. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 176 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,18 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Palacinky od Jamieho


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia 115 g hladkej muky 1 vrchovatu caj.lyzicku prasku na pecenie 140ml mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

2-4 porcie
Ako prve si oddelime zltky od bielok .Muku,prasok na pecenie a mlieko si pridame k zltkom a miesame az pokial nam vznikne huste a hladke cesto..Rozslahajte bielky a pridajte do cesta.
Rozohrejte si panvicu ,roztopte na nej maslo a nalejte na nu cesto.V momente kedy zacnu byt okraje zlatkave a lahko sa odlepia pretocte ju na druhu stranu .....Ja osobne oblubujem kombinaciu javoroveho sirupu a kuskov bielej cokolady...Dobru chut :D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.2.2013, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

muffiny z listkového cesta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

listkove cesto, vanilkový puding, broskyňový kompot , malinový sirup

POSTUP PRÍPRAVY

Štvorčeky listkového cesta vložíme do mafinovej formy nalejeme uvarený puding položíme na vrch broskyňu a po upečení polejeme malinovým sirupom.Môžeme ozdobiť šlahačkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.2.2010, 16:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

♥Letná žemlovka ♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Vianočka alebo par rožkov od 6 do 10, podla toho kolko vas doma je :) Recept vznikol na prianie mojich detí Vianočka alebo rožky 4 x vanilkový cukor 2 x balenie tvarohu cca po 200g plechovka ananasu -kocky plechovka jahôd alebo hocake ine ovocie, ktoré mate radi hrozienka kúsok masla Pripadne este bielka na sneh ale nemusia byť alebo si môžete navrch urobiť čokoládovú polevu

POSTUP PRÍPRAVY

Do mlika dáme 2x vanilkový cukor, namočime rožky alebo vianočku nakrájané alebo natrhané, necháme napiť..
pekáčik alebo misku z jánskeho skla si vymažeme maslom a naspodok dáme vrstvu rožkov / vianočky, ktoré sme vyžmýkali ak boli príliš mokré
Nato dáme tvaroh vymiešaný s 2 vanilkovými cukrami a naň navrstvíme ananás a jahody
Nato dáme zvyšok rožkov / vianočky
Dáme zapiecť, zakryté cca na hodinku na 200stupňov
Ak sa vám chce tak 10 -15 minút pred dopečením si vyšlahajte sneh z bielkov a dajte ho ešte navrch aby sa zapiekol dohneda
ak nie nevadí
Dobrú chuť,,,,

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Miriama L. (miracko) ID 11257 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.5.2012, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Slivkové guľe s tvarohom.....


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

zemiakove cesto, slivky, tvaroh, cukor, maslo....

POSTUP PRÍPRAVY

klasika.....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Veronika G. (veronika45) ID 20591 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.10.2010, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Mikulášske mufinny


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Fantázia

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lenka K. (chrumka0203) ID 49768 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 5.12.2010, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Somoloi galuška 5*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

recept pre inspiráciu,dakujem za super receptík:(miňonky) id:41625

POSTUP PRÍPRAVY

:)))))))))))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

ANDREA G. (adika0108) ID 23370 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.1.2009, 14:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Lievance podľa Darinky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Recept je tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16759

POSTUP PRÍPRAVY

Sú výborné.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana Z. (catyka) ID 39622 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.9.2009, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

francúzsky koláč tarte tatin


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

sedím v práci a robím ponuky na rauty a hľadám typický francúzsky koláč...a pri hľadaní som natrafila na jeden úúúúžasný recept, nie len recept, ale aj samotný popis, písal ho chlap :o) a stojí za to aspoň si ho prečítať :o))). samotný koláč myslím nebude až tak problematický, podľa názvu si nájdete aj iné receptíky aj s návodom na tuhé cesto. čítajte a bavte sa ako ja :o), už sa teším, kedy ho vyskúšam!

POSTUP PRÍPRAVY

1. Správna panvica alebo hrniec. Voľba je dôležitá. Malo by to byť niečo približne 24cm v priemere a s "trochu vyšším okrajom". Dá sa použiť hocičo - ja používam nerezovú panvicu s vyšším okrajom (a nerezovou rúčkou - bez plastov, aby sa to dalo dať do trúby).2. 125g masla, 125g cukru, šťava z 1 citrónu, "kilečko" jabĺk = cca 6-7-8ks, kyselejšie mám radšej.3. nejaké cesto, v princípe je jedno aké. Francúzi dávajú dnes už štandardne plátok lístkového cesta. Dá sa použiť akékoľvek krehké cesto, no ale kto bude pripravovať 100-150g akéhosi cesta. Obvykle použijem tretinu lístkového. Cesto je principiálne nepodstatné a slúži viacmenej ako jedlá podložka. (Originálna receptúra obsahuje aj návod na cesto, ale o tom to skutočne nie je.)Postup:1. Jablká olúpeme, nakrájame na štvrtiny. Jadrá tiež vykrojíme. Zbytočne sa s tým nepipleme. Do malej misky vytlačíme šťavu z 1 citrónu.2. Rozpustíme na panvici (v hrnci a pod.) maslo, chrstneme cukor, rozhrabneme niečím, aby to nebola jedna kopa. Trochu stiahneme plameň, aby to hneď nezhorelo.Od tohoto momentu už nepotrebujeme varešky a vidličky. Ruky stačia.3. Kus jablka vždy "vyčvachtáme" v citróne a začneme ukladať na panvicu. Systém ukladania je dôležitý. Na spodok idú jablká "vypuklým dole", potom medzi ne rozmiestnime vrstvu ukladanú opačne - vypuklým hore. Princíp je, aby boli jablká husto uložené a neboli medzi nimi zbytočne veľké medzery.4. Pridáme plyn - "stredný plameň". Jabĺk sa už nedotýkame, nešťucháme do nich. Čakáme. 10 minút sa nebude diať nič, potom to začne dobre voňať a okolo 15. minúty nám začne bublajúce maslo hustnúť a začne "ľahko meniť farbu a chuť". Prvé známky karamelizácie. Priebežne ochutnávam malou lyžičkou.5. V tejto fáze to celé šupneme do trúby vyhriatej na 200stC, ale nie horkovzduch. Doporučujem klasiku zhora-zdola. Približne na 15 minút.6. Teraz rozvaľkáme placku z cesta. Trochu väčšiu ako forma/panvica. Lístkové sa dobre vaľká (je to spisovne?) vínovou flašou.7. Jablká vyberieme, plácneme na ne zhora cesto. Prečnievajúci okraj cesta "tam tak zašmodrcháme" naspäť pod okraj jabĺk. Zbytočne sa s tým nepárame, pretože to je pekelne horúce. Urobíme 2-3 diery do cesta. Nie mikro! Aspoň také, ako malíček.8. Šupneme to naspať do truby, ešte asi tak na 15-20 minút.9. Vyberieme a necháme (presne) 10 minút chladnúť. A teraz to treba preklopiť na nejakú tácku, podnos alebo niečo podobné. Klasický postup - priložíme tácku zhora a otočíme o 180 stupňov. Chce to "švung a eleganciu". Inak bude karamel a maslo všade. Toto sa samozrejme na 99% nepodarí, koláč nebude vypadať tak ako na obrazkoch z časopisov. To nevadí. Odpadlé jablká upravíme do správnej polohy vidličkou a tvárime sa, že všetko je OK a nič sa nedeje. Skutočne sa nič nedeje. Pri Tarte Tatin nejde o formu, ale o chuť. Podávame ešte teplé. Mne to chutí aj studené.Variácie sú - bez masla pripraviť karamel - toto je ale náchylné na pripálenie. A práve maslo dodáva jedinečnú chuť. Kombinácia masla, karamelu, jabĺk a citrónu je na tom najskvelejšia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Ludmila Z. (lili73) ID 46537 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 16.2.2012, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

halloween


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

čarodejkine prsty a oči

POSTUP PRÍPRAVY

:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 31.10.2012, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Vyborne slivkove knedličky s marcipanom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

zenicky skuste ja viem ze su to len obycajne knedle zo zemiakoveho cesta ale ja som ich vylepsila tak ze som pridala ku slivke kusok marcipanu ..vrelo doporucujem skuste niet na takuto lahôdku!!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

dada t. (cica-mica) ID 102843 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.8.2009, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 176 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,18 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu