pl oleja , 1 pl cukru , 1,5 čl soli, 1/2 kocky droždia, malá hrsť burizonov ( tie som tiež nedala, dala som 2 čl guarovej gumy a asi 3 čl psyllia-vláknina), sezam, slnecnica, ... podla chuti.

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, cukru a droždia so urobila kvások. Múku, soľ, psyllium a guarovú gumu som zmiešala, pridala kvások, smotanu, olej a mixérom som to poriadne vymiesila. Na konci som pridala semienka a ešte poriadne premiešala.Nechala som to nakysnúť v miske, potom ešte chvíľku vo forme, posypala som semienkami a dala do trúby vyhriatej na 180 stupňov. bola som veľmi zvedavá a pri pečení som otvorila, asi preto sa mi v strede prepadol, ale inak je úžasný. Ja zvyknem chlebík po vybratí z trúby ešte povrchu "umyť", kôrka je mäkšia.Riadne si namočím ruky a potriem ho povrchu.
Je ozaj fantastický, zatiaľ je to prvý chlebík, ktorý mi dcérka jedla bez plaču.A dosť narastie.Tak pre porovnanie, klasická forma na srnčí chrbát, alebo biskupský chlebík by bola aj na polovicu malá.Ja som robila z polovičnej dávky, a je ho teda dosť, ale polovica už chýba, takže foto som nestihla. Prajem veľa úspechov a dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu