končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marhuľový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 1 rastlinny tuk, 6 vajec, 250g práš. cukru, 250g polohr. múky, 1/2 bal. do pečiva, 2 PL kakaa, 4 PL šťavy z marhúľ. plnka: 500ml šťavy z marhúľ, 1 Zlatý klas, 250g masla, 6-7 PL práš. cukru, marhule z 2 pohárov, + čokoláda na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Rastlinný tuk vymiešame s práškovým cukrom a potom pridáme žĺtka. Pridáme múku s práš. do pečiva + zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na 2 časti. Prvú upečieme na hlbšom no nie veľkom plechu vystlanom papierom na pečenie. Do druhej časti cesta pridáme kakao zmiešané so šťavou z marhúľ. vymiešame a rovnako upečieme. Na prvé cesto natrieme marhuľový džem a poukladáme marhule (ja som ich trošku roztlačila aby na ne lepšie sadlo tmavé cesto) a dáme tmavé cesto. To môžme pokvapkať rumom :) Plnku si pripravíme tak že uvaríme Zlatý klas so šťavou z marhúľ na kašu. Vymiešame si maslo so 6-7 PL práš. cukru. Do tejto hmoty pomaly zapracujeme studenú. vychladenú kašu. Dobre vymiešame a natrieme na tmavé cesto a ozdobíme čokoládou. Cesto sa pečie cca na 180 stupňov. Koláčik nie je veľmi sladký, myslím že super aj na leto... :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 25.2.2018, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Veniec z mäska plnený vajíčkomPOTREBNÉ PRÍSADY 7 uvarených vajíčok + 1 nevarené, 1 veľká cibuľa, 2 PL oleja, 400g mletého hovädzieho mäsa, 600g mletého bravčového mäska, 3 PL majonézy, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka a masť na vymastenie formy POSTUP PRÍPRAVY 7 vajíčok uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Mleté mäsá zmiešame s 1 surovým vajíčkom, orestovanou cibuľou, majonézou a dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou, korením a prídáme aj 1-2 hrste strúhanky aby popila šťavu z mäska. Všetko dobre zmiešame. Formu na bábovku vymažeme tukom, vysypeme stúhankou a naplníme ju polovicou mäsa. V rovnomerných rozostupoch na mäsko ukladáme uvarené vajcia a zľahka ich vtlačíme do mäsovej hmoty. Prikryjeme ich druhou polovicou mäsa a dáme piecť do rúry (160 stupňov asi 50-60 minút). Inak receptík je z telemagazínu 17/2011 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 8.3.2012, 20:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nepečený keksíkový koáčikPOTREBNÉ PRÍSADY 2 balíčky Marína keksov, 2 balíčky Indianiek, rum. Na krém - 500ml mlieka, 1 Zlatý klas, 1 zarovnanú PL hladkej múky, 250 g masla, 200g práš. cukru, 1 balíček vanil. cukru. Na čokoládovú polevu - čokoládu a stužený tuk POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si krém - 100ml mlieka rozmiešame so Zlatým klasom a múkou. Vlejeme do 400ml vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vyhladnúť. Dohladka vymiešame maslo s práškovým a vanil. cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu. Ďalej - Marina keksy a Indiánky pokropíme rumom ale nie veľmi aby sa nelámali. Spájame ich striedavo biely a kakaový s pripraveným krémom. Vytvoríme hranol z keksov, vyrovnáme ho a nakoniec ho potrime zvyšným krémom aby sa hranol urovnal. Roztopíme si čokoládu. Koláčik nakoniec polejeme čokoládovou polevou a necháme niekoľko hodín odležať aby koláčik zmäkol. Krájame ho šikmo. Môžeme podávať so šľahačkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 22.6.2011, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Gaštanový rezPOTREBNÉ PRÍSADY Piškót: 4 vajcia, 6 PL kryšt. cukru, 6 PL polohr. múky, 1dcl oleja, 1 PL kakaa, 1 práš. do pečiva Plnka: 1/2 masla, 3PL práš. cukru, 2 kocky gaštanového pyré, 1 Zlatý klas, 3 dcl mlieka. Uvaríme zlatý klas s mliekom a vymiešame maslo s cukrom a pridáme gašt. pyré. Nakoniec dáme všetko dokopy. Karamelová šľahačka: 3 PL kryšt. cukru upálime na karamel a pridáme 3dcl mlieka. Necháme vychladnúť. Vyšľaháme 2 práškové šľahačky + stužovač s karamelovým mliekom POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia vyšľaháme. Pridáme olej, kakao, múku s kypr. práškom. Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po vychladnutí cesto necháme na plechu a natrieme gašt. plnku. Na plnku príde vrstva karamelovej šľahačky a nakoniec postrúhame čokoládu. :o) Dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 16.8.2016, 8:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |