
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
|
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Krémeše trocha inakPOTREBNÉ PRÍSADY 2 lístkové cestá, plnka do krémešov z 8 dl vody, 20 dag cukru, 4 vanilkových pudingov, snehu zo 6 bielkov POSTUP PRÍPRAVY Nechcelo sa mi robiť klasické krémeše, preto som rozvaľkané cesto nakrájala na štvorce, omotala okolo trubičiek na šamrole, poistila niťou, aby sa pri pečení neotvorili a naplnila plnkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.2.2010, 5:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Vynikajúúúci slivkovo-makový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY Pred pár dňami som ho ochutnala na jednej návšteve, vypýtala som si recept a dnes som ho piekla. Dostal pochvalu od každého ochutnávača. Má samé plus - je výborný, šťavnatý a hlavne rýchlo hotový (aj zjedený!). POSTUP PRÍPRAVY V mise zmiešame -1 hrnček (h) kryšt.cukru 1 h hrubej múky 1 h polohrubej m. 1 PDP 1 ČL sódy bicarbony 1/2 h oleja 1 celé vajce 1 veľký biely jogurt alebo acidko Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 8.9.2009, 12:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Medová bábovka - jemnučká, krehučká, voňaváPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept som tu pred časom našla. Teraz som bábovku upiekla a keďže je vynikajúca, chcela som sa autorke receptu poďakovať. Ale už som ho tu nenašla, zrejme ho pani vymazala. Škoda, lebo je to veľká dobrota. Dúfam, že sa autorka nenahnevá, keď si dovolím znova ho sem vložiť. Takže pani Monika, ďakujem. Potrebujeme: 2 hrnčeky (h) polohr. múky, 1 h medu, 1 h mlieka, 1/2 h oleja, 2 vajcia, 1 vanilkový pudingový prášok, 1 PDP, 3 PL kakaa POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme bielky s medom do peny, zašľaháme žĺtky a olej. Pridáme mlieko, múku, PDP a pudingový prášok. Zľahka premiešame ručnou metličkou. Polovicu cesta nalejeme do bábovkovej formy - vopred vymazanej a vysypanej, druhú polovicu prifarbíme kakaom (ja som ešte pridala troška mlieka, lebo kakaom cesto zhustne) a nalejeme na biele cesto. Vidličkou a lebo špajdlou opatrne premiešame. Upečieme, papáme, mľaskáme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 4.10.2009, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Rýchly a výýýborný banánový džemPOTREBNÉ PRÍSADY 850g banánov (ja som dala polovicu banánov a polovicu jabĺk a je to tiež super!!!), šťava z jedného citróna, 1/8l vody, 1 Gelfix 2:1, 500g kryšt. cukru, 3-4 PL rumu POSTUP PRÍPRAVY Viem, že to nie je bežný druh džemu, ale čo s banánmi, ktoré na tretí deň rodinka už nechce, lebo sa na nich začínajú tvoriť čierne bodky... Ale hlavne je to moja chyba! Načo kupujem banány, keď prepuklo obdobie jahôd a čerešní... Recept som si upravila z receptára Dr. Oetkera a je ozaj VYNIKAJÚCI! A hlavne rýchly. Banány olúpeme, vidličkou alebo rukou roztlačíme, pridáme nastrúhané jablká, prilejeme vodu a šťavu z citróna, premiešame. Dáme na sporák a prisypeme Gelfix zmiešaný s cukrom. Za stáleho miešania povaríme 3 minútky. Po odstavení z ohňa pridáme rum (ak máte ovšem dospelé deti!), chuť sa tým krásne zvýrazní. Nalejeme do pohárov, na 5 minút otočíme hore dnom a fertig. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 9.6.2012, 22:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Lievance plné jabĺkPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajcia...60g cukru...150-180g polohrubej múky...1KL prášku do pečiva...1/4l mlieka...asi 8 menších jabĺk...škoricový cukor POSTUP PRÍPRAVY Našla som v pivnici ešte zopár posledných jabĺk zo zimnej zásoby, ktoré by už nikto dobrovoľne nezjedol. Keďže boli ešte pekné, bolo mi ľúto ich vyhodiť. Preto som skúsila malý experiment - pokrájala som ich a primiešala do našich obľúbených lievancov a je to vééééľká mňamka. 2 bielka vyšľahám na sneh, za stáleho šľahania prihodím 2 žĺtka, pridám cukor (kryštál alebo práškový - je to jedno), múku s prdopečom a mlieko. nakoniec vsypem nakrájané alebo nahrubo postrúhané jablká. Hotové a ešte teplé obalím v škoricovom cukre. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 20.3.2009, 17:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Tvarohovo-šľahačková torta podľa AďkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Inšpirovala ma Adriana B (Aďka27), torta je pre môjho synovca k 3.narodeninám. Krém je vynikajúci, ľahučký..., proste fantááázia. Do zajtra odpočíva v chladničke, dúfam, že dovtedy sa krásne "naleží" a hlavne neroztečie sa krém na vrchu. POSTUP PRÍPRAVY Dovolila som si malú variantu: polovicu krému som prifarbila kakaom, tortu som 2x rozrezala, jedno poschodie - marhuľový džem a biely krém, 2.poschodie banány a tmavý krém. A kvôli čomu som tortu vlastne robila??? No predsa kvôli tým pidifigúrkam, ktoré mala Aďka na torte. Do stredu ešte pôjde číslica, ale tá až zajtra. 8.3. dopĺňam, že sme ju rozkrojili a zistila som, že som asi lepšiu tortu nejedla. Piškót šťavnatý a krém... ten proste nemá chybu - ľahký, jemne sladko-kyslastý (viď džem) + banány,no proste poézia na jazyku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 9.3.2009, 10:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() Fantastický celozrnný chlebík s vločkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 500ml vody...2PL oleja...1PLoctu...350g hladkej múky...40g ovsených vložiek...1/3ČL práškového vitamínu C (ten som zatiaľ nedala, ale mám ho objednaný v lekárni = antioxidant + vraj zlepšuje pekárske vlastnosti múky)...1ČL cukru...1PL soli...1PL rasce...350g zmesi celozrnnej špaldovej a celozrnnej ražnej (ja som dala pšeničnú a ražnú)...1,5ČL sušeného droždia...po zvuk.signále semienka podľa chuti Mám DP Moulinex, dala som na program 3 (celozrnný) - kôrka stredná - váha stredná POSTUP PRÍPRAVY Tento vynikajúci chlebík som našla na dama.cz, kľudne by som vydržala "o suchom chlebe", ak by som mala jesť tento. Nestihla som ho ani odfotiť celý, tlačím už druhý kúsok teraz pri počítači. Dúfam, že sa autorka receptu nenahnevá,keď ho sem vložím, ja by som bola len rada, keby sa môj recept páčil a šíril sa ďalej ústnym, či počítačovým podaním. Takže to risknem! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 4.3.2009, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Zlepované perníky presne také, ako kupované - mäkučkéééPOTREBNÉ PRÍSADY 500g kryšt.cukru - 250ml vody - 2ČL sódy bicarbony - 1kg hladkej múky špeciál - 2 vajcia - 160g medu - 40g slivkového lekváru - 1/2 balíčka prášku do perníka - 250ml oleja POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme vodu s cukrom. Múku zmiešame so sódou bicarbonou, práškom do perníka, pridáme vychladnutý sirup z vody a cukru, tekutý med, vajcia, lekvár a olej. V miske vypracujeme cesto. Pozor! Bude to riedka lepivá hmota, nezľaknite sa! Uložíme na 12 hodín do chladničky. Najlepšie do druhého dňa. 1/5 cesta rozvaľkáme na plát, upečieme a odložíme na plnku. Zvyšné cesto rozvaľkáme na 1/2cm a formičkou vykrajujeme obojstranne symetrické tvary, aby sa dali proti sebe zlepovať. Pečieme asi 8-10 minút na 180-200°C, plyn 4. Po upečení musia byť mäkké, ak by sa viac upiekli, budú tvrdé a už nezmäknú. Cesto určené na plnku rozmrvíme, zalejeme troškou vriacej vody a zmiešame s pikantným džemom. Potierame, zlepujeme. Vrch perníkov postriekame alebo polejeme čokoládou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 24.12.2012, 6:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Makovo-orechová bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY kysnuté cesto, maková a orechová plnka POSTUP PRÍPRAVY Klasické kysnuté cesto z 500g polohrubej múky necháme nakysnúť, rozvaľkáme, nakrájame na štvorčeky, naplníme makovou a orechovou plnkou pol na pol, robíme bochníčky a striedavo ukladáme do bábovkovej formy vytretej olejom. Upečieme, pocukrujeme, spapáme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Jedlá kytica pre oslávencaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Lovecká saláma, klobásy, syry Babybel, cibuľa a klasika z kvetinárstva POSTUP PRÍPRAVY Kyticu urobila moja šikovná kvetinárka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 25.10.2008, 18:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |