
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 30 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčová panenka na zeleninePOTREBNÉ PRÍSADY 400 g panenky, 1 cibuľa, 3 strúčky cesnaku, 8 šampinonov, 1 malá cuketa, 2 mladučké mrkvy, 1 paradajka, 3 druhy papriky(červena, zelená, žltá( zelené fazulove struky sol korenie, grilovacie korenie, olej voda POSTUP PRÍPRAVY Maso si nakrájame, trošku naklepeme, osolíme okoreníme a posypeme grilovacím korením. Sprudka na olivovom oleji opečieme a vyberieme na tanier. Do výpeku dáme udusiť cibulu, cesnak a postupne pridávane zeleninu na drobno pokrájanú. Dobre všetko premiešame, osolíme okoreníme posapeme vegetou a necháme asi 10 minút dusiť, potom pridáme maso podlejeme vodou a dusíme do makka. Necháme vydusiť vodu. Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie maso so zazvorom a ananasomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 4 kuracie prsia, olivovy olej 1 menšiu cibulu, 1 stučik cesnaku, 1 menšiu mrkvu, 1 lyžičku čerstveho strúhaného zázvoru, 1 lyžičku na jemno nakrájaného na slížiky zázvoru, 3 lyžice na jemno nakrájaného ananasu, soľ, vegeta, kari korenie, sójová omáčka POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu pokrájame na polkoliečka, dame osmažiť na olivovy olej, pridáme pokrájaný alebo pretlačený cesnak a postrúhaný zázvor, premiešame, pridáme nakrájane kuracie maso, osmažíme do biela, osolíme ovegetíme, pridáme kari korenie, na koliečka pokrájanú mrkvu, zázvor na slížiky a sojovú omačku a pokrájaný ananás, dobre premiešame, pridáme ananas nakrájaný kto ako má rád podlejejme vodou z ananasu a dusime. Podávame s hráškovou rzžou s hrozienkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
DOBRA BABOVKAPOTREBNÉ PRÍSADY 130 g hladkej muky, 130 g polohrubej muky, 150 g kryštaloveho cukru, 50 g mletých orechov, 50 g sekaných orechov, 100 g sekanej varovej čokolady, 50g hrozienok, 2 vajička, 2PL kakaa, 1 PDP, 1 citron šťava aj kora 250 ml mlieka, 100 ml oleja olej a hruba muka na formu POSTUP PRÍPRAVY Cele vajcia vyslahame s kryštalovym cukrom pridame muku zmiešanu s PDP a s kakaom, pridame orechy, čokoladu, olej, mlieko, hrozienka, koru a šťavu z citronu a všetko spolu dobre premiešame, dame do dobrej vymučenej formy. Dame piecť do predhriatej rury, pečieme pri 200 stupnoch asi 30 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Francuzske zemiakyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg zemiakov, 1 par nejakej lepšej klobasky, 4 vajička uvarene na tvrdo, 8 platkov tvrdeho syra, velka červena cibula, 2 hrste mrazenej kukurice, 2 hrste mrazeneho hrasku, 250 ml slahackovej smotany, sol, MCK, grilovacie korenie POSTUP PRÍPRAVY Cibulu si olupeme a nakrajame na polkoliečka, dame na dno pekacika, na cibulu dame zemiaky na koliečka, osolime okorenime dame klobasku vajicka hrasok, kukuricu cibulu, polejeme smotanou a poukladame 4 platky syra, zase dame zemiaky, sol korenie, klobasku, vajcia kukurica hrasok cibula poliat smotanou. platky syra a zase zemiaky, dobre posolime okorenime a posypeme grilovacim korenim a zalejeme ostatnou smotanou a dame piect asi na hodinku na 200 stupnov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 17.5.2010, 17:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
FANKY PIVOVEPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej muky 1 1/2 dcl čierneho piva 1 1/2 dcl vody 100g rozpusteneho masla 150 g polohrubej muky štipka soli 3 žltky POSTUP PRÍPRAVY Do misy si dame preosiatu muku, pridame pivo, vodu, žltky, maslo. Vypracujeme vareškou cesto, nechame asi 30 minut odpočivať na teplom mieste. potom cesto rozvalkame asi na 1/2 cm hrube a vykrajujeme radielkom stvorce dame ich vyprazať na olej a po vybrati obalujeme v praskovom cukre ktory sme zmiesali s vanilkovym cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
BRAVČOVA KRKOVIČKA S PROVENSALSKYM KORENÍMPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g bravčovej krkovičky 4 lyžičky provensalskeho korenia 1 lyžička kari korenia 1 lyžička vegety 1 lyžička soli 1 lyžička grilovacieho korenia 1 lyžička sojovej omačky 1 lyžička worchestrovej omačky 2 lyžičky olivoveho oleja 2 vačšie cibule 2 stručky cesnaku 10 čerstvých šampionov POSTUP PRÍPRAVY Maso si nakrajame na rezne a potom na asi 1 cm sliže. Dame ho do misy kde pridáme všetky koreniny a olej. Dobre všetko spolu premiešame a necháme asi 2 hodiny odpočívať. Na oleji si spenime cibuľu nakrajanú na mesiačiky a potom pridáme aj cesnak na koliečka pokrájaný. Keď je cibula s cesnakom orestovana pridame maso a sprudka ho opečieme, stišime plameň, podlejeme troškou vody a nechame dusiť, sem tam premiešame a dolejeme vodu. Asi po 20 minutach dusenia pridame na polovice nakrájané šampiony a dodusíme. Vodu k masu pridavame opatrne aby maso neplavalo vo vode, ale aby sa len dusilo. Ak chceme viac šťavy tak si do 2 dcl vody dame 1 lyžičku hladkej muky, premiešame a vlejeme do masa a nechame prejsť varom. Na koniec ked odstavime maso z plamena pridame ešte 1 lyžičku provensalskeho korenia a premiešame. Podavame s ryžou alebo opekanymi zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PERNIK NA PLECHUPOTREBNÉ PRÍSADY 30 dkg hladkej muky, 20 dkg praskoveho cukru, 2 lyzice kakaa, 2 lyzice skorice mletej, 4 lyzice džemu, 1 lyzicka sody bicarbony, 2 vajcia, 1 dcl oleja, 1 prasok do pernika, 1 balik hrozienok, 150 g sekanych orechov, 2 struhane jablka, kandizovane ovocie, 500 ml mlieka, cokolada na varenie, dzem na potretie POSTUP PRÍPRAVY Vsetko spolu zmiešame a dame piect na vymasteny a vymuceny plech. Pečieme pri 200 stupnoch a upečenie skontrolujeme v strede kolaca spajdlou. Po vychladnuti natrieme džemom, polejeme cokoladou a mozme posypat kokosom alebo sekanymi orechami. Krajame na kosostvorce. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 15.3.2010, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
CESNAKOVE KOLACIKYPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO:1 kg hladkej muky, 2 hrste polohrubej muky, 500ml mlieka, 1 drozdie, 1 dcl oleja, 1 lyzica soli, 1 lyzica krystaloveho cukru PLNKA:: 2 hery, 1 lyzica soli, 10-15 struckov cesnaku prelisovaneho POSTUP PRÍPRAVY Z drozdia, 2 dcl mlieka a lyzice cukru urobime kvasok. Nechame napucať. Do misky si dame preosiatu muku, olej, ostatne mlieko a mozno aj viac,sol kvasok, vypracujeme cesto a nechame na teplom mieste vykysnut. Po vykysnuti cesto rozdelime na 6 bochnikov, rozvalkame, natrieme plnkou, stocime a krajame na trojuholnicky. Kolaciky davame na trosku vodou poliaty plech a 2 krat potrieme vajickom, posypeme sezamom, lanom, hrudkovou solou, makom alebo syrom a dame piecť. Pečieme do zlata pri 200 stupnoch. Pri pečeni to dosť neprijemne vonia ale vysledok je fantasticjy. Ja na plnku ešte davam niekedy nakrajanu kyslu kapustu a domacu klobasku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 21.11.2008, 0:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Maslova pomazanka na chlebiky alebo jednohubkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g masla obyčajneho, 1 syr bambino, 1 lyžica horčice kremžskej, 1lyž icka mletej cervenej papriky, stipka korenia mleteho, stipka soli alebo vegety POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spolu zmiešame a natierame na jednohubky alebo chlebičky. Tuto pomazanku použivam aj do plnenych vajiciek a to tak ze na tvrdo uvarene vajicka prekrojim pozdlžne na polovicu, vyberiem žltok a tem pridam k ostatnym surovinam dobre vymiešam a potom plnim do vajičiek a posypem ich krájanou pažitkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Cesnakova pomazankaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 krabička rozotieratelnych syrov, 1 tatarska omacka, 10 dkg syru tehla, 5 struckov cesnaku, stipka mleteho korenia POSTUP PRÍPRAVY Syry dame do misky pridáme tatarsku omacku, struhany syr tehlu a pretlaceny cesnak, stipku mleteho korenia. Dobre premiešame. Dame schladiť. Tato pomazanka je super na jednohubky alebo topinky ale my to mame radi aj na chlieb zo sunkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.4.2015, 14:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |