končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 176 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,18 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Palacinky od JamiehoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia 115 g hladkej muky 1 vrchovatu caj.lyzicku prasku na pecenie 140ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY 2-4 porcie Ako prve si oddelime zltky od bielok .Muku,prasok na pecenie a mlieko si pridame k zltkom a miesame az pokial nam vznikne huste a hladke cesto..Rozslahajte bielky a pridajte do cesta. Rozohrejte si panvicu ,roztopte na nej maslo a nalejte na nu cesto.V momente kedy zacnu byt okraje zlatkave a lahko sa odlepia pretocte ju na druhu stranu .....Ja osobne oblubujem kombinaciu javoroveho sirupu a kuskov bielej cokolady...Dobru chut :D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 16.2.2013, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
muffiny z listkového cestaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY listkove cesto, vanilkový puding, broskyňový kompot , malinový sirup POSTUP PRÍPRAVY Štvorčeky listkového cesta vložíme do mafinovej formy nalejeme uvarený puding položíme na vrch broskyňu a po upečení polejeme malinovým sirupom.Môžeme ozdobiť šlahačkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 24.2.2010, 16:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
♥Letná žemlovka ♥PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Vianočka alebo par rožkov od 6 do 10, podla toho kolko vas doma je :) Recept vznikol na prianie mojich detí Vianočka alebo rožky 4 x vanilkový cukor 2 x balenie tvarohu cca po 200g plechovka ananasu -kocky plechovka jahôd alebo hocake ine ovocie, ktoré mate radi hrozienka kúsok masla Pripadne este bielka na sneh ale nemusia byť alebo si môžete navrch urobiť čokoládovú polevu POSTUP PRÍPRAVY Do mlika dáme 2x vanilkový cukor, namočime rožky alebo vianočku nakrájané alebo natrhané, necháme napiť.. pekáčik alebo misku z jánskeho skla si vymažeme maslom a naspodok dáme vrstvu rožkov / vianočky, ktoré sme vyžmýkali ak boli príliš mokré Nato dáme tvaroh vymiešaný s 2 vanilkovými cukrami a naň navrstvíme ananás a jahody Nato dáme zvyšok rožkov / vianočky Dáme zapiecť, zakryté cca na hodinku na 200stupňov Ak sa vám chce tak 10 -15 minút pred dopečením si vyšlahajte sneh z bielkov a dajte ho ešte navrch aby sa zapiekol dohneda ak nie nevadí Dobrú chuť,,,, Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Miriama L. (miracko) ID 11257 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 9.5.2012, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Slivkové guľe s tvarohom.....PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY zemiakove cesto, slivky, tvaroh, cukor, maslo.... POSTUP PRÍPRAVY klasika..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Veronika G. (veronika45) ID 20591 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 6.10.2010, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Mikulášske mufinnyPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Fantázia ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lenka K. (chrumka0203) ID 49768 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 5.12.2010, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Somoloi galuška 5*****PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY recept pre inspiráciu,dakujem za super receptík:(miňonky) id:41625 POSTUP PRÍPRAVY :))))))))))))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) ANDREA G. (adika0108) ID 23370 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 18.1.2009, 14:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Lievance podľa DarinkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Recept je tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16759 POSTUP PRÍPRAVY Sú výborné. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana Z. (catyka) ID 39622 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 15.9.2009, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
francúzsky koláč tarte tatinPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY sedím v práci a robím ponuky na rauty a hľadám typický francúzsky koláč...a pri hľadaní som natrafila na jeden úúúúžasný recept, nie len recept, ale aj samotný popis, písal ho chlap :o) a stojí za to aspoň si ho prečítať :o))). samotný koláč myslím nebude až tak problematický, podľa názvu si nájdete aj iné receptíky aj s návodom na tuhé cesto. čítajte a bavte sa ako ja :o), už sa teším, kedy ho vyskúšam! POSTUP PRÍPRAVY 1. Správna panvica alebo hrniec. Voľba je dôležitá. Malo by to byť niečo približne 24cm v priemere a s "trochu vyšším okrajom". Dá sa použiť hocičo - ja používam nerezovú panvicu s vyšším okrajom (a nerezovou rúčkou - bez plastov, aby sa to dalo dať do trúby).2. 125g masla, 125g cukru, šťava z 1 citrónu, "kilečko" jabĺk = cca 6-7-8ks, kyselejšie mám radšej.3. nejaké cesto, v princípe je jedno aké. Francúzi dávajú dnes už štandardne plátok lístkového cesta. Dá sa použiť akékoľvek krehké cesto, no ale kto bude pripravovať 100-150g akéhosi cesta. Obvykle použijem tretinu lístkového. Cesto je principiálne nepodstatné a slúži viacmenej ako jedlá podložka. (Originálna receptúra obsahuje aj návod na cesto, ale o tom to skutočne nie je.)Postup:1. Jablká olúpeme, nakrájame na štvrtiny. Jadrá tiež vykrojíme. Zbytočne sa s tým nepipleme. Do malej misky vytlačíme šťavu z 1 citrónu.2. Rozpustíme na panvici (v hrnci a pod.) maslo, chrstneme cukor, rozhrabneme niečím, aby to nebola jedna kopa. Trochu stiahneme plameň, aby to hneď nezhorelo.Od tohoto momentu už nepotrebujeme varešky a vidličky. Ruky stačia.3. Kus jablka vždy "vyčvachtáme" v citróne a začneme ukladať na panvicu. Systém ukladania je dôležitý. Na spodok idú jablká "vypuklým dole", potom medzi ne rozmiestnime vrstvu ukladanú opačne - vypuklým hore. Princíp je, aby boli jablká husto uložené a neboli medzi nimi zbytočne veľké medzery.4. Pridáme plyn - "stredný plameň". Jabĺk sa už nedotýkame, nešťucháme do nich. Čakáme. 10 minút sa nebude diať nič, potom to začne dobre voňať a okolo 15. minúty nám začne bublajúce maslo hustnúť a začne "ľahko meniť farbu a chuť". Prvé známky karamelizácie. Priebežne ochutnávam malou lyžičkou.5. V tejto fáze to celé šupneme do trúby vyhriatej na 200stC, ale nie horkovzduch. Doporučujem klasiku zhora-zdola. Približne na 15 minút.6. Teraz rozvaľkáme placku z cesta. Trochu väčšiu ako forma/panvica. Lístkové sa dobre vaľká (je to spisovne?) vínovou flašou.7. Jablká vyberieme, plácneme na ne zhora cesto. Prečnievajúci okraj cesta "tam tak zašmodrcháme" naspäť pod okraj jabĺk. Zbytočne sa s tým nepárame, pretože to je pekelne horúce. Urobíme 2-3 diery do cesta. Nie mikro! Aspoň také, ako malíček.8. Šupneme to naspať do truby, ešte asi tak na 15-20 minút.9. Vyberieme a necháme (presne) 10 minút chladnúť. A teraz to treba preklopiť na nejakú tácku, podnos alebo niečo podobné. Klasický postup - priložíme tácku zhora a otočíme o 180 stupňov. Chce to "švung a eleganciu". Inak bude karamel a maslo všade. Toto sa samozrejme na 99% nepodarí, koláč nebude vypadať tak ako na obrazkoch z časopisov. To nevadí. Odpadlé jablká upravíme do správnej polohy vidličkou a tvárime sa, že všetko je OK a nič sa nedeje. Skutočne sa nič nedeje. Pri Tarte Tatin nejde o formu, ale o chuť. Podávame ešte teplé. Mne to chutí aj studené.Variácie sú - bez masla pripraviť karamel - toto je ale náchylné na pripálenie. A práve maslo dodáva jedinečnú chuť. Kombinácia masla, karamelu, jabĺk a citrónu je na tom najskvelejšia. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ludmila Z. (lili73) ID 46537 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 16.2.2012, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
halloweenPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY čarodejkine prsty a oči POSTUP PRÍPRAVY :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 31.10.2012, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Vyborne slivkove knedličky s marcipanomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY zenicky skuste ja viem ze su to len obycajne knedle zo zemiakoveho cesta ale ja som ich vylepsila tak ze som pridala ku slivke kusok marcipanu ..vrelo doporucujem skuste niet na takuto lahôdku!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | dada t. (cica-mica) ID 102843 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 17.8.2009, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 176 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,18 ďalšie >> |