. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 728 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,73 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Najkrémovejšie špenátové papardelle.



POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny Papardelle, špenát najlepšie čerstvý ale dá sa aj mrazený, krémový syr, sladká smotanka, syr na strúhanie ( ja som dala kozí), olivový olej, veľa cesnaku, bazalku, korenie, provensálske, čierne, soľ a podľa fantázie.

POSTUP PRÍPRAVY

kuk

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)

VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 20.11.2013, 18:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Špenátové rizoto so šampiňónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 2 porcie potrebujeme: 120g ryže, 200g sterilizovaných šampiňónov, 200g mrazeného špenátového pyré, 1 cibuľu, 2-3 strúčiky cesnaku, kocka zeleninového bujónu, 100g kuracej šunky, 1 dcl mlieka (alebo smotany), olej, čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Nenechajte sa odradiť farbou, rizoto je fakt výborné :)...Príprava zaberie asi 30 minút. ***1. Ryžu uvaríme podľa receptu. Ja ju najskôr trochu opečiem na troche oleja, zalejem horúcou vodou a až tak uvarím.***2. Cibuľu si nakrájame nadrobno, speníme na oleji. Potom pridáme šampiňóny pokrájané na kúsky a spolu podusíme 5 minút. Pridáme šunku nakrájanú na rezance a prelisovaný cesnak. Krátko podusíme a pridáme špenátové pyré. Necháme rozpustiť s kockou zeleninového bujónu a mliekom.***3. Zmes dochutíme soľou a čiernym korením podľa potreby a zmiešame s ryžou.***Toto jedlo je rýchle a diétne, kto by chcel diétnejšiu verziu použije ryžu natural***Dobrú chuť..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana R. (zuzuli90) ID 278741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 9.6.2013, 13:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s bazalkovým pesto a rajčinami



POTREBNÉ PRÍSADY

mladá cibuľka, cesnak, sušené rajčiny, 1 rajčina, bazalkové pesto, cestoviny (ja som dala farfalle), nastrúhaný syr

POSTUP PRÍPRAVY

Na troške oleja (použila som zo sušených rajčín) opečieme nakrájanú cibuľku, pridáme cesnak. Nakrájame sušené rajčinky ( použila som na jednu porciu dva kúsky). Ďalej pridáme nakrájanú rajčinu a pesto ( cca 1 PL). Množstvo surovín bolo odoka, koľko čoho chcete :) .Toto všetko už len prehriať, primiešať cestoviny a môžeme servírovať na tanier. Na záver môžeme posypať parmezánom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

andrea sečkarova (sveand) ID 44482 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Carbonara



POTREBNÉ PRÍSADY

Rychly,jednoduchy ale velmi chutny recept na Carbonaru :) http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/06/carbonara.html

POSTUP PRÍPRAVY

http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/06/carbonara.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestovinová pasta



POTREBNÉ PRÍSADY

1x 500g paradajkový pretlak, 2 ČL vegety, 250ml smotany na šľahanie, 500g cestovín (najlepšie vrútky), 3 strúčiky cesnaku.

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme paradajkový pretlak, ktorý krátko opražíme a pridáme vegetu. Toto zalejeme smotanou a uvedieme do varu. Na záver pretlačíme cesnak a chvíľku nechame vrieť. ( môžeme pridať šunku pokrájanú na kúsky, kukuricu alebo čo vám chutí) Podávame s cestovinou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria K. (Maribell) ID 278176 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zapekané cestoviny


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g cestovín (pene, fargalle, fusilli) konzerva hrášku konzerva zelenej fazuľky 400 g kyslej smotany 3 vajcia 3 - 5 strúčkov cesnaku šunka ( hydinová, bravčová) syr

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si vyvaríme cestoviny, podľa návodu na obale vo vriacej vode so štipkou soli a oleja. Potom zmiešame kyslú smotanu, vajcia a pretlačený cesnak. Dobre rozmiešame. Keď sú cestoviny uvarené, pripravíme si malý plech alebo zapekaciu misu, čo máte k dispozícii. Na spodok dáme cestoviny, potom hrášok, fazuľku, polejeme rozmiešanou zmesou a toto vrstvenie opakujeme kým sa nám neminú všetky suroviny. Do jednej vrstvy môžete dať pokrájanú šunku na rezance. Hrášok a Fazuľku pridávame podľa chuti, kto má koľko rád. Potom dáme zapiecť kým nebude uvarené vajíčko v zmesi a ešte na koniec môžte postrúhať syr a dať na chvíľu zapiecť. Potom podávame. Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana M. (Janka757) ID 276584 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Lasagne


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1x balíček Lasagní 500g Hovädzieho letého mäsa alebo mix hovädzie bravčové 2x plechovky lúpaných paradajok v konzerve 1x mrkvu 1/4 zeleru 1 petržlen 1 mala cibulka čerstvú alebo mrazenú bazalku soľ cukor Bešamel 70g másla 70g hl. múky 500 ml plnotučného mlieka 1/2 čajovej lyžičky soli

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu, zeler, petržlen si nastrúhame na hrubo na strúhadle. Cibulku si nakrájame na drobno. Do hrnca si dame kvapku oleja pridame cibulku a nastruhanu zeleninku. Podusíme asi 15 minut a pridáme paradajky z kozervy ( ja dávam jednu a 4 čerstvé paradajky). Zmes osolime, mozeme aj trosku osladit podla chuti :). Celu zmes povarime asi 30 minut. Medzi tým si opražíme osolené mäsko na panvičke a pripravíme bešamel. Ja osobne bešamel osolím. Chutí mi viac :) Do uvarenej bolognskej omáčky pridame opražene melté mäsko a nakoniec pridáme bazalku. Odporúčam čerstvú alebo mrazenú. (kúpite v Bille značka Findus) Sušená sa moc nehodí, má inú chuť.


Pripravíme si plech na lasagne
Lasagne dopredu nepredvárame
najprv plech potrieme bešamelom
na bešamel poukladame prvú vstrvu lasagni
potom bolognskú omáčku

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Pavla P. (paulitaa) ID 210747 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.4.2013, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Farfalle so špenátom a šampiňónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g cestovín, 200 g šampiňónov, 100 g špenátu, olej, 1 cibuľa, strúčik cesnaku, bazalka, hladká múka, voda/mlieko, soľ a korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Tento rýchly a jednoduchý recept bude chutiť každému milovníkovi cestovín. A ak nemáme dostatok času pokojne môžeme použiť mrazený špenát a prípravu tak ešte urýchliť.

Do osolenej vody si dáme variť cestoviny. Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme ju na oleji. Pridáme cesnak a nakrájané šampiňóny. Necháme podusiť asi 8 minút, zasypeme hladkou múkou, premiešame a pomaly pridáme vodu alebo mlieko aby sa nám vytvorila omáčka. Počkáme kým omáčka zhustne a pridáme nasekaný špenát , bazalku a dochutíme soľou a korením a povaríme ešte niekoľko minút. Pridáme uvarené cestoviny, premiešame s omáčkou a môžme podávať. Na tanieri môžme dochutiť pridaním strúhaného syra.
Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Veronika H. (bonifac) ID 64036 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Penne zapečené s kuracím mäsom a cuketou



POTREBNÉ PRÍSADY

menšie kuracie prsia, 1 cuketa, sušené hríby alebo čerstvé šampiňóny, paradajkový pretlak, cesnak, cukor, soľ, sójová omáčka, provensálske bylinky, kari korenie, penne, syr (mozzarela alebo eidam)

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia a cuketu nakrájame na malé kocky. Na rozpálenom oleji orestujeme cesnak a kuracie prsia. Pridáme cuketu, vopred namočené hríby, paradajkový pretlak, trošku cukru. Osolíme, okoreníme (1/2 čl kari korenia a 1/2 čl provensálskych byliniek), trošku sójovej omáčky a dusíme.
Penne dáme na 2 minútky do vriacej osolenej vody.
Omáčku a cestoviny zmiešame v zapekacej mise, navrch naukladáme kolieska mozzarely alebo nastrúhaný eidam a dáme zapiecť do rúry.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Viera H. (vieruska25) ID 114096 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Rýchla a výborná omáčka na špagety



POTREBNÉ PRÍSADY

mäkká saláma, sušené hríby (prípadne šampiňóny v konzerve alebo čerstvé), paradajkový pretlak alebo kečup, slepačí bujón, soľ, worchestrova omáčka, bazalka, cesnak, olivový olej, špagety, syr

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci rozohrejeme olej, opražíme cesnak a salámu nakrájanú na malé kúsky, pridáme vopred namočené hríby, paradajkový pretlak /trošku cukru/ alebo kečup a bujón. Ochutíme worchestrovou omáčkou, bazalkou a prípadne dosolíme. Špagety uvaríme al dente. Už uvarené rozmiešame so zmesou olivového oleja, 1 malého strúčika cesnaku a čerstvej bazalky.
Špagety polejeme omáčkou a posypeme postrúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Viera H. (vieruska25) ID 114096 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 728 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,73 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu