. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ČO DOM DAL

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 343 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,35 ďalšie >>

ČO DOM DAL

Baklažánovo - papriková nátierka na topinky ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Baklažán * zelená paprika * veľká cibuľa * cesnak * olej * morská soľ *

POSTUP PRÍPRAVY

Ráno mi zavolala kamoška , že po robote príde na kávičku. Dlho sme sa nevideli. Nastal stres, čo jej ponúknem . V chladničke jeden maličký baklažán , paprika a pár paradajok . Môžem sa pochváliť, že nátierka sa vydarila. len jej bolo málo. Bola veľmi chutná . Podávadala som ju na topinkách a samozrejme nechýbalo šampáňo. :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 25.8.2021, 17:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Zoštíhlovací vývar podla Doroty Drozdovéj



POTREBNÉ PRÍSADY

2 mrkvy, 2 póry, 1 zeler, 1 cibulu. vetvičku petržlenu, zopár klinčekov

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu vložte do velkého hrnca, zalejte velkým množstvom studenej vody (len tolko, kolko sa donho vmestí) a povarte minimálne 3 hodiny. Podla chuti prisolte. Malo by vzniknút 2 litre zmesiy.
Konzumujte ako potravinový doplnok namiesto sladkých koktaitov. Schladený chutí lepsie.
Poznámka: urcite ste si vsimli, ze zásady o varení zeleniny boli v tomto recepte porusene! To preto, lebo vacsina zivin sa vyplaví do vody, ale nezabudnite, ze v tomto prípade sme sa zaujimali o vyvar nie o zeleninu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Antonia V. (SOVA I) ID 156999 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Zemiaky na cibuľke s kôprovou smotanou ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky * veľká cibuľa * soľ * olej *...........kyslá smotana * čerstvý / mrazený / kôpor *

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky a cibuľa sa nájde v každej domácnosti. Ja to jedávam , ako hlavné jedlo. Chlapom môžte k tomu pridať aj kúsok mäska. :-) V jednoduchosti je krása. Obrázkový postup nižšie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 8.8.2011, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Jednoduchý recept pre náročných



POTREBNÉ PRÍSADY

Receptík sem dávam skôr na pobavenie alebo skôr zamyslenie sa, lebo ma oslovil - je z časopisu Dobré jedlo\r\nPotrebovat budeme : pohodu, spokojnosť, optimizmus, plno drobných ale nesmierne dôležitých ingrediencií\r\nčas prípravy : varenie takmer celý život\r\npočet porcií : pre každého, kto má s vami dočinenia\r\nnáročnosť : zdá sa ľahká ale nie je

POSTUP PRÍPRAVY

Postup :\r\n1. Vo veľkej panvici roztopíme kus svojej nevšímavosti a uzavretosti, potom primiešame tak akurát svojho temperamentu, necháme jemne prehriať. Aby zmes mala lahodú chuť, postupne do nej primiešavame láskavosť, porozumenie, toleranciu a poriadny kus empatie. Pozor, nie veľmi rýchlo, aby sa nám to celé nepripálilo. Necháme odstáť.\r\n2. Nakoniec kopcovitými lyžicami pridýme ostatné ingrediencie : optimizmus, pohodu, okoreníme poriadnou štipkou humoru. Aby zmes mala správnu chuť je dobré z času na čas aj kus veľkorysosti a nadhľadu. Správnu konzistenciu docielime nekonečným množstvom zdravého rozumu. Zmes dobre premiešame, poriadne dlho povaríme, ozdobíme úsemvom a podávame s láskou...\r\nDobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Miriama L. (miracko) ID 11257 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Hamizurka



POTREBNÉ PRÍSADY

mlete maso (200g) * zemiaky * ryza *cesnak * sol,kmin,mleta cervena paprika,mlete cierne korenie * karpatsky bujon *

POSTUP PRÍPRAVY

vid foto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 17.10.2012, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Zelerové rizoto



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia(200g) * sampinony * stonkovy zeler * cibula * cervena paprika,sol * ryza * karpatsky bujon * hruskovy kompot *

POSTUP PRÍPRAVY

vid foto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 29.11.2012, 16:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Rychle zapekané bagetky



POTREBNÉ PRÍSADY

Bagety, 1 tavený syr, 2 vajíčka na tvrdo, šunku, tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky si vytlačíme tavený syr, pokrájame vajíčka a šunku. Bagety si prekrojíme a vydlabeme z nich prostriedok. Ten dáme do zmesy a premiešame. Zmesou naplníme bagety, dáme na ne postrúhaný syr a pečieme 5-10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Sára P. (sara0608) ID 204846 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Kyslokapustový koláč od KiRi - BOMBA!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

½ sáčku kyslej kapusty bez šťavy, je dobré trochu ju pokrájať (ale nedávajte jej viac, nie je to potom ono), 1,5 šálky polohrubej múky , 2 vajcia , 1-2 šálky mlieka alebo vody (sama uvidíš, koľko treba), ½ šálky oleja , 100 g suchej salámy nakrájať na kúsky / malé kocky (poprípade anglická slaninka, alebo niečo iné, aromatické) , čierne korenie, 1 PL vegety , 3 strúčiky cesnaku (prip. sušený), 1 PL pálivá paprika, 1 PRDOPEČ, 6 strede veľkých šampiňónov nakrájať na kúsky (resp. 1 konzerva)1-3 veľké mrkvy – nastrúhať nahrubo, 1 cibuľa nadrobno

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešame dokopy a vystrieme na plech na pečiaci papier. Ja zvyknem na vrch posypať seznam, lanove semienko, alebo jemne rasce, ale raz som dala syr a bolo to waw!!! Pečeme 30minut v predhriatej trúbe na 180°C ( plynová rúra stupeň 4-5 pečieme 25-40 minút, podľa množstva ingediencií). Ak používaš teplovzdušnú trúbu, tak daj program koláč. Je výborný teplý, aj studený. Tento recept je velmi jednoduchý, rýchly a lacný. Koláč za tepla jeme ako hlavný chod a ak vôbec niečo ostane, dáme to do chladničky a neskôr zošrotujeme ako chuťovku. DOBRÚ CHUŤ!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 9.7.2012, 15:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Blesková fašírka / z luncheonmeatu / ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľkú konzervu * 1- 2 žemle * 1 cibuľu * majoránku * 2 vajíčka * soľ * na obalenie : strúhanku... na vysmážanie : olej

POSTUP PRÍPRAVY

veľmi jednoduchý.. vhodný pre chatárov a záhradkarov....kuk na obrázkový postup....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 14.5.2014, 22:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Kapustové posúchy



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg polohrubej múky, 2 vajíčka, mlieko, 150 ml oleja + olej na vyprážanie, 1 droždie, cukor, soľ, 1 sáčok (kg) kyslej kapusty, slaninka, 1 konzerva šampiónov, vegeta, sladká paprika, rasca, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravíme kapustovú plnku. Slaninku si nakrájame na kocky a dáme na troške oleja opiecť, keď bude slaninka opečená, pridáme kapustu a hubky z konzervy. Podlejeme trochou vody, ochutíme vegetou, rascou, trochou mletého čierneho korenia a zafarbíme sladkou paprikou. Dusíme, kým kapustička nebude mäkká a potom necháme plnku vychladnúť.
Ďalej si pripravíme klasické kysnuté cesto (ale na slano! Bez cuku! Cukor ide len do kvásku) . Do hrnčeka zarobíme kvások a necháme ho pekne na teplom mieste vyrásť. Do misy dáme trištvrte kila múky, 2 vajíčka, 150 ml oleja, 1 malú lyžičku soli, už vyrastený kvások a mliečko podľa potreby. Zarobíme cesto a necháme ho vykysnúť. Potom si cesto na doske rozvaľkáme a veľkým (naozaj veľkým) pohárom alebo hrnčekom vykrajujeme kruhy. Lyžicou dáme na vykrojené cesto kapustovú plnu, prehneme polku cestička a kraje spojíme. Robím ich vlastne do takých polmesiačikov. Ale dajte si pozor, aby ste nedávali plnku s veľkým množstvom šťavy, inak budete mať cesto mokré. Je lepšie si plnku trošku vyžmíkať. Keď už máme cestíčko naplnené, vypražíme posúchy z oboch strán na miernom ohni a hotové položíme na servítku, nech nám prebytočný tuk odsaje. Mne ich z tejto dávky vyjde asi tak 20 a sú fakt dobré a sýte! Najlepšie chutia, keď sú ešte teplé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Monika K. (Monchichita) ID 88482 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.5.2011, 7:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 343 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,35 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu