. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Miroslava H. (mimka999) ID 60849
.
mimibazar.sk/mimka999
Oblasť: Ružomberok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.9.2008
Naposledy: 29.5.2024 15:49
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 535
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 53
NÁVODY 0
NA DOBIERKU NEPOSIELAM ANI TOVAR NEVYMIEŇAM !!! Tovar späť neberiem, preto sa pýtajte čo potrebujete. ĎAKUJEM
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový koláč s marcipánom



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g očistených jabĺk, 3 PL citr. šťavy, 100 g marcipánu, 125 g zmäknutého masla, 125 g kryšt. cukru, 1 vanilkový cukor, soľ, 4 kvapky horkej mandľovej esencie, 3 vajcia, 150 g hladkej múky, 1 ČL prášku do pečiva, škoricový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené jablká nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Tortovú formu s priemerom 26 cm vymastíme. Marcipán nahrubo nastrúhame. V mise zmiešame maslo, marcipán, cukor, vanilkový cukor, štipku soli a mandľovú esenciu. Po jednom zapracujeme vajcia. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto dáme do formy, na vrch rozdelíme jablká. Posypeme škoricovým cukrom. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 35 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ananásové pokušenie



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 1 ananásový kompót / asi 400 g /, 1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1,5 hrnčeka kryštálového cukru, 2 vajcia, strúhanú čokoládu na ozdobenie /môžu byť aj drvené orechy/ - KRÉM: 1 vanilkový puding, 300 ml mlieka, 2 lyžice kryštálového cukru, 2 nátierkové maslá bez príchute, 1 kyslá smotana, 2 vanilkové cukre

POSTUP PRÍPRAVY

Ananásový kompót aj so šťavou rozmixujeme. V mise zmiešame s preosiatou múkou, kypriacim práškom, sódou bikarbónou, cukrom a vajcami. Vylejeme na klasický veľký plech /netreba ho mastiť a vysypať múkou/ a pri teplote 160 až 170 stupňov pečieme približne 20 minút.
Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding. Nátierkové maslo vymiešame so smotanou a vychladnutým pudingom a vanilínovým cukrom. Jemný krém natrieme na vychladnutý plát cesta a posypeme strúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 17.2.2012, 17:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Perníkový závin



POTREBNÉ PRÍSADY

60 dkg hladkej múky, 25 dkg mletého cukru, 10 dkg tuku, 3 vajcia, 1 lyžica sódy bikarbóny, 4 lyžice medu, vanilkový cukor, 1/2 sáčku perníkového korenia, 2 slivkové lekváre na potretie, orechy a hrozienka na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených prísad zamiesiť cesto, nechať 3 hodiny stáť. Rozdeliť na tri časti a každú zvlášť vyvaľkať. Cestá potrieme lekvárom, posypeme hrozienkami a posekanými orechami. Zavinieme, povrch potrieme vajcom a pečieme 30 - 40 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 16.12.2012, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu