. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 72 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

mexický guláš


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg bravčového mäsa na guláš 2 cibule olej 1 veľký paradajkový pretlak(asi 300g) 2 malé konzervy sterilizovaného hrášku(1 do gulášu 1 do ryže) 2 kocky hovädzieho bujónu soľ ml.čierne korenie múka na zahustenie 1 lyžica masla Ryža: 1 kg ryže lyžica masti 1.5 l horúcej vody 1 PL vegety 1 cibuľa. Navrch: 200g údeného syra

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Na masti speníme nakrájanú cibuľu,pridáme nakrájané mäso na kocky,vlejeme pretlak,pomiešame,dáme bujón,čierne korenie,vodu z jedého hrášku(hrášok odložíme zatiaľ),podlejeme vodou,dusíme domäkka.Keď je mäso mäkké,vlejeme hrášok,zahustíme múkou,osolíme.Dáme lyžicu masla na zjemnenie. Ryža:Na masti opražíme nakrájanú cibuľu,pridáme odkvapkanú ryžu,dobre opražíme,dáme vegetu,zalejeme horúcou vodou.Pridáme hrášok aj s nálevom,osolíme.Keď ryža začne vrieť,stíšime na minimum(el.sporák 3),zakryjeme a dusíme 40minút.Ryžu neotvárame ani nemiešame!Guláš podávame s hráškovou ryžou posypaný strúhaným údeným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika D. (mnimna) ID 3878 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

udeny steak s volskym okom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

700-800g udeneho masa rolka,udena krkovicka a ine,2-3 lyzice masla alebo masti.1 cibula.4 vajcia a maslo

POSTUP PRÍPRAVY

udene maso oplachneme pod tecucou studenou vodou a potom ho v hrnci zalejeme horucou vodou.kratkopovarime.aby sa vyplavil nadbytok udenarskej soli.maso scedime,nechame oschnut a potom ho nakrajame na hrubsie platky.na panvici rozpalime maslo alebo mast a dve tri minuty na nom steaky opekame.potom ich vyberieme,vsypeme jemne nakrajanu cibulku a tiez ju opecieme.na inej panvici rozohrejeme maslo,rozklepneme nan vajcia jedno vedla druheho a zvolna ich prazime,az stuhnu.zltok ma byt polotekuty,neoprazeny.vajcia osolime az nakoniec pred podavanim.na tanieri udene steaky posypeme oprazenou cibulkou,polozime na ne volska oka a podavame so sosovicou uvarenou nakyslo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

MAJA B. (barny) ID 2295 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Francuzske domace zemiaky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1kg zemiakov,4ks špekačiek,1 sladka smotana alebo 1 kysla,3dcl mlieka,korenie,vegeta,rasca,sol,3 vajcia cele

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky olupeme,umyjeme a nakrajame na male kocky,taktiež šperačky,ktore sme si vopred ošupali z kože.Ukladame vrstvy zemiakov,špekačky a uvedene koreniny v potrebnom množstve.Ukončime zemiakmi,polejeme troškou oleja,cele zemiaky.V miske si vymiešame mlieko ,smotanu a vajcia.Vylejeme na zemiaky a prikrijeme alobalom a lebo dalšim pekačom(janske sklo).pečieme v rure 180stup/45min...odokrijeme a dopekame ešte 20min.Su velmi chutne-skuste!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Helena Š. (kvetinocka) ID 145542 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové stehno s prekvapením


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové mäso zo stehna,horčica, vajcia, strúhanka, soľ,zemiaky,4 uvarené vajíčka, kukurica, šunka (nemusí byť),šľahačková smotana

POSTUP PRÍPRAVY

bravč. masä si nakrájame na menšie rezne, naklepeme, osolíme, potrieme horčicou jednu stranu rezna, obalíme v strúhanke, potom vo vajíčku a vysmažíme z oboch strán. Vysmažené rezne dáme do misky.Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska. Do vymasteného pekáča (zapekacej misy) dáme nakrájané zemiaky, osolíme okoreníme ml.č. korení, ml.č.paprikou, na ne naukladáme vysmažené mäso, jeden rad zemiakov, znovu osolíme. Do misky si pretlačíme uvarené vajíčka, kukuricu, nakrájanú šunku, zamiešame. Navrstvíme na zemiaky a dáme poslednú vrstvu zemiakou, osolíme, okoreníme a zalejeme smotanou. prikryté pečieme, kým zemiaky nebudú mäkké, odokryjeme a pečieme ešte 5 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia M. (lusy01) ID 68695 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

mäso v omelete


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

- na oleji spenim cibulu , pridam mäsko ,sampiony, cesnak..pridam cervenu papriku, rascu, sol, peper, miesas..zalejem vodou a dusim..ked je mäsko mäkke zahustim ho len troskou vody s polohrubou mukou..urobime omeletu, dame mäsko, môzme nastruhat aj syr..ako priloha ryza , hranolky, zapekane zemiaky..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pomaly dusené bravčove mäso v mlieku s citrónom a bylinkami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1,5kg bravčovej krkovičky alebo stehna,1 lyžica múky,1 lyžica oleja,1l mlieka,6 strúčikov cesnaku,1 vetvička rozmarínu,2 vetvičky šalvie, niekoľko kúskov citrónovej kôry, soľ,čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

1.Trúbu zahrejeme na 160C.Mäso zviažeme do valčeka kuchynským motúzikom(krkovičku neviažem).Múku nasypeme na tanierik, pridajte soľ + čierne korenie mleté, pomiešajte lyžičkou.Celý kus mäsa obaľte v múke.
2. V hrnci, v ktorom budete mäso piecť, rozohrejte maslo s olejom. Mäso na tuku osmaže zo všetkých strán dohneda, z každej strany 2 minúty.
3.Teraz do hrnca nalejte mlieko a pridajte tam strúčiky cesnaku, bylinky a citrónovú kôru.Priveďte k varu (mlieko sa vplyvom citrónove kôry zrazí)
4. Hrniec zatvorte pokrievkou a vlozte do trúby.Pečte v trúbe 3 a 1/2 hodiny.Mäso v priebehu pečenia prelievajte mliekom a poslednú hodinu pečieme bez pokrievky.
5. Hotové mäso vyberte z hrnca, nakrájajte ostrým npžom na plátky a podávajte s varenými zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Silvia N. (sivipupu) ID 141350 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové stehno s brusnicami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

- bravčové stehno, soľ, čierne korenie - plnotučná horčica, cibuľa - moravanka, lyžica kečupu, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové stehno nakrájame na plátky, zvyšky na kocky a cez mikrotenovú fóliu naklepeme.
Jednu stranu rezňa natrieme horčicou a okoreníme čiernym korením. Pripravíme si nadrobno nakrájanú cibuľu. V hrnci zohrejeme trocha oleja a postupne rezne opečieme z obidvoch strán. Opečené vyberieme na tanier a vo výpeku opečieme do zlatista cibuľu. Pridáme k nej opečené rezne so šťavou, ktorá ostala na tanieri, osolíme a dusíme do mäkka.
Potom pridáme zeleninu z moravanky bez uhoriek, cibule a feferónky ( ak chceme aby bolo mäso pikantné, môžeme doliať troška šťavy ). Pridáme ešte lyžičku kečupu. Podusíme do mäkka a podávame s ryžou alebo zemiakmi a brusnicami... Dobrú chuť..:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Mária H. (Hazik) ID 280289 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

bravčové na paprike


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

cca 1kg vepřové kýty(plece),4cibule,2lžíce sádla,1lžíce sladké,mleté papriky,1malý,rajský protlak,přibližně 2-3lžíce hladké mouky,sůl,kelímek šlehačky,plátek másla,asi 1,5 litru vroucí vody..

POSTUP PRÍPRAVY

.\\r\\n\\r\\nPOSTUP PŘÍPRAVY\\r\\n\\r\\nNa sádle osmahnu nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova,přidám maso nakrájené na kostky,nechám zatáhnout,osolím,přidám papriku,protlak,chvilku opékám,míchám,zaliji vroucí vodou(nebo vývarem),vařím do změknutí masa.Mouku rozkvedám ve smetaně,zahustím omáčku,zavařím 20minut,dochutím solí,omáčku zjemním plátkem másla,podávám s knedlíkem,nebo s tím,co máte rádi.Přeji dobrou chuť!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Domáci hamburger


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík môjho manžela

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Danka D. (1kyra66) ID 300871 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Skvelá bravčová panenka s ríbezľovou omáčkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová panenka, soľ, korenie, olej, ríbezle, voda, med, červené víno

POSTUP PRÍPRAVY

kompletný recept s postupom na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 72 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu