končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový koláč s marcipánomPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g očistených jabĺk, 3 PL citr. šťavy, 100 g marcipánu, 125 g zmäknutého masla, 125 g kryšt. cukru, 1 vanilkový cukor, soľ, 4 kvapky horkej mandľovej esencie, 3 vajcia, 150 g hladkej múky, 1 ČL prášku do pečiva, škoricový cukor POSTUP PRÍPRAVY Očistené jablká nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Tortovú formu s priemerom 26 cm vymastíme. Marcipán nahrubo nastrúhame. V mise zmiešame maslo, marcipán, cukor, vanilkový cukor, štipku soli a mandľovú esenciu. Po jednom zapracujeme vajcia. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto dáme do formy, na vrch rozdelíme jablká. Posypeme škoricovým cukrom. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 35 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ananásové pokušeniePOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 1 ananásový kompót / asi 400 g /, 1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1,5 hrnčeka kryštálového cukru, 2 vajcia, strúhanú čokoládu na ozdobenie /môžu byť aj drvené orechy/ - KRÉM: 1 vanilkový puding, 300 ml mlieka, 2 lyžice kryštálového cukru, 2 nátierkové maslá bez príchute, 1 kyslá smotana, 2 vanilkové cukre POSTUP PRÍPRAVY Ananásový kompót aj so šťavou rozmixujeme. V mise zmiešame s preosiatou múkou, kypriacim práškom, sódou bikarbónou, cukrom a vajcami. Vylejeme na klasický veľký plech /netreba ho mastiť a vysypať múkou/ a pri teplote 160 až 170 stupňov pečieme približne 20 minút. Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding. Nátierkové maslo vymiešame so smotanou a vychladnutým pudingom a vanilínovým cukrom. Jemný krém natrieme na vychladnutý plát cesta a posypeme strúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 17.2.2012, 17:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Perníkový závinPOTREBNÉ PRÍSADY 60 dkg hladkej múky, 25 dkg mletého cukru, 10 dkg tuku, 3 vajcia, 1 lyžica sódy bikarbóny, 4 lyžice medu, vanilkový cukor, 1/2 sáčku perníkového korenia, 2 slivkové lekváre na potretie, orechy a hrozienka na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených prísad zamiesiť cesto, nechať 3 hodiny stáť. Rozdeliť na tri časti a každú zvlášť vyvaľkať. Cestá potrieme lekvárom, posypeme hrozienkami a posekanými orechami. Zavinieme, povrch potrieme vajcom a pečieme 30 - 40 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 16.12.2012, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |