
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
POLIEVKY |
MRVENôPOTREBNÉ PRÍSADY Základ sú májovky alebo iné aromatické čerstvé huby cca 3 hrste alebo koľko nazbierate, 2 mrkvy, 1 menší petržlen, 3 stredné zemiaky, menšia cibuľa, soľ, petržlenová vňať, mrvenička. Na zápražku: olej alebo masť, PL hladkej múky, KL mletú sladkú papriku POSTUP PRÍPRAVY Vezmeme 3l hrniec, dáme trochu masti alebo oleja, za PL hladkej múky a sladkú mletú papriku, spravíme zápražku, zalejeme vodou do 3/4 hrnca. Pridáme všetko nakrájané: huby, mrkvu, petržlen, cibuľu, soľ, zemiaky a varíme, kým nie je zelenina mäkká. Ochutíme vegetou, ale nemusí byť, pôvodný recept je bez vegety, pridáme z mrazničky nasekanú petržlenovú vňaťku, môže byť aj čerstvá z trhu a mrveničku domácu alebo 1/3 sáčku od Erce a chvíľu necháme povariť. Ja na začiatku pridám aj za hrsť ovsených vločiek, kvôli vitamínu B. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
FAJNÉ ŠIŠKY OD ZUZKYPOTREBNÉ PRÍSADY 325ml mlieka, 85g Hera (Palmarin,) 600g hrubej múky, 65g cukru, 35g droždia, 3 vajcia, 10g soli, citrónová kôra, rum POSTUP PRÍPRAVY Odmeriame mlieko, trochu z neho odlejeme do misky, pridáme maslo a dáme to rozpustiť do mikrovlnky, potom aj so studeným mliekom vlejeme do formy, pridáme cukor, žĺtka, múku, soľ, rum, citrónovú kôru a na to droždie. Zapneme program na kysnuté cesto. Keď je vykysnuté, dáme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na hrúbku cca 1cm a pohárom vykrajujeme šišky. Prikryjeme ich utierkou a necháme v teple ešte podkysnúť, v strede urobíme priehlbinku a vyprážame v dostatočnom množstve oleja. Hotové kladieme na papierový obrúsok, aby papier vysal tuk. Do stredu dáme džem, penu a pocukrujeme. Penu spravíme z bielkov ktoré nám ostali. Do bielkov pridáme trochu soli a vyšľaháme do tuha, jemne zašľaháme džem alebo ovocie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |