. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.085 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,109 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Žiarske rezy


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

..

POSTUP PRÍPRAVY

1.cesto:10 vajec,25 dkg pr.cukru,2PLvody,20 dkg hrubej múky,5 dkg kakaa,1/2 balíč.práš.do pečiva.2.cesto:5vajec,6PL pr.cukru,8 zarovnaných PL hrubej múky 1/2práš. do pečiva.Plnka:2dcl mlieka,30 dkg kryšt.cukru,2 balíčky van.cukru,30dkg mletých orechov,37,5dkg masla,lekvár,najlepšie ríbezlový.Postup:Z prvého cesta upečieme 2 pláty.Z druhého 1 plát.Mlieko s cukrom prevaríme,zalejeme orechy a po vychladmutí vmiešame maslo.Tmavý plát potrieme plnkou,priložíme žltý plát,ktorý natrieme z obidvoch strán lekvárom,natrieme znova plnku apriložíme druhý tmavý plát.Mierne zaťažíme a polejeme čokoládou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 27.5.2014, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Punčový


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

x

POSTUP PRÍPRAVY

Tak prikladám recept, ktorý som si prispôsobila z viacerých inšpirácii z netu. Skúšala som ho piect asi 4 x, stále podľa iného receptíka, no nikdy to nebolo ono, Neviem prečo, no nikdy sa mi nepodarilo urobiť dobrý korpus, tak som si urobila po svojom.Spravila som mramorový korpus ( bez mramoru ) od Dáši z českého MMB, moju obľúbenú klasiku, ktorú používam stále aj na torty. Neviem čo by na to povedali cukrárky profesionálky, no mne sa to zdá fajn :-) Takže k veci : svetlý korpus - 4 vajcia, 240 g kr.cukru, 150 ml oleja, 100 ml horúcej vody, 250 g hladkej múky, 1/2 balíčka prdopeč. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, žltka, olej a vodu. Preosejeme si múku, pridáme prdopeč a už len ručne primiešame k snehovej mase. Vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme. Ja pečiem tak na cca 170 stupňov, ale každá asi najlepšie pozná svoju rúru, tak si to prispôsobte. Toto upečieme 2x. Ružový korpus je vlastne to isté len z 1 a 1/2 dávky + červené farbivo. Tento korpus som piekla tak na 150-160 st. samozrejme trocha dlhšie. Cukrový rozvar : 400 ml vody, 20 dkg kr.cukru, punčová aróma, rum a trocha červ.farbiva. Vodu s cukrom zahriať aby sa roztopil, pridať arómu, rum a farbu.Všetkého spolu by malo byť 500 ml.
Poleva: 30 dkg práškový cukor preosiatý, 1PL solamyl, troška cery cca 1 CL, po lyžičkách pridávať vodu, do ktorej sme pridali červ.farbivo a trocha citrónky...a miešať, miešať, miešať, dlho miešať pokiaľ to nemá správnu konzistenciu, čiže ani riedke ani husté, tak akorát aby sa to dalo krásne natrieť.
Tak ideme skladať punčák, 1. svetlý korpus si natrieme džemom, na to položíme ružový, ktorý polejeme cukrovým rozvarom, kľudne tam nalejte celý 1/2 liter, ja som sa obávala, zdalo sa mi to už moc premočené, tak som nedala všetko asi len 400 ml, ale potom som ľutovala, ono sa to vstrebalo, takže nabudúce budem múdrejšia :- Aj tento plát si ešte potrieme džemom a položíme 2. svetlý plát tak, že papier nám ostane hore.Teraz si povyberáme zásoby zo špajze o hmotnosti 5 kg, čiže cukor, múku, proste čo máte a zaťažíme celý koláčik.Na koláč položíme dosku a na to záťaž. Necháme do druhého dňa oddychovať. Odstránime záťaž, strhneme papier a natrieme polevu.Necháme vyschnúť a môžme nakrájať, ja som krájala na 2,5 x 7 cm.Prajem príjemné pečenie a dobrú chuť. Nie je to originál, ale snáď vám bude chutiť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov)

Katarína P. (Kitty) ID 3988 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 22.12.2012, 20:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Medový krémeš ♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 30 dkg hladkej múky, 10 dkg práškového cukru, 1-2 lyžice rumu, 1 celé vajíčko, 1 žĺtok, 1 lyžica medu, 1 lyžička sódy bicarbony, 5 dkg masla PLNKA I : 1l mlieka, 2 zlaté klasy, 2 žĺtka, 2 lyžice polohrubej múky, cukor podľa chuti, 250g masla PLNKA II : 2 šľahačky, 2x vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Z prísad spracujeme cesto, rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme a upečieme dva pláty. Pečieme na opačnej strane plechu. Z 1 litra mlieka, 2 zlatých klasov, 2 žĺtok, 2 lyžíc polohrubej múky, cukru podľa chuti uvaríme hustú kašu a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Vychladnutú primiešame k maslu. Na upečený plát rovnomerne rozotrieme plnku, šľahačkovú plnku a ukončíme plátom. Polejeme čokoládou a krájame na štvorce.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 21.3.2011, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Linecké krstinové


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Iveta K. (ivetka001) ID 90150 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 8.2.2016, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Moje prvé akože tiramisu


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 smotanové nátierkové maslo bez príchute (napr.tesco), 1 mäkký tvaroh 250g (kapucín), 2 kyslé smotany 16% (po 200ml), cukor podľa chuti, tuzemák, uvarená čierna káva, 2 balenia dhých piškót (pafino)

POSTUP PRÍPRAVY

V zátvorkách sú uvedené presne suroviny, ktoré som použila. Príprava je jednoduchá...do nádoby poukladáme piškóty a polejeme hojne čiernou kávou zmiešanou s rumom pol na pol. V mise si rozmiešame nátierkové maslo, tvaroh a kyslé smotany s cukrom a šprtkou rumu. Polovicu hmoty nanesieme na piškóty. Naukladáme ďalšiu vrstvu piškót, ale tie je lepšie máčať v káve s rumom a potom ukladať na hmotu. Ja som bola taká rýchla, že som na to zabudla a potom som ich polievala priamo v nádobe:o)ale výsledný efekt bol aj tak fantastický. Ale k veci...na piškóty dáme zvyšnú polovicu hmoty a bohato posypeme kakaom cez sitko. Na druhý deň môžme podávať. Dobrú chuť!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 11.8.2012, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

...krtkov dezert s tvarohom...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

zvysny korpus z krtkovej torty (alebo ineho kolacika z kakaoveho cesta) * jemny tvaroh * 2 PL pochutkovej smotany * 2 PL praskoveho cukru * vanilkova esencia/vanilka * trosku rumu alebo rumovej esencie * banan

POSTUP PRÍPRAVY

... kedze som dnes robila krtkovu tortu ako darcek a neochutnala som z nej ani kusok (zatial :))) napadlo ma na maskrtenie vyuzit zvysky z korpusu...

do misiek to islo v nasledovnom poradi: vrstva omrviniek z krtkovho korpusu pokropena rumom, kolieska bananu, vrstva jemneho tvarohu vymiesaneho s pochutkovou smotanou, vanilkou a cukrom a na vrch opat omrvinky z korpusu...lahodny lahky dezertik, ako stvoreny na sobotny vecer :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Eva H. (Evitchka) ID 26145 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 24.1.2010, 10:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosový koláč - rafaelo na plechu


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Na tento koláčik je tu niekoľko receptov, väčšinou pod rovnakým názvom. Mne sa vydaril takto. Znovu som nevydržala kým vychladne a tak nie sú úhľadné rezy, ale je fantastický svojou chuťou. Jemný, vláčny, šťavnatý a voňavý.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento môj je z : H=250 g
2 celé vajcia
1 H kryšt. cukor
1 H mlieko
1/2 H olej
2 H polohr. múka
1 PDP
Posýpka na surový koláč : 1 H prášk. cukor /môže byť aj menej, zdá sa mi dosť sladký/

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)

Jana R. (jenny56) ID 50161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 5.5.2014, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jogurtové muffiny


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

sypké suroviny. 230g hladkej múky, 100g práškového cukru, 1 ČL sódy bicarbóny, 1 ČL prášku do pečiva, štipka soli, kakao( voliteľné), kúsky čokolády alebo ovocia alebo orieškov (ako kto chce), mokré suroviny: 2 veľké vajíčka (3 menšie), 250g bieleho jogurtu (napr sabi), 115g masla (roztopiť), vanilkový cukor (extrakt, esencia,..)

POSTUP PRÍPRAVY

V jednej mise zmiešame sypké suroviny, v druhej vyšľaháme metličkou vajíčka, prilejeme jogurt, ochladené roztopené maslo a vymiešame do hladka. Mokré suroviny prilejeme k sypkým a len zľahka zmiešame, tak aby sa spojili suroviny. Muffinky pečieme vo vyhriatej rúre, cca 20min na 160° alebo ako ste zvyknutí. Na foto sú čokoládové muffiny. Muffiny nie sú veľmi sladké, ak máte radi sladšie, pridajte si cukor. Vo vnútri sú krásne vláčne. Z toho množstva mi vyšlo 14 kusov muffín. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 3.2.2018, 22:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Maľovaná roláda


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Celkom sa podarila,no nie?

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika M. (monci81) ID 46679 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 29.10.2012, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohové rezy


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Tento koláčik som objavila v časopise Rytmus života a je super. Potrebujeme: 400 g hladkej múky 50 g práškového cukru 250 g masla 2 žĺtky 1/2 kypriaceho prášku do pečiva 2 lyžice rozpustnej kávy Plnka: 250 g mäkkého tvarohu 200 ml kyslej smotany 130 g práškového cukru 2 lyžice mletej kávy 50 ml vaječného likéru 3 lyžice mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Na dosku preosejeme múku s práškovým cukrom a kypriacim práškom. Do stredu dáme žĺtky a na kúsky nakrájané maslo, pridáme rozpustnú kávu. Všetko spracujeme na hladké nelepkavé cesto, ktoré zabalíme do fólie a uložíme na dve hodiny do chladničky.
Polovicu cesta rozvaľkáme na plát veľkosti 25x30 cm a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Dáme zovrieť mlieko a pridáme mletú kávu. Necháme ju speniť a odstavíme. Do vychladnutého mlieka s kávou pridáme vaječný koňak. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, pridáme cukor a ochutené mlieko.
Bielka vyšľaháme na pevný sneh a zľahka vmiešame do tvarohovej plnky. Potom plnku rovnomerne rozotrieme na cesto v pekáči.
Druhú polovicu cesta nastrúhame a rovnomerne rozložíme po celom povrchu koláča.
Koláč pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme dôkladne vychladnúť a až potom krájame na rezy.

Ja som chcela mať plnky viac, tak som pridala raz také množstvo tvarohu a smotany.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 12.10.2014, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.085 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,109 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu