. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Tina H. (kokaZM) ID 102821
.
mimibazar.sk/kokazm
Oblasť: Zlaté Moravce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.7.2009
Naposledy: 17.5.2024 8:16
Aktualizácia: 16.12.2014 18:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 278
RODINNÉ FOTOGRAFIE 61
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 793
RECEPTY 68
NÁVODY 14
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 68 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Zemiakové knedlíky - úžastné ku kapuste



POTREBNÉ PRÍSADY

90 dkg varených zemiakov v šupke, 1 vajce, 15 dkg detskej krupice, 15 dkg hrubej múky, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

vychladnuté zemiaky, ošúpeme, prepasírujeme, pridáme ostatné a urobíme cesto. Z cesta vytvarujeme asi 5-6 podlhovastých bochníčkov, hrúbka asi 7-8 cm /mama robieva hrúbku 4-5 cm a varí kratšie - to je už na vás/. Varíme v osolenej vode asi 15 minút. Treba pozerať kým nevyplávajú, aby sa neprilepili o spodok hrnca. Po vybratí naolejujeme.
Výýýýýýbornéééé ako vepřo-knedlo-zelo, alebo ku kačici + kyslá kapusta. Úžastná obmena od klasickej knedle. Ja robievam len túto knedľu.
A ešte niečo: Moja babička robievala knedle tak, že doprostred dala párok, jedlo bolo "slávnostnejšie" a uľahodila aj najväčším labužníkom.
Vážne je to nenáročné, skúste, určite rodinu prekvapíte.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 2.2.2013, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kura na paprike



POTREBNÉ PRÍSADY

pólka kuraťa /môžu byť len čisto krídelká, alebo stehná/, olej, cibuľa, mletá červená paprika, 250 mll smotany, 2 kocky kuracieho bujónu, bobkový list, celé čierne korenie, mleté čierne korenie, sójová omáčka, múka na zahustenie, vňaťka na ozdobenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Kura varíme vo vode, do ktorého sme pridali bobkový list a celé čierne korenie. Keď je dopoly uvarené, pridáme bujóny. Dovaríme a kura vyberieme, necháme odkvapkať. V ďalšom hrnci speníme na oleji cibuľku, na ňu dáme kura a popražíme spolu. Odstavíme, pridáme mletú papriku - asi 1 PL. Zalejeme vývarom /asi 1-1,5 litra/, pridáme čierne korenie, sójovú omáčku. Keď vrie, pridáme múku rozhabarkovanú v smotane. Má to byť hustejšie. Môžeme pridať i solamyl. Dochutíme, dosolíme - ak je treba. Hotovo. Má to mať červenkastú farbu. Ozdobíme vňaťkou.
Podávame s cestovinami. Ja používam kolienka, ale môžu byť aj vrtuľky, mašličky,.........

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Najlepšia kapustnica - vhodná aj na zaváranie



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g kyslej kapusty, za hrsť sušených húb /použíla som už i čerstvé šampiňóny - 1 balenie a bolo to tiež fajn/, 1 PL bravčovej masti, 1 PL hladkej múky, mletá červená paprika, rasca, bobkový list, pár zrniek čierneho korenia, 1 cibuľa, 2 menšie nožičky klobásy, údená šunka v sieťke, hovädzí bujón /asi 2 kocky/, petržlenová vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si uvaríme šunku. Šunku vyberieme a odložíme, vývar odložíme tiež /má ho byť 1,5-2 litra/. Na masti orestujeme cibuľku, pridáme múku, urobíme zápražku. Odstavíme, pridáme mletú červenú papriku. Zalejeme vývarom, pridáme ostatné koreniny, sušené huby, a bujón. Zamiešame a pridáme kapustu. Nakoniec na vrch položíme klobásku v celosti a varíme 1/2 hodiny. Potom ju vyberieme, nakrájame na kolieska, šunku na kocky asi 2 cm a vložíme do polievky. Ochutnáme a dokoreníme /sójová omáčka, soľ, vegeta, štípľavá paprika/, a nakoniec dáme petržlenovú vňať. Ak bude málo vývaru, treba aj vodu. Niekedy ešte pridám hladkú múku rozhabarkovanú v troche vývaru, lebo rodina ľúbi hustejšiu kapustnicu.
Podáva sa s chlebom.
Túto kapustnicu robievam vo väčšom množstve a zaváram ju do 7 dc pohárov pri 85 stup. Keď nemám čas variť, proste otvoríme pohár a máme obed ako stvorený. Kapustnica chutí ako čerstvá aj po roku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.11.2009, 13:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Dáma - aká sa hrá u nás po dobrom nedeľnom obede



POTREBNÉ PRÍSADY

šachovnicu, prípadne BB kekse obyčajné + čokoládové - z toho sa urobí šachovnica, 2 rôzne typy bonbónov alebo niečo drobné upečené /podmienka je mať 2 druhy, aby sa figúrky dali rozlíšiť/, a samozrejme dvaja "žráči" /pardon, hráči/

POSTUP PRÍPRAVY

Na šachovnicu si rozložíme cukrovinky presne tak, ako na dámu. Súperovi dáme naše obľúbené figúrky, pretože, ak mu figúrku vyhodíte, musíte ju hneď zjesť.

Dá sa takto hrať aj s mrkvičkou, alebo inou zeleninou nakrájanou na kúsky. No my nemáme radi zdravé jedlá, tak hráme s bonbonierami, a pod.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 3.2.2010, 9:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Banánové jednohubky



POTREBNÉ PRÍSADY

Banány, piškóty, čokoláda.

POSTUP PRÍPRAVY

Banány nakrájame na koliečka. Piškótu položíme hladkou stranou dolu, na to dáme krúžok banánu a znova piškótu. Napichneme /ľahšie prepichneme piškótu keď špáratko namočíme napr. do citronovej šťavy/ a namočíme do čokolády. Výborné na detskú oslavu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.1.2012, 11:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Banánové nanuky



POTREBNÉ PRÍSADY

Banány, citrón, čokoláda, nanukové paličky, ozdoby

POSTUP PRÍPRAVY

Banány rozkrojíme na 3 časti. Rezné časti potrieme citrónom, aby nezhnedli. Napichneme na paličku a oblejeme čokoládou. Položíme na fóliu a ozdobíme napr. kokosom, orieškami, cereálnymi guličkami,... nakoniec to dáme zmraziť a sú z toho fantastické nanuky. Je to dobré aj nezamrazené.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.2.2010, 11:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Slonia slza



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 6 vajec, 6 VLcukru, 5 VL polohrubej múky + papier na plech Plnka: 1 čokoládový puding+3 dl mlieka+1 VL hladkej múky, ďalej: 250 g masla, 150 g práškového cukru, 2 veľké banány, poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľaháme bielka, pridáme žĺtka, cukor, múku. Vylejeme na plech vystlaný papierom. Upečie sa rýchlo. Po upečení preložíme aj s papierom na utierku a zrolujeme. Necháme vychladnúť.

Plnka: Z pudingu, mlieka a hladkej múky uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo+cukor vyšľaháme, pridáme puding. Hotovo.

Plát rozprestreme, natrieme plnku, na kraj dáme banány, potrieme ich aj zvrchu plnkou, prípadne s plnkou pozakrývame škáry /vznikajú kôli nerovnému banánu/ a preložíme. /ja som stočila/. Ešte vrch trochu potrieme zvyškom plnky, aby poleva nevsiakla do piškóty a dáme polevu. Musí sa dať stuhnúť na niekoľko hodín do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.9.2009, 17:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Horčica - superská k mäsu



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg očistenej cukety, 1 kg paradajok /môžu byť aj žlté odrody/, 0,25 kg papriky, 3 cibule, 1 hlávka cesnaku, 5-6 feferóniek - základ. Potom: 0,25 lit. oleja, 1 dl octu, 150 g kryšt. cukru, 50 g soli, 1 malá lyžička mletého čierneho korenia, 1 malá lyžička sladkej papriky, 1/2 balenia horčice,

POSTUP PRÍPRAVY

Základné suroviny pomelieme, pridáme ostatné, varíme 1 hodinu, rozmixujeme, plníme do pohárov. Sterilizujeme krátko, len aby chytilo viečko, prípadne šupneme do umývačky riadu.
Ak by bola horčica riedka, môžeme zahustiť Solamylom /rozpusteného v troche vody/.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.2.2010, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Rýchle zeleninové rezne.



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balík mrazenej zeleniny /drobná, nie polievková - napr. hrášok, kukurica, mrkva/, 1 rohlík, mlieko, cesnak, strúhanka, mleté čierne korenie, majorán, koreniny podľa fantázie, petržlenová vňať,1 vajíčko, sezam,

POSTUP PRÍPRAVY

Rohlík namočíme v mlieku, vytlačíme, pridáme rozmrazenú zeleninu, cesnak, koreniny, vňať, vajíčko. Zahustíme strúhankou. Formujeme malé hrubšie rezne, ktoré obalíme v strúhanke so sézamom. Vyprážame tak, že keď sa praží prvá strana, máme pokrievku, a pri pražení druhej strany dáme pokrievku preč. Je to veľmi rýchle a hodí sa k tomu hlavne zemiaková kaša, ale i ryža, rizoto, varené zemiaky, hranolky, alebo len tak chleba a samozrejme zaváraná uhorka.
Tento recept ma naučila moja bývalá svokra. Zo spomienok na ňu mi chutia len tieto jej rezne, ktoré teraz robievam ja.
Menšia super obmena: Ak máte sójový granulát, tak nechajte ho napučať v osolenej vode a pridajte do zmesy. Chutí to ako fašírka so zeleninou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.6.2014, 14:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Sójový guláš



POTREBNÉ PRÍSADY

2 cibule, olej, sójové kocky- 1 balík, 2 magikocky zeleninové, sójová omáčka, zemiaky, hríbiky /jedno či čerstvé, či sušené/, paprika +rajčina - alebo zavárané lečo, cesnak, mletá sladká paprika, feferónka, gulášová zmes korenia, tymián, majoránka, nakoniec: hladká múka na zátrepku, petržlenová vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Sójové kocky vopred namočíme v slanej vode a necháme napučať. Scedíme a vytlačíme vodu. Na oleji speníme cibuľu. Keď je sklovitá, pridáme sójové kocky a mierne ich pripečieme. Vtedy sójové mäso nebude "žuvačkové" a bude takmer na nerozoznanie od ozajstného mäsa. Odstavíme, pridáme mletú červenú papriku, premiešame, zalejeme vodou. Pridáme koreniny, zemiaky, cesnak, lečo, hríbiky. Varíme.
Po uvarení zahustíme zátrepkou. Ja dávam do horčicového pohára hladkú múku, zalejem maximálne do 3/4, a zatrepávam/šejkujem. Netreba už nič scediť, netvoria sa hrudky. Pridáva sa opatrne, len koľko treba. Hustejší je lepší. Feferónku pridáme tiež opatrne, prípadne mletú štípľavú papriku. Ozdobíme vňaťkou.
Tento guláš je lepší ako ozajstný. Málokto by povedal, že tam nie je mäso. Varí sa u nás často, lebo chutí všetkým. I mne, ako vegetariánke, i manželovi a dcére, ktorí sú maximálny mäsožrúti.
Keď sa ho naučíte robiť, bude príprava trvať max. 1 hodinu, taká rýchlovka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 68 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu