končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 209 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,21 ďalšie >> |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Restovaný ružičkový kel s panchettou a varenými gaštanmi ... podľa Gordona RamsayhoPOTREBNÉ PRÍSADY pre 2 osoby : ružičkový kel - cca 15-20 kusov, 100g panchetta alebo mäsitá oravská slanina, cca 100g varených jedlých gaštanov, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1 ČL olivový olej POSTUP PRÍPRAVY ... veľmi jednoduchý a chutný receptík, ktorý Gordon Ramsay podával v rámci vianočného menu ... alebo aj ako ľahší obedík či skorá večera ... kapustičky očistíme od vrchných listov, prepolíme a cca 2 minúty blanšírujeme vo vriacej vode ... medzitým na olivovom oleji opražíme pokrájanú panchettu alebo oravskú slaninu, keď je opražená do chrumkava pridáme scedené kapustičky, premiešame, jemne osolíme (panchetta či slanina sú už slané),okoreníme, premiešame, pridáme pokrájané varené gaštany, minútku prehrejeme a podávame ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 10.2.2016, 9:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Efektný *párty* koláč z lístkového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto, paradajková omáčka príp. kečup, bazalkové pesto (nemusí byť), oregano, pizza korenie, strúhaný parmezán alebo iný vhodný syr, vajíčko na potretie POSTUP PRÍPRAVY ... video s receptom som videla niekde na webe ... prišiel mi zaujímavý a chutný, preto posúvam ďalej ... minimálna snaha - maximálny efekt ... ja som skúšala mini verziu z jedného hotového cesta, keďže som doma viac nemala - z väčšieho kusa bude koláč krajší ... nabudúce dám menej plnky (keď je plnky veľa cesto sa šmýka a nedá sa pekne zatočiť) a nakrojím na viac kusov dookola ... podrobnejší postup v obrázkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 25.1.2016, 11:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*Opitý* koláč so sušených sliviekPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis je na okrúhlu koláčovú formu klasickej veľkosti : 200g sušených sliviek (lepšie sú mäkšie), 1,5 dl brandy, 170g hnedého cukru, 80g hladkej múky (ja som kombinovala hladkú špaldovú s klasickou v pomere 2:1), 1/2 ČL jedlej sódy, 1 dl vlažnej vody, 5 bielkov, 50g mletých orechov (ja som mala mleté lieskovce), 50g masla, 20g kvalitného kakaa, 100g horkej čokolády (s min. 50% obsahom kakaa), 1 ČL mletej škorice, štipka soli, kúsok masla a múka na natretie a posypanie formy POSTUP PRÍPRAVY inšpirácia z knihy Sladkosti od ktorých sa nepriberá, pôvodný recept som doplnila o orechy, pretože sa mi cesto zdalo príliš riedke a o štipku jedlej sódy, aby sa cesto zdvihlo ... koláčik je vláčny, výrazne čokoládový s jemným akcentom brandy .... sušené slivky namočíme minimálne na pol hodinu do brandy (čím dlhšie budeme marinovať tým lepšie) ... v menšom hrnci prehrejeme vodu, 140g cukru, maslo, kakao a čokoládu - miešame pokiaľ sa suroviny nespoja - odstavíme a necháme vychladnúť ... v mise si zmiešame múku, jedlú sódu, škoricu a mleté orechy ... bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh ... pridáme zvyšok cukru, múku s jedlou sódou a škoricou a nakoniec postupne vychladnutú čokoládovú zmes a 1-2 lyžice brandy, v ktorej sa marinovali slivky ... formu vymažeme maslom a vysypeme múkou, nalejeme cesto, rozložíme slivky a dáme do rúry vyhriatej na 180°C ... pečieme cca 30 - 35 minút ... hotový ešte teplý koláč polejeme zvyškom brandy a potom už len vychutnávame ... mňam OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 25.1.2016, 11:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Tranšírovaný Rib Eye SteakPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
... domáci višňový likér s jemným limetkovým akcentomPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 25.1.2016, 23:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Výborné zemiačiky zapekané s bryndzou a slaninouPOTREBNÉ PRÍSADY na okrúhlu koláčovú formu : cca 4 stredne veľké kusy nakrájané na kolieska hrubé cca 2-3 mm, 125 g bryndze, 2-3 plátky oravskej slaniny, na dozdobenie a dochutenie lahôdková cibuľka, 1 ČL oleja POSTUP PRÍPRAVY ... výborné jednoduché slovenské jedlo ... zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na kolieska a varíme cca 15 minút ... medzitým pokrájame slaninu na pásiky a opražíme na oleji ... časťou výpeku vymažeme misu na zapekanie ... bryndzu rozmrvíme - môžeme premiešať časťou výpeku zo slaniny ... uvarené zemiačky poukladáme do zapekacej misy, posypeme bryndzou a opraženou slaninou a zapečieme v rúre vyhriatej na 200°C na strednej mriežke cca 10 minút ... na konci na 2 minútky zapneme funkciu gril, aby zemiačky získali zapečený vzhľad ... vyberieme, posypeme pokrájanou lahôdková (jarnou) cibuľkou a vychutnávame ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Výborný *Rump steak* s pikantným bylinkovým maslomPOTREBNÉ PRÍSADY pre 2 osoby : 2 x 200g hovädzieho mäsa na rump steak, ideálne aregentínske (ja som mala tentoraz brazílske vyzreté mäsko), morská hrubozrnná soľ, čerstvé mleté čierne korenie, olivový olej, šťava z 1/2 citróna ... na bylinkové maslo : klasické maslo, mletá štipľavá červená paprika, čili paprička, čerstvé bylinky - petržlenová vňať, tymián ... alebo aj : maslo, 1 strúčik cesnaku, štipka chili korenia, korenie gyros ... šalát podľa vlastnej chuti - ja som robila zo cherry paradajok, petržlenovej vňate, jarnej cibuľky, soľ, korenie, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY ... náhodou sa mi podarilo natrafiť v obchode na kvalitné juhoamerické mäsko na rump steak, tak som neodolala a vyskúšala pripraviť steak - a veru stálo to zato - bolo to výborné a pritom nenáročné na prípravu ... mäsko osušíme (neodporúča sa umývať), necháme chvíľu vydýchať, okoreníme čiernym korením a opečieme na dobre vyhriatej panvici na troche olivového oleja (cca 4 minúty z každej strany), vyberieme a odložíme na cca 4 minúty nabok - ochutíme citrónovou šťavou, osolíme, prikryjeme alobalom (aby sa šťava v mäsku rovnomerne rozložila) ... podávame s kúskom bylinkového masla, šalátikom a opečeným chlebíkom ... a pohárom kvalitného červeného vínka ... mňaaaam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slané slimáčiky s hruškovo-syrovo-orechovou náplňouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lístkové cesto - použila som hotové vyvaľkané (príp. kysnuté cesto), 2 menšie čerstvé hrušky - cca 150g, 125g Nivy alebo iného syra s modrou plesňou, 80g mletých vlašských orechov, 1 vajíčko na potretie POSTUP PRÍPRAVY ... obmena na tradičné pizza slimáčiky ...môžeme použiť aj kysnuté cesto ... je to zaujímavá kombinácia - už som robila aj koláč s touto kombináciou - ale použila som gorgonzolu a aj nátierku nivovo-hruškovú - chuť sladkej hrušky a pikantnej Nivy ide veľmi dobre k sebe a orechy sú už len čerešničkou, ktorá túto kombináciu dotvára ... takže cesto rozvinieme, môžeme ešte jemne povaľkať ... hrušky očistíme a nahrubo nastrúhame, vytlačíme prebytočnú šťavu, dáme do misky, pridáme strúhanú alebo rozmrvenú Nivu, premiešame, rozložíme rovnomerne na cesto, posypeme strúhanými orechmi, zavinieme, pokrájame na cca 1,5 cm kúsky, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 30 minú - pokiaľ nie sú do zlatista upečené ... a potom už len vychutnávame ... dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 3.1.2016, 13:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Nepečené a voňavé talianske čokoládové guľky ... pre čokoholikovPOTREBNÉ PRÍSADY 175g čokolády na varenie alebo horkej čokolády s vyšším podielom kakaa, 2 PL mandľového alebo pomarančového likéru, 3 PL masla, 1/2 hrnčeka práškového cukru, 1/2 hrnčeka mletých mandlí, 50g postrúhanej čokolády alebo pistácií a pod. POSTUP PRÍPRAVY čokoládu na varenie rozpustíme aj s likérom v hrnci s dvojitým dnom a miešame kým sa zmes nespojí ... mne sa to nepodarilo, ale nevadí, keď pridáme maslo izbovej teploty, zmes sa prepojí ... nakoniec vmiešame cukor a mleté mandle ... zmes dáme do chladu asi na hodinku ... keď je zmes pevná formujeme guľky ... obalíme v strúhanej čokoláde alebo strúhaných nesolených pistáciách a pod., uložíme do papierových košíčkov a skladujeme v chlade ... sú prudko čokoládové ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.11.2016, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Výborný slaný koláč bez múky č. 2POTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 1 kyslá smotana, 80 - 100g strúhaného parmezánu, soľ, korenie, 50g oravskej slaniny, 50g prosciutta, 1-2 sušené paradajky (nie v náleve), 1 cibuľa, zelenina podľa chuti - ja som použila ružičkový kel - asi 12 ks, 1 ČL oleja, 2 plátky masla POSTUP PRÍPRAVY cibuľu, slaninu a prosciustto nakrájame na drobno ... na oleji opečieme slaninu a prosciutto, vyberieme, do výpeku dáme opražiť cibuľu, pridáme maslo a očistené a na polovicu prekrojené kelové hlavičky - osmažíme do zlatista ... formu vymažeme maslom ... vajíčka zmiešame so smotanou, dochutíme soľou a korením, pridáme postrúhaný parmezán (prípadne iný voňavý syr) ... na spodok formy dáme opražené polovičky kelových hlavičiek, pokrájané sušené paradajky, 1/2 opraženej slaniny a prosciutta, zalejeme vajíčkovou zmesou, posypeme zvyškom opraženej slaniny a prosciutta ... pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 25-30 minút na strednej mriežke do zlatista ... je výborný a súčasne ľahký ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 209 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,21 ďalšie >> |