končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 68 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Vyprážaný syr bez syraPOTREBNÉ PRÍSADY Môj recept: 7 dcl plnotučného mlieka /najlepšie čerstvo nadojené, prípadne z automatu/, 7 vajec, 2-3 KL soli, 1 KL grilovacieho korenia, alebo kto má rád bylinky, tak miesto toho 1 KL provens.bylín, šunka /najlepšie taká lacná žemľová/ cca 100-200 g, nie viac, ináč by sa to mohlo rozpadať. Jááj a ešte zemiaky, či hranolky ako príloha a tatárska omáčka. POSTUP PRÍPRAVY Raz mi dala teta z Vranova n.T recept na ich veľkonočnú hrudku. Jedla som to prvýkrát a keďže mi to pripadalo fádne, skúšala som vylepšiť korením . To nie je všetko. Nakrájaná hrudka asi tak na hrúbku syra na vyprážanie sa obalí v trojobale ako syr a je to super. Vlastne chutí to podobne ako syr, ale sa nerozteká. Môžete pražiť do chrumkava. Najnovšie tesne pred zhrčkavením pridám šunku nakrájanú na kocočky. Vtedy je to úplne dokonalé. Teraz som pridala aj trolinku kocočiek domáceho údeného syra a dodalo to ozaj ten správny šmrnc. Takže návod: Vajcia vymixujeme ponorným mixérom v mlieku a varíme. Dosolíme, dokoreníme. Vareškou stále miešame, kým nevrie a nezačne sa zrážať. Pri zrážaní ak chcete šunku môžete ju už vhodiť. Nevyzerá to lákavo, no miešame, až kým nebudú riadne oddelené hrče a voda nebude číra. Hotové precedíme cez handru, riadne vyžmýkame, zauzlíme a necháme cca 2 hodiny visieť, Potom dáme tiež na 2 hodiny vybalené z utierky do chladničky. Môžeme krájať a obaľovať ako sme zvyknutí. Švagriná veľmi chcela raz pražiť hrudku a keďže sa mi nedovolala, aby nabrala múdrosti :DDDD, surfovala ako besná po internete a našla toto: 2 litre domáceho mlieka + 12 vajec + 1 KL cukru a 1 PL vegety. Postup ten istý. Akurát našla zlepšovák: precediť to do vankúšovej návlečky - do rohu. Super to stieklo a ešte lepšie sa jej to zauzlilo. Sú piati a toto bol pre nich ozaj výdatný obed a nevedia sa dojesť. Nabudúce skúsi tú šunku. Samozrejme, beriem aj to, že nie každému to musí sadnúť. No nám to chutí a je to pre nás lacná varianta obeda, keďže vajíčka máme od naších sliepočiek a mlieko od naších kozičiek, či priamo z farmy s kravičkami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 22.1.2013, 9:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Hot-dogPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Slané kysnuté cesto, všetko na hotdog POSTUP PRÍPRAVY Ja viem, že zas tu uverejňujem niečo, čo nie je moje, no tu na MMB som to nevidela a neodolala som. No nie je to milé??? Autor: fb Mňamky-recepty ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 19.9.2012, 14:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vysoký sneh na žemľovkuPOTREBNÉ PRÍSADY Recepty sú dva: 1. koľko bielkov, toľko polievkových lyžíc studenej vody a toľko polievkových lyžíc cukru Druhý recept: 4 bielky so štipkou soli, 200 g kryštálového cukru, 2 polievkové lyžice šťavy z citróna POSTUP PRÍPRAVY Sneh sa nemusí použiť len na žemľovku, ale napríklad na grófkin koláč a podobne. Je tu zaručene sneh vyšší ako keby sa miešajú čisto len bielka s cukrom. 1. Z cukru a vody si vyrobíme sirup. Vyšľaháme sneh a zašľaháme doň teplý sirup. Keď je žemlovka upečená, na horúcu rozotrieme sneh a ešte trochu zapečieme. 2. Vyšľaháme osolené bielky. Pridáme cukor a citrón. Pred dopečením koláča zníčime teplotu na 150 stup. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.3.2013, 22:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
3bitPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 bielka vyšľaháme, pridáme žĺtka, 100 g cukru, 1 dl oleja, 2 PL kakaa, 1 prdopeče, 300 g hladkej múky a 250 mll mlieka. Plnka: 2 Zlaté klasy uvaríme s 1/2 litrom mlieka a 2 vanilkami. Vyšľaháme si 150 g masla a 100 g práškového cukru, do toho zašľaháme vychladnutý puding Karamel: Skaramelizujeme Salko, prípadne predávajú hotové. Naposledy som kúpila skoro polkilovú plechovku u poľského predajcu karamelu. Ten mi chutí najviac. Poleva: 100 g čoko + 70 g cery + 1 PL oleja a 1 PL kaka rozpustíme nad parou ešte bude treba 2 balíky BB-keksov svetlé POSTUP PRÍPRAVY Cesto necháme vychladnúť, natrieme plnkou, poukladáme BB-kekse, dáme karamel a navrch polevu. Na niekoľko hodín musí byť v chlade, aby zmäkli kekse. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.6.2012, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
VečeraPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY V prvom rade chcem podotknúť, že fotka nie je moja, našla som ju na fb-Mňamky-recepty. Keď mi narastie na záhradke takáto paprika, určite urobím vlastnú fotku a vložím ju sem. POSTUP PRÍPRAVY Myslím, že postup je každému jasný. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 20.3.2013, 23:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Maličký trikPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Nie som zručná na ozdobovanie a čačkanie, preto na jednohubky, chlebíčky, či misy používam kvet jedlej Kapucínky. Dodá tomu šmrnc a pohľad udrie každému hosťovi práve na tento krikľavý kvet, ako na moje nedokonalosti. Vyskúšajte, je to letnička, ktorá sa rozplazí, Semiačka sú bežne k dostatiu v obchodoch a semená sa úplne ľahko uchovávajú. Nemusíte ich už na rok kupovať, oberiete vlastné - teda ak nepojete všetky kvety :D :D :D. Pestuje sa vo fóliáku a až po mrazoch sa môže dať von /ako rajčiny/. Kvitne už trochu teraz sem-tam, v lete bude samý kvet a posledné ešte príchodom mrazov. Chuť lupeňa je taká sladkastá,chuť jadra kvetu je korenistá, podobná chrenu . POSTUP PRÍPRAVY Budem rada, ak som aspoň jednu osobu inšpirovala :P OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 23.5.2012, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
NanukyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kiwi, čoko POSTUP PRÍPRAVY Recept dávam pre inšpiráciu, našla som ho na Facebooku - stránka Dobré rady a nápady - skúste si vyhľadať, je tam kopec skvelých nápadov. Myslím, že stojí za to, aby som ho tu uverejnila. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 27.6.2012, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Zemiaky z marcipánuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balík piškót, 1 nutela/nugeta/prípadne bársaký zvyšný čokokrém, Na cestíčko: 300 g práškový cukor, 1 lyžica rozdrobenej Cery, 1 lyžica medu, 300 g sušeného mlieka, pár kvapiek mandľovej arómy, trošku vody POSTUP PRÍPRAVY Recept som našla na varenie.sk bez fotky, len ma zaujal recept. Vraj je to raz-dva, a aj bolo, akurát ma zabavilo to obaľovanie, lebo nie som zručná na tieto veci. Na suroviny je to dosť drahé za to sušené mlieko, no dúfam, že to bude stáť za to. Najrpv piškóty pozliepame k sebe nutelou - plochou stranou k sebe. Marcipán pripravíme tak, že všetko na cestíčko zmiešame a pridávame ozaj po troške vodu, aby nám vznikla tvárna hmota. Vyvaľkáme medzi fóliami, prípadne na cukre. Nakrájame radielkom na štvorčeky asi 3x3 /záleží od hrúbky cesta, treba si najskôr vyskúšať, aké bude treba/, obalíme piškótu, povaľkáme do guľky. S guľatým tvarom si netreba robiť starosti, nakoľko ani zemiak nemá pravidelný tvar ) a obalíme nakoniec keď je všetko, v kakau. Na obaľovanie je dobré mať malú pomocnicu :) Z tejto dávky mi vyšlo 49 kusov, sú poctivo schované pred zrakmi všetkých v chladničke, nakoľko ich treba nechať užrať, aby aj piškóta zmäkla, najlepšie do druhého dňa. Chuťovo budem vedieť zajtra aké sú :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 25.11.2012, 22:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Žĺtkové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 14 dkg hrubej múky 25 dkg cukru /má byť práškový, ale ja dávam aj kryštálový/, 25 dkg margarínu 1 prdopeče 20 dkg orechov 6 vajec a ešte 30 dkg práškového cukru na polevu POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si 3 misky, v ktorých sa dá šľahať mixérom. V prvej budú bielka, v druhej najväčšej maslo, múka a cukor, v tretej žĺtka a pr. cukor na polevu. Najprv si predhrejeme rúru a pripravíme plech /vymastíme a vysypeme/. Potom dotuha vyšľaháme metličkami sneh. Potom v druhej miske vyšľaháme suroviny, pridáme prdopeče a orechy. Nakoniec pridáme sneh. Hotová masa je hustejšia a opatrne ju rozotrieme na plech. Keď sa dopeká, začneme metličkami mixovať žĺtka s cukrom do penista. Na hotové cesto rovnomerne polevu vylejeme a ešte cca tak do 5 minút necháme v rúre. Potom vyberieme a prikryjeme. Prípadne môžeme ešte pofŕkať čokoládou, alebo len tak na horúce nastrúhať hoblinky. Je to výborný zákusok a na druhý deň je trošku "mokrejší" .... u nás miznú hlavne kraje kde stečie tá poleva :DDDDDDD Foto dodám. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Piškótová salámaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 balíky piškót /cca 360-380 g/, 1 Cera, 200 g práškového cukru, 3 PL kakaa, 3 PL rumu, 3 vajíčka, kokos alebo mleté orechy na obalenie. POSTUP PRÍPRAVY Piškóty nalámeme na kúsky. Tentokrát to robil manžel a piškóty dal do sáčku a pobúchal kladivom. Polovica sa roztrúsila na prášok, ale vôbec to nevadilo. V originál recepte od mojej starej mami sa nalámu ručne a hotový efekt je taký "žirafkový" :DDD Ceru dáme na mierny oheň rozpustiť, pridáme cukor a prípadne necháme rozpustiť drobné hrudky. Potom pridáme kakao, rum a nakoniec za stáleho miešania vajíčka. Hotovú masu vylejeme do misky s piškótami a zamiešame. Z masy urobíme 3 tenké salámy, ktoré obalíme v kokose a potom dáme na roztrhnutý sáčik od piškót a riadne pritlačíme. Dáme na niekoľko hodín, prípadne do druhého dňa do chladničky. Krájame na tenké plátky. Ja som však urobila iba jednu a širšiu salámu, obalila v orechoch, položila na sáčik, vložila do srnčieho chrbta. Akurát to bolo na ten srnčí chrbát. Poriadne som zhora popritláčala. Je to úplne nenáročné na prípravu, suroviny i na čas. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 68 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |