končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 107 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kakaové rezy s tvarohom a jabĺčkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto (drobenka): 500 g polohrubej múky, 1/2 sáčika prášku do pečiva, 200 g práškového cukru, 200 g masla, 1 vajce, 2 polievkové lyžice kakaa. Plnka: 500 g tvarohu, 100 g práškového cukru, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, 1/2 l mlieka, 1 vanilkový puding. 1 kg nastrúhaných jabĺk, škorica, madľové a kokosové lupienky, trocha rumu. POSTUP PRÍPRAVY Z prísad na cesto urobiť drobenku. Tú potom rozprostrieme na vymastený a kokosom vysypaný plech. Všetky prísady na plnku dôkladne vyšľaháme - netreba sa báť veľmi riedkej konzistencie - tak to má byť. Plnku vylejeme na drobenku na plechu a husto pokladieme nastrúhanými jabĺčkami. Posypeme škoricou a kokosovými a mandľovými lupienkami. Pokropíme rumom a dáme piecť na 180 C cca 40 - 45 minút. Po upečení necháme dôkladne vychladnúť a až potom krájame na rezy. Zdroj: www.dama.cz ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.9.2009, 19:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mešce z lístkového cesta plnené tvarohovo-lekvárovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY Lístkové cesto - 500 g. Plnka I.: 250 g tvarohu, 100 g cukru, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, citrónová kôra. Plnka II.: 200 g slivkového lekváru, 60 g cukru, 1 lyžica rumu, 3 lyžice strúhaného perníka na zahustenie, 1/2 lyžičky škorice. 1 vajce na potieranie POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plátky hrubý cca 3 mm. Nakrájame z neho štvorce o veľkosti 10x10 cm. Na stred každého dáme najskôr náplň č.1 a na túto náplň dáme náplň č.2. Zoberieme všetky rožky a dôkladne stlačíme, čím vytvoríme mešec. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. V pôvodnom recepte sa píše, že sa majú posypať mandlovými lupienkami, ale keďže som ich nemala, tak som tento krok vynechala. Pečieme na 180 C cca 25 minút. Po upečení som ich mierne pocukrovala. Zdroj: http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/rezy-a-buchty - mierne upravené Je to rýchle, jednoduché a veľmi dobré, môžem len a len odporúčať OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 17.4.2010, 17:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechový slimák z tvarohového cesta šup-šupPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g hladkej múky, 120 g masla, 250 g mäkkého tvarohu, 1 vajce, 100 ml mlieka, pol lyžičky octu, štipka soli. Náplň: 200 ml mlieka, 300 g mletých orechov, 50 g masla, 1 vanilkový cukor, cukor a rum podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame múku, vajce, ocot, mlieko, tvaroh, soľ a tuk a vypracujeme vláčne cesto. Pripravíme si náplň. Do vriaceho mlieka s maslom nasypeme mleté orechy, vanilkový cukor a varíme do požadovanej hustoty. Dochutíme cukrom a rumom podľa chuti. Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme vychladnutou náplňou. Zvinieme, stočíme do slimáka, prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri 180 C do rúžova. Vychladnuté pocukrujeme. Vyfotografovaný je vlastne len zbytok - pustili sa mi do toho skôr, ako som stihla fotiť. Moja mužnejšia polovička ohodnotila tento môj výtvor ako super koláčik, kde je viacej orechov ako cesta. S cestom sa mi veľmi dobre pracovalo a je to múčnik, ktorý je rýchlo hotový. Zdroj: http://www.recepty.czweb.org/ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 30.5.2010, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lekvárové kvetinky a buchtičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g polohrubej múky, droždie, štipka soli, 2 vajcia, 1/4 l mlieka, 12 kávových lyžičiek kryštálového cukru, 2 dcl oleja. Náplň: slivkový lekvár, 1/2 lyžičičky mletého badyánu, lyžica rumu. Drobenka POSTUP PRÍPRAVY Do misy nasypeme múku, pridáme cukor a mlieko, do ktorého rozdrobíme droždie. Počkáme kým vzdíde kvások. Potom pridáme ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme dôkladne vykysnúť. Z vykysnutého cesta lyžicou vykrajujeme kúsky, z ktorých vyformujeme guličku. Tú položíme na múkou posypanú dosku a mierne sploštíme. Na každý kúsok dáme troška lekváru, ktorý sme dobre vymiešali s rumom a badyánom. Znovu vytvarujeme guličku , položíme, mierne sploštíme a po obvode päť krát narežieme a vzniknuté cípy pomúčenými prstami stisneme do špičky. Prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme drobenkou. Pečieme na 200 C asi 12 minút do ružova. Pri buchtičkách vynecháme krok s narezaním po obvode. Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 8.9.2009, 20:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krehké rohlíčky z kyslej smotanyPOTREBNÉ PRÍSADY 45 Dkg hladkej múky, 1 Hera, 200 ml kyslej smotany, štipka soli. Náplň: slivkový lekvár POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých ingrediencií v ypracujeme hladké cesto. Cesto som rozdelila na viacej častí a každú som vyvaľkala do kruhu. Ten som rozdelila na osminky, naplnila plnkou a stočila do rohlíčka. Piekla som na 180 C pokiaľ nezrúžoveli. Ihneď po upečení som ich obalila v zmesi práškového a vanilkového cukru. Tieto rohlíčky sa ničím pred pečením nepotierajú. Tento recept mám z českého MMB - ID 45446. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 14.1.2018, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VanilkáčkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 300 ml 10% smotany, 100 g masla, 50 g sadla - masti, 300 g polohrubej múky, 500 g hladkej múky, 150 g cukru, 3 vanilkové pudingové prášky, 2 žĺtka, 1 vajce, 1 kostka droždia, vanilkový cukor. POSTUP PRÍPRAVY V mise zmiešame smotanu, žĺtka, oba tuky, obe múky, cukor a vanilkové pudingy. Dôkladne vymiesime hladké cesto, ktoré necháme dôkladne nakysnúť. Po vykysnutí lyžicou odoberáme kúsky, z ktorých na jemne múkou posypanej doske ušúľame valček a stáčame do spirál, alebo rôznych iných tvarov. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte pokysnúť a potom potierame rozšľahaným vajíčkom s troškou smotany. Posypeme vanilkovým cukrom a dáme piecť. Pečieme pri 200 C. Tento recept mi prišiel mailom a môžem len skonštatovať, že sú výborné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 9.12.2009, 15:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Falošná štrúdľa - na nerozoznanie od ťahanejPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Toto je síce recept na neťahanú štrúdľu, ale chuťou veľmi pripomína tú pravú ťahanú. Mám ho od svojej svokry. 1 L hladkej múky Špeciál, 125 g masla, 1 celé vajce, 1 žĺtok, štipka soli, mlieko podľa potreby. Jablká, mak, práškový cukor. Neviem prečo sa múka meria na litre, ale rešpektujem pôvodný recept a meriam v odmerke. POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na štyri rovnaké diely. Z každého dôkladne vypracujeme hladký bochník, ktorý zľahka potrieme roztopeným maslom a necháme 1 hodinu odpočinúť na doske. Potom každý bochník na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenulinký plát - ide to dobre a cesto sa dá vyvaľkať ozaj na tenko. Posypeme mletým makom, práškovým cukrom, strúhanými jabĺčkami. Pokvapkáme roztopeným maslom a zvinieme do štrúdle. Dáme na papier na pečenie a potrieme maslom. Pečieme pri 180 C, až povrch štrúdle zružovie. Potom znovu potrieme maslom a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Plniť môžeme samozrejme rôznymi náplňami - výborná je aj plnená višňami s makom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 17.11.2010, 7:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkové krémové želatínové rezyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 100 g práškového cukru, 100 g kryštálového cukru, 125 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 25 g solamylu. Náplň: 750 ml mlieka, 100 g kryštálového cukru, 2 balíčky vanilkového pudingu, 250 g tvarohu, 250 ml šľahačkovej smotany, 20 g želatíny, 2 lyžice citrónovej šťavy, 3 jablká. POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vyšľaháme s múčkovým cukrom do peny. Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh. Potom obe hmoty spojíme a vmiešame múku s práškom do pečiva a solamylom. Plech vyložíme papierom na pečenie a naplníme cestom. Pečieme pri 200 C, upečené necháme vychladnúť. Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Tvaroh dôkladne vymiešame, po lyžiciach pridáme vychladnutý puding a dôkladne vyšľaháme. Pridáme vyšľahanú šľahačkovú smotanu a dôkladne premiešame. Želatínu namočíme do 100 ml vody, rozpustíme a 1/2 ešte teplej nalejeme do pudinkovej náplne. Potom rovnomerne rozotrieme na korpus. Jablká umyjeme a nakrájame aj so šupkou na tenké plátky. Rozložíme ich v dvoch vrstvách na náplň a potrieme zvyšnou ešte teplou želatínou, v ktorej sme rozmiešali citrónovú šťavu. Necháme v chladničke stuhnúť a potom krájame na štvorce tak, aby každý mal nahore plátok jabĺčka. Zdroj: časopis Vaříme ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.8.2009, 11:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohové buchty so žltými slivkamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 40 g droždia, 130 g kryštálového cukru, 200 ml mlieka, 500 g hladkej múky, štipka soli, 1 balíček vanilkového cukru, 2 vajcia, 100 g Hery, tuk na vymazanie pekáčika. Náplň: 250 g mäkkého tvarohu, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vajce, 300 g malých žltých sliviek. Na potretie: roztopené maslo POSTUP PRÍPRAVY Z rozdrobeného droždia, časti cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások. Do väčšej misy dáme preosiatu hladkú múku, pridáme štipku soli, zvyšný cukor, vanilkový cukor, vajcia, zvyšné mlieko a vykysnutý kvások. Nakoniec pridáme roztopenú Heru a dôkladne vypracujeme na hladké cesto. Necháme ho cca 40 minút kysnúť na teplom mieste. Slivky odkôstkujeme. Pekáčik vymastíme tukom. Tvaroh zmiešame s vajcom, cukrom a vanilkovým cukrom. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát silný cca 5 mm a rozkrájame na rovnaké štvorce. Každý kúsok cesta naplníme tvarohovou plnkou, na ktorú položíme jednu žltú slivku. Dobre zabalíme a naskladáme do vymasteného pekáčika spojom dole. Necháme ešte asi 15 minút kysnúť a potom ich potrieme roztopeným maslom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 C. Po upečení ich znovu potrieme roztopeným maslom a necháme vychladnúť v pekáčiku. Pred podávaním pocukrujeme. Zdroj: Rytmus života ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 4.8.2009, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Makové koláčiky so žltými slivkamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 200 ml vlažného mlieka, 1 kostka droždia, 100 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 3 žĺtky, 80 g masla, štipka soli. Náplň: 250 g mletého maku, 100 ml mlieka, 100 g práškového cukru, 1 lyžica masla. Drobenka: 20 g masla, 20 g kryštálového cukru, 20 g hrubej múky. Okrem toho 1 vajíčko na potretie a žlté slivky - špendlíky POSTUP PRÍPRAVY Klasickým spôsobom pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme na teplom mieste približne 30 minút kystnúť. Vykysnuté cesto rozkrájame približne na 30 kusov, z ktorých urobíme guličky. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a ešte necháme kysnúť približne 15 minút. Mletý mak zvaríme s cukrom, mliekom, maslom a necháme vychladnúť. Slivky odkôstkujeme - ja som si pomohla odkôstkovačom na čerešne. Spodkom pohárika namočeného v múke urobíme v každom kúsku jamku, ktorú vyplníme makovou plnkou. Na makovú plnku položíme žltú slivku a posypeme drobenkou. Okraje koláčou potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 180 C. Zdroj: Rytmus života ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 107 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |