. .. .. .. .. .. .
. .

VTIPY - vianocny list pre TEBA

VŠETKY VTIPY
O ŽENÁCH
O MUŽOCH
O ALKOHOLE
O SEXE
O DEŤOCH
O ŠKOLE
O POLICAJTOCH
O DOKTOROCH
BÁSNIČKY
HÁDANKY
ČIERNY HUMOR
O ZVIERATÁCH
O ŠPORTE
OSTATNÉ
HRY
VIDEA
OSTATNÉ
vianocny list pre TEBA
Vianočný list pre Teba...
Ako dobre vieš, moje narodeniny sa blížia. Každý rok sa koná oslava na moju počesť a myslím si, že tak bude aj tento rok. Počas týchto dní veľa ľudí nakupuje darčeky. Rozhlas a televízia vo svojich reklamách na každom kroku upozorňujú svet na moje blížiace sa narodeniny.
Je krásne vedieť, že najmenej raz ročne si niektorí ľudia na mňa spomenú. Ako iste vieš, oslava mojich narodenín začala už pred mnohými rokmi. Spočiatku ľudia chápali a boli vďační za všetko, čo som pre nich urobil. Teraz sa zdá, že nik už nepozná skutočný dôvod osláv.
Rodiny a priatelia sú spolu, zabávajú sa, ale nepoznajú význam osláv.
Spomínam si, že aj vlani bola usporiadaná takáto slávnosť na moju počesť. Slávnostná tabuľa bola plná delikates, ovocia a rôznych maškŕt. Výzdoba bola vskutku fantastická a všetko to dopĺňali nádherne zabalené darčeky. Chceš však niečo vedieť? Bol som oslávenec, ale nebol som pozvaný.
Keď prišiel deň D, prišiel som, ale nechali ma vonku, pred zabuchnutými dverami. A ja som tak veľmi chcel byť s nimi.
Popravde, neprekvapilo ma to, pretože v posledných rokoch všetci predo mnou zatvárajú dvere.
Nepozvaný, ale predsa som sa rozhodol potichučky vojsť. Postavil som sa nebadane do rohu miestnosti a sledoval som. Všetci jedli, pili, podaktorí aj opití, rozprávali oplzlé vtipy a nesmierne sa na všetkom bavili. A naviac, keď do miestnosti vstúpil veľký tučný muž oblečený v červenom s dlhou bielou bradou. Vyzeral ako opitý, sadol si do kresla a všetky deti sa rozbehli k nemu, kričiac: „Santa Claus, Santa Claus!“, akoby táto oslava bola na jeho počesť!
O polnoci sa všetci začali objímať. Tak som roztvoril svoju náruč čakajúc koho by som objal. A vieš čo? Nikto ma neprišiel objať. Ľudia si začali rozdávať darčeky, otvárali ich plní očakávania. Keď už boli všetky otvorené, nesmelo som sa obzrel, či tam snáď nebude aspoň jeden aj pre mňa.
Veď ako by si sa cítil ty, keby na tvojich narodeninách boli obdarovaní všetci okrem teba – oslávenca?
Vtedy som pochopil, že som nechcený, nepozvaný a preto som rýchle odišiel.
Každý rok sa sviatok mojich narodenín zhoršuje. Ľudia pamätajú len na jedlo, pitie, zábavu, ale na mňa akosi zabúdajú.
Bol by som rád, keby si mi tieto Vianoce dovolil vstúpiť do svojho života.
Potešilo by ma, keby si uznal skutočnosť, že pred vyše dvetisíc rokmi som prišiel dobrovoľne na tento svet obetovať svoj život na kríži, aby som ťa zachránil. Dnes, jediné čo chcem je, aby si tomu veril celým svojím srdcom.
Rád sa s tebou o niečo podelím. Keďže ma mnohí nepozvali na svoje párty, budem mať svoju veľkú vlastnú grandióznu oslavu, akú si nikto nevie predstaviť.
Stále ešte prebiehajú prípravy. Dnes som poslal mnoho pozvánok a toto je jedna z nich aj pre teba. Chcem vedieť, či prídeš, aby som ti rezervoval miesto a napíšem tvoje meno zlatými písmenami do veľkej knihy pozvaných. Iba tí zapísaní budú pozvaní na párty. Tí, ktorí neodpovedia na pozvánku, zostanú vonku.
Vieš, ako môžeš odpovedať na toto pozvanie?
Je to jednoduché, pošli za mňa túto pozvánku všetkým, na ktorých ti záleží ...
Budem na vás všetkých čakať na tohtoročnej oslave...
Uvidíme sa čoskoro ... Milujem ťa!
Ježiš
Vložil(a) Katarina G. (kabaga) ID 21443 | zobraziť ďalšie vtipy
<< NEPLATIČ :-D | vianocny list pre TEBA | ach tí muži :))) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
VTIPY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELIA
Marcela D. (macazvk) ID 87957 (12.12.2010, 9:03)
(clamp) (clamp) (clamp) presne tak Vianoce nemajú byť o luxuse a prejedaní,ale o láske a viere :-$ale je každého vec ako ich strávi.Kto nie je veriaci ani trošku tak nech sa zbytočne cez sviatky nesnaží tváriť ako Vianoce preňho veľa znamenajú. Ale aj tak prajem každému zo srdca nech ich prežije s ľudmi ktorých má rád (L) (L) (L) (L) (L) (kolednici) (banky) (andel) (andel) (andel) (andel) (andel)
ODPOVEDAŤ
Miroslava B. (mbroska) ID 49837, mimibazar.sk/mbroska (13.12.2010, 12:09)
(L)
ODPOVEDAŤ
Soňa K. (SoK) ID 100241, mimibazar.sk/sok (upravené 11.12.2010, 19:22)
noo...ja som neveriaca...a preto ma Vianoce netrápia...ani nevyváram inak ako obvykle ani nezdobím a vonkoncom kvoli mne nevytínajú krásne stromy!! :-| Darčeky a pomoc rozdávam ľuďom okolo mňa počas celého roka keď sa mi chce a lebo sa mi chce a nie preto lebo sa to tak má a robí cez "Vianoce".. :-$netvárim sa tri dni v roku ako sa máme všetci radi...proste keď chcem s niekym byť a mám ho rada tak to je snáď celý rok! a s rodinou ktorá mi je blízka (F)si robíme program kedy sa len dá :-$nesnažím sa dať dohromady vzťahy ktoré nemajú perspektívu a ten daný človek vie byť normálny len na "Vianoce" +o( neviem čo viac dodať ale celý tento blázninec okolo akýchkoľvek sviatkov mi príde akýsi prízemný a smiešny :-$ale to je len môj názor...nenechajte sa ním prosím vyrušiť (L)
ODPOVEDAŤ
Anna Ž. (maryanche) ID 20821, mimibazar.sk/karkuulka (11.12.2010, 9:00)
takže všetkým,čo nederú lavice v kostoloch nosí darčeky slnovrat?
ODPOVEDAŤ
Miroslava B. (mbroska) ID 49837, mimibazar.sk/mbroska (10.12.2010, 22:55)
Vianoce sú bez svojho náboženského charakteru iba ozdobou, možno ligotavou a krásnou, ale prázdnou a smutnou [A] [A] [A] (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (12.12.2010, 16:38)
Páčia sa mi napriek tomu,že nechodím do kostola,ani mi to nechýba.Kostol a boha ma každý vo svojom srdci a nie tú vyčačkanú kamennú stavbu,plnú krvi,do ktorej chodí veľa ľudí len preto,aby sa nelíšili od iných.Páči sa mi zasnežená príroda,veľa svetiel,svetielka v detských očkách,atmosféra s vôňou vanilky a škorice.Skús povedať svojim deťom,že darčeky nedostanú,že nebude stromček,že sa budú len modliť,asi sa budú tešiť. :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Miroslava B. (mbroska) ID 49837, mimibazar.sk/mbroska (13.12.2010, 12:00)
Prečo by deti nemali mať stromček a darčeky? Veď práve on symbolizuje dejiny spásy človeka - od rajského stromu poznania dobra a zla až po strom kríža, na ktorom Kristus zničil dôsledky dedičného hriechu a nanovo otvoril ľudom bránu do raja. Jeho milosrdné srdce a krv preliata na kríži za nás je pre nás darom a teda obdarovávanie svojich blízkych je pre nás pripodobňovaním sa dobrému Bohu, ktorý nám daroval samého seba.Mimochodom - vianočné darčeky sú "vynálezom" nemeckého reformátora Martina Luthera, ktorý chcel takto svojim deťom znázorniť evanjelium, stromček takisto pochádza z kruhov protestantských cirkví z Nemecka :-) Čo sa týka toho, prečo sú Vianoce pre kresťanov dôležité - je potrebné, aby bola pravdivá viera vyznávaná a prejavovaná, čo sa uskutočňuje prostredníctvom slávenia sviatkov, veriaci si pripomínajú a hlbšie prenikajú do právd viery.
ODPOVEDAŤ
Miroslava B. (mbroska) ID 49837, mimibazar.sk/mbroska (13.12.2010, 12:08)
Melánka - ten list sa týka veriacich, aby sa zamysleli, či nezredukovali Boha na strom a hojnosť. Vás sa to zrejme netýka. Iste, to čo hovoríte je pekné a ste určite šťastná :-) Prajem Vám pokojné sviatky v kruhu svojej rodiny (L) (L) (L) (banky) (darecek)
ODPOVEDAŤ
Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (11.12.2010, 15:14)
Vianoce sú sviatky lásky, šťastia, radosti a pokoja a ako už bolo písané, v prvom rade to bol pohanský sviatok, nie cirkevný. Každý nech si ich slávi podľa chuti a z dôvodu akého chce. Nemusia byť ligotavé, pre mňa je najkrajší aj tak ligot v detských očkách (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
eva n. (evkan) ID 87438, mimibazar.sk/evkan (13.12.2010, 8:43)
Aj ja sa pripájam (clamp) (clamp) (clamp). To bolo povedané nádherne :-$ :-$ :-$.
Krásne Vianoce (banky) (andel) (stromecek) (pohoda), Eva
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (12.12.2010, 16:39)
(Y) (Y) (Y) (F) (F) (banky) (banky) (banky) (andel)
ODPOVEDAŤ
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (12.12.2010, 11:35)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Katka T. (brillyblu) ID 23386, mimibazar.sk/brillyblu (9.12.2010, 19:40)
Narodenie Ježiša Krista sa datuje v tom čase, keď oslavujeme Veľkú noc, čiže jeho umučenie a zmŕtvychvstanie, preto je to posununé na 25.12. áno, nepomýlila som sa, je to 25 a nie 24, ako si mnohí myslia. 24.12 je Štedrý večer.
Krásny a pravdivý "list". Aj ja patrím k tým, ktorý zabúdajú obdarovať oslávenca. Dúfam, že tento rok to napravím, nech sa nemusím za seba hanbiť.
ODPOVEDAŤ
Ivana B. (1ivka) ID 20587, mimibazar.sk/1ivka (11.12.2010, 21:49)
narodenie na veľkú noc? nemáš to nejaké pomýlené? *-)
ODPOVEDAŤ
Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (8.12.2010, 14:38)
Každý sa teší na vianoce pre niečo iné, nemyslím, že sú len pre tých, ktorí slávia narodenie Ježiša (aj keď som už čítala kadečo o tom, že 24.12 to veru nebolo) dnes už veľa mladých ľudí veriacich nie je, ale vianoce slávia s láskou v kruhu svojej rodiny (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia N. (lulula) ID 10019, mimibazar.sk/lulula (8.12.2010, 9:50)
Pokial viem Vianoce boli povodne pohanské sviatky. Tu je úryvok z článku: Slávenie Vianoc stanovili kresťania v 4. storočí na deň zimného slnovratu, aby vytvorili protiváhu pohanským oslavám. Cirkev postupne pretransformovala pohanské tradície na kresťanský sviatok. Starí Slovania slávili tieto dni ako zrod nového života, keď sa príroda pod snehom už pripravuje na jarný rozkvet. Aj preto sa vo vianočných vinšoch v rôznych oblastiach Slovenska dodnes spomína hojná úroda na poliach, plné stodoly a stoly.
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (8.12.2010, 6:13)
Vo vianočných obyčajach je veľa prvkov z pohanských čias,sú to sviatky aj pre tých,čo nedrú kolená v kostoloch,nespínajú ruky k Ježišovi a napriek tomu žijú svoj život tak,že sa nemusia zaň hanbiť.Ja vravím,že ked je boh,je len jeden a vtedy je jedno ako sa volá.Ved vo svojom srdci každý v niečo verí.Ja nie som veriaca v tom zmysle ako sa to chápe tu,ale napriek tomu mám rada Vianoce,ich atmosféru a čaro a teším sa ne.Prajem ich krásne (pohoda) (andel) (stromecek) Vám všetkým
ODPOVEDAŤ
Miriam B. (MiaLia) ID 12273, mimibazar.sk/MiaLia (13.12.2010, 13:04)
(clamp) (clamp) (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (8.12.2010, 10:57)
(clamp) (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katka Š. (katika55) ID 58850 (7.12.2010, 23:40)
velmi pekny list a v mnohom aj pravdivy... :-S
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu