
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
MLETÉ MÄSO |
![]() Fašírka s vajíčkom.POTREBNÉ PRÍSADY mleté mäso - 70 dkg - 1 kg, 4 na tvrdo uvarené vajíčka, čierne korenie, mletá červená paprika, soľ, 3 strúčiky cesnaku, strúhanka POSTUP PRÍPRAVY Mleté mäso ochutíme soľou, korením, paprikou, pridáme pretlačený cesnak a zahustíme strúhankou. Polovicou mäsa vystelieme formu na srnčí chrbát, uložíme vajíčka, prikryjeme druhou polovicou mäsa, povrch posypeme strúhankou a dáme do rúry zapiecť asi na hodinu. Po upečení pokrájame a podávame napr. s fazuľkovým prívarkom a zemiakmi. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 6.12.2014, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Morčacie prsia s brokolicou a syrovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Morčacie prsia chladené alebo mrazené, 6 črievok topeného syra, šľahačková smotana, brokolica mrazená alebo čerstvá, slnečnicový olej Tesco, soľ, korenie, červená paprika, zelenina na dozdobenie. POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájané na rezance polejeme olejom a dochutíme soľou, čiernym mletým korením a sladkou paprikou. Necháme odstáť v chlade. Brokolicu dáme uvariť do osolenej vody. Po uvarení necháme vychladnúť a nakrájame na menšie kúsky. Do hrnca vytlačíme všetok topený syr, zalejeme šľahačkovou smotanou a dáme prevariť. Ak bude husté, môžeme zriediť mliekom. Potom pridáme nakrájanú brokolicu. Odstáte mäso opražíme do zlatista a servírujeme poliate syrovou omáčkou s brokolicou. Dozdobíme zeleninou podľa chuti. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.6.2009, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Peťkov báječný "biftek"PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY bravčové mäso / najlepšie pliecko /, čierne korenie, soľ, červená paprika, cibuľa, olej, vajíčka, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Bravčové mäso - plátky z oboch strán naklepeme, osolíme a okoreníme č. korením a na oleji zprudka opečieme. Na miernom plameni necháme dusiť asi 5 minút pod pokrievkou,potom pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a znova dusíme 10 minút.Vajíčka rozmiešame,ja dávam na 4 ks mäsa 5 vajíčok, okoreníme vegetou a zalejeme mäsko. Posypeme červenou paprikou a necháme ešte dusiť takých 10-13 minút, kým vajíčka nestvrdnú a vznikne nám z toho taká omeleta. Jednotlivé kusy mäska od seba oddelíme,aby sme mali porcie a podávame najlepšie s hranolkami a zeleninou. Je to chutná a hlavne rýchla večera. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 9.4.2009, 10:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Pražská hovädzia pečienkaPOTREBNÉ PRÍSADY 750 g hov. stehna, soľ, mleté č. korenie, 1 cibuľa, olej, 50 g hrášku, 50 g šunky, 1 kápia, 1 vajce, 1 lyžica kečupu, 1,5 dl mäsového vývaru, 1 lyžička solamylu, 2 klinčeky, rasca POSTUP PRÍPRAVY Umyté mäso odblaníme a osušíme. V smere vlákna narežeme dlhým nožom tak, aby vznikla dosť hlboká kapsa. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú šunku a kápiu, hrášok, osolíme, okoreníme, pridáme vajce, zamiešame a necháme stuhnúť. Plnkou naplníme mäso, otvor zašijeme, mäso previažeme niťou a na rozohriatom oleji opražíme zo všetkých strán. Podlejeme vývarom, pridáme kečup, klinčeky, rascu a prikryté dusíme do mäkka. Mäso vyberieme a šťavu zahustíme solamylom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
![]() Plnený sendvičPOTREBNÉ PRÍSADY 1 sendvič, 120 g masla, 150 g šunky, 150 g údeného syra, 1 konzerva sardiniek, 3 vajcia, 6-7 kyslých uhoriek, 4-5 paprík kápií, 2 lyžice horčice POSTUP PRÍPRAVY Sendvič rozkrojíme po dĺžke a striedku vyberieme. Vajcia uvaríme na tvrdo, syr postrúhame, sardinky roztlačíme. Šunku, uhorky i kapie nadrobno pokrájame. Maslo vymiešame s horčicou, pridáme ostatné prímesi, premiešame. Nakoniec do plnky rozmrvíme striedku a všetko spolu zmiešame. Do polovice sendviča dáme plnku, na ňu poukladáme rozkrojené vajíčka. Naplníme aj druhú polovicu a obe spojíme. Odložíme na chladné miesto. Pred podávaním krájame na plátky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 4.5.2009, 22:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Zapekané reznePOTREBNÉ PRÍSADY 750 g bravčového stehna, 3 vajcia, soľ, strúhanka, olej na vyprážanie Šťava: 200 ml vody, po 1 lyžici horčice, kečupu, masla, oleja, po 1 lyžičke vegety a mletého č. korenia. POSTUP PRÍPRAVY Mäso pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme, obalíme v strúhanke a ešte raz vyklepeme. Vajíčka rozšľaháme, mierne osolíme. Rezne postupne namáčame vo vajíčkach a z oboch strán vypražíme. Pripravíme šťavu: Do horúcej vody pridáme všetky suroviny a príchute a dôkladne ich zmiešame. Vypražené rezne našikmo poukladáme do pekáča, zalejeme pripravenou šťavou a pekáč zakryjeme alobalom. Pečieme asi pol hodiny. Vhodnou prílohou je zemiaková kaša alebo dusená ryža. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 17.5.2009, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Kukuricový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 1 plechovka steril. kukurice / Bonduelle / 4 ks vajcia na tvrdo 1 malá cibuľka 2 malé steril. uhorky 10 dkg šunky majonéza 10 dkg tvrdého syra čierne korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku, uhorky, šunku a syr nakrájame nadrobno, taktiež vajíčka, pridáme majonézu a dochutíme č. korením a soľou. Necháme odstáť v chladničke a konzumujeme. Ja tento šalát natieram na kolieska rožkov a dozdobím kúskom petržlenovej vňate.Je to chuťovka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Falošná pizzaPOTREBNÉ PRÍSADY 5 starších rožkov, 1 stredný rajčiakový pretlak, 100 ml oleja, 1 pohár leča / alebo cibuľa,rajčiny a paprika /, 100 g salámy, kúsok klobásy, 3 vajcia, 100 ml mlieka, 150 g tvrdého syra, vegeta, oregano, mleté čierne korenie, kečup. POSTUP PRÍPRAVY Rožky pokrájame na kolieska / asi 1,5 cm / a poukladáme na plech. Rajčinový pretlak vymiešame s olejom a natrieme ním rožky. Vajcia s mliekom rozšľaháme, ochutíme vegetou a korením a polejeme celú plochu s rožkami. Na ne dáme pokrájanú salámu, kolieska klobásy a scedené lečo. Syr najemno nastrúhame a posypeme ním povrch "pizze". Pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 30 minút. Záleží od rúry. Chutí to ako skutočná pizza, je to rýchle a veľmi chutné. Dobrú chuť!!!!!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 7.4.2009, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |