. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Žaneta J. (tweetinka) ID 4775
.
mimibazar.sk/tweetinka
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.7.2006
Naposledy: 5.9.2023 12:04
Aktualizácia: 3.6.2013 13:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 79
RODINNÉ FOTOGRAFIE 62
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 204
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 204 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,21 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

seitan na sviečkovej



POTREBNÉ PRÍSADY

seitan natural, cibuľka, olivový olej parená grahamová knedľa "sviečková": mrkva, zeler, petržlen, lahôdkové droždie, horčica, bio bujón, korenie podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Seitan som robila v hrnci zepter - v podstate sa to tam iba tak suplo a same sa to spravilo :-). Na knedľu je receptík pri segedíne a "sviečková": nakrája sa zelenina (nemusí byť na malé kúsky), dá sa variť s bio zelezninovým bujónom. Je tam iba toľko vody, aby sa zelenina zakryla. Vodu nevylejeme, necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme. Pridáme horčicu, lahôdkové droždie a korenie podľa chuti.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (5) posledné: 19.10.2010, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

jahodkovo tvarohová nepečená



POTREBNÉ PRÍSADY

jahodový puding +4 dc mlieka, piškóty, 2 konzervy jahôd, prípadne čerstvé, 500g tvarohu + vanilkový cukor, prip. podľa chuti práškový cukor+ 40g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Naukladáme podľa chuti, fantázie :-)
ja som dala takto: spodok piškótky, na to uvarený jahodkový puding, ďalšie piškóty, pokvapanie s jahodovou štavou, jahodky. a zmiešaný tvaroh s cukrom a maslom a na koniec pár jahôdiek.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 7.3.2010, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

srdiečkové pečené šišky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 250 ml mlieka (plnotučné), 1 žĺtok , 40 g cukru, 50 g masla (Hery), štipka soli 1 vanilkový cukor, 1 kocka droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiešame, necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto po častiach rozváľame a vykrojíme kolieska (ja som skúšala srdiečka a niektoré boli fakt pekné, niektoré menej - len to treba po krajoch dobre ucapkať, spojiť, aby sa neodlepovali. Na polovicu koliesok dáme marmeládu alebo lekvár (alebo nutelu), druhým kolieskom prikryjeme a poriadne stlačíme okraje. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ďalších 20 minút kysnúť. Pečieme dozlata asi 12-15 minút pri 180-200°C. Hneď po vybratí z rúry šišky potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom a pocukrujeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 1.2.2012, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

ďalšia tofu natierka



POTREBNÉ PRÍSADY

udene tofu, mexicka natierka (alfabio), cibuľa (nemusí byť), horčica

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešame, tofu roztlačíme alebo rozmixujeme. Podľa chuti dochutíme. Ja som už nepridávala nič iné, okrem uvedeného, ani sol, či papriku..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

obrátený tunel



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 vajcia, 4 PL práškového cukru, 4 PL polohrubej múky Plnka: 1 šľahačková smotana (250ml), cca 200-250 g čokolády, stužovač šlahačky Jahody

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto si pripravíme podľa: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22371
(vajíčka s cukrom vymiešajú do peny a pridá sa múka, zamiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme max. 10 minút pri 180 st.
Plnku si spravíme: Uvaríme čokoládu so šľahačkou - necháme odstáť. Najlepšie do druhého dňa. Potom ju mixérom vymiešame a pridáme stuťovač šlahačky, opäť miešame. Ak je plnka redšia, je dobré mať po ruke ešte jeden stužovač.
Z cesta si vykrojíme dve časti - jedna časť sa vloží do srnčieho chrbáta a druhou časťou sa prikyje. Srnčí chrbát vystelieme fóliou na pečenie, uložíme cesto, naplníme čokoládovou plnkou + jahody, opäť plnka a zakryjeme druhou časťou z cesta. 2-3 hodinky necháme v chladničke a podávame :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 11.2.2010, 8:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

fazuľkovo jačmenná



POTREBNÉ PRÍSADY

pridám

POSTUP PRÍPRAVY

pridám

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

milka muffin



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčky polohrubej múky * 1/2 hrnčeka práškového cukru * 1/2 prášku do pečiva * soľ, 1 vajko, 1 hrnček plnotučného mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 4-6 polievkových lyžíc Milka sirup (práškový), podľa chuti hrozienka, prípadne kúsky čokolády Milka (bielej)

POSTUP PRÍPRAVY

Zamiešame múku, cukor, prášok do pečiva (ja som dala celý), soľ + milka sirup a hrozienka alebo čokoládu. Vajíčko rozšľaháme s mliekom a olejom a zmiešame do zmesi. Do muffinovej formy dáme ešte košíčky a nalievame - nie úplne povrch, lebo ešte trochu narastú.
Dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 3.2.2010, 18:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

bio zeleninková



POTREBNÉ PRÍSADY

pridám

POSTUP PRÍPRAVY

pridám

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

segedín s tofu a grahamovou knedľou



POTREBNÉ PRÍSADY

segedín: kvasená kapusta, 1 údené tofu (alebo údený tempeh, prípadne kombinácia), cibuľa, lahôdkové droždie, červená paprika, tahini, horčica knedľa: droždie, grahamová múka, vlažná voda, sóda bikarbóna

POSTUP PRÍPRAVY

Nie sú uvedené množstvá, lebo zakaždým to robíme od oka a podľa chuti.
Na oleji si opražíme cibuľku do sklovita. Pridáme na kocky nakrájané tofu (alebo tempeh), chvíľu dusíme. Zalejeme vodou plus šťava z kapusty, pridáme koreniny - červená sladká paprika, gulášové korenie, biele korenie, môže byť aj majoránka, prípadne dulse riasy alebo nori riasy. Keď nám táto zmes začne vrieť, pridáme kapustu a varíme cca 10 minút. Pred koncom dáme lyžičku horčice, zjemníme s tahini prípadne maslom, zahustíme s tebi droždím alebo kukuričnou múkou či strúhankou a kto pozná a používa, tak môže pridať umeocot :-)

Knedľa: spravíme si kvások z teplej vody + droždie. (nepridávam cukor), ale kto chce, môže si spraviť klasický kvások. Pridáme cca 500g grahamovej múky, trochu sódy bikarbóny, zamiešame a necháme kysnúť minimálne hodinu v teple. Trošku cesto narastie (ale nie ako klasická knedľa). Len jemne upravíme do tvaru malej knedle a dáme napariť - cca 40 minút. Knedľa je taká "hutnejšia" ako je klasická. Kto chce, môže pridať aj soľ :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 18.2.2010, 10:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

tofu-zelo-knedlo :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

parená grahamová knedľa (postup uvedený pri segedíne), údené tofu, červená kapusta

POSTUP PRÍPRAVY

Spravíme si červenú kapustu - ako prílohu k mäsu. Ja ju robím len s pridaním olivového oleja, cibuľky, octu a nakrájaná červená kapusta. K tomu si opražíme tofu a podávame. Je to trochu suchšie, ak oje klasické s mäsom, ale o to zdravšie :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 204 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu