končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,190 ďalšie >> |
TORTY |
Orechová torta Kitty s vanilkovým krémomPOTREBNÉ PRÍSADY Orechový korpus: 8 vajec, 170g cukru krupica, 120 g polohrubej múky, 150 g mletých vlašských orechov, 1/2 prášku do pečiva a 8 lyžíc vriacej vody******Vanilkový krém: 8 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy, 2 vanilkové cukre, práškový cukor podľa potreby, 3 x 125 g masla******pikantný džem******falošný marcipán na poťah torty a postavičky POSTUP PRÍPRAVY Korpus:Z bielok vyšľahám tuhý sneh. Žltka vymiešam s cukrom do penista, potom postupne pridávam vodu, keď je cukor rozpustený, tak pridávam sypké (múku, pr.do pečiva, príp. kakao,orechy) a miešam na striedačku s 1/2 bielkov. Druhú polovicu opatrne zamiešam do cesta, aby sa nadýchalo a dám piecť. Krém: uvariť puding z mlieka a Zlatých klasov a nechať vychladnúť, maslo s cukrom vymiešať do penista a pridávať postupne vychladnutý puding OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (48) posledné: 12.4.2011, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tvarohovo - jogurtová torta s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY * 150g BB keksy * 100g maslo * 500g jemný tvaroh /1,1%/ * 500g biely jogurt /3,9%/ * 2 vanilkové cukry * 2 PL pr.cukor * 200ml mlieko * 1 potravinárska želatína * ovocie : - akékoľvek - u mňa broskyne POSTUP PRÍPRAVY - osviežujúca na horúce dni a s minimálnou prácou okolo nej :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (53) posledné: 5.2.2015, 21:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Mramorová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Môj prvý pokus s falošným marcipánom. Korpus mramorový - recept z MMB - 4 vajcia, 240g práškový cukor, 150ml oleja, 100ml vriacej vody, kakao, 250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva. Krém so dala orieškový podľa receptu pani Magdalénky L. ID798. - 2 zlaté klasy, 1/2 l mlieka, 6 vanilkových cukrov, 1 maslo, lieskové oriešky. Falošný marcipán podľa MMB.cz od pani Sabiny J. : 4 lyžice sušeného mlieka, 6 lyžíc práškového cukru, lyžička masla, trocha vody a 1 lyžica medu, marcipán som prifarbovala kakaom POSTUP PRÍPRAVY Ušľaháme bielky s 1/2 cukru. V druhej mise šľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru, môžme pridať vanilkový cukor. Postupne pridávame vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vyšľahaný sneh s cukrom. Jednu tretinu cesta odoberieme a prifarbíme kakaom. Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie. Boky torty jemne vymastiť tukom. Ja to už nevysypem múkou, lebo torta tak pekne drží tvar na bokoch. Do stredu formy dáme lyžicu tmavej hmoty a nato 2 lyžice svetlej hmoty. Tak pokračovať až do spotrebovania cesta. NEMIEŠAŤ!!! Korpus si môžte urobiť podľa toho, kto má aký osvedčený. Ja som tentokrát volila ten, lebo na priereze má torta mramorový vzor aj vo vnútri. Krém - Uvariť zlaté klasy v mlieku s cukrom, do horúceho vmiešať pomleté a opražené oriešky. Nechať vychladnúť a vyšľahať s maslom. Ja som volila tento krém, je výborný jemný. Ďakujem pani Magdalénke L. za inšpiráciu a recept. Krém samozrejme do torty môže ísť ľubovoľný. Falošný marcipán - mlieko s cukrom preosiať, vymiesiť s medom, maslom, pridať trochu vody. S vodou veľmi opatrne! Musí vzniknúť tuhšia hmota podobná plastelíne. Ak je riedka,treba pridať sušené mlieko. Na túto tortu som použila 2násobnú dávku surovín. 1/4 hmoty som prifarbila kakaom. Recept na falošný marcipán je z MMB.cz od pani Sabiny J. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Lucia K. (Lucia.K) ID 44529 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 15.6.2011, 10:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Modelovacia hmotaPOTREBNÉ PRÍSADY 200g Pr.cukru ( najlepší je taký ten jemný ako múka) 200g Sušené mlieko... polotučné, alebo plnotučné Voda podľa potreby Potravinárske farbivo Olej na potretie dosky POSTUP PRÍPRAVY Cukor zmiešame s mliekom a po troške ( najlepšie lyžicou) pridávame vodu. poriadne prepracujeme až je tvárna ako plastelína :o) Ak je riedka pridáme sušené mlieko, ak tuhá pridáme vodu ( s ňou opatrne) Dobre prepracovanú hmotu si podľa potreby zafarbíme. Ak tvarujeme kvietky vaľkáme na mirnr olrjom potretej doske ( ja to vaľkám na hladkej kuchynskej linke) Ak tvarujeme postavičky a chceme zlepovať časti, tak štetečkom a vodou potierame zlepované miesta. A ak chcete poťahovať tortu ( viď kačička, alebo srdiečko so živými ružami v mojich receptoch) Vaľkáme na pocukrovanej doske. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Alexandra P. (Tomík) ID 7783 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 15.3.2010, 14:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta RaffaelloPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 5 vajec, 15dkg práškového cukru, prášok do pečiva, 10dkg polohrubej múky, 1/2 dl vody Na krém: 3 šlahačky, 2 biele čokolády (125g), 20dkg kokosu POSTUP PRÍPRAVY Vyšlaháme cukor so žĺtkami, pridáme vodu, múku zmiešame s práškom do pečiva, opatrne primiešame. Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh, pomaly primiešame do cesta. Dáme piecť na 180 stupňov. Medzitým si dáme zohriať do hrnca 2 šlahačky - nesmú sa variť. Pridáme k nim biele čokolády a miešame už mimo platničky, kým sa neroztopia. Necháme vychladnúť do druhého dňa. Korpus rozrežeme na 1/3 a 2/3. 2/3 korpusu rozmrvíme na malé kúsky. Dobre vychladenú šlahačku s čokoládou vyšlaháme na hustý krém a pridáme k rozmrvenému korpusu spolu so 16dkg kokosu. Celé to natrieme na zvyšnú 1/3 korpusu a rukou popritláčame. Zvyšnú šlahačku vyšlaháme, natrieme na tortu a celú ju posypeme so zvyšným kokosom. Dobrú chuť! :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Ildiko B. (Didulka) ID 54799 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 18.12.2012, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Maxikrígeľ s pivom (+fotopostup)POTREBNÉ PRÍSADY Kakaový korpus, čokoládová plnka, banány, káva, K2, WI. Hmotnosť: 4,6 kg. POSTUP PRÍPRAVY Pridávam aj fotopostup, ako som tento maxi-pivový pohár robila... Ak treba, postup na korpusy a plnku nájdete v mojich predchádzajúcich receptoch, príp. využite tie svoje :)). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Darina H. (guginko) ID 65763 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (82) posledné: 10.7.2015, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Lentilková torta do škôlkyPOTREBNÉ PRÍSADY Tortička s lentilkami pre moju Megi do škôlky. Korpus: orechový; krém: vanilkový; poťah z cukríkov Marshmallows + lentilky Uvedený suroviny sú na tortovú formu s priemerom 25 cm Recept na korpus mám z MMB od Alexandry P.: Korpus: 7ks vajec, 160g kr.cukru, 120g polohrubej múky, 100g orechov, 6PL vriacej vody, 1/2 prášku do pečiva. Krém: 1,2 l mlieka, 4 bal. Zlatý klas, 2 vanil. cukry, 7 lyžíc kryšt.cukru, 200g masla, 3-4 lyžice práškového cukru (osladiť podľa chuti). - krém vystačí na naplnenie torty a tiež na potretie už naplnenej torty po obvode. Džem, rum, banán Poťahová hmota z cukríkov Marshmallows: 2 balíčky cukríkov Marshmallows - to sú tie penové také bielo-ružové, cca 2 lyžice citrónovej šťavy, cca 500 g práškového cukru, cca 10g Cery (stuhnutej). POSTUP PRÍPRAVY Korpus: Bielky vyšľaháme na sneh (môže sa pridať štipku soli) - odložíme do chladničky. Žĺtky s kr.cukrom vyšľaháte do husta a postupne pridávate prevarenú vodu. Múku, prášok do pečiva a orechy zmiešate a na striedačku s bielkami vmiešavate zľahka do žĺtok ( ja si vmiešam asi na tri krát zmes múky na striedačku s tromi lyžicami bielok v šľahači a potom to vareškou nadľahčím zvyšnými bielkami). Masu vylejeme do tortovej formy. Množstvo je na veľkosť formy 25 cm. Pečieme pri teplote 150'C asi 40min. Krém: Z mlieka, Zlatých klasov, vanilk.cukrov a kryšt.cukru uvaríme hustý puding. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a do toho pridávame po lyžiciach teplý puding (nie horúci) a šľaháme aspoň 5 min.. Mne sa pri takomto postupe krém nezrazil. Niektoré baby pridávajú do tohto krému cca 1 dl oleja - aby sa krém nadľahčil a údajne zrazený krém sa týmto aj napraví. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) Silvia Č. (Megan07) ID 92276 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 28.2.2012, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Penová torta s penovými ružičkami aj s postupom + malý trik pri šľahaníPOTREBNÉ PRÍSADY Penová časť:10 bielkov, 700g kryštálového cukru,štipka soli ____________Plnka: 10 žĺtkov, 200g práškového cukru, 3 malé kocky masla, 2/3 palmely, 100g kakaa, 1 lyžička suchej zrnkovej kávy POSTUP PRÍPRAVY 10 bielkov začneme šľahať nad parou so štipkou soli ( ja ich začínam šľahať ešte keď voda nevrie, aby sa dobre rozšľahali a aby sa nezrazili, lebo keď ich dám priamo nad paru zvyknú sa zraziť) a postupne pridávam cukor. Šľahám ich na prvom stupni elektrickým šľahačom cca 17 minút- stačí to. Ešte pred tým si pripravím papier na ktorý si nakreslím tvar torty- akú budem robiť. Po vyšľahaní dám penu dolu z pary a nechám vychladnúť. Už vychladnutú penu zľahka premiešam vareškou, dám do zdobiaceho vrecka a striekam hmotu vrecúškom na pripravený pečiaci papier. pláty pečiem cca 1 hodinu až hodinu a pol v teplovzdušnej rúre tri naraz. pri teplote cca 100 stupnov. Plnka: 10 žĺtkov a 200g práškového cukru šľaháme nad parou cca 20 min. Necháme vychladnúť. Potom pridáme rozšľahané maslo s palmelou a znovu vymiešame. Nakoniec zľahka zamiešame vareškou kakao a kávu a až potom keď je kakao sčasti vmiešané premiešame šľahačom. Časť plnky dáme do vrecúška a ozdobíme ňou kraje a zvyšok rozotrieme po prostriedku plátov... vrch ešte dozdobíme podľa príležitosti na ktorú je torta určená... :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) Kristína Š. (kristi8584) ID 50693 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 16.5.2014, 11:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
*** ozdôbky na tortičku ***POTREBNÉ PRÍSADY *** fondant podľa: Martina P. (Mata74) ID 9033 ***, *** potr. farby *** POSTUP PRÍPRAVY obr. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) Eva T. (volcanic) ID 33603 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 24.1.2010, 18:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Dvojfarebna ovocna tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3 vajcia, 3PL kryšt. cukru, 5PL poloh. muky, 1 KL PRDOPEČ,2-3PL kakaa, džem, mandarinkyFarebna zelatina: 1 salko, jahodovy džem, marhuľový dťem, 2 farebné želatiny alebo číre. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: 3 bielka vyšľaháme s cukrom a troškou soli do tuhého snehu, potom pridáme žĺtka, prdopeč, muku a kakao a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na tortu a pecieme pri 180 stupnoch. Plnka: Uvarime si zelatinu s ktorou mame najlepšie skusenosti(uvarime osobitne vo 2 hrncoch alebo v jednom a potom zelatinu rozdelíme na 2 časti).....Ostatne uvidíte v obrazkovom postupe. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 17.6.2013, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,190 ďalšie >> |