Valéria K. (Lesjana) ID 45542 |
mimibazar.sk/lesjana |
Oblasť: Bratislava |
Telefon: 0902480931 |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 7.5.2008 |
Naposledy: 2.2.2013 21:58 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
200 g kuracích alebo morčacích pŕs, 1 mrkva, 1 petržlen, kúsok zeleru, 1 kyslá smotana, 1/2 jablka sladkokyslej chuti, 1 lyžička plnotučnej horčice (nemusí byť), 1 smotana (ja dávam 1/2 kyslej a 1/2 šľahačkovej), ale dá sa nahradiť aj mliekom a kúskom masla, soľ, olej, citrón
POSTUP PRÍPRAVY
Do hrnca dám variť koreňovú zeleninu očistenú a pokrájanú na kúsky.Podlejem troškou vody a po 10 minútach pridám očistené a nakrájané jablko. Mäso pokrájam na kúsky a pomiešam s olivovým olejom a nechám trochu postáť (5 minút). Potom opečiem mäso na teflonovej panvici (5-7 minút). Medzitým zelenina a jablko zmäklo, pomixujem to ponorným mixérom a pridám smotany, horčicu, posolím podľa chuti, pridám citrónovú šťavu a keď máte po ruke aj malú lyžičku zaváraných brusníc, čučoriedok alebo lesného ovocia či ríbezle. Pridám opečené mäsko a všetko spolu prehrejem. Vypnem a podávam s cestovinou, knedlou, haluškami. je to veľmi rýchla sviečková (max. 15 minút), chutná a zdravá a chutí aj môjmu synovi. nezahusťujem múkou, iba jablkom, ktoré dodá sviečkovej aj chuť. Deti zeleninu v omáčke ani nepostrehnú. Malým deťom sa to dá robiť bez zeleru a namiesto smotany dať sušené mlieko a kúsok masla. Dobrú chuť!
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (1) posledné: 16.3.2010, 12:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |