. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

Tina H. (kokaZM) ID 102821
.
mimibazar.sk/kokazm
Oblasť: Zlaté Moravce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.7.2009
Naposledy: 17.5.2024 8:16
Aktualizácia: 16.12.2014 18:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 278
RODINNÉ FOTOGRAFIE 61
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 793
RECEPTY 68
NÁVODY 14
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Dusená kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

sudová kapusta, cibuľa, olej, bobkový list, cukor, ocot, rasca /mletá aj celá/, mleté aj celé čierne korenie, vegeta, trošku provens.byliniek a trošku pretlačeného cesnaku, sójová omáčka, soľ, surové zemiaky, prípadne hladká múka na dohustenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Tu si uložím môj recept na dusenú kapustu, nakoľko stále ho niekto odo mňa vypytuje, hlavne kamarátky-mladé gazdinky a lepšie mi bude sem ich nasmerovať :)
Takže, najskôr si zlejem kapustu na sitku. Ak nie je šťava príliš slaná, či kyslá, nechávam ju, prípadne zlejem len čiastočne.
Do hrnca dám olej, cibuľku, kryštálový cukor /asi 2 pol. lyžice na 1/2 kila kapusty/ a posmažím. Cukor trošku skaramelizuje, čo dodá kapuste lepšiu chuť. Podlejem vodou, dám bobkový list, celé čierne korenie, celú rascu, kapustu, na vrch rovnomerne nastrúham zemiaky /na 1/2 kg kapusty dávam väčší zemiak/. Ak máte hríbiky, kľudne zopár aj sem pridajte. Ja dávam čerstvé, aké hora dala, alebo čerstvé šampiňony. Nechám prikryté dusiť. Keď je to dopoly hotové, pridám všetky koreniny a dochucovadká a po troške ocot. Nedá sa presné množstvo, nakoľko každá kapusta je inak kyslá, či slaná. Kto ľúbi sladšiu kapustu, môže ešte trošku cukru pridať. Celý čas pozeráme, či netreba trošku podliať. Hotové ešte poprášim múkou a riadne premiešam.
Ak máte hlávkovú kapustu, postup je ten istý, akurát tam bude treba viac octu a zemiaky treba dať neskôr..
Hotovka. V mojích receptoch sú aj 2 recepty na rôzne knedle. Hlavne tá zemiaková je úplne ľahká a zvládnu ju začiatočníčky ľavou zadnou :)))

A kačička klasika: Kačke kožu narežem na kocky cik-cak /neoddeluje sa od mäsa/, celú kačku nasolím, položím na plech a dám celú rascu. Podlievam výlučne bielym vínkom, ale môže sa aj čiernym pivom. Prikryjem alobalom a pečiem na 180 asi 2 hodinky, aby sa upiekla pomaly aj zvnútra, potom na 200, aby schrumkavela.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (5) posledné: 11.1.2016, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu