končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 992 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,100 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Parené buchty (opečené v kastrole)POTREBNÉ PRÍSADY 750g polohrubej múky, 0,6l plnotučného mlieka, 1x droždie (42g) , 2 vajcia, 4PL trstinového cukru, slivkový lekvár (ja som dala svoj, ale dobrý aj aj klasický kupovaný), olej na pečenie, kúsok masla na rozpustenie a potretie buchiet POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si urobíme kvások.\r\nDo misky rozdrvíme droždie, posypeme lyžicou cukru, troškou múky a zalejeme vlažným mliekom. Dobre vymiešame, aby sa kvások rozpustil. Misku zakryjeme suchou čistou utierkou a dáme na teplé miesto. Ja to riešim tak, že dám vyhriať rúru, potom vypnem a do nej dám na pekáč túto misku. Kvások nám bude misku prekypovať, tak to popadá na ten pekáč a zužitkuje sa všetko. Necháme teda poriadne prekysnúť.\r\n\r\nMedzitým si poriadne preosejeme polohrubú múku (do veľkej misy) , zmiešame do nej 3 lyžice trstinového cukru, urobíme jamku a do nej dáme 2 vajíčka. Keď je kvások hotový pridáme ho do múky, zmiešame a dolejeme zvyšné mlieko. Potom "hnátame" rukou cestou, ktoré sa najskôr lepí, ale neskôr sa pekne odlepuje od misky. Môžete si ruky potrieť troškou oleja, to pomáha. Ak sa vám zdá aj po dlhšej dobe cesto stále lepkavé, tak môžete cez sitko prisypať za lyžiču múky. Dobre vymiesené cesto vo veľkej mise (malo by byť nadýchané, na tom si treba dať záležať) prikryjeme čistou suchou utierkou a dáme na teplé miesto poriadne vykysnúť na cca 60 minút. Verte že vám riadne nakysne, netreba sa unáhliť, cesto musí pracovať, potom budú buchty naozaj jemné.\r\n\r\nVykysnuté cesto si môžete rozdeliť na 2 časti, jednu rozvalkáme na 1cm velký plát. Ja používam široký pohár a vykrajujem kolieska, do ktorých vkladám za lyžičku lekváru a spájam ako batôžtek. Všetko treba robiť rýchlo, vyformované buchtičky prikryť suchou utierkou a nechať pod ňou znovu nakysnúť. \r\n\r\nKeď sú buchtičky nakysnuté, do kastrola si dáme na spodok olej, rozpálime, položíme buchty tak, aby sa nedotýkali, necháme chvílku opiecť a podlejeme vodou, len tak do 1/3 buchiet. Zakryjeme pokrievkou a necháme pariť, samozrejme stíšime oheň na minimum. Necháme pariť 10 minút, avšak v žiadnom prípade NEOTVARAME. Buchty potom vyberieme a namažeme olejom, odložíme do hrnca.\r\n\r\nKeď podávame, posypeme posýpkou podľa chuti, my máme dnes makovú. Ale máme radi aj kakaovú a orechovú. Pokvapkáme ešte troškou masla.\r\n\r\nDobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Granola s kuskami cokolady a susenymi ceresnamiPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/07/granola-s-kuskami-cokolady-susenymi.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:2 PL oleja (ja som pouzila olivovy olej ) 125ml javoroveho sirupu 2 PL medu 1 CL vanilkoveho extraktu 300g ovsennych vlociek 1/4 poh lieskovych orieskov 1/4 poh mandli (ja som pouzila blansirovane ) 2 PL tekvicovych semienka Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 7.7.2014, 9:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Cokoladovy kolacPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/06/cokoladovy-kolac.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:250g (minim.70% ) horkej cokolady,polamanej na kusky 250 g masla(nesoleneho) 4 vajicka (velkost M ),zltok a bielok rozdeleni 200g krupicoveho cukru 50g hladkej muky 50g mandlovej muky Postup:Ruru predhrejeme na 170C.Dno 23 cm tortovej formy si vylozime papierom na pecenie a vymastime maslom. Cokoladu a maslo (nakrajame na mensie kusky ) si rozpustime vo vodnom kupeli. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 25.6.2014, 15:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jahodove cheesecake muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/06/jahodove-cheesecake-muffiny.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:85g nesoleneho masla,izbovej T 115g cream cheesu (Philadelphia) 200 g krystaloveho cukru 1 PL citronovej kory stipka soli 2 vajicka (velkost L) 60ml kyslej smotany 2 CL citronovej stavy Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 14.6.2014, 15:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tiramisu podla sestier ChiappovychPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/05/tiramisu-podla-sestier-chiappovych.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:3 vajicka 3 PL krupicoveho cukru 250g mascarpone 2-3 PL kakaa 250ml Marsaly 250ml silnej kavy (ideal je vzdy espresso) 1 balicek dlhych piskot Postup:Vajicko si rozdelime na zltok a bielok do dvoch rozdielnych misiek.K zltkom si pridame cukor a pomocou elektr.mixera vyslahame do bledej peny ,vmiesame mascarpone.Bielky vyslahame do tuha a opatrne vmiesame pomocou polievkovej lyzice k zltkom. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 29.5.2014, 19:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jablkovo tvarohová žemlovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 10-12 rožkov, 1l mlieka, 500g tvaroh, 6-8 ks jablk, 2x vanilínový cukor, 6 vajec, cukor, maslo POSTUP PRÍPRAVY Mlieko zohrejeme, rozpustíme v nom kúsok masla a 1 vanilínový cukor. Pekáč vymastíme maslom a posypeme strúhankou. Rožky nakrájame na prúžky a namáčame v mlieku, jemne vytlačíme a ukladáme prvú vrtstvu na pekáč. Jablká postrúhame, zmiešame s niekolkými lyžicami cukru (podla vlastnej chuti, záleží na kyslosti jablk) a nanesieme na prvú vrstvu rožkov. Medzitým rozdrobíme tvaroh, vmiešame don žltky a 2 dcl mlieka. Vymiešame. Na jablká nanesieme dalšiu vrstvu rožkov a na ne tvarohovú plnku. Na vrch uložíme niekolko plátkov masla. Dáme piecť na cca 35 minút pri 180 °C.\r\nMedzitým vyšľaháme bielka so štipkou soli. Po upečení natrieme sneh na žemlovku a dáme zapiecť ešte na 10 minút, alebo do zlatista. \r\n\r\nNamiesto jablk môžeme použiť aj marhuľový kompot. Každý podľa svojej chuti.\r\n\r\nDobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
*** Oblátkovo-pudingový dezert ***POTREBNÉ PRÍSADY Kúpeľné plnené oblátky,puding, maslo, poleva z ľadových gaštanov a šlahačky POSTUP PRÍPRAVY uvaríme puding do horúceho vmiešame trochu masla a natierame oblátky na vrch polevu z ľadových gaštanov a šlahačky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 31.5.2014, 14:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Marhuľové koláčePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 40 g droždia, 50 g cukru, 250 ml mlieka, 75 g masla, štipka soli, 1 vajce, citr. kôra, vanilkový puding, 400 ml mlieka, marhule POSTUP PRÍPRAVY Piekla som podľa receptu z knižky Recepty zo života 6, str. 84. Z múky, cukru, roztopeného masla, rozšľahaného vajíčka, mlieka, štipky soli a kvásku vypracujeme hladké cesto. Zakryjeme ho utierkou a necháme v teple vykysnúť. Uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Marhule umyjeme, vykôstkujeme. Vykysnuté cesto rozvaľkáme do tvaru obdlžnika. Natrieme ho rozpustením maslom a zvinieme (z dlhšej strany). Valec pokrájame asi na 16 dielov, ktoré uložíme na vymastený plech. V každom urobíme v strede jamku, dáme do nej 1-2 lyžičky pudingu a polovicu marhule. Upečené kolieska pocukríme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 28.4.2015, 22:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jednoduchy kokosovo ananasovy kolacPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/04/jednoduchy-kokosovo-ananasovy-kolac.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:150ml mlieka 60 g masla 240 g struhaneho kokosu 210g krupicoveho cukru 1 vajicko 30g hladkej muky 200g nakrajaneho ananasu 25 g mandlovych lupienkov Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 28.4.2014, 17:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Makový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY prísady v postupe POSTUP PRÍPRAVY 6 žltkov,4dl kryštál.cukru,1dl vody vymiešať.Pridáť 2dl celého maku,4dl hladkej múky, 2čl prášku do pečiva a primiešať sneh z 8 bielkov.Vylejeme na vymastený plech.Upečený koláč necháme vychladnuť a rozrežeme. PLNKA -1/4 l mlieka uvariť s vanilk.cukrom a 1 zlatým klasom-necháme vychladnuť,pridáme vymiešane 1 maslo,2žltky,100g práš.cukru a trocha rumovej príchute(nemusí byť),primiešame vychladnutý puding.plníme koláč a trocha si necháme aj na vrch.vrch som posypala čokoládou ale original je posýpka-100g posekaných orechov usmažiť s 1 čl masla a 1čl kryštál.cukru ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Erika j. (erikaPN3) ID 258622 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 992 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,100 ďalšie >> |