. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Maria I. (mucilienka) ID 47050
.
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.5.2008
Naposledy: 14.5.2019 7:49
Aktualizácia: 10.11.2014 15:29
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 108
RODINNÉ FOTOGRAFIE 57
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 80
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 80 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Mlyncekove zlepovane



POTREBNÉ PRÍSADY

650 g hladkej muky 250g praskoveho cukru 1 vajce 2 palmariny 1 prasok do peciva 5 zlatych klasov alebo 200g maizeny

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetky suroviny spolu rukou zmiesime a nechame cesto asi hodinu odpocivat. Potom ho prezenieme cez nasadu na masovy mlyncek, tak tvarujeme tycinky ako na obrazku. Po upeceni a vychladnuti zlepujeme chutnym dzemom, dozdobime cokoladou. Je to recept, ktory je v nasej rodine uz tretiu generaciu, je po mojej starkej - vzdy sa podari a vzdy chuti.
Ak uz taky na nete je, upozornite ma prosim, nech tu nie je nieco duplicitne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 7.11.2008, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Sojove rezanceky na broskyniach



POTREBNÉ PRÍSADY

sojove rezance, pripadne platky, ktore si na rezance nakrajame slaninka mast cibula cesnak pohar zavarenych broskyn skorica, kari, sojova omacka, vegeta, sol lyzica hladkej muky

POSTUP PRÍPRAVY

Sojove rezance pripravime podla navodu na obale - tj. uvarime v slanej vode. Do hrnca si dame nadrobno nakrajanu slaninku, ktoru oprazime do ruzova. Pridame cesnak, cubulku a opat oprazime do ruzova. Vlozime sojove rezance(kocky) a chvilu spolu dusime. Zavarene broskyne si nakrajame na pasiky, pridame k masu a nechame spolu chvilku povarit. V zostavajucej kompotovej vode rozmiesame lyzicu hladkej muky a vlejeme do vriaceho masa (tym to zahustime). Pridame vyssie uvedene koreniny a nechame prevriet. Odstavime z ohna. Podavame s ryzou a broskynovym kompotom.
Skuste, ta chut slanej slaninky a sladkych broskyn spolu je ohromna.. vrele doporucujem, chuti to aj detom....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 11.9.2012, 8:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Efektne minitorticky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 10 vajec 400 g krystaloveho cukru 400 g polohrubej muky 1 prasok do peciva do jedneho cesta kakao Plnka: 250 g orechov 150g praskoveho cukru 250g masla trochu mlieka dzem

POSTUP PRÍPRAVY

Z 5 vajec, 200 g krystaloveho cukru, 200g polohrubej muky, 1/2 prasku vyslahame cesto, ktore upecieme na mastnom papieri. Postup zopakujeme s ostatnymi prisadami, ale pridame naviac kakao.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 7.11.2008, 14:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Domace pracliky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg polohrubej muky 1 kocka drozdia 2 vajcia 3 bielky stipka cukru mlieko sol Na potieranie: 3 zltka 4 kavove lyzicky soli voda

POSTUP PRÍPRAVY

Do muky rozbijeme vajicka a bielka. Z mlieka, drozdia a cukru pripravime kvasok, ktory vlejeme do muky. Osolime tak, aby sme mali cesto slane. Rukou vypracujeme vlacne cesto, ktore nechame asi hodinu pokysnut.
Po tomto case cesto vyklopime na pomucenu dosku, vytvarujeme z neho valec, z ktoreho si odkrajujeme male kusky. Tie sulame na doske na cca 20cm dlhe a 0,5cm siroke suliky, z ktorych prelozenim vytvarujeme pracliky. Poukladame na plech a natrieme osolenymi zltkami rozslahanymi s trochou vody. Upecieme do ruzova. Vyborne sa hodia k vinu, ale i k studenym misiam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.8.2009, 18:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Smotanove rozteky mojej mamky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej muky 2 kysle smotany 1 prasok do peciva 2 palmariny stipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Muku, margariny, smotany, prasok do peciva a sol rukou spracujeme na vlacne cesto. Najlepsie je cesto si pripravit vecer a rano piect. Bude vlacne a rozteky budu potom velmi krehkucke a lahodne.
Plnime podla chuti orechovou, makkovou pripadne inou plnkou. Tieto konkretne su orechove, tie idu u nas najviac. Plnka je pripravena sparenim mletych orechov s cukrom horucim mliekom, pridala som kvapku rumu a vanilkovy cukor. Postup je nasledovny - cesto si rozdelime na 1/2, priadne na tretinky. Vyvalkame do obdlznika, ktory potom rozdelime na primerane stvorceky podla toho, ako velke chceme mat rozteky. Pozdlz maleho stvorceka, z ktoreho chceme urobit roztek navrstvime plnku, zatocime do vnutra. Opacny koniec /tam kde nie je plnka/ si ale predtym narezeme radilkom na kuskoch, a tak nam vzniknu pekne zubky, ako je vidiet na fotke. Dufam, ze som to jasne napisala, budem sa snazit co najskor pridat obrazkovy postup. Rozteky poukladame na papierom vystlany plech a upecieme. Este horuce obalujeme v zmesi praskoveho cukru s vanilkou.
Mnam, paraaaada!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 14.12.2011, 9:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kelovka trochu inak



POTREBNÉ PRÍSADY

kel zemiaky voda mast hladka muka salama vysocina - pripadne ina udenina cesnak korenie rasca cervena paprika vegeta sol

POSTUP PRÍPRAVY

Kel nakrajame nadrobno a dame varit do horucej vodu. Ked je uvareny pridame nadrobno pokrajane zemiaky a prelisovany cesnak. Pokial sa zemiaky uvaria do makka pripravime si zaprazku. Ale na masti/oleji najskor oprazime na kocky pokrajanu salamu vysocina, pripadne inu udeninku. Potom salamku vyberieme a do masti dame potrebne mnozstvo hladkej muky, z ktorej urobime zlatu zaprazku. Zaprazku i osmazenu salamu dame do polievky dochutime koreninami. Polievka ma uplne inu chut - lepsiu - a daju sa nou nakrmit aj vysloveni masozravci - napr. aj moj manzel. Vyskusajte!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Very easy baby cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny prave kravske maslo bambino syr v crievku rajciny bazalka susena petrzlenova vnatka sol

POSTUP PRÍPRAVY

Cestoviny uvarime do makka v slanej vode. Scedime, ale neoplachujeme. Este na horuce dame maslo a vytlaceny syr. Pridame pokrajane rajcinky, bazalkovu a petrzlenovu vnatku. Podla chuti mozeme pridat pripadne aj pokrajanu sunku. Je to vynikajuce, odporucam aj dospelym!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 26.9.2009, 8:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravcova lopatka po soblahovsky



POTREBNÉ PRÍSADY

bracova lopatka cibula zavarane uhorky sunkova salama - ja som dala prazsku plnotucne mlieko smotana na varenie hladka muka vegeta, korenie, sol

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulku nakrajanu na jemno spenime na masti/oleji. Ked je oprazena na ruzova, pridame bravcove masko pokrajane na sliziky, orestujeme a podlejeme vodou. Dusime asi hodinu do makka, spolu s uhorkami nakrajanymi na kolieska a sunkou nakrajanou na sliziky. Ked je masko makke, zahustime ho mukou rozhabarkovanou v smotane, dolejeme mlieko - podla hustoty aku chceme mat a dochutime korenim. Podavame s knedlou. Jednotlive mnozstva upravujeme podla toho, kolko porcii a ake mnozstvo potrebujeme uvarit...
Je to vynikajuce! Vyskusajte, oblizete vsetkych desat!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.11.2008, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Japonske rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 vajec 20 dkg krystaloveho cukru 20 dkg polohrubej muky 1/2 prasku do peciva Krem: 500ml mlieka 5 zltkov 12 dkg krystaloveho cukru 7 dkg hrubej muky Sneh: 5 bielkov 15 dkg krystaloveho cukru zavarane marhule

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyslahame do penista, pridame cukor a po vyslahani muku s praskom do peciva. Na vymastenom a mukou vysypanom plechu upecieme do ruzova. Na vychladnuty plat poukladame odkvapkane zavarane marhule a natrieme horuci krem, ktory sme pripravili uvarenim zltkov, cukru a muky v mlieku. Na krem navrstvime vyslahany sneh s krystalovym cukrom a zapecieme do ruzova.
Tento kolac je uzasne lahucky, lahodny a velmi sviezi... Vyskusajte, je super!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 11.9.2015, 16:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

PANINY - slane buchticky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej muky 00 special (ja davam ale 1/2 hladkej a 1/2 celozrnnej) kvasok z mlieka a 1 kocky drozdia, stipka cukru - mlieka podla potreby rasca, vegeta, sol - podla chuti kvapku oleja na domiesenie cesta do hladka Zmes na potieranie: 2 hlavky cesnaku olivovy olej sojova omacka vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravime si kvasok, ktory vylejeme do muky, do ktorej sme priadali sol, vegetu a rascu. Zmiesame na polotuhe cesto tak, aby sa nelepilo ani na ruky ani na misu. K tomu nam dopomoze kvapka oleja, ktoru pridame az na koniec miesenia. Cesto nechame prikryte pokysnut cca 1 hodinu. Potom ho vyklopime na dosku a trhame z neho male kusky, ktore tvarujeme do podlhovastych buchticiek, ktore ukladame na plech. Z tejto davky ich vyjde cca 40ks takej velkosti ako vidite na fotografii. Upecieme do ruzova. Po vytiahnuti z rury natierame este horuce buchticky zmesou, ktoru sme si pripravili z prelisovaneho cesnaku, olivoveho oleja, sojovej omacky a vegety - vsetko spolu vyslahame vidlickou.
Paniny sa naramne hodia k comukolvek, k syru, salame, zeleninke, omackam, alebo iba tak k vinku, ci pivku.. Su chrumkave a v kombinacii s cesnakom UUUZASNEE!!!!!
Vyskusajte , u nas sa vzdy po nich iba zaprasi...:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 80 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu