končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
POLIEVKY |
Polievka z tekvice HokaidoPOTREBNÉ PRÍSADY Dávam od oka, nič nevážim : 1 cibuľa, trochu oleja, polovicu, alebo menšiu hlavu tekvice Hokaido bez šupy a zrniek, 1 mrkva, zopár zemiakov, bujón, bobový list, sójová omáčka, trošku kari korenia /nemusí však byť/ a bieleho mletého korenia, smotana na varenie, prípadne hladká múka na dohustenie /ale skôr nebude treba/, petržlenová vňať-pažitka, cesnak /ja dávam celú hlavičku/, krutóny alebo nasucho opražené rožky pokrájané na kocky, POSTUP PRÍPRAVY Speníme cibuľku, zelejeme vodou, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, na kocky nakrájanú tekvicu a zemiaky, bobkový lis a bujóny /2/. Uvaríme do mäkka, vyberieme bobkový list a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme prelisovaný cesnak, zriedime tak na akurát so smotanou. Dochutíme korením, dosolíme, a za stáleho miešania ešte trošku povaríme. Podáva sa s nasekanou pažitkou, či vňaťou a posype sa krutonmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 2.9.2012, 11:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Najlepšia kapustnica - vhodná aj na zaváraniePOTREBNÉ PRÍSADY 300 g kyslej kapusty, za hrsť sušených húb /použíla som už i čerstvé šampiňóny - 1 balenie a bolo to tiež fajn/, 1 PL bravčovej masti, 1 PL hladkej múky, mletá červená paprika, rasca, bobkový list, pár zrniek čierneho korenia, 1 cibuľa, 2 menšie nožičky klobásy, údená šunka v sieťke, hovädzí bujón /asi 2 kocky/, petržlenová vňať. POSTUP PRÍPRAVY Najprv si uvaríme šunku. Šunku vyberieme a odložíme, vývar odložíme tiež /má ho byť 1,5-2 litra/. Na masti orestujeme cibuľku, pridáme múku, urobíme zápražku. Odstavíme, pridáme mletú červenú papriku. Zalejeme vývarom, pridáme ostatné koreniny, sušené huby, a bujón. Zamiešame a pridáme kapustu. Nakoniec na vrch položíme klobásku v celosti a varíme 1/2 hodiny. Potom ju vyberieme, nakrájame na kolieska, šunku na kocky asi 2 cm a vložíme do polievky. Ochutnáme a dokoreníme /sójová omáčka, soľ, vegeta, štípľavá paprika/, a nakoniec dáme petržlenovú vňať. Ak bude málo vývaru, treba aj vodu. Niekedy ešte pridám hladkú múku rozhabarkovanú v troche vývaru, lebo rodina ľúbi hustejšiu kapustnicu. Podáva sa s chlebom. Túto kapustnicu robievam vo väčšom množstve a zaváram ju do 7 dc pohárov pri 85 stup. Keď nemám čas variť, proste otvoríme pohár a máme obed ako stvorený. Kapustnica chutí ako čerstvá aj po roku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 8.11.2009, 13:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |