končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 204 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,21 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
seitan na sviečkovejPOTREBNÉ PRÍSADY seitan natural, cibuľka, olivový olej parená grahamová knedľa "sviečková": mrkva, zeler, petržlen, lahôdkové droždie, horčica, bio bujón, korenie podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Seitan som robila v hrnci zepter - v podstate sa to tam iba tak suplo a same sa to spravilo :-). Na knedľu je receptík pri segedíne a "sviečková": nakrája sa zelenina (nemusí byť na malé kúsky), dá sa variť s bio zelezninovým bujónom. Je tam iba toľko vody, aby sa zelenina zakryla. Vodu nevylejeme, necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme. Pridáme horčicu, lahôdkové droždie a korenie podľa chuti. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (5) posledné: 19.10.2010, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
jahodkovo tvarohová nepečenáPOTREBNÉ PRÍSADY jahodový puding +4 dc mlieka, piškóty, 2 konzervy jahôd, prípadne čerstvé, 500g tvarohu + vanilkový cukor, prip. podľa chuti práškový cukor+ 40g masla POSTUP PRÍPRAVY Naukladáme podľa chuti, fantázie :-) ja som dala takto: spodok piškótky, na to uvarený jahodkový puding, ďalšie piškóty, pokvapanie s jahodovou štavou, jahodky. a zmiešaný tvaroh s cukrom a maslom a na koniec pár jahôdiek. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 7.3.2010, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
srdiečkové pečené šiškyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 250 ml mlieka (plnotučné), 1 žĺtok , 40 g cukru, 50 g masla (Hery), štipka soli 1 vanilkový cukor, 1 kocka droždia POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešame, necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto po častiach rozváľame a vykrojíme kolieska (ja som skúšala srdiečka a niektoré boli fakt pekné, niektoré menej - len to treba po krajoch dobre ucapkať, spojiť, aby sa neodlepovali. Na polovicu koliesok dáme marmeládu alebo lekvár (alebo nutelu), druhým kolieskom prikryjeme a poriadne stlačíme okraje. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ďalších 20 minút kysnúť. Pečieme dozlata asi 12-15 minút pri 180-200°C. Hneď po vybratí z rúry šišky potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom a pocukrujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 1.2.2012, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
ďalšia tofu natierkaPOTREBNÉ PRÍSADY udene tofu, mexicka natierka (alfabio), cibuľa (nemusí byť), horčica POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešame, tofu roztlačíme alebo rozmixujeme. Podľa chuti dochutíme. Ja som už nepridávala nič iné, okrem uvedeného, ani sol, či papriku.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
obrátený tunelPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 vajcia, 4 PL práškového cukru, 4 PL polohrubej múky Plnka: 1 šľahačková smotana (250ml), cca 200-250 g čokolády, stužovač šlahačky Jahody POSTUP PRÍPRAVY Cesto si pripravíme podľa: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22371 (vajíčka s cukrom vymiešajú do peny a pridá sa múka, zamiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme max. 10 minút pri 180 st. Plnku si spravíme: Uvaríme čokoládu so šľahačkou - necháme odstáť. Najlepšie do druhého dňa. Potom ju mixérom vymiešame a pridáme stuťovač šlahačky, opäť miešame. Ak je plnka redšia, je dobré mať po ruke ešte jeden stužovač. Z cesta si vykrojíme dve časti - jedna časť sa vloží do srnčieho chrbáta a druhou časťou sa prikyje. Srnčí chrbát vystelieme fóliou na pečenie, uložíme cesto, naplníme čokoládovou plnkou + jahody, opäť plnka a zakryjeme druhou časťou z cesta. 2-3 hodinky necháme v chladničke a podávame :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 11.2.2010, 8:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
fazuľkovo jačmennáPOTREBNÉ PRÍSADY pridám POSTUP PRÍPRAVY pridám ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
milka muffinPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčky polohrubej múky * 1/2 hrnčeka práškového cukru * 1/2 prášku do pečiva * soľ, 1 vajko, 1 hrnček plnotučného mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 4-6 polievkových lyžíc Milka sirup (práškový), podľa chuti hrozienka, prípadne kúsky čokolády Milka (bielej) POSTUP PRÍPRAVY Zamiešame múku, cukor, prášok do pečiva (ja som dala celý), soľ + milka sirup a hrozienka alebo čokoládu. Vajíčko rozšľaháme s mliekom a olejom a zmiešame do zmesi. Do muffinovej formy dáme ešte košíčky a nalievame - nie úplne povrch, lebo ešte trochu narastú. Dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 3.2.2010, 18:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
bio zeleninkováPOTREBNÉ PRÍSADY pridám POSTUP PRÍPRAVY pridám ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
segedín s tofu a grahamovou knedľouPOTREBNÉ PRÍSADY segedín: kvasená kapusta, 1 údené tofu (alebo údený tempeh, prípadne kombinácia), cibuľa, lahôdkové droždie, červená paprika, tahini, horčica knedľa: droždie, grahamová múka, vlažná voda, sóda bikarbóna POSTUP PRÍPRAVY Nie sú uvedené množstvá, lebo zakaždým to robíme od oka a podľa chuti. Na oleji si opražíme cibuľku do sklovita. Pridáme na kocky nakrájané tofu (alebo tempeh), chvíľu dusíme. Zalejeme vodou plus šťava z kapusty, pridáme koreniny - červená sladká paprika, gulášové korenie, biele korenie, môže byť aj majoránka, prípadne dulse riasy alebo nori riasy. Keď nám táto zmes začne vrieť, pridáme kapustu a varíme cca 10 minút. Pred koncom dáme lyžičku horčice, zjemníme s tahini prípadne maslom, zahustíme s tebi droždím alebo kukuričnou múkou či strúhankou a kto pozná a používa, tak môže pridať umeocot :-) Knedľa: spravíme si kvások z teplej vody + droždie. (nepridávam cukor), ale kto chce, môže si spraviť klasický kvások. Pridáme cca 500g grahamovej múky, trochu sódy bikarbóny, zamiešame a necháme kysnúť minimálne hodinu v teple. Trošku cesto narastie (ale nie ako klasická knedľa). Len jemne upravíme do tvaru malej knedle a dáme napariť - cca 40 minút. Knedľa je taká "hutnejšia" ako je klasická. Kto chce, môže pridať aj soľ :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 18.2.2010, 10:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
tofu-zelo-knedlo :-)POTREBNÉ PRÍSADY parená grahamová knedľa (postup uvedený pri segedíne), údené tofu, červená kapusta POSTUP PRÍPRAVY Spravíme si červenú kapustu - ako prílohu k mäsu. Ja ju robím len s pridaním olivového oleja, cibuľky, octu a nakrájaná červená kapusta. K tomu si opražíme tofu a podávame. Je to trochu suchšie, ak oje klasické s mäsom, ale o to zdravšie :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 204 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,21 ďalšie >> |