končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 72 (zobrazuje sa 71-72) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8 |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčová "rýchlovka" - obed pre 2 osobyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250-300g bravcove maso - ja som mal krkovicku (skuste pliecko, stehno, kare, pripadne kuracie stehna.....) 1 cibula, 1-2 struciky cesnaku, 1 paradajka (alebo cca 10 kusov datlovych cherry), 1 cervena paprika, olej, koreniny - sol / vegeta, mčk, cervena paprika pikantna (alebo sladka a dajte si nejake chilli), sojova omacka (cinska, superior dark - maju v Tescu), hnedy cukor, kecup alebo lepsie pretlak POSTUP PRÍPRAVY Cibulu a cesnak nakrajajte na male kocecky, sup na olej - cca 5 min kym zhnedne. Maso nakrajame na kocky, pripadne na slize, osolime, okorenime, opaprikujeme, cvrkneme kecup/pretlak a chilli - pridame na panvicu a opecieme sprudka opať asi 5 min. Pridame paradajku (ako inak, nakrajanu na kocky) a sojovu omacku - asi 1,5 polievkovej lyzice. Mozete priliat vodu / vyvar, ale aj nemusite - kto ako rad stavu. Dusime cca 20-25minut - pokial maso nezmakne. Tesne pred koncom pridame na kocky nakrajanu cervenu papriku - staci asi stvrtina, max polovicka. Uplne posledna ingrediencia je hnedy cukor - cca 1-2 cajove lyzicky. Dovarime spolu este asi 5 min - kym sa cukor skaramelizuje a vsetko pekne zahusti...ak nie, zahustite solamylom. Podavajte s ryzou (najlepsia ryza je jasminova zn. Giana). Bru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Martin M. (Kraxprix) ID 212383 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
PÁC NA ÚDENÉ MäSOPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 10 l voda 1 kg soľ 10 dag cesnak bobkový list ,celé čierne korenie-podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Vodu s prísadami dáme variť,cesnak postrúhame.Necháme 5 minút povrieť,vychladíme.Do takto pripraveného pácu vložíme pekné kusy mäsa a necháme v chlade 1-2 týždne.Pác je na asi 10 kg mäsa. Následne mäso vyberieme,osušíme a zavesíme do údiarne./dime asi 5 dní,záleží od veľkosti mäsa. Pochutíme si na ňom na Vianoce,Veľkú noc alebo len tak príležitostne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 72 (zobrazuje sa 71-72) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8 |