. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Tina H. (kokaZM) ID 102821
.
mimibazar.sk/kokazm
Oblasť: Zlaté Moravce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.7.2009
Naposledy: 17.5.2024 8:16
Aktualizácia: 16.12.2014 18:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 278
RODINNÉ FOTOGRAFIE 61
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 793
RECEPTY 68
NÁVODY 14
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

POLIEVKY

Polievka z tekvice Hokaido



POTREBNÉ PRÍSADY

Dávam od oka, nič nevážim : 1 cibuľa, trochu oleja, polovicu, alebo menšiu hlavu tekvice Hokaido bez šupy a zrniek, 1 mrkva, zopár zemiakov, bujón, bobový list, sójová omáčka, trošku kari korenia /nemusí však byť/ a bieleho mletého korenia, smotana na varenie, prípadne hladká múka na dohustenie /ale skôr nebude treba/, petržlenová vňať-pažitka, cesnak /ja dávam celú hlavičku/, krutóny alebo nasucho opražené rožky pokrájané na kocky,

POSTUP PRÍPRAVY

Speníme cibuľku, zelejeme vodou, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, na kocky nakrájanú tekvicu a zemiaky, bobkový lis a bujóny /2/. Uvaríme do mäkka, vyberieme bobkový list a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme prelisovaný cesnak, zriedime tak na akurát so smotanou. Dochutíme korením, dosolíme, a za stáleho miešania ešte trošku povaríme. Podáva sa s nasekanou pažitkou, či vňaťou a posype sa krutonmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.9.2012, 11:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Najlepšia kapustnica - vhodná aj na zaváranie



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g kyslej kapusty, za hrsť sušených húb /použíla som už i čerstvé šampiňóny - 1 balenie a bolo to tiež fajn/, 1 PL bravčovej masti, 1 PL hladkej múky, mletá červená paprika, rasca, bobkový list, pár zrniek čierneho korenia, 1 cibuľa, 2 menšie nožičky klobásy, údená šunka v sieťke, hovädzí bujón /asi 2 kocky/, petržlenová vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si uvaríme šunku. Šunku vyberieme a odložíme, vývar odložíme tiež /má ho byť 1,5-2 litra/. Na masti orestujeme cibuľku, pridáme múku, urobíme zápražku. Odstavíme, pridáme mletú červenú papriku. Zalejeme vývarom, pridáme ostatné koreniny, sušené huby, a bujón. Zamiešame a pridáme kapustu. Nakoniec na vrch položíme klobásku v celosti a varíme 1/2 hodiny. Potom ju vyberieme, nakrájame na kolieska, šunku na kocky asi 2 cm a vložíme do polievky. Ochutnáme a dokoreníme /sójová omáčka, soľ, vegeta, štípľavá paprika/, a nakoniec dáme petržlenovú vňať. Ak bude málo vývaru, treba aj vodu. Niekedy ešte pridám hladkú múku rozhabarkovanú v troche vývaru, lebo rodina ľúbi hustejšiu kapustnicu.
Podáva sa s chlebom.
Túto kapustnicu robievam vo väčšom množstve a zaváram ju do 7 dc pohárov pri 85 stup. Keď nemám čas variť, proste otvoríme pohár a máme obed ako stvorený. Kapustnica chutí ako čerstvá aj po roku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.11.2009, 13:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu