. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Tina H. (kokaZM) ID 102821
.
mimibazar.sk/kokazm
Oblasť: Zlaté Moravce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.7.2009
Naposledy: 17.5.2024 8:16
Aktualizácia: 16.12.2014 18:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 278
RODINNÉ FOTOGRAFIE 61
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 793
RECEPTY 68
NÁVODY 14
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Vyprážaný syr bez syra



POTREBNÉ PRÍSADY

Môj recept: 7 dcl plnotučného mlieka /najlepšie čerstvo nadojené, prípadne z automatu/, 7 vajec, 2-3 KL soli, 1 KL grilovacieho korenia, alebo kto má rád bylinky, tak miesto toho 1 KL provens.bylín, šunka /najlepšie taká lacná žemľová/ cca 100-200 g, nie viac, ináč by sa to mohlo rozpadať. Jááj a ešte zemiaky, či hranolky ako príloha a tatárska omáčka.

POSTUP PRÍPRAVY

Raz mi dala teta z Vranova n.T recept na ich veľkonočnú hrudku. Jedla som to prvýkrát a keďže mi to pripadalo fádne, skúšala som vylepšiť korením . To nie je všetko. Nakrájaná hrudka asi tak na hrúbku syra na vyprážanie sa obalí v trojobale ako syr a je to super. Vlastne chutí to podobne ako syr, ale sa nerozteká. Môžete pražiť do chrumkava. Najnovšie tesne pred zhrčkavením pridám šunku nakrájanú na kocočky. Vtedy je to úplne dokonalé. Teraz som pridala aj trolinku kocočiek domáceho údeného syra a dodalo to ozaj ten správny šmrnc.
Takže návod: Vajcia vymixujeme ponorným mixérom v mlieku a varíme. Dosolíme, dokoreníme. Vareškou stále miešame, kým nevrie a nezačne sa zrážať. Pri zrážaní ak chcete šunku môžete ju už vhodiť. Nevyzerá to lákavo, no miešame, až kým nebudú riadne oddelené hrče a voda nebude číra. Hotové precedíme cez handru, riadne vyžmýkame, zauzlíme a necháme cca 2 hodiny visieť, Potom dáme tiež na 2 hodiny vybalené z utierky do chladničky. Môžeme krájať a obaľovať ako sme zvyknutí.

Švagriná veľmi chcela raz pražiť hrudku a keďže sa mi nedovolala, aby nabrala múdrosti :DDDD, surfovala ako besná po internete a našla toto: 2 litre domáceho mlieka + 12 vajec + 1 KL cukru a 1 PL vegety. Postup ten istý. Akurát našla zlepšovák: precediť to do vankúšovej návlečky - do rohu. Super to stieklo a ešte lepšie sa jej to zauzlilo. Sú piati a toto bol pre nich ozaj výdatný obed a nevedia sa dojesť. Nabudúce skúsi tú šunku.

Samozrejme, beriem aj to, že nie každému to musí sadnúť. No nám to chutí a je to pre nás lacná varianta obeda, keďže vajíčka máme od naších sliepočiek a mlieko od naších kozičiek, či priamo z farmy s kravičkami.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.1.2013, 9:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Tofu so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

údené Tofu, tvrdý syr, hladká múka, vajce, soľ, strúhanka, sézam, olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Trošku sa syr roztekal, ale nič to na chuti nezmenilo a zjedlo sa to aj tak :)) Takže postup je nasledovný. Tofu nakrájame po šírke na pásiky široké 1 cm. Pokúsime sa na takéto isté pásiky nakrájať aj tvrdý syr. Veľkosťou to bude proste ako klasické rybie prsty. Spojíme. Najprv sa bude zdať, že to nebude držať, ale už pri obaľovaní to bude v pohodičke. Najprv toto duo obaľujeme v múke, potom v rozšľahanom vajíčku so štipkou soli a nakoniec v strúhanke, do ktorej sme vmiešali sézam. Určite ním nešetríme, jedlo je tak sýtejšie /hlavne pre mäsožrútov :DD/, chrumkavé a dobre to vyzerá. Ako príloha sa hodia varené zemiaky, aj pečené sú dobré, tiež hranolky, zemiaková kaša, alebo zemiakový šalát. My k tomu pridávame v zime kvašáky, behom roka sezónnu zeleninku zo záhrady. Skutočne je to super, dokonca aj manžel zistil, že ľúbi Tofu :))))) Z 1 Tofu sa úplne v pohode obaja najeme dosýta.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Rýchle zeleninové rezne.



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balík mrazenej zeleniny /drobná, nie polievková - napr. hrášok, kukurica, mrkva/, 1 rohlík, mlieko, cesnak, strúhanka, mleté čierne korenie, majorán, koreniny podľa fantázie, petržlenová vňať,1 vajíčko, sezam,

POSTUP PRÍPRAVY

Rohlík namočíme v mlieku, vytlačíme, pridáme rozmrazenú zeleninu, cesnak, koreniny, vňať, vajíčko. Zahustíme strúhankou. Formujeme malé hrubšie rezne, ktoré obalíme v strúhanke so sézamom. Vyprážame tak, že keď sa praží prvá strana, máme pokrievku, a pri pražení druhej strany dáme pokrievku preč. Je to veľmi rýchle a hodí sa k tomu hlavne zemiaková kaša, ale i ryža, rizoto, varené zemiaky, hranolky, alebo len tak chleba a samozrejme zaváraná uhorka.
Tento recept ma naučila moja bývalá svokra. Zo spomienok na ňu mi chutia len tieto jej rezne, ktoré teraz robievam ja.
Menšia super obmena: Ak máte sójový granulát, tak nechajte ho napučať v osolenej vode a pridajte do zmesy. Chutí to ako fašírka so zeleninou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.6.2014, 14:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Sójový guláš



POTREBNÉ PRÍSADY

2 cibule, olej, sójové kocky- 1 balík, 2 magikocky zeleninové, sójová omáčka, zemiaky, hríbiky /jedno či čerstvé, či sušené/, paprika +rajčina - alebo zavárané lečo, cesnak, mletá sladká paprika, feferónka, gulášová zmes korenia, tymián, majoránka, nakoniec: hladká múka na zátrepku, petržlenová vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Sójové kocky vopred namočíme v slanej vode a necháme napučať. Scedíme a vytlačíme vodu. Na oleji speníme cibuľu. Keď je sklovitá, pridáme sójové kocky a mierne ich pripečieme. Vtedy sójové mäso nebude "žuvačkové" a bude takmer na nerozoznanie od ozajstného mäsa. Odstavíme, pridáme mletú červenú papriku, premiešame, zalejeme vodou. Pridáme koreniny, zemiaky, cesnak, lečo, hríbiky. Varíme.
Po uvarení zahustíme zátrepkou. Ja dávam do horčicového pohára hladkú múku, zalejem maximálne do 3/4, a zatrepávam/šejkujem. Netreba už nič scediť, netvoria sa hrudky. Pridáva sa opatrne, len koľko treba. Hustejší je lepší. Feferónku pridáme tiež opatrne, prípadne mletú štípľavú papriku. Ozdobíme vňaťkou.
Tento guláš je lepší ako ozajstný. Málokto by povedal, že tam nie je mäso. Varí sa u nás často, lebo chutí všetkým. I mne, ako vegetariánke, i manželovi a dcére, ktorí sú maximálny mäsožrúti.
Keď sa ho naučíte robiť, bude príprava trvať max. 1 hodinu, taká rýchlovka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu